Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при инсталация на Уиндоус ХР

Featured Replies

Здравейте! Имам проблем при преинсталиране от Уиндоус 7 към Уиндоус ХР. Обеснявам - Вкарвам инсталационния диск с Уиндоус ХР и рестартирам компа. Буутвам го чрез натискане на произволен бутон. Стигам до момента когато виждам дяловете, форматирам С:/ и задавам да се инсталира там. Дотук всичко е ОК. Идва момента когато се рестартира компютъра. След това излиза пак това за буутването на диска. Аз не натискам нищо с цел да започне същинската инсталация, но не тръгва. Изписва: Please press any key to boot CDDVD.... (тук аз не натискам нищо и чакам) и след това на същия ред ми излиза нещо от рода: Can`t loading operating sistem (или нещо такова) Ще бъда много благодарен ако някой ми помогне.

Информация за компа :

Intel Pentium 4

1 GB RAM

160 GB HDD

Video card: незнам каква е но е на AGP слот

П.С. Свалих му хард диска, сложих го на друго РС, инсталирах му Уиндоус ХР без проблем, но когато върнах хард диска на неговото си РС пак неще да тръгне....

Редактирано от Nikolay89 (преглед на промените)

Когато се преминава от Уиндоус 7 към ХР се налага изтриване на всички дялове и създаването им отново. Не само формат на С. Изтривате и създавате всички дялове - C, D..

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор
Когато се преминава от Уиндоус 7 към ХР се налага изтриване на всички дялове и създаването им отново. Не само формат на С. Изтривате и създавате всички дялове - C, D..

Благодаря ти за бързия отговор! Ще пробвам и ако има нещо ще пиша пак! Благодаря!

Моля! Прочети тази информация, ще ти е полезна //windows7bg.com/index.php?/page/index.html/_/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%81/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5-windows-7-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-windows-xp-%D0%B8-r23

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор
Не трябва да се трият всички дялове. Достатъчно е да се изтрие този с 7, както и малкия партишън от 100 Мв

Трих ги, но пак не ставаше. Сега ще пробвам да изтрия всички дялове. Дано стане.

Моля! Прочети тази информация, ще ти е полезна //windows7bg.com/index.php?/page/index.html/_/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%81/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5-windows-7-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-windows-xp-%D0%B8-r23

Благодаря! Много полезна тема!

здравейте имам следния проблем.Преинсталирах си компютъра вкарах си драйвер за звука но нямам звук на целия компютър.Някой може ли да ми помогне ?:)

здравейте имам следния проблем.Преинсталирах си компютъра вкарах си драйвер за звука но нямам звук на целия компютър.Някой може ли да ми помогне ? :)

Разгледайте тази тема, като за начало.

Здравейте! Не знам дали точно тук трябва да попитам, но имам един въпрос за преинсталация на уиндоус.:) Ще започна с това че грам не разбирам от компютри т.е от преинсталции, но реших че е крайно време и аз да се науча ,че си е срамота...Така сега към въпроса дадоха ми диск с уиндоус 7 и тка понеже компютъра ми е плачевно състояние реших да преинсталирам днес. Н америх естествено статии в гугъл.... отивам в буут-а давам настройка да тръгне сд-то и понеже прочетох че трбява да ми даде да натисна който и да бутон от кл. но за съжаление ми зареди стария уиндоус и нищо не се почучи и така 10ина пъти :))))) Може ли някой да ми посочи къде бърка:) благодаря предварително

отивам в буут-а давам настройка да тръгне сд-то и понеже прочетох че трбява да ми даде да натисна който и да бутон от кл. но за съжаление ми зареди стария уиндоус и нищо не се почучи и така 10ина пъти :))))) Може ли някой да ми посочи къде бърка :) благодаря предварително

За да те разберем, ще попитам: Следният надпис виждаш ли го преди да натиснеш кой да е бутон.

http://prikachi.com/images.php?images/931/5764931A.jpg

И каква ти е клавиатурата. USB или PS/2.

