Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за захранващ блок

Featured Replies

Още един пример - Seasonic SS-xxx GB Bronze е по-качествено и по-евтино от FPS Aurum Gold. Писано е достатъчно много по въпроса и няма нужда да се повтарям и да спориме във всяка тема. На незапознат човек Goldenfiend му звучи по абсолютно същия начин както Seasonic или Flextronics - марките не му говорят нищо и току виж се набутал с някой боклук заради висок КПД сертификат. Мисля, че целта на такива теми и спорове е точно да се предотвратят потребителите от грешката да купят гадно захранване, а не безсмислени спорове за ползата от КПД-то.

п.п.

И 30W консумация от контакта изобщо не са 30W топлина.

п.п.1

Кой кой е при захранванията.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Основната причина за намаляне на цената е "охлаждането". Примерно ако не е модулно ще е още по-евтино.

И аз съм последния човек които ще каже че новото скопено злато е същото като старото.

А сертификата е основното мерило за качеството особено за човек които не разбира. За това ставаше въпрос.

Вече когато опрем до две захранвания с еднакъв сертификат какъвто ти е примера може да се правят сравнения.

Да, сигурно намалянето на радиаторите ще доведе до 50-60+лв разлика между захранванията. :D

A и двете са модуларни, със разликата че при G серията само 24 пиновия кънектор не е модулен - което всъщност се води semi-modular.

Нека ти дам и друг пример, ако съдиш по сертификата - Fortron Aurum 400W Голд сертификат за 126лв, е аз лично пред него бих избрал Corsair CX (което е 80+) или Seasonic S12II което е Bronze.

A за хората които не разбират, зарад това има форуми и хора които разбират, да попитат. ;)

PS: @Людмил ме е изпреварил, със същия пример.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

а не безсмислени спорове за ползата от КПД-то.
От практична гледна точка е безсмислен спор, съгласен съм, но не и от теоретична.
п.п. И 30W консумация от контакта изобщо не са 30W топлина.
А какво са? Очевидно не отиват в другите компоненти - те са същите. Някак си трябва да излязат - има си много лош (за перпетуум мобиле феновете) закон за това.

Хайде малко по-сериозно да разгледаме ефективността (КПД-то) на захранването. Всеки допълнителен модул към една електрическа система влошава цялостното й КПД, тъй като внася допълнителни загуби в нея. Тоест, повече блокове за филтрация и стабилизация на напрежението е равно на повече загуби или по-ниско КПД. Затова едно захранване със спестени компоненти може да има добро КПД. Но, а това е много важно, има един много лесен начин на захранване с повече модули да се повиши КПД-то и той е като се използват по-качествени компоненти, които са от по-висок клас и работят с по-нисък толеранс на работните си параметри, което оптимизира преобразуването и стабилизирането на напрежението, което пък повишава КПД-то. Обаче и цената става друга. Така че ефективността е много важен критерий, защото това значи по-малко отделена топлина, а това пък облекчава значително работата на захранването, тъй като се натоварва по-малко стабилизацията на изходните напрежения.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Да, но това важи изключително за качествените(маркови) захранвания, а има много такива с ниско качество и висока ефективност, за това човек в никакъв случай не трябва да се води от ефективността като критерий за качество, освен ако не избира между два модела от една и съща марка. Например Seasonic Bronze vs Gold. Сам в този случай може да си сигурен, че Gold е по-качествено от Bronze. НО когато се сравняват различни марки и модели в различен ценови клас това не важи. По-горе дадох пример как FSP са спестили и техния Aurum не се отличава с особено високо качество, докато базираното на него(Аурум-а) FSP Raider, което е с Бронз сертификат е съвсем прилично, и дори субективното ми мнение е, че е по-качествено от Aurum-a. И точно поради тая причина, пак повтарям(постотвам), че КПД-то не трябва да е критерий при избора на захранване.

Да, но това важи изключително за качествените(маркови) захранвания, а има много такива с ниско качество и висока ефективност, за това човек в никакъв случай не трябва да се води от ефективността като критерий за качество, освен ако не избира между два модела от една и съща марка. Например Seasonic Bronze vs Gold. Сам в този случай може да си сигурен, че Gold е по-качествено от Bronze. НО когато се сравняват различни марки и модели в различен ценови клас това не важи. По-горе дадох пример как FSP са спестили и техния Aurum не се отличава с особено високо качество, докато базираното на него(Аурум-а) FSP Raider, което е с Бронз сертификат е съвсем прилично, и дори субективното ми мнение е, че е по-качествено от Aurum-a. И точно поради тая причина, пак повтарям(постотвам), че КПД-то не трябва да е критерий при избора на захранване.

