Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ново дъно не работи ?

Featured Replies

Купих чисто нова дъна платка но когато я включих няма виде... махам рам паммета и пищи 3 пъти стандартно щом пищи неможе да е изгорял процесора защото тои е мисловната дейност на дъното следователно щом пищи за рам не от процесора... немога да разбера защо чисто ново дъно не тръгва на онитора изписва no input signal ...

Ще хвърля боб и ще кажа, че нямаш видео карта. Преди 3-4 човека се минаха така. Ма да те питам аз тебе, ти какво очакваш от нас? Я да си изредиш всички компоненти, че да знаем какво има в тая кошница!

• Автор

дъно - ASROCK - G41M-VS3 R2.0 рам - ADATA 4GB DRR3 1333

процесор - Pentium Dual Core E5200(M0) Wolfdale 2.50GHz 800MHz 2MB All

Включи ли всички кабели , да не си забравил 4 пиновия до процесора ?

ПП. Ново , ама може и да го е ползвал някой :) с външно видео и да е барал по биос - ресетни биоса .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Това "ново" дъно е на поне 3 години... И като казваш "ново", ново за теб (иначе 2-ра употреба) или е купено от магазин? Захранването как е и има ли инадути кондензатори? Какво е наложило смяната, някой токов удар?

без 4 пиновия кабел, въобще няма да пиши... според мен рам е дефектна или трябва да се почисти (особено ако е от стар комютър)... модела на дъното може да е дърт, но все още се продава...

• Автор

Това "ново" дъно е на поне 3 години... И като казваш "ново", ново за теб (иначе 2-ра употреба) или е купено от магазин? Захранването как е и има ли инадути кондензатори? Какво е наложило смяната, някой токов удар?

Дъното е купено от магазин ново.. не 2-ра ръка захранването работи тествах до на друго дъно и 24 и 4 пиновитя кабел за захранването са включени старото дъно беше изгоряло ... ремонтираха го 1 път и пак изгоря кондензатор беше първия път... но втория не намериха какво е... всичко е свързано както трябва навеждаме мисълта за процесора макарче той не гори ленсо но знае ли се не се ли знае... нокогато махна рам пищи 3-пъти за рам би трябвало процесора да работи :?

без 4 пиновия кабел, въобще няма да пиши... според мен рам е дефектна или трябва да се почисти (особено ако е от стар комютър)... модела на дъното може да е дърт, но все още се продава...

чисто нови са и рам и дъното...

слувало ми се е да ми пратят дефектно дъно, но това е еизключително рядко

това че паметта е нова не пречи да е пипана с "мазни пръсти" - случвало ми се е да прави точно така и след почистване със изопропилов алкохол да тръгне. като ти изгори дъно и като го смениш, сменяй и захранването (ако има съмнения че е станало при токов удар)- следщия път може и диска да изгори, освен дъното...

Включи ли всички кабели , да не си забравил 4 пиновия до процесора ?

ПП. Ново , ама може и да го е ползвал някой :) с външно видео и да е барал по биос - ресетни биоса .

сигурен ли си, че имаш достатъчно знания и практика за да си в Hardware Team

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

сигурен ли си, че имаш достатъчкно знания и практика за да си в Hardware Team

това че паметта е нова не пречи да е пипана с "мазни пръсти"

сега ще я почистя с гумичка и ще пробвам но беше добре овита...

сега ще я почистя с гумичка и ще пробвам но беше добре овита...

на мен ми се е случвал проблем и с памет запечатана фабрично с кутийка... виж за откъртени smd кондензатори по паметта - също ми се е случвало - от мост са ми пращали 50 памети завити в найлонова торбичка, а торбичката сама се лангърка в кашон от компютърна кутия... проблемът е че не можеш да докажаш че нещо се е откъртило при транспорта... може дори на не го видиш...

едит: ако си монтирал дъното в кутията, внимавай да не оставиш някое пънче от старото дъно, да не подпира и да окъсява нещо по новото (това обикновено се случва обаче като минеш от micro-atx, на дъно с пълен размер - пънчето под южния мост и това около чипа на звуковата карта...)...

