Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за геймърска конфигурация около 2000 лв.

Featured Replies

Не съм сигурен, че Samsung не са същите боклуци. Четяйки из нета разни форуми забелязах, че хората са доволни главно от Lite-On и Asus. Според мен една записвачка е важно на първо място да е тиха, защото много е дразнещо когато и скимне, да почне да вие. 

Не знам, честно казано не ползувам записвачка, когато ми трябва нещо го записвам на леновото ! :)

i7-3970X е шест ядрен та я ми припомни кой точно беше осем ядрения?  :P

Колегата, имаше предвид този процесор - Intel Core i7 950

Редактирано от Masterplay (преглед на промените)

• Отговори 68
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Това е ясно. само да има някой да подсети колегата, пуснал темата, че трявба да съобразява охлаждането и с паметта. 

Това го подразбрах горе-долу, ама как да ги съобразя точно? :)))

i7-3970X е шест ядрен та я ми припомни кой точно беше осем ядрения?  :P

Това за мен ли се отнася или за някой друг? Отвори темата за Crysis 3  и виж пуснатите графики. Особено една - тая на @Agentpat,  който макар и със старо поколение i7,  товари осемте ядра на около 70 % според него с GTX570, която пък грее като печка, щото си върши на 100 % работа. Не е като моята GTX 460, дето се товари на 40-50 % и 60 градуса не може да вдигне, спъвана много яко от процесора. 

Това го подразбрах горе-долу, ама как да ги съобразя точно? :)))

Ами ако вземеш памет с гребенчета, ще трябва д аги махаш или да избираш охладител, на който тия гребенчета няма да пречат. Ама най-лесно е да избереш предварително нископрофилна памет, та да не се чудиш какво да предприемаш след време, ако решиш да купуваш и охладител за процесор. 

Слагаш едно водно и немаш грижи с никви гребенчета и подобни екстри. 

Е то водното пари струва. Въпросът е друг - да не стане така, че поръчвайки някакво въздушно охлаждане, да се чуди де да навре тая памет. 

• Автор

Ами ако вземеш памет с гребенчета, ще трябва д аги махаш или да избираш охладител, на който тия гребенчета няма да пречат. Ама най-лесно е да избереш предварително нископрофилна памет, та да не се чудиш какво да предприемаш след време, ако решиш да купуваш и охладител за процесор. 

Е то водното пари струва. Въпросът е друг - да не стане така, че поръчвайки някакво въздушно охлаждане, да се чуди де да навре тая памет. 

Тези кутии, които се предлагат най-много - CM HAF-912 ADVANCED и Storm Enforcer, имат ли си охлаждане вградено или е необходимо допълнително? При положение, че ще се прави само No-K клок не би трябвало да се вдига волтажа, респ. температурата или аз бъркам? А водно охлаждане ми се струва overkill...

Редактирано от Killroan (преглед на промените)

Тези кутии, които се предлагат най-много - CM HAF-912 ADVANCED и Storm Enforcer, имат ли си охлаждане вградено или е необходимо допълнително? При положение, че ще се прави само No-K клок не би трябвало да се вдига волтажа, респ. температурата или аз бъркам?

Говорим за различни неща. Аз тръгнах да коментирам конфигурациите на колегите, предлагащи клокърски процесори с памети Corsair,  разполагащи с радиатори. Доста са високи и могат да закачат охладителя на процесора в някои случаи. Охлаждането на процесора няма нищо общо с охлаждането на кутията.  А ако си избрал неклокърски процесор, няма смисъл да се съобразяваш с това, дали паметта е по-висока. А за това, дали се вдига волтажа или не...според мен би трявбало да се вдига, за да работят и четирите ядра на максималния турбо множител. Нека опарилите се да кажат, аз само предполагам. 

На машина за 2000лв според мен не й приляга много тая No-K функция. Машина за 1300-1400лв - да, ама предпочитам традиционното - отключен многожител + стабилен охладител, без значение дали са 300-400мхц отгоре.   :wow:

Редактирано от Gunnera (преглед на промените)

Като сложиш 200лв. + отгоре , според мен хич не си заслужава , ще си спести много безсънни нощи , сини екрани евентиално и доста продължителните тестове за стабилност!

• Автор

Като сложиш 200лв. + отгоре , според мен хич не си заслужава , ще си спести много безсънни нощи , сини екрани евентиално и доста продължителните тестове за стабилност!

Това не го разбрах. Какво препоръчваш?

