Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за принтер Kyocera FS 1020d

Featured Replies

Заслужава ли това да дам 60 лева без куриера ? а като гледам е близо 10 кила :)

Натоварването при мен е 20/30 листа на месец .

Всякакво мнение ще е добре дошло :D

Публикувано изображение

ПП. Тестова страница от него .

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Принтерът е от тези дето раздаваха на GP-тата от здравната каса.

Като цяло е здрава машина - добре е да се ползва с оригинален тонер - много черни иначе с разни съвместими боклуци (или аз не случих на подходящ). Като цяло за парите си е прилична машина. Тонера не кара 6000 копия - отделно на някакви копия (около 100 000) се иска смяна на барабан (модул) - там брадвата е голяма и лично този, на който му поддържах принтера се отказа от смяната и си взе друг нов принтер на HP.

След публикацията на инфостраницата - мисля, че е на 60703 копия - не си заслужава за тия пари.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Аз ползвам в къщи един FS 1000, а в работата 1100 и съм много доволен. Домашния повече от 7-8 години го ползвам и до сега не е създавал проблеми, въпреки че го взех втора употреба. В работата яко се принти и до сега без проблем. Марката е доказана...

• Автор

Ок , благодаря и на двамата . На мен рядко ми се налага да принтирам , може в месеца да няма , другия 50 бройки - няма изобщо да се натоварва . Ще продам моя HP 1005 с две тонер касети и може и на печалба да изляза :D

Сега го поръчвам .

Ок , благодаря и на двамата . На мен рядко ми се налага да принтирам , може в месеца да няма , другия 50 бройки - няма изобщо да се натоварва . Ще продам моя HP 1005 с две тонер касети и може и на печалба да изляза :D

Сега го поръчвам .

намерих какво се сменя и на колко копия:

Публикувано изображение

100000к

източник - http://www.rupite.com/consumables.htm

http://www.printware.co.uk/Products/7e84c713-5833-11df-946c-000f206c8075/Kyocera-FS-1120D/Range.html#related_items - ето английски линк - гледаш mk-160 - сменя се според производителя на 100000 стр. - цената е височка...

HP 1005 или HP P1005 е твоя?

За Kyocera-та се предлага и само барабан - да не сменяш целия модул. Въпреки това е скъп - поне 5-6 пътки колкото на HP 1005.

Кит-а рядко издържа 100'000...

Всъщност защо искаш да си смениш HP-то ?

• Автор

Тоя принтер HP p1005 се е родил при мен , за тия години на дали е минал 500 копия :)  но от както свърши оригиналния тонер / на около 250 копия / се получи това че на печат снимки , просто трябва да си играя да затъмням снимката иначе изглежда бледа ли , не знам как да го обясня :(  иначе на текст няма никакъв проблем .

Ето ми и предишната тема

От фирмата която ми препоръча Bily-79 си купих тонер и чип и си презаредих и оригиналната . Малко по добре печата от съвместимата , но не е това което беше .

Kyocera вече е дом и работи с малка забележка че съм задал печат 1мм от всяка страна и HP p1005 няма проблем а тоя просто ми измества печата и от горния край на листа започва  почити на ръба :(  то се вижда и на теставата страница от началото на темата .

ПП. Последна редакция е линка с предишната ми тема , който се оказа че не сочи където трябва :mad:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Колега @jonov - да беше споменал каква е целта на занятието с тази смяна на принтера.

За печат на снимки от лазерен принтер се иска по-висока резолюция предимно, както и добър барабан с добри възможности за смяна на барабана след едно пълнене или ниска цена на оригинален консуматив. Състоянието на изпичащия блок също е важно за получаването на добър образ.

В този ред на мисли - принтер 2-ра употреба е възможно най-неправилното решение.

• Автор

След публикацията на инфостраницата - мисля, че е на 60703 копия - не си заслужава за тия пари.

Ако бях видял допълнението ти , щях да си помисля :( но го видях чак днес :D

Дори вчера търсих из опциите на драйвера за брой копия и така и не открих :) а то къде било .

• Автор

HP 1005 или HP P1005 е твоя?

За Kyocera-та се предлага и само барабан - да не сменяш целия модул. Въпреки това е скъп - поне 5-6 пътки колкото на HP 1005.

Кит-а рядко издържа 100'000...

Всъщност защо искаш да си смениш HP-то ?

Можеш ли да ме насочиш как да реша това измесване на печата ?

Kyocera вече е дом и работи с малка забележка че съм задал печат 1мм от всяка страна и HP p1005 няма проблем а тоя просто ми измества печата и от горния край на листа започва  почити на ръба :(  то се вижда и на теставата страница от началото на темата .

Това отместване на всяко копие еднакво ли го прави или всеки път е различно?

Огледай как е поемането...

Изображението казваш започва почти от ръба - това "почти" всеки път едно и също ли е като разстояние?

• Автор

Това отместване на всяко копие еднакво ли го прави или всеки път е различно?

Огледай как е поемането...

Изображението казваш започва почти от ръба - това "почти" всеки път едно и също ли е като разстояние?