• Автор

на мен ми се е случвал проблем и с памет запечатана фабрично с кутийка... виж за откъртени smd кондензатори по паметта - също ми се е случвало - от мост са ми пращали 50 памети завити в найлонова торбичка, а торбичката сама се лангърка в кашон от компютърна кутия... проблемът е че не можеш да докажаш че нещо се е откъртило при транспорта... може дори на не го видиш...

едит: ако си монтирал дъното в кутията, внимавай да не оставиш някое пънче от старото дъно, да не подпира и да окъсява нещо по новото (това обикновено се случва обаче като минеш от micro-atx, на дъно с пълен размер - пънчето под южния мост и това около чипа на звуковата карта...)...

а щом процесора цика занчи работи ? дефакто не е от него ?

• Автор

да процесора управлява спийкъра...

Остава рам паммета или дъното идвете ми ги докараха днес сутринта...

3 пъти какви звука от спиикъра ? Че това е важно, макар че при мен сочеше за проблем с видеокартата ( според кодовете ) , но трябваше да си ъпдейтна биоса зада ми тръгне процесора. Тогава се включваше компа за 10 секунди

при интел когато дъното е със стар биос и не познава процесора, спийкъра не работи...

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-VS3 R2.0/?cat=CPU е5200 има поддръжка още в първия биос, с който фабрично идва дъното...

ако не си огунал някоя пластинка на сокета за процесора, голяма е вероятността проблема да е в паметта, но ми се е случвало и дефекта да излезе в дъното, въпреки че без памет пиши, а с памет мълчи и не пали...

п.с. дъното поддържа 4гб памети, но някои чипсети имат проблеми с DS (double sided) памети (имам в предвид за колеми модули - 4гб)

други чипсети обратно - имат проблеми със SS (single sided) и мисля, че твоето дъно работи само с двустранни памети ако те са по 4 гб...

• Автор

при интел когато дъното е със стар биос и не познава процесора, спийкъра не работи...

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-VS3%20R2.0/?cat=CPU е5200 има поддръжка още в първия биос, с който фабрично идва дъното...

ако не си огунал някоя пластинка на сокета за процесора, голяма е вероятността проблема да е в паметта, но ми се е случвало и дефекта да излезе в дъното, въпреки че без памет пиши, а с памет мълчи и не пали...

значи сега го пробвах махнах рамта цика три пъти един след друг къси... пауза около 4-5 секнди и пак 3 пути късно през около 1-2 секунди въпроса е можели да е от процесора ?

рам и дъното ги купх от магазин в софиа донесоха ми ги с колет...

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-VS3%20R2.0/?cat=CPU е5200 има поддръжка още в първия биос, с който фабрично идва дъното...

немисля че съм оганал нещо защото сао го поставих без да съм пипал

значи сега го пробвах махнах рамта цика три пъти един след друг къси... пауза около 4-5 секнди и пак 3 пути късно през около 1-2 секунди въпроса е можели да е от процесора ?

рам и дъното ги купх от магазин в софиа донесоха ми ги с колет...

немисля че съм оганал нещо защото сао го поставих без да съм пипал

ми да на рам пищи, а рамта двустранна ли е? или не?

http://www.computerhope.com/beep.htm

дали е дефектна или несъвместима само с проби с друга памет и тая на друг комп...

• Автор

ми да на рам пищи, а рамта двустранна ли е? или не?

http://www.computerhope.com/beep.htm

дали е дефектна или несъвместима само с проби с друга памет и тая на друг комп...

не  е двустранна когато я извадя пищи на рам а когато я сложа не пищи че е ок и да тръгва....

• Автор

Оказа се че проблема е от рам паммета явно е несъвместима...

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-VS3 R2.0/?cat=CPU е5200 има поддръжка още в първия биос, с който фабрично идва дъното...

п.с. дъното поддържа 4гб памети, но някои чипсети имат проблеми с DS (double sided) памети (имам в предвид за колеми модули - 4гб)

други чипсети обратно - имат проблеми със SS (single sided) и мисля, че твоето дъно работи само с двустранни памети ако те са по 4 гб...

Да ама не, както споменах биоса не ми поддържаше процесора и спикъра пищеше, след ъпдейт на биоса всичко се оправи. Кажи ми как е възможно ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.