Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер. Моля за помощ!

Featured Replies

Ти май нещо не си в ред!35мбпс..на сваляне е добра скорост!И безжично 5-7мбпс също е много добра скорост!Какво всъщност искаш повече...Машината лаптоп ли е.

Защо пишете глупости не мога да разбера...

Рутера поддържа 802.11g стандарт, което позволява скорости от порядъка на 20-23мбит/с (около 2,5МБ/с)

Лан свързването е до 100мбит (от уиндоус съм постигал максимум 11МБ/с)

Може и да сте сключили с доставчика договор за 50Мбита скорост, но това той дали ги предоставя е отделен въпрос.

Ако директно с кабел(без рутера) правите 50мбит, доставчика можем да го изключим от сметките.

Ако с кабел към рутера правите само 35мбита, това означава, че или рутера има някакъв проблем(например не смогва с натоварването) или има проблем с настройките му. Тъй като през wireless-a правите още по малко като скорост, ме навежда на мисълта че проблема е в настройки.

Тъй като обаче няма откъде да му погледна как изглеждат настройките. Също така има неща, които трябва да се нацелят на място като оптимални стойности.

Бих Ви препоръчал или да си занесете рутера при доставчика за пренастройка, или да намерите някой наясно с нещата, който на място да диагностицира какъв е проблема.

• Автор

И аз си мисля, че проблема е нещо в настройките. Но кои точно?!!!Не използвам кабел от рутера, a Wi-fi. Тогава скороста е в порядъка от около 7 Mbps. Техниците на доставчика ми казаха, че те отговарят до рутера. А, наистина до него скороста е добра. Техника, който ми настрои рутера не беше, според мен, много в час с нещата. Днес резнах рутера и сам си направих настройките, но ефекта беше същият. 

И аз си мисля, че проблема е нещо в настройките. Но кои точно?!!!Не използвам кабел от рутера, a Wi-fi. Тогава скороста е в порядъка от около 7 Mbps. Техниците на доставчика ми казаха, че те отговарят до рутера. А, наистина до него скороста е добра. Техника, който ми настрои рутера не беше, според мен, много в час с нещата. Днес резнах рутера и сам си направих настройките, но ефекта беше същият. 

те техниците дето опъват кебели, повечето не са мнного наясно с настройването на рутери. За това написах да го занесете в офиса на доставчика, така че някой администратор да го пренастрой.

Другия вариант е да викнете някой запознат да го настрой на място.

• Автор
Да, това е. И трябва задължително да сте свързан безжично, с кабел е безсмислено, вие не променяте конфигурацията за кабелната връзка

Скороста във всичките канали е почти равна. Значи не е от това. 

• Автор

Има ли разлика дали дали са вкарани ръчно данните в рутера, или той автоматично ги е получил за неговата работа?

Има ли разлика дали дали са вкарани ръчно данните в рутера, или той автоматично ги е получил за неговата работа?

зависи от доставчика.

Незнам какво си чудите толкова.Както колегата ScD

ти каза рутера ти е G  стандарт означава ,че може да излъчва не повече от  22 Mbit/s.За по високи скорости се ползва рутер който трябва да е N стандарт ,но във този случай приемника ти демек лаптопа трябва да има безжична карта със N стандарт,Доставчика не е виновен когато ти му предлагаш такъв рутер със който не можеш да ползваш максимални скорости на интернета.Аз ползвам този  и си държа на лаптопа 35 mbit/s без никакъв проблем

Редактирано от thedjhodja (преглед на промените)

Както са те посъветвали запиши настройките от рутера,ресетни го,пренастрой рутера после пробвай как е скоростта ,ако пак е същото ще те посъветвам да си купиш нов рутер по добре да е със N стандарт.Според мен ти е заминал рутера щом по кабел достигаш добрите скорости

Не ми станаха ясни две неща:

1. Преди намесата на техника рутера по-добре ли е работел или не е ясно?

2. След като толкова се изписа, че това са възможностите на рутера, не виждам как очаквате повече от него?

Първия ми рутер беше почти същия и безжично повече от 2,7мегабайта в секунда не правеше. Жично рядко вдигаше 9-10мегабайта в секунда. После си купих друг "тъп-линк" , той постигаше доста по-добри показатели, но не можеше да покрива скоростта от доставчика. В крайна сметка последвах съвета на един приятел и станах собственик на Микротик - покрива почти всички мои нужди, но настроойките се правят малко по-трудно.

п.п. нарочно съм написал скоростите така, за да е ясно на всички какво искам да кажа.

• Автор

Преди намесата на техника безжично 20 Мегабита(2,5 Мегабайта) . След като настрои рутера за новия доставчик максимално безжично 10 Мегабита(1,25 Мегабайта) С кабел от рутера 35 Мегабита (4,4 Мегабайта). Не мисля, че е нормална такава голяма разлика между безжично и с кабел от рутера. Затова си мисля, че е нещо в настройките. Явно въпроса е с повишена трудност щом никой не може да каже защо е така. Явно ще мина на "по-лесният" вариант. Ще купя нов рутер.

Явно въпроса е с повишена трудност щом никой не може да каже защо е така. Явно ще мина на "по-лесният" вариант. Ще купя нов рутер.

Не е с повишена трудност въпроса.Просто базовата версия на G стандарта е издаден през 1997 г.,a N преди само няколко години.При N стандарта,скороста е в пъти по голяма.За да се осъществи такава връзка,ще е нужно и безжичния адаптер на лаптопа да има възможност да поддържа същия стандарт.

• Автор

Това ми е ясно. Въпроса е защо след намесата на техника скоростта падна повече от 2 пъти. Това не се обяснява с горния пост!!!!

Това ми е ясно. Въпроса е защо след намесата на техника скоростта падна повече от 2 пъти. Това не се обяснява с горния пост!!!!

защото нещо не е наред с настройките на въпросния рутер. Както препоръчах и по-рано, най-добре рутера да бъде настроен от компетентен администратор, а не някой техник, който работата му е да опъва кабели!

Ако си от София, мога аз лично да дойда и да ти настроя рутера.

• Автор

Благодаря за предложението. За съжаление съм на 400 км. от София.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.