Да , изместването е при всички копия еднакво , няма как да сканирм и приложа снимка понеже принтера ми е на село :(

Ето един пример

post-1048-0-49259400-1360593362_thumb.jp

http://www.printware.co.uk/Products/7e84c713-5833-11df-946c-000f206c8075/Kyocera-FS-1120D/Range.html#related_items - ето английски линк - гледаш mk-160 - сменя се според производителя на 100000 стр. - цената е височка...

Тази сметка точно с този принтер (сравнен с НР от същият клас) съм си я направил мноооооого отдавна и мога само да ти кажа, че докато дойде време за смяна на барабана, от оригиналният тонер съм спестил като да си купя още 2-3 HP-а. 

Принтерът е от тези дето раздаваха на GP-тата от здравната каса.

Като цяло е здрава машина - добре е да се ползва с оригинален тонер - много черни иначе с разни съвместими боклуци (или аз не случих на подходящ). Като цяло за парите си е прилична машина. Тонера не кара 6000 копия - отделно на някакви копия (около 100 000) се иска смяна на барабан (модул) - там брадвата е голяма и лично този, на който му поддържах принтера се отказа от смяната и си взе друг нов принтер на HP.

Тонера не кара 6 000 копия, защото правиш доста повече от 5% покритие на страница

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

ivo23, смея да заявя че рядко съм срещал барабан на такава Kyocera читав на над 40-50 хиляди копия. Сметката ти е крива. А и доста често модулите дефектират. А части за този модул няма - има само барабан и нож... и нищо друго.

Вярвай ми масово хората пищят от тези Kyocera-и.

Да като идея и замисъл звучат чудесно, но на практика нещата не са точно така.

Има доста привърженици на тази идея с модул и тонер отделно, но праткическия опит сочи че рано или късно имаш неразрешим проблем с този модул. Казавам неразрешим защото смятам цената на новия модул за меко казано БЕЗУМНА.

А като за натоварване 20-30 копия на месец не мисля че трябва човек да си вкарва таралеж в гащите с тази Kyocera.

Относно отместването - дава ли ти от време на време грешка че не иска да поеме? Как са ограничителите на хартията в чекмеджето?

Ако тези две неща са си наред трябва да се огледа транспорта на хартията и датчиците, което обаче може да стане само в сервиз.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

• Автор

Грешка до сега не е давал , разпечатил съм 20/30 копия а ограничителите са настроени на А4 -  абе чудя се дали да си позадържа моето си  HP P1005 :) да не бързам с продажбата :D

ivo23, смея да заявя че рядко съм срещал барабан на такава Kyocera читав на над 40-50 хиляди копия. Сметката ти е крива. А и доста често модулите дефектират. А части за този модул няма - има само барабан и нож... и нищо друго.

Вярвай ми масово хората пищят от тези Kyocera-и.

Да като идея и замисъл звучат чудесно, но на практика нещата не са точно така.

Има доста привърженици на тази идея с модул и тонер отделно, но праткическия опит сочи че рано или късно имаш неразрешим проблем с този модул. Казавам неразрешим защото смятам цената на новия модул за меко казано БЕЗУМНА.

А като за натоварване 20-30 копия на месец не мисля че трябва човек да си вкарва таралеж в гащите с тази Kyocera.

Относно отместването - дава ли ти от време на време грешка че не иска да поеме? Как са ограничителите на хартията в чекмеджето?

Ако тези две неща са си наред трябва да се огледа транспорта на хартията и датчиците, което обаче може да стане само в сервиз.

Може и бих се съгласил с теб, но условията на ползване са достатъчно много които могат да окажат влияние.

1020D съм използвал достатъчно дълъг период, за да знам кое за колко време умира. 

За гумичките съм съгласен, трябва да се сменят на определен период, защото се износват.

Най-вероятно тогава имаш проблем с транспортните ролки - и по-скоро в електромагнитите, които ги задвижват на даден етап от движението на листа. Остаряват там едни дунапренчета. Подобен проблем има и при Samsung CLP 300 - можеш да прочетеш повече тук:

http://www.arbikas.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1290580769/1#1

По отношение на HP P1005 - аз бих го задържал.

При Kyocera често правят проблем в барабанните модули така наречените recovery blade - една уж незначителна лентичка като целофанче срещу почистващия нож, но всъщност доста съществена. Освен това проблем правят и короните. Ако не се намерят части, нови или втора употреба принтера е за хвърляне при тази цена на новия модул.

Да, как се държи принтера зависи от много условия, но бройката на подменени и изхвърлени Kyocerа-и е в пъти по-висока от тази на HP или Canon.

Не случайно и на пазара на втора употреба Kyocera и Brother са най-евтини - не само на пазара тук в BG, но и в цяла Европа: тук в България можеш да намериш Kyocera и Brother на по 25-30 лева без ДДС, докато HP, колкото и да е старо под 60-65 лева няма. Говоря за цени на едро.

В Европа е аналогично - продават ти HP-тата, a тези Kyocera и Brother са по 5 евра, даже в някои случаи са като бонус, защото така са палетизирани HP-тата.

Не искам да влизам в безмислен спор. Всеки сам си преценява, и всеки си има мнение. Аз споделям моето, от гледна точка на това че съм в бранша от около 20 години. Естествено не си налагам мнението. Всеки да си купува каквото иска...

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.