Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изпуснах си лаптопа

Featured Replies

Здравейте,

Изпуснах си лаптопа - DELL.

Когато го вклуча започва да издава силен звук - прекъснат , като силно биип-кане.

Биоса не ми зарежда - екрана светва но е черен. Един приятел , който разбира повече от мен от компютри го разглоби и каза, че видимо няма нещо счупено и не можа да ми помогне.

Бихте ли ме посъветвали какво може да е...

Редактирано от pit
грешен раздел (преглед на промените)

Веднага отиваш на сервиз. Може нещо да се е разместило или някоя спойка да се е отлепила. Дано не е нещо сериозно.

Колко бипкания са? Би трябвало да ги повтаря, да писне 5 пъти примерно, кратка пауза и наново и така няколко пъти или до безкрай. Колко пъти пищи 5-6-7-8?

• Автор
Колко бипкания са? Би трябвало да ги повтаря, да писне 5 пъти примерно, кратка пауза и наново и така няколко пъти или до безкрай. Колко пъти пищи 5-6-7-8?

8 биип-кания и които се повтарят. Какво означава това ?

На тази страница проверете дали лаптопа е в гаранция и от какъв тип е тя. Нужно е да въведете Service TAG намира се на стикер от долната страна на лаптопа.

На тел 008001104478 можете да се свържете с поддръжката на Dell и те да ви насочат от кой се обслужва гаранцията ви, ако има такава. Не се притеснявайте от номера на цената на градски разговор е.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор
На тази страница проверете дали лаптопа е в гаранция и от какъв тип е тя. Нужно е да въведете Service TAG намира се на стикер от долната страна на лаптопа.

На тел 008001104478 можете да се свържете с поддръжката на Dell и те да ви насочат от кой се обслужва гаранцията ви, ако има такава. Не се притеснявайте от номера на цената на градски разговор е.

Лаптопа е на 2 години и 3 месеца, така че едва ли е в гаранция...

8 бипкания по спомен са северен мост, въпреки че кодовата таблица на Дел обвинява процесора. За успокоение на духовете, при ненарушен корпус, няма как да се строшат спойки, кристали, процесори, да се пукат платки и т.н. А това дали дисплея е здрав или не, няма отношение към бипкането. Лаптопа не следи дали има закачен здрав/повреден дисплей.

• Автор
Какъв е точния модел ?

Струва ми се, че дисплея на лаптопа е заминал.

Потърсете гаранционен сервиз.

Dell inspiron mini

Лаптопа е на 2 години и 3 месеца, така че едва ли е в гаранция...

Гаранциите при Dell не са като при другите фирми има и машини с доста повече 2 години гаранция. Да не говорим, че през мен са минавали лаптопи който се водят с 3 години и при проверка в сайта се оказва даже и повече. Въпрос на минута е да проверите в сайта.

• Автор
8 бипкания по спомен са северен мост, въпреки че кодовата таблица на Дел обвинява процесора. За успокоение на духовете, при ненарушен корпус, няма как да се строшат спойки, кристали, процесори, да се пукат платки и т.н. А това дали дисплея е здрав или не, няма отношение към бипкането. Лаптопа не следи дали има закачен здрав/повреден дисплей.

Благодаря ти за компетентния отговор. А какво означава северен мост на по прост език. Корпуса е непокътнат, по нищо не му личи,че е изпускан. То е ясно,че ще го водя на сервиз. Ако е това с северния мост скъпо ли ще е да го поправят или по-добре нов лаптоп ?

Гаранциите при Dell не са като при другите фирми има и машини с доста повече 2 години гаранция. Да не говорим, че през мен са минавали лаптопи който се водят с 3 години и при проверка в сайта се оказва даже и повече. Въпрос на минута е да проверите в сайта.

Благодаря ти сега ще проверя..

Чип, който свързва процесора с оперативната памет, графичния контролер, и други устройства.

Въпроса с поправката е много относителен. Все пак не се знае дали при падането не са повредени и други компоненти по лаптопа.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Благодаря ти за компетентния отговор. А какво означава северен мост на по прост език. Корпуса е непокътнат, по нищо не му личи,че е изпускан. То е ясно,че ще го водя на сервиз. Ако е това с северния мост скъпо ли ще е да го поправят или по-добре нов лаптоп ?

Благодаря ти сега ще проверя..

Напиши си service tag-а тук, да проверим има ли гаранция първо. Иначе ако си плащаш, предполагам до 100-150лв, би трябвало да се спрат. Ако могат да го оправят де, иначе друго дъно БИ трябвало да струва стотина евро без монтажа. Обаче някак си си мисля, че първо трябва да се отвори, да се извади твърдия диск, който е вероятно да е загинал, да се наместят рам паметите и да се запали. Най-вероятно ще тръгне...

• Автор

9/16/2012  изтекла е вече :(((

Напиши си service tag-а тук, да проверим има ли гаранция първо. Иначе ако си плащаш, предполагам до 100-150лв, би трябвало да се спрат. Ако могат да го оправят де, иначе друго дъно БИ трябвало да струва стотина евро без монтажа. Обаче някак си си мисля, че първо трябва да се отвори, да се извади твърдия диск, който е вероятно да е загинал, да се наместят рам паметите и да се запали. Най-вероятно ще тръгне...

Отваряхме го намествахме рам паметта и твърдия диск и пак нищо не става. Биипка си пак по същия начин, без промяна

Обаче някак си си мисля, че първо трябва да се отвори, да се извади твърдия диск, който е вероятно да е загинал, да се наместят рам паметите и да се запали. Най-вероятно ще тръгне...

Твърдия диск 99.9 % е загинал.

Може да се замени и да се пробва.

Възможно е и да изгрее, но е доста съмнителна работата, особено ако се касае и за други повредени части.

• Автор
Твърдия диск 99.9 % е загинал.

Може да се замени и да се пробва.

Възможно е и да изгрее, но е доста съмнителна работата, особено ако се касае и за други повредени части.

А това,че биоса ми не тръгва свързано ли е с твърдия диск или има и други повреди....

9/16/2012  изтекла е вече :(((

Отваряхме го намествахме рам паметта и твърдия диск и пак нищо не става. Биипка си пак по същия начин, без промяна

Дори и да не беше изтекла нямаше да ти я признаят защото повредата е механична и е направена от теб.

• Автор
Въобще светва ли екрана ?

свети, вижда се само курсора в горния ляв ъгъл и нищо друго...

Ако има курсор, в най-добрия случай е разместена памет. Извадете паметите и ги сложете отново, като се уверите, че са влезли хубаво в слотовете.

• Автор
Ако има курсор, в най-добрия случай е разместена памет. Извадете паметите и ги сложете отново, като се уверите, че са влезли хубаво в слотовете.

Вадих я- само една плочка с памет има, наместихме я добре , мисля че не е там проблема.

Вадих я- само една плочка с памет има, наместихме я добре , мисля че не е там проблема.

Като изпусна лаптопа, как падна точно?

Много се извинявам, ама да ви таковам и обясненията!!!!!!!! Сливи ли имаше в устата, та не каза, че се вижда курсOр?!!!!!!!11

Според последните обяснения излиза, че най-вероятно е заминал твърдия диск. Да му се направи един тест и да се смени при нужда.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор
Много се извинявам, ама да ви таковам и обясненията!!!!!!!! Сливи ли имаше в устата, та не каза, че се вижда курсур?!!!!!!!11

Според последните обяснения излиза, че най-вероятно е заминал твърдия диск. Да му се направи един тест и да се смени при нужда.

твърдия диск се оказа,че работи пробвахме го на друг лаптоп...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.