Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор

Ми не, защото видях Z пред H77 и затова се обърках.

• Автор

Останалата част от конфигурацията налична ли е или сега ще се купува. Добре е да се знае монитора какъв е!

Конфигурацията не е налична, сега ще се купува, монитора е LG Flatron W1934s 19"

Конфигурацията не е налична, сега ще се купува, монитора е LG Flatron W1934s 19"

Какъв е максималния бюджет , понеже ако не може и да се вземе и нов монитор по-добре сега да се вземе една 7770 за 206лв. и да събираш пари за хубав монитор и да вземеш 8 серия като излезе - такава която да предлага комфортна игра на ФулХд.

Иначе сега тая 7950 просто ще ти бъде излишна за такава резолюция!

Опитваш се да сравняваш един единствен процесор с поне 20. Няма как да стане. Ако има нещо, което съм разбрал през всичките тия години, през които се интересувам и занимавам с компютри ( да кажем от Правец 82), то това е, че за всеки влак си има пътници. Не е лесно да разбереш, как работят милиони транзистори, само и само да ти угодят ;)

Няма такова нещо. И i5 сериите процесори (визирам най-вече последните 2 поколения) и FX-8*** имат достатъчно ресурс за всяка съвременна игра. Колегата отгоре беше достатъчно изчерпателен, задаваш един и същ въпрос по няколко начина, няма как да получиш различни отговори.

Извинете, че съм го написъл няколко пъти, моя грешка. Ми аз съм чувал, че i5 е по-добър за игри?

За да е добър един процесор за игри, трябва да има и добра видеокарта, отговаряща на неговите възможности. В противен случай е все едно, дали си с процесор за 100 лева или за 1000. Един пример G860  с HD6670  е точно толкова добра комбинация, колкото I7 3770К, клокнат на 4.5 GHz със същата карта. Само че в първия слуай даваш не повече от 250 лева, а във втория 700-800. Има и по-фрапиращи случаи с един колега от тоя форум, пуснал тема преди време за това, акъв процесор да вземе за LGA775  платформата си. Е, той даде 700 лева за Q9***,  който е на едно ниво при игри с процесор за 100 лева - G860.  Та въпросът ти, кой процесор е по-добър за игри, има много измерения. Но като че ли най-добрият вариант е да се предпочете процесор на едно ниво с видеокартата, който да може да се клоква или ако не може, нека е малко по-бърз. Вече кой точно, зависи от цената. След като тая комбинация вече не е на мода, просто продаваш всичко и вземаш следващото. 

Ето ти едно четиво за това, какво е по-важно при игрите - процесор или видеокарта. Ако не знаеш руски, научи го. Братушките винаги са правили по-интересните неща. 

http://www.overclockers.ru/lab/49974/Chto_vazhnee_dlya_igrovogo_PK_processor_ili_videokarta_Oktyabr_2012_goda_Vypusk_3.html

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Не просто след време като вече не и вървят добре игрите да я клокна.

Фреш ти някога клоквал ли си  ? Всеки процесор  се клоква  според  това на каква бройка си попаднал и е божа работа да улучиш  хубав процесор. За клокърските компютри се взимат  хубави дъна,охладители,захранвания и не се спи със седмици за тестове и настройки. Видео карта  в ценовия клас 350-450 лева ще  подкара новите игри  достатъчно комфортно че да се зомбираш с часове пред монитора. Процесор с 4 ядра  е достатъчно производителен  и няма да усетиш разликата дали ще е на AMD или на INTEL. Не задавай въпроси  от сорта "Тоя или ония колко може " , никой  не знае с точност . Отделно от това  в  този раздел  има ужасно много теми  приличащи си  по компонентите предлагани в тях,че е въпрос на желание да се прочете  малко .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Коя видеокарта е по-добра, sapphire hd7950 vapor-x или gb hd7950?

• Автор

Защо, кой определя кога мога да питам и кога не, ами щом не искате да ми отговорите на въпроса.

Защо, кой определя кога мога да питам и кога не, ами щом не искате да ми отговорите на въпроса.

Пазарът определя - цени, наличности, нови, стари продукти в хардуера се сменят достатъчно бързо и едно питане сега с коректен отговор може да е напълно неактуално след месец и после ще кажеш, че сме ти дали кофти съвет и си се минал. Не че някой не иска да ти отговаря на въпроса.

• Автор

Да прав си, но тези две видеокарти няма да се променят след 2 месеца.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.