Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на принтер

Featured Replies

Здравейте драги съфорумници!

Бихте ли предложили оптималният вариант на горепосоченото устройтво при бюджет 130лв. :)

Благодаря при предварително!

Здравейте драги съфорумници!

Бихте ли предложили оптималният вариант на горепосоченото устройтво при бюджет 130лв. :)

Благодаря при предварително!

Само принтер или и скенер? За офиса или за дома - т.е. повече държиш на качеството или да е по-евтина поддръжката за повече напечатени страници? 

Погледни ето тук , http://www.technomarket.bg/products/09116452/samsung-ml-2165-see]тук и тук ,успех! ;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

Принтерът като цяло ще е за дома и няма да се използва често ( 2-3 пъти в месеца) . Скенерът не е задължителен но все пак е +.

• Автор

Второто ти предложение е примамливо.  :)

п.п. Извинявам се за нелепият си въпрос но въпросното устройство може ли да копира цветно ?

Цветен мастилено-струен принтер е една от най-големите набутвации които може да си купи човек... Изключително капризни у-ва са.

От една страна не са икономически изгодни ако се печата много с тях. От друга страна трябва да се печата поне веднъж седмично за да не засъхне мастилото.

Ако все пак държите да си купите такъв, препоръчвам продуктите на Канон. +Сервизната поддръжка на Кантек е много добра.
http://catalog.cantek.bg/catalog/index.php?p=product&id=2168

ПП: сега видях, че са Ви предложили в един от линковете монохромен(черно-бял) лазерен принтер за 139 лв, така че ако не Ви трябва цветен печат това е добър вариант.

Редактирано от ScD (преглед на промените)

А един тонер за подобен лазерен принтер знаете ли колко излиза да кажем за 500 листа ?

Презареждане на касетата с тонер може да струва м/у 20 и 50лв. в зависимост от количеството, фирмата сервиз и марката на принтера.

Едно презареждане с тонер обикновено стига за доста повече от 500 страници. Обикновено 1500 или 2500, зависи колко тонер побира касетата.

Второто ти предложение е примамливо.  :)

п.п. Извинявам се за нелепият си въпрос но въпросното устройство може ли да копира цветно ?

Мисля,че може,но не съм сигурен,най-добре ще е,да отидеш на място и да попиташ! :)

Леле мале.

Гледам и не вярвам на ушите си ... :)

Как монохромен принтер ще копира цветно?

И какви 20 лева зареждане за ML 2165 като само чипа му е 15-20 лева в зависимост от доставчика.

Айде да не говорим празни приказки.

Според мен най-добре си вземи монохромен лазерен принтер. Монохромен=черно бяло. Принтер=само печати от компютъра.

Ако искаш мултифункционално препоръчвам SCX 3405 - около 200 лева е, сиреч малко извън бюджета.

Та за ML 2165 зареждане със смяна на чип е около 40 лева без ДДС. Стандартната касета е за около 1500 копия при 5% запълване на страницата. Стартовата е на половина. Части за касетата има - барабани, ножове... машинката не е лоша като за домашно ползване - 100-тина копия месечно...

SCX 3405 e на същата механика както ML 2165 и ползва същата касета.

Не препоръчвам мастилоструйна машина - скъпи консумативи (себестойност на копие), запушват се главите и т.н.

Успех.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Поткрепям мнението на @Sofronii , при епизодичното ползване, което се предполага по добрият вариант е лазерен монохромен принтер. Ако дотрябва скенер винаги може да се добави в последствие.

В този ценови диапазон, обаче не се сещам за нищо което да ми допада. Най-близо наистина е цената на SAMSUNG ML-2165/SEE -139лв., със 24м. гаранция и следните консумативи:

Нова оригинална касета - SAMSUNG MLT-D101S/ELS 119лв. за 1500 копия при 5% запълване.