На машина за 2000лв според мен не й приляга много тая No-K функция. Машина за 1300-1400лв - да, ама предпочитам традиционното - отключен многожител + стабилен охладител, без значение дали са 300-400мхц отгоре.   :wow:

Ако се вземе K процесор, какъв охладител би препоръчал?

Редактирано от Killroan (преглед на промените)

Ако вземеш отключен процесор, дъно с което да се извлече максималното от него и подходящо охлаждане за видеокартата няма да останат много пари и ще трябва да се слезе в средния клас, а тогава процесора ще бездейства докато я чака да си прави изчисленията. No-ka си е чудесен фиичър за всички Z75/Z77 дъна и един core i5 е предостатъчен овърклок за всяка съвременна домашна машина, която се използва за забавления. За една единствена глупаво-неоптимизирана игра като Crysis 3 да се купува висок клас процесор е меко казано набутване. То и Crysis 1 като излезе пак мъчеше хардуера максимално и пак се говореше, че и занапред ще е така, ама минаха няколко години от излизането и, хората изиграха една камара игри на максимални детайли на компютри, които не можеха да подкарат това чудо. Сега същата история и с тройката - товарела много процесора, товарела много видеокартата, а се оказа че не може да се играе на максимални настройки дори на видеокарта за 2000лв.(GTX Titan), а две такива в SLI едвам докарват средни 60fps на 1080p 'сичкото сиган на макс, и това на машина с Core i7-3770K @ 4,5 GHz , така че не се подлъгвай да осакатиш графичната подсистема заради един 4-часов бенчмарк, който след седмица никой няма да играе. Ако искаш осем треда и овърклок по-добре се насочи към FX-8320, но за мен i7 за домашна гейм система е безсмислен, освен ако бюджета не е поне 2500лв. само за компютъра.

Публикувано изображение

Забележете, че е тествано на 1280х720 без филтрации и разликата в минималните кадри между 3570 и 3770 е едва 3 кадъра, а ако се натовари видеокартата с голяма резолюция и филтрации смятай, че всичко нагоре от FX-4300 ще изкара еднакъв резултат. Дори и 12-тредовия 1000-доларов 3960X не е кой знае колко по-бърз от 4-ядрения i5. Заради горенаписаното и заради казаното от автора на темата, че търси най-добро съотношение цена/производителност, държа на предното ми предложение за 3570+HD7970 и чакам някой да ме обори с факти.

п.п.

Ако все пак решиш да вземеш К процесор ти препоръчвам Cooler Master Hyper 212 EVO или Thermaltake Contac 30

п.п.2

Ако вземеш някой от тия охладители вземи и памети с ниски радиатори. И друго, Vengeance-са са големи дървета. ;)

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Сега не мога да ти предложа нищо , понеже пиша от телефона и немога да тагна линковете, след работа ще е!Разликата е ,че при No K OC , ще постигнеш един не лош резултат до към 4.2ГХз за по-малко от минута , без да набичваш допълнително напрежение на процесора , на всичкото отгоре стоковия охладител ще се справи без проблем! Докато при другия случей ще дадеш повече пари , и ще те влече само едно- дай да видя до колко може да се клокне този процесор. И да изкараш по-високи резултати се приготви да имаш много нерви и свободно време, за да докараш машината до едни оптимални Мгх , напрежение , и да бъде стабилна!

Сега не мога да ти предложа нищо , понеже пиша от телефона и немога да тагна линковете, след работа ще е! Разликата е ,че при No K OC , ще постигнеш един не лош резултат до към 4.2ГХз за по-малко от минута , без да набичваш допълнително напрежение на процесора , на всичкото отгоре стоковия охладител ще се справи без проблем! Докато при другия случей ще дадеш повече пари , и ще те влече само едно- дай да видя до колко може да се клокне този процесор. И да изкараш по-високи резултати се приготви да имаш много нерви и свободно време, за да докараш машината до едни оптимални Мгх , напрежение , и да бъде стабилна!

Прави си настройките в биос-а, тества с Prime95 и ако стане - ок, ако не се получи от първия път и Prim-a даде грешка се връща в биос-а, редактира и пак тества. Лично при мен беше за 15-20 минути работа докато се въртях из биос-а и после още час-два докато Prim-a си свърши работата. Не е кой знае колко занимавката, но си заслужава.

