Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурацийка за 2013

Featured Replies

• Автор

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155                                           126.82 лв

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155                                      417.91 лв

2X4G DDR3 1600 A-DATA                                                   67.12 лв 

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX       124.42 лв

CM K380 W/ELITE 500W                                                    120.00лв

Това ще е компютърът... благодаря на всички... тея дни се поръчва ;)

• Отговори 56
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може да съм изпуснал нещо, но какъв е монитора?  Защото ако е малък, няма смисъл и от HD4000, още повече че явно не се играят игри. Ако се играят, ето какво показват моите тестове за 3 игри. NFSMW  се играе на 1024х768  напълно нормално с максимални настройки без АА или с АА, но малко по-ниски настройки на картината. Като казвам напълно нормално, значи без грам насичане. Сталкер както казах, се играе дори на по-висока резолюция отново с максимални настройки на графиката. Tom Clancys GHOST Recon 2  се играе на 1024х768 с Low до Medium  детайли и 4 АФ без АА с 43 fps  за 5 минутна игра. Ето ти и как върви с доста по-слабата Intel HD Graphics,  вградена в G860 при GRID и то с включен FRAPS, който отнема 5-6 кадъра и моментно насича картината при запис на видеото:

http://vbox7.com/play:88003bd3b6

Ако искаш, ще ти пусна и запис от F1_2012  с тая слаба видеокарта, но мисля, че няма смисъл. Истината е, че игрите вървят гладко и с малко fps  заради мощния процесор и добрата взаимовръзка между процесор и вградена видеокарта. 

Или викаш, като ще е гарга, да е рошава. Щом е така, що не вземаш и едно нормално дъно с добра мултимедия? Ама така ще хвръкнеш на 1000 лева. Сега се чудиш за приоритетите, които не е ясно, дали ще са такива или не...а как стои въпросът с музиката? Щото за някои това е по-важно, отколкото дали да вземат HD2500 или HD4000, които са долу горе един дол дренки, само дето и двете карти не може да ги пуснеш с по-сериозен АА. даже изобщо не може да ги пуснеш. 

• Автор
Може да съм изпуснал нещо, но какъв е монитора?  Защото ако е малък, няма смисъл и от HD4000, още повече че явно не се играят игри. Ако се играят, ето какво показват моите тестове за 3 игри. NFSMW  се играе на 1024х768  напълно нормално с максимални настройки без АА или с АА, но малко по-ниски настройки на картината. Като казвам напълно нормално, значи без грам насичане. Сталкер както казах, се играе дори на по-висока резолюция отново с максимални настройки на графиката. Tom Clancys GHOST Recon 2  се играе на 1024х768 с Low до Medium  детайли и 4 АФ без АА с 43 fps  за 5 минутна игра. Ето ти и как върви с доста по-слабата Intel HD Graphics,  вградена в G860 при GRID и то с включен FRAPS, който отнема 5-6 кадъра и моментно насича картината при запис на видеото:

http://vbox7.com/play:88003bd3b6

Ако искаш, ще ти пусна и запис от F1_2012  с тая слаба видеокарта, но мисля, че няма смисъл. Истината е, че игрите вървят гладко и с малко fps  заради мощния процесор и добрата взаимовръзка между процесор и вградена видеокарта. 

Или викаш, като ще е гарга, да е рошава. Щом е така, що не вземаш и едно нормално дъно с добра мултимедия? Ама така ще хвръкнеш на 1000 лева. Сега се чудиш за приоритетите, които не е ясно, дали ще са такива или не...а как стои въпросът с музиката? Щото за някои това е по-важно, отколкото дали да вземат HD2500 или HD4000, които са долу горе един дол дренки, само дето и двете карти не може да ги пуснеш с по-сериозен АА. даже изобщо не може да ги пуснеш.  

Младежът, за който е компютърът, иска да се подсигури с малко по-добро вградено видео. Мониторът му е към 22 инча, 1600 на 1050 (нещо такова), звуковата карта ще му е много важна, понеже свири на китара, пиано и т.н.... та затова тя отделно ще се слага, ако се слага... външна ще е, ако иска по-добро изпълнение... както се казва.. тя ще е upgrade в окото на ДРАКОНА !!!  ;)

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

ASROCK Z77M /Z77/1155  ... това добро ли е ?... захранването(ELITE 500w LITE) ще издържи ли клок и HD 7850 ?

Да, дъното може да се използва за клок в разумни граници. Разбира се, с толкова евтино дъно не могат да се поставят рекорди, но честота от 4GHz е постижима с лекота. 

