Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Full HD лаптоп до 1500 лв. със свестен процесор?

Featured Replies

Здравейте!

Търся свестен лаптоп с Full HD дисплей (предпочитам високата резолюция, ако е с някакви подобрения-още по-добре, качествения дисплей ми е цел, за предпочитане LED LCD или OLED ако има такива), 4 -ядрен процесор и поне 4/6GB RAM. Харда да е поне 500GB, да има приличен звук през жака за слушалки (ще се ползва с буфер).

Те това е. Засега си харесах Asus V3, и той е 4-core i7,6GB RAM etc. доста мощен и с отделно видео, но e 720p а не 1080p дисплей. Някакви идеи? :)

• Автор

Да,аз този си харесах,но екрана е 720p,а не 1080p. Няма ли нещо във Full HD вариант?

Сигурен ли си че е същия? За екрана пише "15.6-инчов (39.62 см.) - 1920x1080 (Full HD IPS матрица), матов"

Да,аз този си харесах,но екрана е 720p,а не 1080p. Няма ли нещо във Full HD вариант?

От страницата на лаптопа:

15.6-инчов (39.62 см.) - 1920x1080 (Full HD IPS матрица), матов
  • Автор

Оппа,грешка,това било същото което гледах,но с вариант 720p гланцов, този:  http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3_571g_NX_RZMEX_052_SSD

Ама и двата са 571G, затова ги обърках. Само дето IPS варианта е 100 лв. отгоре. Добре, ако се направи лек компромис със i7 и се замени с i5, има ли вариант за 1500 лв. с FHD? Това 720p ми се вижда малко, а качеството на екрана наистина ми е от значение.

Добре, ако се направи лек компромис със i7 и се замени с i5, има ли вариант за 1500 лв. с FHD? Това 720p ми се вижда малко, а качеството на екрана наистина ми е от значение.

Има:

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_771G-acer_aspire_v3771g_NX_M1WEX_024

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Acer Aspire V3-571G със IPS матрицата цветовете ще са по-добри :) 

Аз бих взел 17" дето е за 1400лв. + 50лв да стане рамта 8ГБ. Демек тоя: http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_771G-acer_aspire_v3771g_NX_M1WEX_024

+1

Само дето диска е 750 GB, а не 1 TB, но предполагам, че не е голям проблем. ;)

• Автор

i5 не знаех,че е на две ядра...май ще прежаля FHD-то за HD в името на 2 ядра повече при i7. Иначе всичко друго е супер. Явно остава първия вариант за 720p дисплей с 4-ядрен процесор. Да се надяваме,че поне LCD-то му е качествено...

Забрави за евтин и качествен дисплей с ниска резолюция. Не знам какви точно дейности ще се извършват на лаптопа, ама i7 в 15-инчово шаси си е потенциална предпоставка за доста високи температури.

ако ще е i7 процесор, по-добре това http://ardes.bg/laptop/HP+ProBook+4540s-47637

Но все пак ако не е тайна, за какво ще се ползва лаптопа?

Но ако искаш i7 с FULL HD дисплей и да е сигурно че изработката е добра, се отива на доста по-големи суми. Аз съм малко резервиран към Acer, но както всяка друга марка, предполагам и те си имат хубави модели...

Здравейте!

Търся свестен лаптоп с Full HD дисплей (предпочитам високата резолюция, ако е с някакви подобрения-още по-добре, качествения дисплей ми е цел, за предпочитане LED LCD или OLED ако има такива)

На малкия дисплей на лаптоп с размер 15-17 инча,не може да се направи разлика в самото качество,между 720Р и 1080Р ,дори да използваш лупа!Дори дисплея на лаптопа да е 720Р,когато се включи допълнително голям,качествен външен монитор,който е 1080Р,ще се превключва и резолюцията му също.Така че,пълното качество1080Р ,се вижда добре,но на голям екран.

• Автор

Изгоря ми харда на HP-то, беше 4515s. Никога няма да си взема HP пак, ама никога. Тая сбирщина от огъваща се евтина пластмаса, абссолютно нискокачествени вградени колони (не очаквам да са добри,предвид,че са вградени,ама тези за брутална гавра), евтино звучене дори през буфер (налага се ползването на допълнителен софтуер за тунинг на аудиото), нескопосан и неодтатъчно ярък 720п дисплей на който му трябва як тунинг за да стане поне приемлив, батерия, която започва да си губи капацитета още в първите месеци, дефектна записвачка (9/10 от дисковете не се четат) и за капак на всичко-преди дни мъ изгоря харда на 2 години и половина, предвид,че се продават отделно с по 5 годни гаранция. Особенно последното ме потресе...извинявай, 2 години и половина не може да е предпоставка да ти изгори харда, та минимума им за работни години 4-5, при това минимум. Няма да говорим за лошата им поддръжка, липса на адекватни драйвери на страницата им които я стават,я не стават. Или аз съм получил тестова бройка и това не е било бройка за продан, или аз съм случил на дефектна бройка (крайно дефектна бройка!), или HP са боклуци, но аз няма да рискувам с тях отново, не и след двугодишния стрес.

Та новия лаптоп вече искам да може да се ползва за игране на игри при средна графика. Писна ми игри от 2003-та да ми лагват при настройка на високо качество на графиката-високо е,ама NFS Underground от 2003 лагва на хардуера на лаптоп от 2010 г. Вярно,видеото беше вградено, ама процесора Turion II две ядра 2.3Gghz? Жива гавра..

Искам и адекватна редакция на видео,не са се затлачва (тук от HP-то не мога да се оплача-FHD видео си го обработваше,макар и със рекордно загряване и бавене в процеса на запазване на файл). Общо взето искам да не е нещо посредствено. Няма ли го този i5 с вариант IPS FULL HD 17"', това ми хареса, но беше LED,не IPS. IPS е избраняи от мен,но с IPS дисплей, ама там цената е 1600 лв. което вече е извращение.