Сигурен съм, че имаш наблюдения, но аз имам един въпрос. Как прецени, че RAIDER  е по-качествено от AURUM? В тестовете, които съм чел пише, че са на една платформа, но при RAIDER  е спестено от компоненти. Тоест, вместо японски, тайвански или нещо подобно. Тоест, там са вложени по-малко средства, за да се получи по-евтино захранване, но е ползвана платформата на AURUM,  за да има все пак някакво качество. 

за това човек в никакъв случай не трябва да се води от ефективността като критерий за качество

И преди съм го казвал, че ефективността е един от критериите, но не е единствен. Въпросът е ефективността да не е повишена чрез спестяване на компоненти. Но да кажеш, че за едно качествено захранване ефективността не е важна, значи да кажеш нещо невярно. В предишния ми пост съм обяснил защо. :cool:

Хайде малко по-сериозно да разгледаме ефективността (КПД-то) на захранването. Всеки допълнителен модул към една електрическа система влошава цялостното й КПД, тъй като внася допълнителни загуби в нея. Тоест, повече блокове за филтрация и стабилизация на напрежението е равно на повече загуби или по-ниско КПД. Затова едно захранване със спестени компоненти може да има добро КПД. Но, а това е много важно, има един много лесен начин на захранване с повече модули да се повиши КПД-то и той е като се използват по-качествени компоненти, които са от по-висок клас и работят с по-нисък толеранс на работните си параметри, което оптимизира преобразуването и стабилизирането на напрежението, което пък повишава КПД-то. Обаче и цената става друга. Така че ефективността е много важен критерий, защото това значи по-малко отделена топлина, а това пък облекчава значително работата на захранването, тъй като се натоварва по-малко стабилизацията на изходните напрежения.

Твърдо и упорито, отказваш да разбереш че сертификата ти е последната дупка, на кавала, ама всеки си има право на мнение.... така че не виждам смисъл да продължавам да те убеждавам във нещо което е очеизвадно вече със всичките примери които се дадоха.... ;)

Еми, със горния пример който дадох ( Seasinic G series vs X series), дори и при еднакви марки захранвания, пак не ти гарантира че захранването със Голд сертификат ще е върхово и най-доброто от даден производител.... :)

За да знаеш кое е най-добро си се иска четене.... ако не знаеш - питаш.

Редактирано от Brujerizmo (преглед на промените)

Твърдо и упорито, отказваш да разбереш че сертификата ти е последната дупка, на кавала, ама всеки си има право на мнение.... така че не виждам смисъл да продължавам да те убеждавам във нещо което е очеизвадно вече със всичките примери които се дадоха.... ;)

Очеизвадно е за хората, които си нямат хал хабер от електротехника.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Очевадно е за хората, които си нямат хал хабер от елетротехника.

Ама разбира се, значи Fortron Aurum за 126лв е изключително добро и перфектно захранване, пу де*б@ как се прееб@х със този Corsair AX 750, можех да взема Фортрона нали със нищо не се различава. :lol6:

Ама разбира се, значи Fortron Aurum за 126лв е изключително добро и перфектно захранване, пу де*б@ как се прееб@х със този Corsair AX 750, можех да взема Фортрона нали със нищо не се различава. :lol6:

Хайде прочети още веднъж какво съм написал - а това, че обичаш да тролиш, ни е известно. ;)

Хайде прочети още веднъж какво съм написал - а това, че обичаш да тролиш, ни е известно. ;)

Прочел съм го даже много добре, само че се чудя ти дали си прочел това което се е написало...? Пък после ми обяснявай кой обича да троли. ;)

Ами преебал си се с тоя Корсар. Надута цена като на всичките им захранвания. Ходи ги изнасяй тия лекции някъде другаде.

Като влезе клиент и те пита за кисело мляко му казваш че е за предпочитане да пише "БДС" а не му изнасяш лекции за химичния състав. 

То имаше и едни захранвания за 50 лв. на които пишеше че са с златен сертификат та винаги има изключения от правилото.

Но това си остава единствения лесен начин неразбиращ човек да се ориентира и спора е безсмислен освен ако целта не е да се заяждаме.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ами преебал си се с тоя Корсар.

Гроздето е кисело, а?

Аз съм със Сеасоник мой човек та определено не завиждам че се е набутал с повече пари за лепенката на Корсар. ;)

За това ставаше въпрос а не че му има нещо на захранването. А на теб ти пожелавам дългогодишно ползване на марков DELL.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Добре, щом мислиш, че разликата е само в етикета. :-D A това с Dell-a не го разбрах, ама както и да е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.