Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп за игри

Featured Replies

Здравейте, :)

за съжаление не мога да си купя настолна машина и затова искам лаптоп.Освен за филми музика и интернет, ще го ползвам за програми за чертаене, пхотошоп и за игри.По конкретно за игри като фифа 13, wow mists of pandaria,nfs и assasins creed 3.Бюджета с който разполагам е 1400 макс 1500лв.Знам че не е достатъчно за игри но нямам големи изисквания за качество,Всяко мнение ще е от полза :)

За тия пари се вписва един нов Acer Aspire V3-571G с Full HD и IPS матрица И едно ревю

Определено мисля,че това е един отличен избор най-вече заради E-IPS матрицата. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Според мен щом ще е за игри, в тези пари се вписва това:

GB B75-D3V /B75/LGA1155 - 1 бр. - 125.66 лв.
I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 336.21 лв.
2X4G DDR3 1600 A-DATA - 1 бр. - 82.05 лв.
1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA - 1 бр. - 120.67 лв.
SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC - 1 бр. - 567.58 лв.
FD CORE 3000 ATX BLACK - 1 бр. - 122.18 лв.
Corsair 600W Builder Series CX V2 - 1 бр. - 130.36 лв.

Обща стойност - 1 484.71 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/cart/45944p1r46540p1r46717p1r46943p1r46724p1r46458p1r1001993p1rf.html

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Според мен щом ще е за игри, в тези пари се вписва това

http://nikem-bg.net/cart/45944p1r46540p1r46717p1r46943p1r46724p1r46458p1r1001993p1rf.html

А къде е монитора ;)

Ето няколко предложения от мен:

ASUS+N56VZ

Samsung+NP370R5E

Lenovo+IdeaPad+Z580

Toshiba+Satellite+L855

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Здравей,

Според мен за цената си този лаптоп е един от най-добрите предложения за в момента на пазара:

Acer Aspire V3-571G -> http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3_571g_NX_RZMEX_052_SSD ;)

Опс...

Ами да кажем, че автора има такъв.

Ако няма ще се реже от някои части.

Може да среже от видеото и да се вземе 7850, както и може да вземе CM 380/500W  и от там ще смъкне парички доста ;)

120лв само от кутията и захранването и към 208, ако вземе това видео: SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 се събират към 330лева за монитор и ако са малко може да се вземе само една плоча рам памет 4gb и в последствие някога да се добавят още 4

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Опс...

Ами да кажем, че автора има такъв.

Ако няма ще се реже от някои части.

Така е. Настолната машина е по-добра, но пък ако човек иска лаптоп за тия пари, GT640M  е добра, както е описано в ревюто. Лично аз тествах GT620M, която си е доста по-бавна, но да ти кажа, новите игри си вървят на макс или почти на макс и то при добри резолоюции. А като сложиш и екрана, който не е с масовата TN матрица, определено си струва. Иначе, що се отнася до удобството...клавиатурата е с големи бутони, но не и с големи "стрелки" за геймърите :) Затова просто се преназначават други клавиши или се ползва външна клавиатура. 

• Автор

Acerа е хубав да но клавишите ми се струват малки.Може ли да сменят?А ако не могат сигурно ще взема Asus.А от този  сайт може ли да се купят части за направа на лаптоп?

Така е. Настолната машина е по-добра, но пък ако човек иска лаптоп за тия пари, GT640M  е добра, както е описано в ревюто. Лично аз тествах GT620M, която си е доста по-бавна, но да ти кажа, новите игри си вървят на макс или почти на макс и то при добри резолоюции. А като сложиш и екрана, който не е с масовата TN матрица, определено си струва. Иначе, що се отнася до удобството...клавиатурата е с големи бутони, но не и с големи "стрелки" за геймърите :) Затова просто се преназначават други клавиши или се ползва външна клавиатура. 

Ами какво да ти кажа ?

Среден клас лаптоп в основната си цел мобилност няма как да изпълнява ролята на гейм десктоп машина.

