Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цензура в Кадата Форуми 24 гласували потребители

1. 1. има ли цензура в Калдата форуми

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
Истината никога не е една. Администратора ви обясни че не можем да ви ограничим. Аз ви препоръчах да не ползвате конкретно тази услуга защото форума сам ги скъсява. Ако толкова искате къси линкове пробвайте това: http://goo.gl/

благодаря за препоръката ,но все пак аз си избирам...

За щастие, не съм модератор, та да ми е задължение, да посочвам такива работи, нито някъде съм казал, че си нарушил нещо, макар че после го направи.

А, че не четеш, е ясно от обръщението, което ползваш към мен.

извинявай, бях се загледал в аватара ти.:)

Да, точно така.

Най-вероятно обаче, поради ограниченията наложени на достъпа ми до интернет от сисадмина - линковете му водеха само и единствено до тази реклма  и изобщо не можеше да се отвори друга страница.

Поради това единствено скрих темата, а не я изтрих - за да може да се направи проверка на линковете от друг компютър с други настройки  на защитната стена на сървъра.

Моля авторът за извинение , ако е се почувствал дискриминиран от действията ми.

Извинението е прието.Благодаря за отзвука.

• Отговори 90
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
всяко куче се доверява напълно само на онзи който го храни

раздвоявам се... истината трябва да е само една

Истината е въпрос на интерес.

Това е форум във който се толерира свободно изразяване на мисъл и творчество, но не се толерира пиратството. Извода е прост - не публикувай връзки към съдържание което съдържа кракове и тем подобни и ще се радваш на члеството си тук.  Във случай че не решиш да се съобразиш със препоръката която правя към изцяло чистосърдечно и добронамерено ще си понесеш последиците за нарушенията на правилата които си извършил!

• Автор

Приятелю за какво говориш?! Мисля че на всички е станало ясно че въпросните линкове се отварят през междинна рекламна страница която може да пропуснеш като кликнеш горе в дясно и тогава се озоваваш на точното място.Нима и аз трябва да те съдя затова че в твоя подпис банера води до страница кадето се споменават хакнати неща.Моооля ти се ,нека си останем приятели ;)

Истината е въпрос на интерес.

Това е форум във който се толерира свободно изразяване на мисъл и творчество, но не се толерира пиратството. Извода е прост - не публикувай връзки към съдържание което съдържа кракове и тем подобни и ще се радваш на члеството си тук.  Във случай че не решиш да се съобразиш със препоръката която правя към изцяло чистосърдечно и добронамерено ще си понесеш последиците за нарушенията на правилата които си извършил!

Приятелю за какво говориш?! Мисля че на всички е станало ясно че въпросните линкове се отварят през междинна рекламна страница която може да пропуснеш като кликнеш горе в дясно и тогава се озоваваш на точното място.Нима и аз трябва да те съдя затова че в твоя подпис банера води до страница кадето се споменават хакнати неща.Моооля ти се ,нека си останем приятели ;)

Ами не си правиш услуга, като ни караш да правим допълнителен клик, който не е задължително да го има. Така макар и малко ни затрудняваш и на доста колеги се навяват странни мисли, за нечии ползи от това, че го правиш именно по този начин.

чувствам се дискриминиран ,това е едва първия ми ден .Темата ми беше: Какво говорят за нас българите по света?Кои сме ние.... Беше пубикувана в форум Новини от България и света.Тя все още нямаше преглеждания и беше изтрита!Това не е справедливо!

Съжалявам искренно, че цял ден не съм бил на линия, а пък ако бях, Вие щяхте да се чувствате още по-дискриминиран и онеправдан.

Темата не е имала, няма и няма и да има нищо общо с раздел Новини и поради тази причина отпреди 7 минути вече не е в този раздел, а в правилния за нея.

Никаква новина няма в написаното от Ваша милост и не е лошо преди да биете тъпана за щяло и нещяло да попитате културно и тихо за какво става въпрос и това, което Ви се струва проблем такъв ли е изобщо.

Хайде със здраве и преди да публикувате следващата тема прочетете правилата и се запознайте подробно с разделите, за да сте наясно къде какво можете да поствате.

• Автор
Ами не си правиш услуга, като ни караш да правим допълнителен клик, който не е задължително да го има. Така макар и малко ни затрудняваш и на доста колеги се навяват странни мисли, за нечии ползи от това, че го правиш именно по този начин.

