Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мод на кутията

Featured Replies

За тая система водно е напълно излишно.

Най-доброто решение е да си вземеш,нова кутия или само страничен капак с плексиглас,но не знам дали продават бял,черни има! Ако не Ви се  купува нова или нямате възможност на лазер може да се отреже макар,че малко почернява отстрани и след това да се закупи плексиглас! Във Варна го има в Практикер аз си взех за 7 лева :) Успех 

• Автор

Питам от обща култура не че ще взимам.

• Автор

Мисля да поставя на мястото на страничния панел капак от плексиглас и евентуално на панела да се постяви вентилатор да вкарва въздух . Има ли някакво ръкодство как се реже и поставя . Ще е добре ли да се сложи вентилатор да вкарва отстрани въздух или да се модва предния панел ? А от къде могат да се вземат диоди и как се поставят и връзват ? Благодаря предварително!

Мисля да поставя на мястото на страничния панел капак от плексиглас и евентуално на панела да се постяви вентилатор да вкарва въздух . Има ли някакво ръкодство как се реже и поставя . Ще е добре ли да се сложи вентилатор да вкарва отстрани въздух или да се модва предния панел ? А от къде могат да се вземат диоди и как се поставят и връзват ? Благодаря предварително!

Няма смисъл да навързваш диоди един по един. Има лед пръчици, достатъчни са ти само 2,3 и цялата кутия ще ти свети. Продават се във всеки по - голям магазин за пц.

• Автор

А колко мм да е дебел плексиглас и има ли метални мрежи за предните панели от къде да си взема?

А колко мм да е дебел плексиглас и има ли метални мрежи за предните панели от къде да си взема?

Ами има различна дебелина плексиглас. Металните решетки можеш да вземеш от всяка по - голяма железария. :)

• Автор

Благодаря за отговора а и още нещо има ли смисъл да пробивам дупка за вент в плексигласа?

Благодаря за отговора а и още нещо има ли смисъл да пробивам дупка за вент в плексигласа?

Еми не е лошо да направиш една две дупки, ако нямаш достатъчно в кутията. 

• 3 месеца по-късно...

Един глупав въпрос: Вентилатора на CPU-то как трябва да върти-да обдухва или да изсмуква въздуха от радиатора?

Духа в посока към радиатора.

Един глупав въпрос: Вентилатора на CPU-то как трябва да върти-да обдухва или да изсмуква въздуха от радиатора?

Без значение е разположението. И при двата начина си върши работата.

Без значение е разположението. И при двата начина си върши работата.

По-ефективно е като духа. Като дърпа също върши работа, но не толкова ефективно.

По-ефективно е като духа. Като дърпа също върши работа, но не толкова ефективно.

Това от практически опит ли го пишеш, или просто цитираш теорията? И колко "толкова не е ефективно" - 10;20;50 процента?

Това от практически опит ли го пишеш, или просто цитираш теорията? И колко "толкова не е ефективно" - 10;20;50 процента?

Е... Много ясно, че не съм замервал, че да кажа със сигурност 10 или 20% са... Когато "всмуква" създава зона с ниско налягане около радиатора. Това пречи на охлаждането, поради по-малкото кислород, който да отнема топлината. Когато "издухва" към радиатора, се създава зона с високо налягане, също така и повече контакт, което отнема повече топлина. Ако трябва да съм "пророк" е около 10-15% разликата. Което е около 2-3 градуса, но разлика има. Това при равни други условия.

ще ти го обясня с научни доводи - когато вентилатора духа към охлаждането, той прави налягане (обикновено между 0,1 и 0,3 атмосфери - толкова правят вентилаторите, турбините правят повече до 0,6 нагоре, а буталните компресори много повече, особено ако са многостепенни). това налягане "свива въздуха" тоест в единица обем има повече молекули, колкото повече молекули преминават през радиатора за единица, толкова по бързо отнемат топлината... при изсмукването - обратно въздуха се разширява и в единица обем има по малко молекули...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...

Това се опитах да кажа с по-прости думи... Дано ни е разбрал!

Тук хората са започнали тази тема отпреди 9 години. Като чета виждам, че мненията са противоречиви. И както винаги @the professor нагазва в дълбоки води за налягане и свиване на въздуха. Понеже има познания в областта на компресорите - задавам следният въпрос. По каква причина на изхода на компресора се монтира охладител на въздуха? Случайна приумица или е нещо като необходимост. В двата случая наляганията са различни в пъти, но процесът е един и същ, както и ефекта свързан с него.

По каква причина на изхода на компресора се монтира охладител на въздуха?

Ъъъъъ? Моля?

Ъъъъъ? Моля?

Иде реч за промишлени компресори, а не тези от гумаджийниците и автобояджийниците за който знаеш.

Иде реч за промишлени компресори, а не тези от гумаджийниците и автобояджийниците за който знаеш.

:) Не знам защо ме имаш за "градско" дете...

За да не бъда голословен, разгледай това , което намерих докато четях постовете на @dsp в hwbg.com .

• 1 месец по-късно...

Малко късно пиша като гледам кога е пусната, но ако още не си рязал или поне за други които искат да режат, аз ползвах зеге и нож за метал. Като цяло се получи сполучливо, нито ми надъфка ламарината нито нищо :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.