Каквото и да кажете е така.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Acerа е хубав да но клавишите ми се струват малки.Може ли да сменят?А ако не могат сигурно ще взема Asus.А от този  сайт може ли да се купят части за направа на лаптоп?

Клавишите са големи. Само стрелките са много малки, както се вижда от снимката. Но ако се притесняваш за NFS...просто пренасочи други клавиши или ползвай външна клавиатура. само заради едни клавиши да изпускаш тоя лаптоп, не си заслужава. Не знам кое NFS  играеш, но там наистина може да поадне играчка с пренасочване на клавиши. 

Всъщност, аз винаги когато е възможно пренасочвам клавиши дори на настолния си компютър. По ми е удобен широкия хват  ;)

Хайде, ако е възможно пак да пробвате играта "Assassin's creed 3" , да видим на каква резолюция и на какви настройки ще я играете. !?  :) (Геймръско мислене!)

Ами какво да ти кажа ?

Среден клас лаптоп в основната си цел мобилност няма как да изпълнява ролята на гейм десктоп машина.

Каквото и да кажете е така.

Абе лаптопа става за непретенциозни геймъри. Особено за такива, дето мама и тати преди години са им купили от технобакалията за 600 лева нещо геймърско. Например с I3  и GT620M при F1_2012  на 1366x768 дава 30 fps навсякъде по трасето и то с ултра детайли, 4xMSAA, като само отраженията на болида са на High  вместо на Ultra,  че тая опция много товари. 

Хайде, ако е възможно пак да пробвате играта "Assassin's creed 3" , да видим на каква резолюция и на какви настройки ще я играете. !?  :) (Геймръско мислене!)

Не играя такива игри, но това, което играя, си върви на високи детайли. Ако не върви, имаш процесор. Тогава само сваляш детайлите. 

А и тук става въпрос за доста по-добра видеокарта.

Абе лаптопа става за непретенциозни геймъри. Особено за такива, дето мама и тати преди години са им купили от технобакалията за 600 лева нещо геймърско. Например с I3  и GT620M при F1_2012  на 1366x768 дава 30 fps навсякъде по трасето и то с ултра детайли, 4xMSAA, като само отраженията на болида са на High  вместо на Ultra,  че тая опция много товари. 

Ох колега, да прав си.

Обаче ! Има едно обаче - на никой не му се иска утре във форума да цъфне тема от рода на "защо ми прегрява лаптопа" или пък "отлепи ми се видеочипа, сега какво да правя"...

Не е желателно нали ?

Ох колега, да прав си.

Обаче ! Има едно обаче - на никой не му се иска утре във форума да цъфне тема от рода на "защо ми прегрява лаптопа" или пък "отлепи ми се видеочипа, сега какво да правя"...

Не е желателно нали ?

Тоя не грее. Поне аз дето тествах. Видеото си е нормално, а процесора просто няма как да се натовари при игри, за да загрее

Иначе ето тестове с въпросната игра:

http://www.notebookcheck.com/Benchmarkcheck-Assassin-s-Creed-III.84565.0.html

Айде и едно фото, за да не изглежда, че говоря напразно. Най-отгоре са градусите на видеото. 

Публикувано изображение

И за да не е сама видеокартата, ето и едно тестче на птроцесора. Вярно, че е декември, а не юли, но пък виждате при игри колко се товари i3 3110M. С i5  и i7  нещата ще са още по-леки откъм натоварване или поне всичко ще е в същите граници. 

Публикувано изображение

• Автор

А на този лаптоп примерно след време мога ли да сменя видео картата с по-хубава?Например 650М

А на този лаптоп примерно след време мога ли да сменя видео картата с по-хубава?Например 650М

Това е лаптоп, не настолен........... Ако ти трябва за игри си вземи настолен. Ако ти трябва мобилност си вземи лаптоп. Но мобилност не е от кухнята към хола...

Аз искам и мобилност и игри.

Това ми звучи като "и агнето сито и вълка цял". :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.