Не точно до него не стигам:( а иначе клавиатурата е pc/2

Не точно до него не стигам :( а иначе клавиатурата е pc/2

Значи нещо във биоса не правиш както трябва. Или диска не е бутващ.

Когато зададеш CD/DVD да е първо, след това натискаш ли F10 да се запазят промените

С диска ми преинсталираха лаптопа , предполагам е буутващ :) защото при него нямаше проблем , а за биос-а излиза ми че първото е сд у-вото , след като запаметя не ми излиза този надпис , а направо зарежда стария уиндоус...

С диска ми преинсталираха лаптопа , предполагам е буутващ :) защото при него нямаше проблем , а за биос-а излиза ми че първото е сд у-вото , след като запаметя не ми излиза този надпис , а направо зарежда стария уиндоус...

Най добре ще е ако можеш, снимай оня момент когато трябва да запаметиш. Да се види какво запаметяваш. Така ще ни е по лесно да се ориентираме

Предполагам, че имаш телефон със камера поне.

хахахах естествено че имам :D след като стигна до тук давам f10 и после ентър и после хайдееее на ново стария уиндоус post-324292-0-06364800-1358705267_thumb.

хахахах естествено че имам :D след като стигна до тук давам f10 и после ентър и после хайдееее на ново стария уиндоус Публикувано изображение20012013132.jpg

Можеш ли да видиш какво ти е дъното. Мисля че не са тези настройки.

За дъното, можеш да го видиш със програма Aida64.

дали има някакъв друг начин , без теглене ,защото в тази стая няма нет т.е имам само уайърлес ... май ставам твърде нахална извинявам се за което. Имам чувството че този компютър май ще отиде в коша накрая.

а ако го форматирам ц-то дали ще се изчистят всички гадини, от него и какво точно ще се получи..... затрупах се с инфо днес и сега си мисля че нещо разбирам :) а то май се оказва че не е точно така...

дали има някакъв друг начин , без теглене ,защото в тази стая няма нет т.е имам само уайърлес ... май ставам твърде нахална извинявам се за което. Имам чувството че този компютър май ще отиде в коша накрая.

а ако го форматирам ц-то дали ще се изчистят всички гадини, от него и какво точно ще се получи..... затрупах се с инфо днес и сега си мисля че нещо разбирам :) а то май се оказва че не е точно така...

Можеш със блуттут да качиш програмата на телефона и да я прехвърлиш на другият. Това е най елементарният начин.И след това като направиш снимката да я върнеш обратно и да я качиш тук.

Със формат ще изтриеш всичко и пак ще се наложи да инсталираш.Това не е решение.

Ако искаш потърси във BIOS .Трябва да имаш една от двете опции във раздела BOOT.

1. Boot Devise Prioriti.

След това трябва да се маркира

1st Boot Devise Натискаш Enter.

Избираш CD Room => Ентер

Ф10=>Ентер

2. Advanced BIOS Features.

Маркира се  First Boot Device и със  (+) (-) се сменяустройството докато CD  Room стане на първо място.

И отново F10=> Ентер

Диска с Уиндоус7 е на DVD, а на компютъра имате CD-R/RW (sm-tsstcorp).

Няма шанс да подкарате DVD диск на CD плеър.

Така, днес правя последен опит :) мисля че това искаше да ти кача ...post-324292-0-75421900-1358843351_thumb.post-324292-0-61213300-1358843391_thumb.

Така, днес правя последен опит :) мисля че това искаше да ти кача ...Публикувано изображение22012013133.jpgПубликувано изображение22012013134.jpg

Намерих нещо за опциите на твоя Биос.

http://www.manualowl.com/m/Asus/P5K-V/Manual/263692?page=98

Добре си се справил.

Но ще се опитам отново да обясня последователността според това което е дадено.

Поставяш инсталационният диск и рестартираш компютъра. Избираш да зареди BIOS.Избираш BOOT Menu.

Правиш да е първо устройство CD/DVD. Това до тук го правиш правилно.

И според упътването трябва да натиснеш бутон F10 и след това бутон Esc=>Exit.

Пробвай отново, и ако пак не стане, възможно е записвачката ти да не работи. Провери я.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.