Изгоря ми харда на HP-то, беше 4515s. Никога няма да си взема HP пак, ама никога. Тая сбирщина от огъваща се евтина пластмаса, абссолютно нискокачествени вградени колони (не очаквам да са добри,предвид,че са вградени,ама тези за брутална гавра), евтино звучене дори през буфер (налага се ползването на допълнителен софтуер за тунинг на аудиото), нескопосан и неодтатъчно ярък 720п дисплей на който му трябва як тунинг за да стане поне приемлив, батерия, която започва да си губи капацитета още в първите месеци, дефектна записвачка (9/10 от дисковете не се четат) и за капак на всичко-преди дни мъ изгоря харда на 2 години и половина, предвид,че се продават отделно с по 5 годни гаранция. Особенно последното ме потресе...извинявай, 2 години и половина не може да е предпоставка да ти изгори харда, та минимума им за работни години 4-5, при това минимум. Няма да говорим за лошата им поддръжка, липса на адекватни драйвери на страницата им които я стават,я не стават. Или аз съм получил тестова бройка и това не е било бройка за продан, или аз съм случил на дефектна бройка (крайно дефектна бройка!), или HP са боклуци, но аз няма да рискувам с тях отново, не и след двугодишния стрес.

Та новия лаптоп вече искам да може да се ползва за игране на игри при средна графика. Писна ми игри от 2003-та да ми лагват при настройка на високо качество на графиката-високо е,ама NFS Underground от 2003 лагва на хардуера на лаптоп от 2010 г. Вярно,видеото беше вградено, ама процесора Turion II две ядра 2.3Gghz? Жива гавра..

Искам и адекватна редакция на видео,не са се затлачва (тук от HP-то не мога да се оплача-FHD видео си го обработваше,макар и със рекордно загряване и бавене в процеса на запазване на файл). Общо взето искам да не е нещо посредствено. Няма ли го този i5 с вариант IPS FULL HD 17"', това ми хареса, но беше LED,не IPS. IPS е избраняи от мен,но с IPS дисплей, ама там цената е 1600 лв. което вече е извращение.

Чудеса ли очакваш на тригодишно вградено видео? Купил си си от бюджетната потребителска серия на HP, които, както тези на Dell и Acer са - за каквото си платиш, това и ще получиш. Мобилните хардове сдават багажа много лесно, за пример - аз ползвах лаптопа във влакове, като по време на ползването 2 мобилни харда сдадоха багажа само заради друсането. 

Та новия лаптоп вече искам да може да се ползва за игране на игри при средна графика. Писна ми игри от 2003-та да ми лагват при настройка на високо качество на графиката-високо е,ама NFS Underground от 2003 лагва на хардуера на лаптоп от 2010 г. Вярно,видеото беше вградено, ама процесора Turion II две ядра 2.3Gghz? Жива гавра.. Искам и адекватна редакция на видео,не са се затлачва (тук от HP-то не мога да се оплача-FHD видео си го обработваше,макар и със рекордно загряване и бавене в процеса на запазване на файл). Общо взето искам да не е нещо посредствено. Няма ли го този i5 с вариант IPS FULL HD 17"', това ми хареса, но беше LED,не IPS. IPS е избраняи от мен,но с IPS дисплей, ама там цената е 1600 лв. което вече е извращение.

Ти си намерил какво да вземеш... Turion в лаптоп = лоша идея!

Попаднал си на куца бройка, за съжаление. Не си мисли че има марка, при която няма такава вероятност.

Щом дисплеят е толкова важен, бих ти препоръчал да идеш в някой магазин (аз лично съм доволен от Ардес) и да им кажеш какво ти е необходимо. Нека го видиш с очите си екрана и сам да прецениш качеството.

И аз имам Турион в лаптопа, на 3 години и половина. Малко повече грижи и нищо не му е мръднало, а е най-евтините HP-та: Compaq 615... Както и да е. Диска не се произвежда от HP, така че не можеш да ги виниш. Това е чувствителна техника, разваля се. Аз имах HDD на настолният, което изкара 15 минути и умря по средата на инсталацията на Windows. Те гаранциите са за това! А за игрите те съветвам да не го правиш на лаптоп, защото ще останеш пак разочарован и пак ще има "прецака се еди кое си"... Поздрави!

С риск да се оспами темата,но даже и на 17 инча да гледате това Full HD , не знам какво ще видите.Мисълта ми е,че за подобни диагонали,едва ли ще можете да се насладите в пълна степен на качеството на картината.

• Автор

Не знам, явно бройката беше тестова или нещо такова. Съмнява ме дали не е била и "показна" и дали не са ми дали лаптопа от самата витрина. Мисля,че така направиха. Даже съм почти 100%. сега се сещам,че ми намериха отнякъде кутия и го сложиха в нея, не беше оригиналната. Ама и показна бройка да е била, тя 100 години ли е работила,че звука да е лош,харда да е такава прецакня,дисковата да не работи и  материалите да са толкова евтини? Отврат бройка.Иначе гаранцията му свърши.

Иначе ми трябва 1080p за да не мога да различа и един пиксел, искам перфектна ярка картина.

• Автор

Значи остава варианта със 4-ядрения i7. Говорихте за прегаряне-защо в 15.6" шаси да е проблем? Много ли затопля?

Значи остава варианта със 4-ядрения i7. Говорихте за прегаряне-защо в 15.6" шаси да е проблем? Много ли затопля?

По-малко пазно пространство, по-лесно нагрване, по-трудно охлаждане...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.