като гледам и тук в този форум (а и на всякъде) си мигат рекламни банери и какво ли още не. Онези които ми скъсяват линковете ми дават и подробна статистика  кой линк кога ,от кого се клика.Нима имаш нещо против и те да се издържат от малката реклама?!Моля, стига с тези подозрения ,остава и аз да си помисля че всички тук карат само Ferrari ,благодарение на своята онлайн активност.

като гледам и тук в този форум (а и на всякъде) си мигат рекламни банери и какво ли още не. Онези които ми скъсяват линковете ми дават и подробна статистика  кой линк кога ,от кого се клика.Нима имаш нещо против и те да се издържат от малката реклама?!Моля, стига с тези подозрения ,остава и аз да си помисля че всички тук карат само Ferrari ,благодарение на своята онлайн активност.

Тези реклами плащат това, ти да се регистрираш и да пишеш безплатно в този форум. Има си начини, в зависимост от това кой браузер ползуваш, от собствените му настройки, или с помощта на добавка, да бъде направено така че да не ги виждаш.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Съжалявам искренно, че цял ден не съм бил на линия, а пък ако бях, Вие щяхте да се чувствате още по-дискриминиран и онеправдан.

Темата не е имала, няма и няма и да има нищо общо с раздел Новини и поради тази причина отпреди 7 минути вече не е в този раздел, а в правилния за нея.

Никаква новина няма в написаното от Ваша милост и не е лошо преди да биете тъпана за щяло и нещяло да попитате културно и тихо за какво става въпрос и това, което Ви се струва проблем такъв ли е изобщо.

Хайде със здраве и преди да публикувате следващата тема прочетете правилата и се запознайте подробно с разделите, за да сте наясно къде какво можете да поствате.

Какво да кажа?!Благодарско! :) Наистина съм големия Лъки Бой днес.

А гугъл не ви ли дава? Или вие решавате че трябва да карате другите да кликат на реклами за да спечелите и вие нещо?

Какво да кажа?!Благодарско! :) Наистина съм големия Лъки Бой днес.

Всъщност не си ти Лъки Бой, не отнемай това достояние... Имаме си потребител, който така се е нарекъл :D

• Автор
Тези реклами плащат това, ти да се регистрираш и да пишеш безплатно в този форум. Има си начини, в зависимост от това кой браузер ползуваш, от собствените му настройки, или с помощта на добавка, да бъде направено така че да не ги виждаш.

не ти ли заприличах на малко пинчерче сред стадо вълци вече?Ама извинявайте че попаднах на вешия Форум.

Всъщност не си ти Лъки Бой, не отнемай това достояние... Имаме си потребител, който така се е нарекъл :D

Ясно ! :(

не ти ли заприличах на малко пинчерче сред стадо вълци вече?Ама извинявайте че попаднах на вешия Форум.

Все още си извинен. Но явно не си свикнал да си в колектив и си мислиш, че ти си единственият човек във вселената, или дори нещо повече, че всички правила са, или трябва да са съобразени с твоето удобство и всички трябва да ти играят по свирката...Никъде няма да намериш такова място...Дори и собствен форум да отвориш, в най-добрият случай, ще си останеш сам, единственият потребител в него.

• Автор
А гугъл не ви ли дава? Или вие решавате че трябва да карате другите да кликат на реклами за да спечелите и вие нещо?

ооохоо... че аз вече станах по-богат от тримата взети заедно в моя аватар.Да взема да отивам в Русия като Жерар :)

Все още си извинен. Но явно не си свикнал да си в колектив и си мислиш, че ти си единственият човек във вселената, или дори нещо повече, че всички правила са, или трябва да са съобразени с твоето удобство и всички трябва да ти играят по свирката...Никъде няма да намериш такова място...Дори и собствен форум да отвориш, в най-добрият случай, ще си останеш сам, единственият потребител в него.

не си ли даваш сметка че след този твой пост вече се чувствам сам и сиротен при това на такова оживено място като вашето ?!Не ме ли наказахте (всички) достатъчно с вашите  упреци днес?!

ооохоо... че аз вече станах по-богат от тримата взети заедно в моя аватар.Да взема да отивам в Русия като Жерар :)

не си ли даваш сметка че след този твой пост вече се чувствам сам и сиротен при това на такова оживено място като вашето ?!Не ме ли наказахте (всички) достатъчно с вашите  упреци днес?!

