Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Син екран

Featured Replies

Здравейте,

Реших да ви помоля за помощ, калдейта, защото знам, че вие най-бързо, вярно и точно отговаряте на въпросите.По възможност, се надявам да получа асистенция със разрешаването на следния проблем:

Когато играя игра (League Of Legends) понякога по време на игра, всичко забива и след 1 секунда ми излиза всеизвестния син екран и ми се рестартира компютъра. Реших, че е от Уиндоуса и реших на друг дял да инсталирам Уиндоус 7. Инсталирам всичко нужно, за да тръгне играта и накрая забравям драйверите. Порових се и намерих най-новия на Енвидиа, инсталирах, сложих програмите като Microsoft. NET FRAMEWORK, най-новия DirectX 11. Но пак... като инсталирах всичко това, рестартирам компютъра и почвам игра. По средата на играта ми забива и ми иде направо да си изхвърля компютъра през прозореца.Случвало ми се е цели 2 игри (по 40 минути е една) да не ми забие, но на 3-тата компютъра не се сдържа и ми дава синия екран и рестарт..Понякога синия екран трае 1-2 секунди понякога около 5-6.Ако решите да ми помогнете, ще ви помоля малко по-подробно да ми обясните инструкциите, които трябва да направя, понеже не съм в час със 7-цата.

Благодаря ви и Лека вечер.

Поздрави,

Ники

Редактирано от nikibg93 (преглед на промените)

На синия екран,е написана причината,,снимай го...Щом става по време на игри е от прегряване.Така ,ако продължаваш,ще останеш  без ПС,в скоро време.

• Автор

Нямам възможност да го снимам - нямам нито камера, нито фотоапарат, нищо.. а ако натисна копчето PrtScrSysRq, няма да ми излeзне снимката.

Добре, а как мога да го оправя това, като изключим закупуването на нови "джаджи".Преди време не ми излизаше син екран толкова често - рядко, 1-2 пъти месечно макс. Даже от преди 2 месеца, изобщо не ми се е мяркал този син екран.Почти съм убеден, че е от драйверите, но не съм напълно сигурен. Имам изтеглена програмата Еверест, но не виждам никъде да ми липсват драйвери. Помощ ?

П.С и конфигурацията:

Processor -Intel® Pentium® D CPU 3.40GHz   3.40GHz

RAM - 3.00 GB

System type - 32 bit

Дъно - Gigabyte GA-945PL-S3P

NVIDIA GeForce 8800 GT

Погледни това и ми кажи дали това ти пише на монитора .

• Автор

Да, това пише. Даже под последния ред с думи на синия екран има и някакво отброяване понякога. Но все забравям какво пише. И отброяването е от 0 до 100 през 5 ... 5,10,15,20.. и то бързо.

Така предполагам че си с две плочки рам. Предлагам ти да оставиш само на една и да видиш дали пак ще ти прави този проблем.

• Автор

Общо имам 3 плочи РАМ. Имах 1 плоча РАМ първоначално с 2 ГБ и после сложих още 2 плочи със по 0.5 РАМ. Сега и двете плочи ли да извадя, или ? Понеже когато бях само с 2 ГБ рам, играта започна адски много да засича (лагва, или така наречения нисък Frame Per Second), но сега откакто съм сложил тези плочи, нямам такива проблеми.Последно 2-те плочи с по 0.5 ли да извадя или .. ?

Остани си само с 2 гб известно време да речем до утре ии виж дали ще ти прави тези проблеми. После ще прибавиш едната плочка 512.

• Автор

Извадих ги и сега ще проверя самия геймплей. Като извадих плочите - те направо пареха, докато другата нищо и нямаше ?!

- С каква операционна с-ма сте (7,XP, колко бита (64,32)? - Кога се появява/т синият/те екран/и (при: игри, тестове, в покой...) - Колко често се появява/т синият/те екран/и  

• Автор

- Уиндоус 7 32 bit

- Само и единствено, когато играя. Преди когато бях на ХР ми излизаше изведнъж, а сега като съм на 7-ца ми излиза само по време на игра.

- Да речем 2 пъти на 1 игра (продължителност 40 минути 1 игра), понякога веднъж на 3 игри ..

В момента, както ме посъветваха, махнах 2-те плочи с по 0.5 РАМ, изиграх една игра и НЕ ми се появи син екран.В близкия час ще пробвам да поиграя още малко и ще видя дали има пак син екран ..

Поиграй и после Сложи и идната плочка 0,5гб. Ако пак набие син екран я махни и сложи другата  Аз забравих да те питам правил ли си някакъв клок на машината ?

Редактирано от amd World (преглед на промените)

• Автор

Не не съм, понеже не съм наясно с никакви овърклокове.

Продължавай да тестваш най - много още половин един час. После сложи едната плочка 512 мб ако бие син екран сложи пък другата плочка.

Все пак провери за *.dmp файлове и ги постни тук да ги погледнем.

Изключихте ли автоматичното рестартиране:
За Win7: десен клик върху  My Computer избирате Properties - Advanced system settingsсекция Startup and Recovery Settings - премахнете отметката пред Automatically restart.
Публикувано изображение

Снимайте или препишете (очертанията в жълто http://store.picbg.net/pubpic/60/38/ab18bea51f0a6038.jpg"]http://store.picbg.n...ea51f0a6038.jpg) какво пише на "синия" екран, за да имаме по-ясна картина и да опитаме да помогнем.  Снимките може да качите на: http://picbg.net/login.php"]http://picbg.net/login.php
В C:/Windows/Minidump , трябва да имате minidump.dmp файлове. Архивирайте ги, ако са повече от един, и ги качете тук да ги погледнем. http://www.multiupload.com/"]http://www.multiupload.com/

• Автор

Премахнах отметката за Автоматично рестартиране, но пък dump файловете не ми дава да ги архивирам, казва че достъпа е забранен.

Премахнах отметката за Автоматично рестартиране, но пък dump файловете не ми дава да ги архивирам, казва че достъпа е забранен.

Снимайте или препишете (очертанията в жълто http://store.picbg.n...ea51f0a6038.jpg) какво пише на "синия" екран, за да имаме по-ясна картина и да опитаме да помогнем. 

Кликни  със десен бутон върху файла, който искаш да архивираш. Избери Свойства. След това върви във раздела Защита.

Във Имена на потребители или групи, избери Администратор. Във долният прозорец сложи отметки на всички.

Следва да избереш Приложи и ОК.

Можеш вече да архивираш.

Щом досега си нямал син екран сложи едната плочка 512 и пак тествай .

• Автор

Ще я сложа малко по-късно че ми трябва Hiren's boots CD да го BURN на един диск, че си забравих паролата на лаптопа ми ..  И аз съм един ..

Добре пиши после резуртатите.Ако не стане с едната пробвай с другата.

• Автор

"Изиграх 4-5 игри и нито веднъж не се появи "син" екран.Когато играя на моменти се забелязва съвсем леко замръзване на екрана, но след секунди се оправя и всичко е наред. Не съм слагал нито една от плочите и почти съм сигурен, че е от тях. Ако има проблем ще пиша пак. Благодаря"

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.