Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптоп към телевизор, аудио проблем

Featured Replies

Здравейте и от мен,

От около месец имам Тoshiba 40RL938, но въобще не съм доволен от опцията, смъквам филм на лаптопа-> качвам на флашка-> гледам. Та поради тази причина реших да вържа Лаптопа- Asus K50IN, който за жалост е стар и няма HDMI изход. И искам да го вържа директно към ТВ-то. Видеото го докарвам с VGA-VGA кабел. Проблема ми идва с аудиото, искам телевизора да е говорител.  Какъв кабел трябва да използвам, че акъла ми не го побира. Купих си с изход 3.5- стандартен жак, който вързвам в изхода на лаптопа за слушалки и 2 чинча, ляв и десен, които вързвам в ТВ-то. Проблема идва явно от input-a на самия телевизор. Или само аудио или само видео. Гледах VGA to HDMI convertor-и, но се чудя има ли друг вариант.

Кой е най-подхоящия начин? Мерси предварително.

Като гледам спецификациите на телевизора,той би трябвало да има Audio (mini jack)

Това изход ли е ,или вход?

Друг вариант е през Скарт входа на телевизора,ще ви трябва един преходник само,за 2-3 лв.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Най-долните два чинча трябва да са за звук (вход) - може да е въпрос на настройки от самия телевизор.

Иначе забелязах, че има RJ45 (че даже и Wi-Fi), вероятно може да възпроизвежда съдържание директно по мрежата - едно медийно сървърче на лаптопа (например XBMC) и музиката и филмите - на телевизора.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Остава ти само да включиш допълнително,още един кабел за звука Публикувано изображение

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Най-долните два чинча трябва да са за звук (вход) - може да е въпрос на настройки от самия телевизор.

Иначе забелязах, че има RJ45 (че даже и Wi-Fi), вероятно може да възпроизвежда съдържание директно по мрежата - едно медийно сървърче на лаптопа (например XBMC) и музиката и филмите - на телевизора.

При тоя вариант, трябва да се разбере телевизора 'иска' ли субтитрите. Тва е важно. При мен субтитри йок. Самия телевизор, в момента в който пусна филма от DLNA сървъра, не прави заявка за субтитрите. Ако и тоя е смотан като моя, варианта с DLNA отпада май, аз все още не съм намерил DLNA сървър, който да транскодира в реално време субтитрите във филма (ползвам Serviio).

При тоя вариант, трябва да се разбере телевизора 'иска' ли субтитрите. Тва е важно. При мен субтитри йок. Самия телевизор, в момента в който пусна филма от DLNA сървъра, не прави заявка за субтитрите. Ако и тоя е смотан като моя, варианта с DLNA отпада май, аз все още не съм намерил DLNA сървър, който да транскодира в реално време субтитрите във филма (ползвам Serviio).

Вариант ще е тогава да се възпроизвежда на лаптопа, а по мрежата да се предава директно картина (VLC имаше подобни възможности) - щом телевизорът има мрежова свързаност, би трябвало да стане.

Не се впускам в подробности, вкъщи не се гледа много-много телевизия и не съм се занимавал с такива неща.

• Автор

Остава ти само да включиш допълнително,още един кабел за звука Публикувано изображение

Да, с такъв кабел се опитвам да докарам аудиото, но телевизора не ми позволява да ползвам два входа едновременно, т.е. или VGA-за картина или аудиото, без картина. Ужас, аз ли съм тъп или тия SMART TV-та само много smart за мен.

• Автор

Да точно за вход са, и работят, но разделно( без картина)

а RJ45 нищо не ми говори. Телевизора има вграден Intel Wireless Display, но лаптопа ми не може да създаде Wi-Fi връзка, или поне аз не съм наясно как. Четох че е възможно с Windows 7, но хардуера на лаптопа не го позволява. Изискванията бяха процесор на Intel повече от i3...

Да, с такъв кабел се опитвам да докарам аудиото, но телевизора не ми позволява да ползвам два входа едновременно, т.е. или VGA-за картина или аудиото, без картина. Ужас, аз ли съм тъп или тия SMART TV-та само много smart за мен.

На всички телевизори,свързани с VGA кабел,няма звук.Телевизора се настройва само на VGA входа,за да покаже картина,а звука,от допълнителния кабел,трябва да излиза,без необходимост от превключване на вход,специално за него!

• Автор

На всички телевизори,свързани с VGA кабел,няма звук.Телевизора се настройва само на VGA входа,за да покаже картина,а звука,от допълнителния кабел,трябва да излиза,без необходимост от превключване на вход,специално за него!