Вместо да се правите на интересен вземете да четете малко, в Русия данъка е по-висок от този в България

малко са те нареждали днес.

И да, има цензура. Торентите са табу, въпреки че не е задължително винаги те да носят само пиратско съдържание.

Не си сам, приятел си ми :) Но именно от приятелите се очаква да дават добри съвети. За съжаление, добрите съвети и особено съобразяването с тях, за да бъдат изпълнени, изисква някои....жертви.

• Автор
Вместо да се правите на интересен вземете да четете малко, в Русия данъка е по-висок от този в България

да прав сте 13 срещу 10% , а извинете а в Русия има ли данък на лихвата на депозитите? 

да прав сте 13 срещу 10% , а извинете а в Русия има ли данък на лихвата на депозитите? 

Де този данък, да беше главният ни финансов проблемен въпрос...

Помолих ви да четете, но чукча писатель, чукча не читатель

• Interest income from Rouble deposits in Russian banks received in excess of the refinancing rate of the Central Bank of Russia increased by five percent. Currently, the refinancing rate of the Central Bank of Russia is 8 percent. The current refinancing rate can be checked on the official site of the Central Bank.
  • Interest income from foreign currency deposits in Russian banks received in excess of 9 percent per year.

http://www.kpmg.com/global/en/issuesandinsights/articlespublications/taxation-international-executives/russia/pages/income-tax.aspx

Естествено, че има цензура. Кастрираха форума от сексраздела и сега е стерилен.  :D

• Автор
Естествено, че има цензура. Кастрираха форума от сексраздела и сега е стерилен.  :D

Не знам какво да кажа , аз съм тук само от няколко часа , а вече няма и следа от полови органи в мен.  :)

Стига само Гугъл е трупал богатство нека и малките получат нещо , затова съм избрал тях.

• Автор
Да, точно така.

Най-вероятно обаче, поради ограниченията наложени на достъпа ми до интернет от сисадмина - линковете му водеха само и единствено до тази реклма  и изобщо не можеше да се отвори друга страница.

Поради това единствено скрих темата, а не я изтрих - за да може да се направи проверка на линковете от друг компютър с други настройки  на защитната стена на сървъра.

Моля авторът за извинение , ако е се почувствал дискриминиран от действията ми.

Eдин след полунощ е ,виждам че вече всички са заспали.Днес разбрах, че тук има за сега само двама истински пичове kal и Trichocephalus .Още веднъж моите уважения и благодарност и към двамата .Жалко е , че  сте само вие , малцинство сте. Но все пак е повече от нищо.

Нормално е да спят хората един след полунощ е, посрещнахме поредния празник......

че ти си единственият човек във вселената

Всеки човек за себе си е център на вселената.

Най- важното нещо в тази вселена, нещото което дава смисъл и живот на всичко останало.

Всеки в своята си вселена е бог и има силата да определи кои правила да следва и кои да наруши.

Утре може да забрави за форума и ти в неговия свят ще си изчезнал.................

След хубаво вино и компания ме избива на мистика и религия..............

Ако продължава да ви избива така, явно темата въобще не е предмет на секцията и раздела, в който се намира?...Въпреки заглавието и всичките други пълнежи и покрай великото e-gotm

Всяка , която и да е тя система за да я има въобще си има правила .

Правилата не се създават , изменят или премахват от ползващия системата - в противен случай системата се превръща в нещо друго или се саморазпада ..

Правилата определят какво може и какво не може да се прави в нея .

Без контрол за спазване на правилата  системата се саморазпада .

Това е така независимо на кой какво му се иска или не .

Вътре , в рамките на тези правила можете да правите каквото си искате . Свобода на избора означава познаване на правилата и тяхното спазване в определените граници . В противен случай системата отхвърля несъответстващите на нея неща . 

Когато Някой си има собствени правила несъответстващи на правилата на системата и много държи на тях , следва или да се корегира ако желае да остане в системата привеждайки собствените си правила в съответствие със системата  , или да си потърси друга  , съответстваща на неговите правила система . Това също е свобода на избора , а не дискриминация ! 

Толкова ли е трудно да се разбере това? 

След всичко това е добре да се осмисли какво в същност означава понятието цензура (субективен произвол) и каква е неговата връзка с понятието контрол на системата (обективна необходимост) .

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.