Я пробвай да стабилизираш на по-голяма честота, да се заиграеш с LLC. А 2 часа Прайм е нищо. Да не се окаже, че като пуснеш едно SETI ще изгърми веднага с 0x0000124 или пък, че бройката ти с лекота може да направи и 4.8GHz, че дори и 5GHz. A дали ще е 4.2 с No-k и стоковия охладител, или 4.4 с отключен множител и афтърмаркет охлаждане не е голяма разликата, но за да откриеш максимално възможната честота на процесора ще трябва много повече време от 2-те часа Прайм и 15-минутното ровене в BIOS-a.

Ако вземеш отключен процесор, дъно с което да се извлече максималното от него и подходящо охлаждане за видеокартата няма да останат много пари и ще трябва да се слезе в средния клас, а тогава процесора ще бездейства докато я чака да си прави изчисленията. No-ka си е чудесен фиичър за всички Z75/Z77 дъна и един core i5 е предостатъчен овърклок за всяка съвременна домашна машина, която се използва за забавления. За една единствена глупаво-неоптимизирана игра като Crysis 3 да се купува висок клас процесор е меко казано набутване. То и Crysis 1 като излезе пак мъчеше хардуера максимално и пак се говореше, че и занапред ще е така, ама минаха няколко години от излизането и, хората изиграха една камара игри на максимални детайли на компютри, които не можеха да подкарат това чудо. Сега същата история и с тройката - товарела много процесора, товарела много видеокартата, а се оказа че не може да се играе на максимални настройки дори на видеокарта за 2000лв.(GTX Titan), а две такива в SLI едвам докарват средни 60fps на 1080p 'сичкото сиган на макс, и това на машина с Core i7-3770K @ 4,5 GHz , така че не се подлъгвай да осакатиш графичната подсистема заради един 4-часов бенчмарк, който след седмица никой няма да играе. Ако искаш осем треда и овърклок по-добре се насочи към FX-8320, но за мен i7 за домашна гейм система е безсмислен, освен ако бюджета не е поне 2500лв. само за компютъра.

Публикувано изображение

Забележете, че е тествано на 1280х720 без филтрации и разликата в минималните кадри между 3570 и 3770 е едва 3 кадъра, а ако се натовари видеокартата с голяма резолюция и филтрации смятай, че всичко нагоре от FX-4300 ще изкара еднакъв резултат. Дори и 12-тредовия 1000-доларов 3960X не е кой знае колко по-бърз от 4-ядрения i5. Заради горенаписаното и заради казаното от автора на темата, че търси най-добро съотношение цена/производителност, държа на предното ми предложение за 3570+HD7970 и чакам някой да ме обори с факти.

п.п.

Ако все пак решиш да вземеш К процесор ти препоръчвам Cooler Master Hyper 212 EVO или Thermaltake Contac 30

п.п.2

Ако вземеш някой от тия охладители вземи и памети с ниски радиатори. И друго, Vengeance-са са големи дървета. ;)

Прав си. Обаче един процесор не се ползва само за игра по време на самата игра. Факт е, че играта разтоварва ядрата на i7 с HT, като разпределя равномерно натоварването между всичките 8. A винаги е по-добре да имаме малко аванс в случай, че сме пуснали нещо на заден план.  И ако не с тая карта, то със следващото поколение, вече процесорът ще почне да ограничава. А както ни е известно, всяко следващо поколение видеокарти е доста по-бързо от предходното. Тогава какво правим с тоя i5  и мижавите кадри, които в момента се предоставят от видеокартите? Твърдиш ( и не само ти), че тая игра е неоптимизирана. Ако бе така, нямаше да има такава разлика с различните процесори. Всъщност, хората тук твърдят друго нещо - играта е много добре оптимизирана!

Из-за хорошей нагрузки, легшей на графическую подсистему стенда, я был уверен, что все процессоры продемонстрируют одинаковые результаты. Однако Crysis 3 приятно удивила, показав себя отлично оптимизированной под многоядерные ЦП игрой. По результатам проведенных тестов выяснилось, что для комфортного игрового процесса требуется максимально разогнанный «четырехъядерник» компании Intel. Однако и четырех-, шести- и восьмиядерные модели конкурирующей AMD были на высоте, несмотря на то, что они заметно отстали от своих оппонентов.