Младежът, за който е компютърът, иска да се подсигури с малко по-добро вградено видео. Мониторът му е към 22 инча, 1600 на 1050 (нещо такова), звуковата карта ще му е много важна, понеже свири на китара, пиано и т.н.... та затова тя отделно ще се слага, ако се слага... външна ще е, ако иска по-добро изпълнение... както се казва.. тя ще е upgrade в окото на ДРАКОНА !!!  ;)

Ами тогава му предвиди и дъно с повечко слотове, не тия чекии с "М" накрая. Ти отначало хубаво бе избрал дъното, ама после с това Z77  се окъка ;) Заеби тоя клок. Такъв евентуално би му трябвало с две чудовища за по 900-1000 лева в CF Или SLI  и то в обозримо бъдеще. Тогава отпада и това Z77. Замени го с H77 дъно, пък ако искаш слагай и 3570К  заради по-добрата видеокарта. Не знам каква звукова карта ще слага, но дано не е като един колега вчера, дето реши проблема си със звукова карта за 11 лева, по-слаба и от най-слабата вградена по дъната, които в момента се предлагат. 

• Автор

2X4G DDR3 1600 A-DATA                                                   67.12 лв 

CM K380 W/ELITE 500W                                                    120.00лв

Това ще е компютърът... благодаря на всички... тея дни се поръчва ;)

Ами тогава му предвиди и дъно с повечко слотове, не тия чекии с "М" накрая. Ти отначало хубаво бе избрал дъното, ама после с това Z77  се окъка ;) Заеби тоя клок. Такъв евентуално би му трябвало с две чудовища за по 900-1000 лева в CF Или SLI  и то в обозримо бъдеще. Тогава отпада и това Z77. Замени го с H77 дъно, пък ако искаш слагай и 3570К  заради по-добрата видеокарта. Не знам каква звукова карта ще слага, но дано не е като един колега вчера, дето реши проблема си със звукова карта за 11 лева, по-слаба и от най-слабата вградена по дъната, които в момента се предлагат. 

Това е дъното. Проблемно ли е ?

Ами тогава му предвиди и дъно с повечко слотове, не тия чекии с "М" накрая. 

Е, защо са му тези повечко слотове?

Е, защо са му тези повечко слотове?

Щото скъп на триците, евтин на брашното. Най-малкото ще заеме единия слот със звукова карта, а вероятно след време и другия с някоя двуслотова видеокарта, навряна в звуковата. Остава му един слот по избор - PCI или PCI-E,  където може да сложи нещо по НЕсобствено желание - например лан карта за свърване с друга щайга. И дотам! 

А цената е еднаква. Тия Z77  дъна са по-скъпи, но предлагат по-малко, изключая ползването на отключения множител. А умерен клок може да се прави и с H77 дъно - до 5-6 % по шина, което е достатъчно и предостатъчно за тоя i5 3570. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Честно казано, и аз все си взимам дъна с повече слотове и никога не ги ползвам.

Външна звукова карта? За какво ти е, ако не си аудиоманиак и нямаш скъпа аудио система? През слушалки или колонки за 10 лева е все тая.

Лан карта? Повечето хора ползват рутер, а по-интелигентния вариант е да ползваш суич, ако ще правиш мрежа. 

Дали? Казваш рутер. ОК. Явно ги знаеш тия неща, щото аз досега никога не съм успявал по тоя начин, ама както и да е. Да не обобщаваме нещата. Суич...супер, не се бях сетил. да взема да навържа и коледната елха...  Един слот обаче не се ползва само за лан и звукови карти. Ти не си ги ползвал...а пък на мен много пъти ми се е налагало. Примерно, две видеокарти, едната от които за физика или нещо друго. Лан карта за нета, щото аз винаги ползвам външна. Явно съм от старата школа и ме е страх, да не би отново светкавица да прецака вградената ми лан карта, както това стана при старата ми щайга още първата година, след като я купих.  И досега си бачка така - с изгоряла лан карта, а аз ползвам външна. Примери за разни джаджи, дето могат да се свържат в PCi или PCI-E  слот много. Никога не казвай никога. А когато се стигне до ситуацията да търсиш свободен слот, не проклинай тия, дето са ти препоръчали скапаното дъно, дето на всичко отгоре и за клок не се ползва, да не говорим и за скапаната вградена звукова( благодаря за корекцията в темата за бисери) карта Realtek ALC892. Има много по-интелкигентни и евтини решения. Но...чупете си главата, няма да си я чупя аз   :)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

С кое ще си чупя главата? 

Аз си имам рутер, и освен това ползвам интернет доставчик, чиито кабели са под земята. Това със светкавиците беше актуално преди 10-15 години, когато кварталните ланки пускаха кабелите от суичовете на покрива директно през терасата или по дърветата между блоковете (и аз съм го правил ;)).

А мрежа си се прави със суич далеч по-лесно, от колкото да навързваш компютри един след друг с еди колко на брой мрежови карти.

Освен това, един евтин рутер ти е колкото 2 отделни мрежови карти като цена. 

И не съм против допълнителните слотове, просто 99% от хората никога няма да ги ползват за нищо, а когато накрая им потрябват, ще се окаже, че компютъра им е за смяна така или иначе ;)

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Това със светкавиците беше актуално преди 10-15 години, когато кварталните ланки пускаха кабелите от суичовете на покрива директно през терасата или по дърветата между блоковете (и аз съм го правил ;)).

:offtopic_s: И сега е актуално, като се има предвид някои фирми какви примитивни технологии използват.

С кое ще си чупя главата? 