Зареждане на тази касета е около 40лв.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

http://hpshop.cnsys.bg/product_details/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B9%D0%BD%D0%B8_%D0%9C%D0%A4%D0%A3_134/HP_Officejet_4500_All-in-One_%D0%904_814/CB867A - ако все пак реши мастилноструйно-многофункционално у-во.

Недостатъците колегите по-горе ги казаха - аз ще добавя още един за това у-во - няма безжична мрежа.

Като предимство мога да изтъкна - компактен размер за 5-ва в едно, което е плюс при домашна употреба. Тук имаш мастилноструен принтер, скенер, копир с автоматично подаване на хартията, факс, мрежов принтер.

Минус са високите цени на оригиналните консумативи, но това е положението при този клас у-ва.

Виж свързани продукти за цени на мастилниците и брой копия в дъното на страницата - поддържат се малка и голяма черна глава и само един модел цветна.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

И какви 20 лева зареждане за ML 2165 като само чипа му е 15-20 лева в зависимост от доставчика.

Никъде не съм споменал конкретен модел и конкретна цена. Имал съм достъп до 2 лазерни принтера, които съм поддържал, за единия зареждането беше двадесет и няколко лева, за другия бяха четиридест и няколко... ско ро не съм се занимавал, но предполагам че цените ще са от порядъка, който съм посочил.

Щом казвате че за този принтер зареждането му с тонер е 40 лв., това смятам че попада в диапазона, който съм посочил.

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,

Използвам вече създадената тема, за да помоля за съвет относно принтер или мултифункционално устройство.

Ще го използвам вкъщи ~ 200 листа/месечно.

Бюджет - до 200лв.   

Благодаря!

Аз имам този:

http://www.technomarket.bg/products/09123747/hp-deskjet-ink-advantage-2515-cz280c

Новите серии на HP, доволен съм от него, принтира доволно. Издържа 300 черното мастило, а за цветното е много относително. И аз като тебе го ползвам рядко, затова и не си купих скъп. Принтира също така и чудесни фото снимки (но харчи доста мастило).

Може да погледнеш и този:

http://www.technomarket.bg/products/09126014/hp-deskjet-ink-advantage-3515-cz279c

Редактирано от rumenrs (преглед на промените)

Бих предложил Samsung SCX 3405, Canon MF 3010 или HP M1132 - лазерни многофункционални монохромни машини А4 формат.

Три цвята в една мастилница е най- голямата набутвация за мастиларка. Ако е такава, трябва да е с отделни цветове за всяка мастилница.

• 2 седмици по-късно...

Благодаря за отговорите и предложенията!

Все още не съм си купила, но сигурно ще е нещо на HP, тъй като досега съм имала на Canon и Lexmark, и не съм много доволна.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте.

Моля за вашето мнение.

Какво мислите за този принтер?

HP DESKJET INK ADVANTAGE 3525 CZ275C

http://www8.hp.com/bg/bg/products/printers/product-detail.html?oid=5241269

Консуматив-черно   HP 655 Black Ink Cartridge (CZ109AE) 

До 550 страници за 18 лева.Около 3,5 ст. на лист.

Не разбирам от скенери и искам да попитам скенера му добър ли е? Ще мога ли спокойно да сканирам учебници без да има размазвания и т.н?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

а те са - марка, модел?

Или ние да отгатнем?

Ами те са такива от които може да се осигури най голяма печалба на обкръжената фирма доставчик :)

Мастилено струйни боклуци които никой не се е запитал колко копия могат да направят с стартовата касета :no-no: Във моето село и двата са свършили преди да е копирано всичко а именно около 40/50 страници ако не се лъжа :D

вашето мнение за тези двата (за домашна употреба)  http://www.technomarket.bg/products/09056965/lexmark-x2670

и http://www.technomarket.bg/products/09115879/hp-deskjet-1050-j410-cq198

цената им е много примамлива

Редактирано от _sunshine (преглед на промените)

Цената е примамлива защото после излизат солено .

Вие дайте бюджет , за какво ще се ползва и колко натоварване - пък колегите ще ви насочат към най разумното :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.