Това, че ти не си разполагал и не разполагаш с подходящият хардуер на тоя етап или по време на Crysis 1  не означава, че играта е неоптимизирана. Щото ако бе така, аз би трябвало от 3 години да твърдя, че всички игрите  са  неоптимизирани. И още един пример, даван многократно от мен. С LGA 775 и 8800GT  всичко си бе идеално, докато не замених тая карта с 1.7 пъти по-бърза ( средно от тестовете, които съм гледал). И тогава край! Едва след смяна на процесора със сегашния, Crysis 1  тръгна по мед и масло. Ама като казвам по мед и масло, значи наистина като по мед и масло. Сега си представи някакъв i5 3470, клокнат колкото може. Сменяш GTX 680  с нещо 2 пъти по-бързо. Какво правим?  Ами аз ще ти кажа - смяна на платформата, ако на човек му писне!

Публикувано изображение

Аз не виждам разлика между най-слабия i5 и най-бързия i7, при това с овърклок. А и в ревюто обясняват, че видеокартата се товари много. И ми е интересно като казваш, че по време на игра процесор не се ползва само от играта за какво се ползва? Мачкаш голям архив, конвертираш HD видео, едновременно с това сканираш за вируси, записваш Blu-ray диск или какво? Като не е пусната игра твоя процесор какво натоварване показва в таск мениджъра, щото моя показва 0% и честотата му пада на 1600MHz заради енергоспестяващите функции. Показах и друго - клокнат 3770 с два титана в SLI или две HD7970 в Crossfire едвам докарва фреймрейта в нормални граници, а с единична видеокарта, дори и 2000-левовия Titan е невъзможно да се играе плавно, и то на 1920х1080. Това хич не ми изглежда оптимизирано, нито ще оправдае покупката на i7 при ограничен бюджет. А по-добър вариант ли е да вземе i7 с някаква утопична перспектива(юни пускат haswell) и HD7950 например, която ще се озори не само с Crysis 3, a и с други игри на максимални настройки с филтрации? И какво правим след време като имаме някакъв процесор, но ще трябва да се дават пак някаква голяма сума за смяна на видеокартата? Компютър се купува според това какво е актуално в момента и кое ще върши максимално добра работа сега. Ако гледаш какво би могло да стане след време и от какво евентуално би имал полза ще си изхарчил парите си на вятъра.  Все едно купуваш кола на жената да вози децата до училище и да пазарува от МОЛ-а, ама дай вместо 1.4 Fiesta да вземеш 2.0 комби, че евентуално може след време да се преместиш да живееш на село и на малката кола може би ще и е трудно да качва баира до града. Приеми, че нямаш идея дали наистина ще се преместиш, дали изобщо има баир, колко е стръмен и колко ще е натоварена колата, когато го изкачва. :)

Е, аз споделих личния си опит. нали искаше някой да те обори? Затова казах, че с определен процесор и видеокарта всичко може да е ОК, но в следващия момент като решиш да играеш Crysis 3  или друга подобна игра ( а такива ще има,  след Crysis 1 излязоха доста по-тежки) на full HD,  решаваш да си вземеш следващо поколение карта. И тогава какво? Ами попадаш в моята ситуация, защото не си съобразил, че процесорът вече е слаб за тая карта, а игрите са увеличили изискванията си и към процесор и към карта. Все едно да си купиш само летни гуми и зимата да се мъчиш, ама да си кажеш - Е, дано да няма сняг, пък ако има, ще тикам с веригите или ще рискувам с летните. Докато не си вземеш зимни гуми ( достатъчен процесор или видеокарта в зависимост от случая), няма как да изкараш сигурно и с кеф зимата. Все ще си на тръни, мокър, уморен и с гребло в багажника на Фиестата ( пак от личен опит говоря) :P

ПП: А и между другото, понеже спомена колко клок е необходим се сетих, че на мен винаги е трябвал тоя проклет клок, та било то и някакви мижави 200 MHz  както в момента. А преди изискванията бяха дори още по-големи, играейки GRID. Просто и 30 % клок на процесора не стигаха, макар да оправяха много нещата не само в тая игра, а и в игри като Crysis, Metro 2033 и други. Така, че колкото, толкова. 200 MHz  при мен могат да бъдат границата между включена ВС без насичане и включена ВС с насичане (пак GRID, ама сега). Щото без тия 200 MHz  падам на места под 60 fps,  а като падна, картината накъсва :)

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Я пробвай да стабилизираш на по-голяма честота, да се заиграеш с LLC. А 2 часа Прайм е нищо. Да не се окаже, че като пуснеш едно SETI ще изгърми веднага с 0x0000124 или пък, че бройката ти с лекота може да направи и 4.8GHz, че дори и 5GHz. A дали ще е 4.2 с No-k и стоковия охладител, или 4.4 с отключен множител и афтърмаркет охлаждане не е голяма разликата, но за да откриеш максимално възможната честота на процесора ще трябва много повече време от 2-те часа Прайм и 15-минутното ровене в BIOS-a.