Абсолютно го разбирам твърдението, проблема е че не става. Пробвах и на другото ТВ- LG26LK330 и е по същия начин. А се ровя в настройките на звука в телевизорите и не намирам нищо. Позволява ми само да избирам входа от който да възпроизвежда телевизора и пак или VGA или 2-та чинча за звука, Тъпа работа.

Здравей,

Доколкото видях телевизорът има Audio (mini jack), т.е. трябва да си купиш един 3,5мм аудио кабел - ето такъв:

Публикувано изображение

Вързваш го от едната страна в изхода за слушалки на лаптопа, от другата страна в съответния изход на телевизора - така ще имаш звук, а от VGA-VGA кабела ще имаш картина. Този вариант лично съм го изпробвал, когато не си бях купил още HDMI-HDMI кабел, така че гарантирам, че на 100% работи. Успех! ;)

Абсолютно го разбирам твърдението, проблема е че не става. Пробвах и на другото ТВ- LG26LK330 и е по същия начин. А се ровя в настройките на звука в телевизорите и не намирам нищо. Позволява ми само да избирам входа от който да възпроизвежда телевизора и пак или VGA или 2-та чинча за звука, Тъпа работа.

Писах,че по принцип,звука трябва да си работи,в някой от входовете.Да не го вкарваш,в компонентния кабел с жаковете!Да не би да работи твоя модел,със Скарт буксата.Мини жакът е също вариант,ако пише на него,че е за вход (in),но не и ако е изход за слушалки!

• Автор

Здравей,

Доколкото видях телевизорът има Audio (mini jack), т.е. трябва да си купиш един 3,5мм аудио кабел - ето такъв:

Публикувано изображение

Вързваш го от едната страна в изхода за слушалки на лаптопа, от другата страна в съответния изход на телевизора - така ще имаш звук, а от VGA-VGA кабела ще имаш картина. Този вариант лично съм го изпробвал, когато не си бях купил още HDMI-HDMI кабел, така че гарантирам, че на 100% работи. Успех! ;)

и това пробвах, пак е без звук. засега нямам много време през седмицата и ще поразцъкам повече...

и това пробвах, пак е без звук. засега нямам много време през седмицата и ще поразцъкам повече...

Хммм, интересно... Да не нещо да е омазано с аудио драйвърите на лаптопа?

Провери,както си е включен,към телевизора с VGA,настройките на звука.Има вариант,звука да се чува,само на лаптопа,може да се настрои само на слушалки( външен усилвател).Трябва да имаш звук,през външни колонки или слушалки,както си е свързан с ТВ.

• Автор

Провери,както си е включен,към телевизора с VGA,настройките на звука.Има вариант,звука да се чува,само на лаптопа,може да се настрои само на слушалки( външен усилвател).Трябва да имаш звук,през външни колонки или слушалки,както си е свързан с ТВ.

Като свържа VGA-кабела, от самия лаптоп си има звук, със слушалки или тонколони през лап-топа става, просто ми се искаше да изкарам звука през телевизора. Имах идея за домашно кино, но с развитието на технологиите 4-годишният ми лаптоп вече е морално остарял... :( а ми върши страхотна работа. Не искам да го продавам за да си купя нещо друго с HDMI само за да си реша проблема с аудиото...Пък и като гледам какво се продва- обикновен пентиум процесор с много рам и видео до гигабайт -700-900 лв. С i5 обаче цената вече е 1200-1400, :-/ Кофти! Ще го мисля...

Телевизора има вграден Intel Wireless Display, но лаптопа ми не може да създаде Wi-Fi връзка, или поне аз не съм наясно как. Четох че е възможно с Windows 7, но хардуера на лаптопа не го позволява. Изискванията бяха процесор на Intel повече от i3...

Не е нужно лаптопът да инициира мрежата, трябва просто да се окаже в една мрежа с телевизора. Нямаш ли рутер?

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

• Автор

Не е нужно лаптопът да инициира мрежата, трябва просто да се окаже в една мрежа с телевизора. Нямаш ли рутер?

имам рутер да, само че как да ги свържа по безжичен път си нямам идея, какъв софтуер ми трябва? Каква е процедурата?

Ако свържеш колонки към телевизора, би трябвало да стане най-лесно.

• Автор

Да, това съм го направил, т.е. лаптопа и тв-то са ми свързани към мрежата в къщи. Лаптопа с безжичен, а Тв-то с кабел( понеже е близо до рутера) За ползване на нет е супер, ама какво да направя от тук нататък.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.