Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тръпката от приятна емоция

Featured Replies

Здравейте, 

преди малко попаднах на един клип, който ме накара да се замисля за нещо. А именно какво е тръпката от приятна емоция?

Така я наричам аз, но може би си има някакъв термин назоваващ я. Интересува ме също как се случва това прекрасно удоволствие и може ли да се сравнява примерно с удоволствието от секс?

За хората които още не са ме разбрали нека изгледат този http://www.youtube.com/watch?v=JGCl2hSrafI&feature=shareи може би биха ме разбрали. Това е онова приятно усещане при чуване на гласове като Валя Балканска, Тина Търнър и т.н. Аз усещам тази тръпка и като виждам някой изключително позитивен човек, сладко дете, красива жена и т.н. и т.н.

Надявам се вече да сте разбрали за какво говоря, а въпросът ми е: 

• Какво е тръпката от приятна емоция?
  • Как се случва и има ли терминологично название като някакво човешко състояние?
  • Може ли да се сравнява с друго удоволствие (например с удоволствие от секс)?

Редактирано от ovdesko (преглед на промените)

Не намесвай секса с духовното.

Секса е физиологичния ни оргазъм, другото е останалото.

Кой в каквото си го открие.

• Автор

Не намесвай секса с духовното.

Секса е физиологичния ни оргазъм, другото е останалото.

Кой в каквото си го открие.

Просто реших да питам за някакво сравнение между два типа удоволствие. А и идеята ми беше да разбера кое според хората е по-приятно и по-силно?

Аз пък изпитвам приятна емоция от тръпката. :P

В това няма спор, интересно ми е обаче има ли си някакво название или душевно състояние, или не знам как да го нарека тази "тръпка"?

В това няма спор, интересно ми е обаче има ли си някакво название или душевно състояние, или не знам как да го нарека тази "тръпка"?

Няма никакво значение как ще го наречеш - кеф,гот, шукар, густо...все тая.Въпроса е такива моменти да са колкото се може повече.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Душевен оргазъм.

точно

питам веднъж шефа не ти ли е малко неудобно все да ме псуваш а - па той се хили и ми отговаря

Споко бе правя си душевна чекия

та тъй, кой в квот си го намери

Хубаво е да пишем за емоцията и тръпката, но всяка една тръпка, при различните емоции е различна. Друг е въпросът, че може, и обикновено се изразява по един и същи начин или подобен, но усещането е различно. При мен, например, усещането и тръпката от височини и изгледа от тях ме докарват до едно душевно състояние, чуването и слушането на музика, както и гледането на танц - до друго, но и при двете физически го изразявам по един и същи начин - настръхва кожата, сърцебето бие учестено, не достига въздух и.... В крайна сметка душата ми е пълна...  

Та, при всеки различно и от различни неща. Адреналин му казват на това :)))))))) А толкова искам да скоча с бънджи...  :jumping11:

Душевен оргазъм.

А, баш! :)

Редактирано от DaniKr (преглед на промените)

Няма никакво значение как ще го наречеш - кеф,гот, шукар, густо...все тая.Въпроса е такива моменти да са колкото се може повече.

Душевен оргазъм.

Адреналин му казват на това :))))))))

А, баш! :)

В полза на образованието и общата култура да допълня и аз...

Как никой не се сети за простата, позната българска (славянска) дума блаженство. Идва от "благо". Иначе, има и други освен кеф, гот, густо и т.н., например гръцките еуфория и екстаз,  които изразяват подобни състояния, макар че напоследък по-често се използват от психиатрите. За съжаление. :whist:

Няма значение как му викаме, всеки му казва, както му дойде ;). Важното в случая е да имаме повече такива моменти. Никой не спомена ято пеперуди в стомаха, аз днес казах, че ще ходя да се снимам на рентген, за да видя дали наистина ще ги хвана в крачка тези пеперуди, че последните дни ме "тормозят" :tongue2:  :mark:

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

снимай ги и да ни ги покажеш обезателно -

пипирудити

;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.