Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как става това TFTP свързване ?

Featured Replies

Как става това TFTP свързване ?

• Отговори 83
  • Прегледи 9,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Значи както знаеш имам рутер, който се прецакна и сега искам да се свържа с него.В предишните теми видях че мога да се свържа с този протокол TFTP.

Значи както знаеш имам рутер, който се прецакна и сега искам да се свържа с него.В предишните теми видях че мога да се свържа с този протокол TFTP.

Не, не си разбрал. Този протокол се използва за да се пренесе образа на фърмуера от твоя компютър в паметта на маршрутизатора. за тази цел трябва да пуснеш tftp сървър на твоята машина

С utility-to на АСУС не става ли?

ASUS restoration utility

иначе ето това може да ти е от помощ:  http://hackingwithgum.com/2009/09/11/flashing-asus-wl-520gu-firmware-via-tftp/

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Моя рутер има DHCP-сървър какво е това ?

:ohmy:  :no-no:

По-добре не пипай рутера!!! Дай го на някой дето разбира да ти го оправи!!!

Редактирано от ScD (преглед на промените)

С utility-to на АСУС не става ли?

ASUS restoration utility

иначе ето това може да ти е от помощ:  http://hackingwithgum.com/2009/09/11/flashing-asus-wl-520gu-firmware-via-tftp/

Съгласих се, трябва да е клиент :)

Макар че би било по-разумно да е сървър и от там маррутизатора да си изтегли съответния фърмуер (и поне така съм го виждал при някои устройства, телефони)

Моя рутер има DHCP-сървър какво е това ?

не е това, за което говорим

Съгласих се, трябва да е клиент :)

Макар че би било по-разумно да е сървър и от там маррутизатора да си изтегли съответния фърмуер (и поне така съм го виждал при някои устройства, телефони)

не е това, за което говорим

Промених си поста, понеже мернах за някакви сиско рутери че трябвало и ТФТП сървър...

Ама поне аз такова нещо не съм ползвал. Само ТФТП клиента ми е бил достатъчен.

А автора на темата да си занесе рутера на някой компетентен да го оправи. От последния въпрос, просто щях да падна от стола... Не може да искаш да си пренастройваш/префлашваш/прее*аваш рутера и да не знаеш какво е DHCP сървър... 

Промених си поста, понеже мернах за някакви сиско рутери че трябвало и ТФТП сървър...

Ама поне аз такова нещо не съм ползвал. Само ТФТП клиента ми е бил достатъчен.

А автора на темата да си занесе рутера на някой компетентен да го оправи. От последния въпрос, просто щях да падна от стола... Не може да искаш да си пренастройваш/префлашваш/прее*аваш рутера и да не знаеш какво е DHCP сървър... 

ТОва, което аз съм виждал по средни и високи класове е именно със сървър и за това си мислех че е по-естествено да е така :)

Иначе да, да не пипа, макар че той вече е брик :)

Ако е Тенда няма как без серийна конзола да налееш фърмуера. При включване с tftp сървър няма да стане, понеже бутлодера може да се спре само по serial, той не търси при включване външно tftp. Тенда не поддържа jtag.

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

в кофата!

Е нека поне да си поиграе малко. Може да понаучи туй-онуй фокус. Авторе, чети това, нищо че е за 306. Връщането на фърмуера е възможно само през serial console

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Е нека поне да си поиграе малко. Може да понаучи туй-онуй фокус. Авторе, чети това, нищо че е за 306. Връщането на фърмуера е възможно само през serial console

Някъде в рутера няма болтове,от къде мога да го отварям без да го чупя.

Някъде в рутера няма болтове,от къде мога да го отварям без да го чупя.

В гаранция ли е ?

• Автор

В гаранция ли е ?

Няма гаранция,купих го от Карфур.

Направо ме кефиш. Едно време с твоята "Tenda" се занимаваше ден и нощ. Сега дори знаеш химичната форма на пластмасата, от която е направена кутията. Упоритоста ти те възнаграждава и много се радвам за теб. Всичко е извън темата, но реших да го постна не като хвалба, а да се поучат от теб много други.

Направо ме кефиш. Едно време с твоята "Tenda" се занимаваше ден и нощ. Сега дори знаеш химичната форма на пластмасата, от която е направена кутията. Упоритоста ти те възнаграждава и много се радвам за теб. Всичко е извън темата, но реших да го постна не като хвалба, а да се поучат от теб много други.

Благодаря. Без вашата помощ и помощта на други съпорумници нямаше да науча толкова много. Имам едно въпросче към Вас, но ще ви го пусна на лично съобщение, за да не оспамвам темата.

Поздрави

Няма гаранция,купих го от Карфур.

В Карфур също дават гаранции, трябвало е да си я вземеш на информацията, да не говорим как ги проверяват при ракламации нещата, като нищо можеше да им върнеш тендата без много обяснения като просто им кажеш че "нещо и стана и сега не работи".

element, прегледай линковете към темите, постнати от мен и прегледай тук, за да си изясниш още неща. Ако имаш въпроси пиши в темата ще помагаме с удоволствие

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

А има ли някакъв начин да го върна пак на магазина

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.