Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на конфигурация!

Featured Replies

Май само аз си пиша в темата... Няма ли някой да даде съвет или мнение за последната конфигурация и въпросите по нея?

Нали искаш мнение.Ето-скъп процесор евтино дъно,евтин хард със 16 мб каче(мисля)!

Разбира се. Все пак не даваш една камара пари отгоре и дори да не ползваш тая функционалност, според мен си заслужава да я има. 

• Автор

Нали искаш мнение.Ето-скъп процесор евтино дъно,евтин хард със 16 мб каче(мисля)!

Нещо за харда си се объркал? WD 500GB SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 128.56 лв.На фона на предлаганите Seagate с по 1 година гаранция (което си е дори незаконно в БГ) този е с 5 години гаранция. За дъното съм съгласен иначе, че на фона на цената на процесора е доста евтино.

Нещо за харда си се объркал? WD 500GB SATAIII Caviar Black 7200rpm 64MB cache - 1 бр. - 128.56 лв.На фона на предлаганите Seagate с по 1 година гаранция (което си е дори незаконно в БГ) този е с 5 години гаранция. За дъното съм съгласен иначе, че на фона на цената на процесора е доста евтино.

Като пробваш харда ми прати лс....

• Автор

Като пробваш харда ми прати лс....

А защо не кажеш направо какви са ти негативните настроения спрямо този модел и защо са ти такива, който всъщност е с 64MB cache и с 5 години гаранция, а не с 16MB. Или направо да ми предложиш някава негова алтернатива. В крайна сметка, нали затова е този форум, за да има много повече знаещи хора, които да ти помогнат.

А не типично по нашенски -  прецакай се сам и после ми се обади (или "ми прати лс", за да ти се посмея.  

Поздрави

А защо не кажеш направо какви са ти негативните настроения спрямо този модел и защо са ти такива, който всъщност е с 64MB cache и с 5 години гаранция, а не с 16MB. Или направо да ми предложиш някава негова алтернатива. В крайна сметка, нали затова е този форум, за да има много повече знаещи хора, които да ти помогнат.

А не типично по нашенски -  прецакай се сам и после ми се обади (или "ми прати лс", за да ти се посмея.  

Поздрави

Преди време пробвах един такъв,или много подобен и все стапяше кабела(SATA) ,беше шумен(съска като смок),и нямаше разлика от друг от друга марка с по- слаби характеристики.Това обаче е лично мнение!

Поздрав

Редактирано от G.I.Ganev (преглед на промените)

• Автор

Преди време пробвах един такъв,или много подобен и все стапяше кабела(SATA) ,беше шумен(съска като смок),и нямаше разлика от друг от друга марка с по- слаби характеристики.Това обаче е лично мнение!

Поздрав

Благодаря за разясненията. Ще помисля и попрочета някакви ревюта и тестове и за хард дисковете. Лошото е, че повечето Seagate, които са налични в никем и скай са с някакви странни гаранции от по 1 година, на някой даже няма и спомената гаранция, което ме навежда на мисълта, че кой знае от къде са дошли и в какво състояние са. Може да са от някой наводнен тайвански склад :);)

Благодаря за разясненията. Ще помисля и попрочета някакви ревюта и тестове и за хард дисковете. Лошото е, че повечето Seagate, които са налични в никем и скай са с някакви странни гаранции от по 1 година, на някой даже няма и спомената гаранция, което ме навежда на мисълта, че кой знае от къде са дошли и в какво състояние са. Може да са от някой наводнен тайвански склад :);)

Лично имам предпочитание към WD, но за тези пари бих предпочел обема пред марката. ;)

На този етап няма особено значение какъв ще е диска честно казано.

• Автор

Лично имам предпочитание към WD, но за тези пари бих предпочел обема пред марката. ;)

На този етап няма особено значение какъв ще е диска честно казано.

Под това да разбирам ли, че всичките идват "понаводнени"  :) и гаранция - Франция кой колко е читав  :)

Под това да разбирам ли, че всичките идват "понаводнени"  :) и гаранция - Франция кой колко е читав  :)

Не, не е това.

Въпроса е съотношението цена-обем, и кое е най-изгодното.

По отношение на качеството - едва ли има кой знае какви различия между отделните производители.

Останалото е фенщина. :)

• Автор

Не, не е това.

Въпроса е съотношението цена-обем, и кое е най-изгодното.

По отношение на качеството - едва ли има кой знае какви различия между отделните производители.

Останалото е фенщина. :)

Значи и този примерно би ми свършил същата работа като производителност и надеждност: 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 120.61 лв. Хем два пъти по-голям, хем и с някой лев по-евтин :)

Значи и този примерно би ми свършил същата работа като производителност и надеждност: 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 120.61 лв. Хем два пъти по-голям, хем и с някой лев по-евтин :)

Правилно си ме разбрал. ;)

• Автор

Само за захранването остана да кажете дали е ок? Четох в някой от последните теми хубави отзиви за PSU CM GX LITE 500W, че тези от ЧЕЗ постоянно правят някакви мизерии с тока, който идва при мен. Вече изгорях с едни стари Fortron и Q-TEC.

• Автор

Благодаря на всички за съветите и мненията!

Ще се постарая да дам отчет, когато сглобя конфигурацията и я тествам.

Поздрави и здраве за всички!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.