Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да свържа лаптопа с рутера през Wi-Fi

Featured Replies

Здравейте,

От два дни насам не мога да свържа лаптопа ми с рутера вкъщи. От няколко месеца се свързвам със същия рутер без проблем, но преди 2 дни интернета прекъсна без никаква видима причина. Виках интернет техниците, казаха ми, че проблемът е от компютъра и че е за преинсталиране, но ми се стори прекалено прибързано решение. Реших да проверя дали ще се свържа изобщо с някоя безжична мрежа и за моя изненада се свъзах без проблем с няколко, което ме наведе на мисълта, че проблемът не е в компютъра. Прегледах няколко теми по форумите и видях, че хора с подобен проблем ги бяха посъветвали да "ресетнат" рутера, но понеже съм на квартира и рутера не е мой, реших да извикам пак техниците. Те пък взеха, че ми изтриха драйвърите за wi-fi и час и половина ги търсиха после. След като ги намериха, компютърът все пак не можеше да се свърже с рутера. Смениха и честотата на рутера. Казаха, че нямало смисъл да се "ресетва". И нищо. Все още нямам интернет. Сега съм с флашка на Виваком и интернетът е супер зле. Вече не знам какво да правя, отчаях се. Наистина ли ще трябва да си преинсталирам компютъра, за да мога да се свържа с рутера вкъщи? Вие какво ще ме посъветвате?

Само да добавя, че останалите съквартиранти нямат никакъв проблем с интернета. Също така не съм инсталирала никакви програми наскоро, единственото нещо, което правих е, че прехвърлях данни от старата ми карта памет на компютъра през USB кабел и след това същите прехвърлих към новата. Това стана горе-долу по времето, когато връзката с рутера прекъсна необратимо. Иначе името на рутера ми излиза като връзка, но като тръгна да се свързам, започва да мисли и накрая ми изписва, че свързането е невъзможно.

• Отговори 57
  • Прегледи 36k
  • Създадено
  • Последен отговор

Би ли казала модел на лаптоп,модел на рутер и каква ОС ползваш !?

• Автор

Би ли казала модел на лаптоп,модел на рутер и каква ОС ползваш !?

Лаптопът е Sony Vaio VPCEB4J1E

рутер - TP-LINK TL-WR940N

ОС е Windows 7

Редактирано от did90 (преглед на промените)

Лаптопът е Sony Vaio VPCEB4J1E

рутер - TP-LINK TL-WR940N

ОС е Windows 7

Може да не е пуснато DHCP или просто да опиташ с по нова версия на  firmware-a

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се за невежеството, но наистина не съм навътре в тази терминология. Ако не е прекалено нахално, може ли да ми обясните стъпка по с тъпка какво трябва да направя. Благодаря предварително. :)

Някакви промени да са правени по админ панела на рутера освен смяна на канала ?

До колко адреса максимум е зададено да раздава ?

• Автор

Доколкото знам не са правени други промени.

До колко адреса максимум е зададено да раздава не знам, наистина съм боса в тази сфера. Това, което знам, е, че сега настроиха рутера да излъчва на 6-ти канал, а към него сме свързани около 5-6 лаптопа максимум. Дано не звучи смешно всичко това. :)

• Автор

Хахах, хазяйна плаща, не бях се сещала за подобен вариант, ама не мисля :) Той не разбира от такива технологии, освен съквартиранта да е барал, ама пак не ми се вярва, нищо не съм му направила :shy11:

Реших да проверя дали ще се свържа изобщо с някоя безжична мрежа и за моя изненада се свъзах без проблем с няколко, което ме наведе на мисълта, че проблемът не е в компютъра.

Добре де , но сам каза че лаптопа се свързва с други мрежи , съквартирантите ти ползват нет от този рутер и нямат твоите проблеми - това на какво ти миреше  :) щото на мен ми мирише че си ограничен .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

И как се оправя това? И дали аз с моите бегли знания и умения ще се справя...? :)

От тук на татък се влиза в зоната на здрача и капитана може да присъедини темата към една друга , оправи си взаимоотношенията с хазяина :)

Казаха, че нямало смисъл да се "ресетва". И нищо.

:D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Доколкото знам не са правени други промени.

До колко адреса максимум е зададено да раздава не знам, наистина съм боса в тази сфера. Това, което знам, е, че сега настроиха рутера да излъчва на 6-ти канал, а към него сме свързани около 5-6 лаптопа максимум. Дано не звучи смешно всичко това. :)

не, не звучи, към маршрутизатора в къщи са свързани обикновено 10 устройства

И как се оправя това? И дали аз с моите бегли знания и умения ще се справя...? :)

Ако търсите начин да заобиколите защитата (т.е. не са ви дали паролата) тук няма да намерите помощ

От тук на татък се влиза в зоната на здрача и капитана може да присъедини темата към една друга , оправи си взаимоотношенията с хазяина :)

Ще видим на къде се развиват нещата :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

не, не звучи, към маршрутизатора в къщи са свързани обикновено 10 устройства

Ако търсите начин да заобиколите защитата (т.е. не са ви дали паролата) тук няма да намерите помощ