Аз си имам рутер, и освен това ползвам интернет доставчик, чиито кабели са под земята. Това със светкавиците беше актуално преди 10-15 години, когато кварталните ланки пускаха кабелите от суичовете на покрива директно през терасата или по дърветата между блоковете (и аз съм го правил ;)).

А мрежа си се прави със суич далеч по-лесно, от колкото да навързваш компютри един след друг с еди колко на брой мрежови карти.

Освен това, един евтин рутер ти е колкото 2 отделни мрежови карти като цена. 

И не съм против допълнителните слотове, просто 99% от хората никога няма да ги ползват за нищо, а когато накрая им потрябват, ще се окаже, че компютъра им е за смяна така или иначе ;)

Колега, разбирам те, но аз имах друго предвид. Примерно аз си имам една друга стара щайга, която ползвам за нещо като склад :) Та там си записвам някоя друга дълга игра, която не мога да запиша на диск за бърз достъп или просто правя някакъв бекъп на снимки. А там трябва скорост. Опитвал съм с рутер, но нещо не могат да се вържат XP и 7. И не ми трябва интернет на тая щайга, щото веднага доставчика ме блокира, като разбере, че ползвам две лан карти за да се свързвам. Това е. ако имаш идея как да прехвърлям с максимална скорост файлове от по 10 GB,  ще се радвам да споделиш, но не тук, че това не е тема за това. 

• Автор

Последно, става ли тая мома за взимане ?!?

Става, но аз от всичко, което си написал, бих взел само едната плочка A-DATA :P Ама май и нея не мога да взема, щото са кит. Значи, да си я ползваш със здраве или по-точно твоят приятел да я ползва със здраве. 

Икономисайте 50 кинта  от тоя отключен процесор . С това дъно няма смисъл от него.

Хора не разбрахте ли след толкова обяснения че си плаща за по-доброто видео и отключения множител е просто бонус?

Точно както допълнителния слот PCI-E на пълноразмерното дъно дето няма да се ползва също.

пс. Синьото WD не е налично като гледам.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Опитвал съм с рутер, но нещо не могат да се вържат XP и 7. И не ми трябва интернет на тая щайга, щото веднага доставчика ме блокира, като разбере, че ползвам две лан карти за да се свързвам.  

Тук изби рибата:)

Иначе, ясно е че му е бонус отключения множител и мисля, че е добра идея да се възползва от това. 

Принципно ако му е мерак толкова за клок (той твърди че не е важно) може да вземе някое дъно втора ръка и не само няма да прехвърли бюджета ами ще спести пари. 

Поразрових се само за да угодя на ентусиастите и ето резултата - Asrock Z68 Pro3 - 100 лв. Като добавим и останалите части излиза 815 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Я обяснете, понеже момчето, за което е компютърът, обича да блъска предимно пред компа и да слуша музика...  какво толкова ще му помогне клокът...  колко повече ще му литне компа.... и препоръчайте бюджетно дъно за клок... НОВО !!!!

Ако не знае какво е овърклок/повишаване на работната честота на процесора, съм убеден, че ти си наясно и можеш да му обясниш, защото въпросът ти означава точно това. Не съм останал с впечатление, че си лаик, за да задаваш лаишки въпроси от рода на:

какво толкова ще му помогне клокът...  колко повече ще му литне компа....

Това нямам идея какво трябва да значи:

...обича да блъска предимно пред компа...

Иначе препоръка.. без точен бюджет.. това дъно е подходящо за умерен клок, но е препоръчително да върви в комплект с охладител:

GIGABYTE GA-Z77-HD3 или ASROCK Z77 PRO4 /Z77/LGA1155

• Автор
Ако не знае какво е овърклок/повишаване на работната честота на процесора, съм убеден, че ти си наясно и можеш да му обясниш, защото въпросът ти означава точно това. Не съм останал с впечатление, че си лаик, за да задаваш лаишки въпроси от рода на:

Това нямам идея какво трябва да значи:

Иначе препоръка.. без точен бюджет.. това дъно е подходящо за умерен клок, но е препоръчително да върви в комплект с охладител:

GIGABYTE GA-Z77-HD3 или ASROCK Z77 PRO4 /Z77/LGA1155

Добре, ако му вземем някое от тези 2 дъна  или --> ASROCK Z77M /Z77/1155 (това става ли ?!?) ...  ще му е нужен ли охладител и кой препоръчвате, ако е нужен???  

До колко може да се клокне процесорът без допълнителен охладител с някое от тези 3 дъна без да има проблеми ???

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

:offtopic_s: Браво на всички ви ! Добре си премерихте пишките и ако мислите , че човека разбрал нещо от това !

Въпрос към всички - някой от вас да се е пробвал да обясни на човек който не разбира какво означава всеки компонент а ?!

Не тук в форума , а лице в лице ?! Като ви гледам писанията и аз трудно ви разбирам , а какво остава за човек който не е навътре в нещата !

Иначе всички гледам покрай тази тема сте натрупали бая безсмислени постове ! Честито на печелившите !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.