Споко! От 3-4 месеца вече съм на 4,4гхц и нито веднъж не съм имал подобни проблеми, а и не гоня рекорди : ) С тоя охладител това ми е максимума и съм доволен. Аз казвам на мен колко време ми отне, при всеки е различно.

Добре, примера с колата не е съвсем коректен, но предполагам разбираш какво искам да кажа - даваш едни 200лв. повече за нещо, което евентуално би свършило някаква работа в някакъв етап от време, ама може и да няма никаква полза - никой не знае. А ако погледнеш от днешна гледна точка, тоест това, което се случва в момента даваш едни 200лв. повече за 0% полза. Защо да го правиш?

Gunnera, аз съм спокоен, ама или не ме разбирате, или аз не се изразявам правилно. Като купуваш отключен процесор с хубаво охлаждане и скъпо дъно се предполага, че ще опиташ да изстискаш и последния мегахерц от него, иначе какъв е смисъла да се дават пари за нещо, което не ползваш? Та или купуваш нормално Z77 дъно и заключен процесор и клокваш с No-K, или вземаш по-висок клас дъно, отключен процесор, як охладител и го спукваш от клок.

Целта на производителите на игри е да ви карат на всеки 2 години да си купувате топ видео карти и процесори не ви ли е ясно !!! Геймърските с-ми са най бързо остаряващите  и ако искате  да сте на мода  в тоя сектор  се изръсвате на всеки 24 месеца с по 2000 лева  за нов чарколяк  и не мислите кво ще стане другата година. Людмил в случая е много прав като казва,че трябва да се купи това което ти върши работа сега  а не да мислиш  за 3-до 5 години напред  в сектор  който се  развива с часове  а не с месеци и години. Който дава  1000 лева заради 2 гейм заглавия които ще изиграе за 3 дена  трябва да не е много в час !! 80% от хората в България  работят на компютри на по 2- 3 години  и само малка част ентусиасти с дълбоки джобове могат да си позволят  да сменят  части всяка година. Седнали сте да спорите с 15-17 годишни дечурлига дето не знаят  какво искат  и  ви карат да  асемблирате тука виртуални компютри по 10 пъти на ден .  Колко от  тия желаещи да  имат такива скъпи машини публикуваха барем 1 снимка  да видите ,че наистина  са закупили това което сте им препоръчали.  Масово пускат теми  и освен 2-3 хаотични мнения от тяхна страна друго няма. Да не говорим за пишман клокърите дето си нямат и понятие  от тая дейност но искат да се научат на компютър за 2000 лева как се прави това.

Добре, примера с колата не е съвсем коректен, но предполагам разбираш какво искам да кажа - даваш едни 200лв. повече за нещо, което евентуално би свършило някаква работа в някакъв етап от време, ама може и да няма никаква полза - никой не знае. А ако погледнеш от днешна гледна точка, тоест това, което се случва в момента даваш едни 200лв. повече за 0% полза. Защо да го правиш?

Gunnera, аз съм спокоен, ама или не ме разбирате, или аз не се изразявам правилно. Като купуваш отключен процесор с хубаво охлаждане и скъпо дъно се предполага, че ще опиташ да изстискаш и последния мегахерц от него, иначе какъв е смисъла да се дават пари за нещо, което не ползваш? Та или купуваш нормално Z77 дъно и заключен процесор и клокваш с No-K, или вземаш по-висок клас дъно, отключен процесор, як охладител и го спукваш от клок.

Как да го спукам от клок като охладителя ми не е от топ клас (не, че съжалявам, на 4,4 съм предоволен) ?! Клокнал съм го толкова колкото може. И с водно да бях пак не бих рискувал на 5Гхц.

