Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между няколко лаптопа до 1000лв

Featured Replies

Здравейте, предстои ми закупуване на лаптоп - до 1000лв. Ще се ползва предимно за интернет, филми, музика, МНОГО четене на pdf файлове (споменавам го, защото на настоящия лаптоп като скролвам през страниците ми насича леко и е дразнещо, става дума за файлове от по 1500-2000+ страници), може да се наложи да съм по повече от 5-6ч. на ден на него, но не всеки ден. Искам да е с добра сглобка, защото ще бъда доста време в чужбина и се надявам да нямам проблеми, и да не прегрява. Ако е и по-лек - още по-добре, макар че 15 инчовите лаптопи като че ли варират в рамките на 2.3-2.5кг. Може рядко, от време на време да се пусне и някой FPS, FIFA, но за не повече от половин-един час на ден. Ето моделите, на които съм се спрял:

http://ardes.bg/laptop/Acer+TM5760G-46599

http://ardes.bg/laptop/Lenovo+IdeaPad+G580-47854

http://ardes.bg/laptop/LENOVO+Essential+G580-46364

http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4540-hp_probook_4540s_H5J57EA

http://ardes.bg/laptop/HP+Pavilion+g6-2302eu-47747

http://ardes.bg/laptop/ACER+V3-571G-32356G75MAKK-41755

Общо взето това е. В момента ползвам Acer Aspire 6920G и като сглобка и работа съм много доволен, но като го купувах беше 1700лв и предполагам качеството на изработката е от по-високо ниво (може и да се лъжа). Сменям го, защото е по-голям (16 инча) и тежи 3.4кг, а както споменах, ще ми трябва мобилност. Доволен съм от Acer като марка, над другите нямам впечатления и не знам дали има марки, които задължително да не купувам и кои са "върхът на сладоледа". Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен :) Благодаря предварително на отзовалите се!

Редактирано от MD.VN (преглед на промените)

Здравей,

искам да обърна внимание как се дават линкове в раздел "Харуер".

В допълнителните правила за секцията ( линк ) е указано:

Правилно

Грешно
Причината е, да е видимо за всички какъв е предложеният компонент. А не, ако говорим за цяла конфигурация, някой да отваря 8-10 линка...

Надявам се да се съобразяваш с изискванията и правилата за напред.

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Аз избрах преди 2 месеца тоя. Предимството е, че е евтин, с IB  процесор, външна видеокарта ставаща и за игри, добра батерия ( поне с такова впечатление останах от краткия си досег с него, че го избирах за друг човек), 750 GB хард, 6 GB RAM. Недостатъци - малко USB, малки клавиши за стрелките, но пък за сметка това останалите клавиши са доста големи и мим харесаха. 

Бих избрала едно от двете Леново:

Lenovo IdeaPad G580 - по-старо поколение процесор I3,но с по-добра видеокарта от Essential G580.

LENOVO Essential G580 - по-ново поколение процесор I3,но с по-слаба видеокарта от IdeaPad G580.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

При тази ситуация, бих препоръчал един от тези двата:

LENOVO Essential G580 
Samsung NP300E5X

Всички останали са с или по-бавен процесор или по-бавна рам. Ако не са толкова важни игрите, бих препоръчал самсунга, заради матовия дисплей, теглото, и вече многократно похвален в други теми във форума заради батерия и сглобка. След като ще седите дълго време пред екрана, матовия дисплей е за предпочитане. Вграденото видео ще се справи с игрите на минимум детайли... Можете да разгледате тук: Intel HD Graphics 4000, какви игри и на какви детайли ще можете да цъкате без проблеми.

Ако стария ти Acer е с тази конфигурация, самсунга ще се справя по добре в игрите отколкото той.

Леновото от друга страна има външна видеокарта, което си е предимство при игрите. Но е с по малко рам, тежи повече и струва със 100лв. отгоре...

• Автор

Благодаря за отговорите до момента. Търсих и аз с матов дисплей, но се спрях само на Acer-a (Travelmate). Отхвърлих Samsung като марка поради проблеми с друга техника, благодаря и за това предложение. Като характеристики иначе не е лош. Като че ли към Lenovo се насочих. Някой знае ли каква е разликата между двете серии - Ideapad и Essential?

Благодаря за отговорите до момента. Търсих и аз с матов дисплей, но се спрях само на Acer-a (Travelmate). Отхвърлих Samsung като марка поради проблеми с друга техника, благодаря и за това предложение. Като характеристики иначе не е лош. Като че ли към Lenovo се насочих. Някой знае ли каква е разликата между двете серии - Ideapad и Essential?

като външен вид - никаква. Essential-a обаче, който си предложил, е с по ново поколение и3 процесор и с по-бърза рам памет. Вярно е че видеокартата е една идея по-слаба от на другия, но за целите които си посочил - по добре да вземеш тоя с по-новия процесор.

Има и 2-год. гаранция което е важно .

Всички имат минимум 2 години гаранция. По закон е така... А сега всички, които си позволиха да пристъпят правилата на раздела, след явна забележка още в пост номер 2 получиха официално предупреждение. Поздрави!

Всички имат минимум 2 години гаранция. По закон е така... А сега всички, които си позволиха да пристъпят правилата на раздела, след явна забележка още в пост номер 2 получиха официално предупреждение. Поздрави!

за юридически лица е 1година поради някаква причина :( 

относно леновото - ideapad е с по-добра сглобка. essential-a аз лично съм много доволен, макар че клавиатурата ми е трудна за свикване.

за юридически лица е 1година поради някаква причина :(

За юридически да. Аз за физически говоря.

Аз избрах преди 2 месеца тоя. Предимството е, че е евтин, с IB  процесор, външна видеокарта ставаща и за игри, добра батерия ( поне с такова впечатление останах от краткия си досег с него, че го избирах за друг човек), 750 GB хард, 6 GB RAM. Недостатъци - малко USB, малки клавиши за стрелките, но пък за сметка това останалите клавиши са доста големи и мим харесаха. 

Редактирано от JohnnySevdanski (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Да не отварям нова тема ще пиша тука. За тези пари това ли е най-доброто решение за лаптоп
SAMSUNG NP300E5X

Редактирано от pacy nikolov (преглед на промените)

Да не отварям нова тема ще пиша тука. За тези пари това ли е най-доброто решение за лаптоп

SAMSUNG NP300E5X

по-добре го вземи от тук NP300E5X-samsung_np300e5x, вместо от някоя техно-бакалия...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.