Ще видим на къде се развиват нещата :)

Паролата я имам и я приема, няма грешка ;) Обаче оттук нататък не ще да се свърже.. :(

Взаимоотношенията ми с хазяйна са отлични :)

Благодаря ви за отговорите :)

Паролата я имам и я приема, няма грешка ;) Обаче оттук нататък не ще да се свърже.. :(

Взаимоотношенията ми с хазяйна са отлични :)

Благодаря ви за отговорите :)

опитайте със статични настройки, проверете какви са ИП/маска и гейтуей на някой друг, който се свързва към този маршрутизатор и по тях можем да ви помогнем да си настроите статично ИП адреса

• Автор

Това беше IP адресът ми с въпросния рутер: 85.239.133.238

Взех го от сайт, в който съм влизала преди и той го запаметява.

Ще помогне ли?

Това беше IP адресът ми с въпросния рутер: 85.239.133.238

Взех го от сайт, в който съм влизала преди и той го запаметява.

Ще помогне ли?

не, адреса е вероятно от рода на 192.168.1.100

Очевидно, не се наясно с нещата.85.239.133.238 е IP до рутера(в интернет). Зад рутера (вътрешната мрежа)се раздават IP от рода на 192.168.1.100. Трябва да влезеш в настройките на рутера, като в полето за адрес на браузъра пишеш 192.168.1.1 , излиза ти поле с име и парола, въвеждаш ги и влизаш в рутера. После трябва да дадеш снимки с настройките, за да може да ти се помогне.

windows 7 е тъп. ако се смени паролата на wi-fi или криптирането. той ще продължава да се мъчи с тия настройки, които е запаметил - няма да ти изкара съобщение, че паролата е грешна... затрий  запаметената мрежа и пробвай пак...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Очевидно, не се наясно с нещата.85.239.133.238 е IP до рутера(в интернет). Зад рутера (вътрешната мрежа)се раздават IP от рода на 192.168.1.100. Трябва да влезеш в настройките на рутера, като в полето за адрес на браузъра пишеш 192.168.1.1 , излиза ти поле с име и парола, въвеждаш ги и влизаш в рутера. После трябва да дадеш снимки с настройките, за да може да ти се помогне.

Не ми излиза нищо като изпиша това в полето за адрес на браузъра :( Само Problem loading page.. Останалите страници ги зарежда. Това през лаптопа на съквартирантката.

windows 7 е тъп. ако се смени паролата на wi-fi или криптирането. той ще продължава да се мъчи с тия настройки, които е запаметил - няма да ти изкара съобщение, че паролата е грешна... затрий  запаметената мрежа и пробвай пак...

Всички мрежи са ми изтрити, нямам в момента никакви запаметени. Трих и правих наново, трих и правих наново и не става.

Аз ли съм толкова зле, че не мога да се справя.. Направо съм тотално отчаяна. :(

Не ми излиза нищо като изпиша това в полето за адрес на браузъра :( Само Problem loading page.. Останалите страници ги зарежда. Това през лаптопа на съквартирантката.

може да му е забранено безжичната настройване - ще трябва да се свържеш с кабел към ЛАН порта. Между другото техниците как се вързаха към него, за да му сменят канала ?

Редактирано от rvp (преглед на промените)

• Автор

може да му е забранено безжичната настройване - ще трябва да се свържеш с кабел към ЛАН порта. Между другото техниците как се вързаха към него, за да му сменят канала ?

С кабел :)

ами имаш ли лан кабел някакъв ? ако не, просто е безсмислено да продължаваме. ако имаш, връзваш се към рутъра, забраняваш си безжичната мрежа и тогава 192.168.1.1 с user и pass admin ще работи. после ще трябва да постваш снимки от настройките, за да видим къде са те ограничили и дали изобщо са го направили.един вид, чака те дълга и сложна процедура.

много по-лесно е да ресетнеш рутъра, но само ако имаш настройките на интернета иначе всички вързани към този рутър няма да имат връзка...

• Автор

Нямам, но мога да намеря, предполагам. Наистина сложно изглежда, и на мен ми се иска да се ресетне тоя рутер и да се свършат мъките накрая, или поне да знам на 101% да търся проблема в компютъра. Но техниците не пожелаха, не знам защо, може би е по-сложно и ги е мързяло, а аз тези настройки ги нямам. Ако ги викна пак и ги принудя ( :D ), те могат ли га го ресетнат, в смисъл трябват ли им тези настройки или ще се оправят? Или пък откъде мога да ги науча? Собственикът, в случая хазяйнът, ли ги има? Извинявам се за глупавите въпроси отново, сигурно звуча ужасно комично,  но толкова си знам и си мога (засега) :D И благодаря за помощта! :)

хмм, сетих се друго - Remote Management - но ще трябва да се свържеш с рутъра първо, за да го разрешиш. После аз ще се вържа към него и ще махна всички тъпотии, които евентуално биха ти попречили, но всичко по настройката на Remote Management (IP, Port, пароли) ще стане на лична по обясними причини. Така ще си спестим едни час-два лутане, хехе

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.