Редактирано от Gunnera (преглед на промените)

Да, съгласен съм за парите. Да виждаш в мен някой скъп четириядрен процесор? Не. Няма и да видиш в скоро време . Лично аз се надявам да мина тънко с Haswell и GTX460. Повече не ми трябва за тая карта. Това пак предположения, щото нищо реално не ми е ясно за бъдещето, но повече от 200 лева едва ли скоро ще дам за процесор ;)

Ама който има пари, може да си прави сметката. За колите си прав. Вземаш това, което ти трябва на момента или за което имаш пари. Аз затова и комби не взех, макар да ми трявбаше за нивата. Вместо това ми останаха парички за двуврата Фиеста :P

Що се отнася до тоя случай и тоя бюджет, май трябваше и аз да изкажа мнението си във вид на конфигурация. Определено щях да включа по-слаби компоненти, но по-качествени. Сигурно и доста критики щях да отнеса, но напоследък съм  на мнение, че качеството е пред бързината. Тоест, на пръв поглед системата може да е бавна, но с оглед по-качествените компоненти да се окаже много по-приятна за работа. Примерно, елиминирайки шума на видеокартата, включвайки някоя Asus  примерно, може да се окаже, че малкото кадри няма да правят впечатление след като няма какво да ти бучи на главата часове наред. А и тук се пуснаха клипчета, в които ясно се вижда, че Crysis 3  се играе добре и с 30 fps, стига картината да е гладка. Аз с моята китайска мишка на 9 години няма как да играя с такова количество кадри. Това е пример, как една добра мишка може да "вдигне" малко кадрите така да се каже. Или пък да кажем някоя звукоизолирана кутия, елиминираща шума на видеокартата. А защо не и някое безвентилаторно захранване или такова, работещо без перка при ниска консумация? Все дребни нещица, които бих предпочел пред бързината на всяка цена. Обаче ако човек търси ъпгрейд само с видеокарта след няколко години, добра идея явно ще се окаже i7. С i5 ми се струва, че рано или късно ще се наложи да се продава всичко. Може и да греша, но в годинките нещата са се развивали по подобен начин. Уж скъпи и достатъчни процесори се оказват доста слаби само след 2-3 години. Или по-скоро нашите разбирания за процесори и игри преди няколко години бяха такива, че предполагаха един E6750  за напълно достатъчен дълги години напред. да, ама не. малко повече от 2 години и край с надеждите. 

Не знам за теб, ама аз на 775 изкарах пет години и все с двуядрени процесори съм бил и ако не ми беше изпаднала тая оферта за конфигурацията от подписа, така че ъпгрейта ми излезе без пари сигурно още щях да си карам с Dual Core E6300. Бях с E2180, който смених за малко пари за E5200, a Е6300 го размених с един приятел заради 200MHz по-голям клок. ;) По едно време имах мерак да слагам Q6600, после Q9xxx, ама така и не го направих и да ти кажа по-добре, че щях да съм и до сега с някой 6600@3,2GHz, непродаваем, бавен и горещ. Нова платформа се задава, нещата не се знае в коя посока ще тръгнат и 1155 така или иначе умира. Интел няма да повторят грешката на LGA775 да караш толкова години без ъпгрейт. :D За качеството на компонентите(да се върнем на темата) донякъде съм съгласен, но специално при видеокартите не останаха некачествени модели, особено във високия клас, даже ако говорим конкретно за HD7800/7900 серията, за мен най-качествени са моделите на Sapphire. ASUS с нищо не са по-добри, а са много по-скъпи.

E, аз визирах главно шума. Наскоро бях попаднал на едни тестове, които бях публикувал и тук, за шума на различните видеокарти от рода на GTX 660Ti и GTX670. Имаше и една тема за това.  Там Asus  просто бе с 3 класи над всички останали, освен може би GB, която пак бе доста по-зле. вярно, плащаш едни 100-150 лева отгоре, но всеки си прави сметка на парите. А за LGA775...не знам къде аз сгреших, но опеделено държа на думите си за спъващия E6750, дори клокнат на 3.6 GHz,  колкото бе по едно време. Просто видях какво може тая GTX 460  с i5 3570  и какво може с E6750. Разликата е не огромна, а колосална. И като картина и като над два пъти повече кадри при игри, ограничавани от процесора.  А и тук пуснахме две графики. Ти половинестата, а не цялата, за да видят и другите за какво иде реч и то с GTX 680. Айде да дам и другата част с клокнати процесори:

Публикувано изображение

Виждаш къде е LGA775 - там , някъде в дъното при Селероните. Не знам как си карал с тая платформа, но определено аз само се дразнех като играех :)

Забравих да напиша и резолюцията - 1680х1050 с FXAA  вместо MSAA.  

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Двете бият лошо, без излишни изгъзици като i7, скъпи дъна и т.н. Ако автора,ако не бърза и изчака  XT да внесат фирмите, още по-добре.

Публикувано изображение

skidrow, що се отнася до съвременен гейминг, i7 съвсем не е изгъзица, а вече необходимост. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.