Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да свържа лаптопа с рутера през Wi-Fi

Featured Replies

• Автор

Тоест, ще ми трябва все пак кабелът, защото само така мога да се свържа с рутера, след което ще влезеш в компютъра ми или нещо такова, за да оправиш нещата вместо мен? Аз това разбрах, поправи ме, ако греша :)

• Отговори 57
  • Прегледи 36k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кабел ще ти трябва при всички случаи, настройките по рутер винаги е препоръчително да се правят по жичен път. Рутерът трябва още при купуването си да има кабел, така че питай хазяина си.

За да се забрани  настройване на рутера от всички по локалната мрежа, трябва в настройките на рутера да се въведе Мак адреса на разрешения компютър, което ме съмнява ,че е направено. Пробвай  да влезеш през браузъра с 192.168.0.1 Иначе в рутерът ще може да влиза само компютърът, на когото е въведен мак адресът, или трябва да промениш мак адреса на твоя компютър, но трябва да знаеш кой е разрешения. Друг вариант е да се ресетне рутера.

Има и още един вариант. Техниците са успели да влязат в рутера през някакъв компютър. Отиваш на този компютър и в браузъра въвеждаш 192. 168  , браузърът трябва автоматично да ти въведе целия адрес, през който е влизано в рутера.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Автор

Кабел ще ти трябва при всички случаи, настройките по рутер винаги е препоръчително да се правят по жичен път. Рутерът трябва още при купуването си да има кабел, така че питай хазяина си.

За да се забрани  настройване на рутера от всички по локалната мрежа, трябва в настройките на рутера да се въведе Мак адреса на разрешения компютър, което ме съмнява ,че е направено. Пробвай  да влезеш през браузъра с 192.168.0.1 Иначе в рутерът ще може да влиза само компютърът, на когото е въведен мак адресът, или трябва да промениш мак адреса на твоя компютър, но трябва да знаеш кой е разрешения. Друг вариант е да се ресетне рутера.

Има и още един вариант. Техниците са успели да влязат в рутера през някакъв компютър. Отиваш на този компютър и в браузъра въвеждаш 192. 168  , браузърът трябва автоматично да ти въведе целия адрес, през който е влизано в рутера.

Техниците влязоха в рутера с моя лаптоп точно по начина, който описваш, което предполагам означава, че няма въвеждан Мак адрес.

Благодаря ви за обясненията, но се страхувам да правя всичко това сама, защото ми е напълно непознато и ще хвана да объркам нещо и после ще имам 1 етаж разгневени съседи/съквартиранти.:) А и нямам кабел, трябва да купувам, хазяйнът не знае къде е този от рутера. Затова мисля да извикам техниците да ресетнат рутера, макар че ми казаха, че това не им влиза в работата и го правят "от добро сърце". Въпросът ми е какво следва след въпросното ресетване, какви са последиците и нали няма да е сложно за самите хора, които позлват същия рутер, да се свържат пак с него след това?

За всички хора, които го ползват ще има последици, ако не се направят същите настройки на защитата на безжичната мрежа. Нищо не те ти пречи да влезеш в настройките на рутера и да изключиш временно криптирането на мрежата, за да пробваш дали ще се вържеш. 

• Автор

Е, това техниците го знаят, си мисля, нали затова ще ги викам, а няма да действам сама. :)  Паролата и името на мрежата сменят ли се?

Точно  паролата, името и начина на криптиране трябва да са същите. Затова ти предложих временно да ги изключиш.

• Автор

Добре, откъде се купува такъв кабел и колко струва? Метър-метър и нещо ще ми е достатъчно :)

ПРобвай без кабел дали ще влезеш ,както ти обясних по- горе. Иначе кабела се купува от всеки компютърен магазин, струва няколко лева.

• Автор

Не мога, опитвах вече и не става, по-горе го бях написала и ми обясниха, че явно е забранено безжично влизане в настройките.. :) Утре ще си купя кабелче :)

Не мога, опитвах вече и не става, по-горе го бях написала и ми обясниха, че явно е забранено безжично влизане в настройките.. :) Утре ще си купя кабелче :)

:(

Техниците влязоха в рутера с моя лаптоп точно по начина, който описваш,

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Не е много сигурно, но ако твоят рутер е с подобно меню като моя, няма настройка за забрана за безжично настройване, а само забрана по Мак адрес.

• Автор

Това ми изписва, въвеждам името и паролата на мрежата, но се иска на сървъра и не става.

Публикувано изображение

Еврика! Остава да въведеш на двете места" admin " и ако не е сменена паролата ще влезеш в рутера. Тук не се въвежда  името и паролата на мрежата.

• Автор

Кеееф!!! Стана!!! :D Оттук нататък какво да правя? Да пращам ли някакви снимки или?

Прати, но си изтрий само името и паролатас секция Wireless настройките и защитата.

От това 37 и 39 стр.

На втората картинка най-отгоре има Disable Security, маркирай го, натисни долу Save, ще се появи надпис, че трябва да рестартираш, натисни за рестарт, после ще те пита мисля че беше още 2 пъти дали да рестартира, отбелязваш ОК и като почне да се движи една хоризонтална черта ,значи е почнал рестарта. Чакаш една минута и се пробвай да се свържеш.

Не е лошо да дадеш и настройките на следващата секция- Wireless MAC Filtering

• Автор

Вече няма защита, но аз пак не мога да се свържа...........

• Автор

Имам интернеееееееееееееееееееет!!!!! Имам инатернет, имам интернеееет!!! Мерси, eleena1999, просто ми спаси живота! Хиляди пъти МЕРСИ! :bday19: Нещо друго трябва ли да правя? Да върна пак защитата?

• Автор

jonov,

Това ли е била причината?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.