Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация около i7-3770 до 1500 лева

Featured Replies

Здравейте. Бюджетът ми е около 1500 лева. Главно ще използвам компютъра за работа с After Effects, 3DS Max, Cinema 4D, различни рендъри, но и обикновената работа (стоене с часове в интернет, гледане на филми и игри) също ще присъства.

Нещо напоследък RAM е много оскъпен, да изчакам ли да намалят цените или направо да си чакам за DDR4? 

Мисля да не вземам видеокарта засега (препоръчват ми GTX660 2GB), защото нямам излишни пари за нея.

Предложете и добра кутия с по възможност добро охлаждане (задължително всъщност) и добра подредба на кабелите.

Процесорът дължа да е от i7 серията и то 3770 ми се вижда най-удачният избор.

Дънната платка предпочитам да е със Z77. 

Мисля, че това е засега, едно SSD също би влязло в употреба. Ето досега конфигурацията ми (рам паметта е 240 лева, абсурд... дано да я намалят по-скоро), не съм избрал кутия, защото не знам коя да избера... Количка.

• Отговори 53
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

SSD диска който сте избрали не е наличен към момента, моето предложение:

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155
I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155
CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
INTEL SSDSC2CT060A3K5 60G 6GB
CM HAF-912 ADVANCED
PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE
CM SEIDON 120M WATER COOLER

Обща стойност - 1 484.72 лв. с ДДС Количка ако не харесвате охлаждането, може да го замените със това: Noctua NH-D14 CPU Cooler крайна цена :1 503.99 лв. с ДДС
Твърдия диск е добър със три години гаранция, захранването е добро, по нататък може да сложите и една добра видео карта и кутия със добра подредба на кабелите !

Поздрави!

• Автор

Благодаря ви! Мисля обаче да посъбера тогава още малко или да изчакам да намалеят цените на RAM паметта, защото бих искал да са 16GB. От това, което четох, AAE е доста "гладен" софтуер и доста често взема изключително много RAM. Понеже не съм наясно, видях, че HDD е с интерфейс SATA 6GB/s, а в характеристиките за дънната платка пише SATA3 6GB/s, би ли имало някакво несъответствие? Благодаря предварително отново. :)

Тия охладители са абсолютно излишни. Стоковия е предостатъчен, както и бюджета е достатъчен за 16ГБ памет, щом ще караш с вграденото видео на първо време:

Публикувано изображение

Нещо напоследък RAM е много оскъпен, да изчакам ли да намалят цените или направо да си чакам за DDR4? 

Aз лично чакам DDR4. Щом ти минава на ум тази мисъл =>  не ти трябва компютър засега. Нали знаеш най-рано 2014г.

• Автор

Предложението на Людмил също ми хареса, само че относно дънната платка - не са ли ASRock последно време тези, които се гордеят с повече стабилност и по-добро качество? Относно DDR4, да... то тепърва ще излиза вероятно паметта, че тогава и нови модели дъна, че оттам вероятно и Intel Haswell + куп още нови модели и компоненти, от които си нямам особено понятие. :D Мисля сега да си взема една конфигурация засега, пък после вече ще му мисля след 2-3 години. 

Редактирано от Christo Stefanoff (преглед на промените)

Ето моето предложeние но не сте споменали с какъв монитор разполагате и дали професионално се занимавате с посочените програми. Посочената от мен конфигурация няма видео карта т.е от вас зависи какво ще си изберете мисля, че съм оползотворил бюджета ви максимално.
Ако се занимавате професионално бих ви препоръчал 24битов монитор с IPS матрица - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18834

post-249355-0-20205500-1364139649_thumb.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Автор

Ето моето предложeние но не сте споменали с какъв монитор разполагате и дали професионално се занимавате с посочените програми. Посочената от мен конфигурация няма видео карта т.е от вас зависи какво ще си изберете мисля, че съм оползотворил бюджета ви максимално.

Ако се занимавате професионално бих ви препоръчал 24битов монитор с IPS матрица - http://sky.bg/Details.aspx?ID=18834

Разполагам с ASUS VW198, 19'', не знам с каква матрица е и там останалите му подробности. Професионално гледам тепърва да започна да се занимавам. Да, благодаря за избраната конфигурация, но наистина бих искал процесорът да е i7-3770, макар че въпреки това оставам все още отворен към други предложения, просто целя по-добра и бърза работа. От сегашния си компютър имам една ATI HD6770 1GB, може и да потърся повече информация и сравнения за този Xeon (който виждам, няма вградено видео), все пак дори и да няма, поне си имам видеокарта, но наистина бих искал да сменя видеокартата в бъдеще с NVIDIA, която да има CUDA ядра. :)

Значи ето ви сравнение между 2-та процесора http://ark.intel.com/compare/65719,65732 за вашите нужди е идеален има си HT няма нужда да се дават 200лв повече за 100мгхз колкото до DDR4 най-вероятно ще излезе с Haswell-E процесорите през март 2014 т.е няма от какво да се притеснявате на първо време бих ви препоръчал да ползвате картата с която разполагате докато съберете парички за една gtx660 примерно. Монитора с който разполагате с TN-Film матрица т.е не ви върши работа ако се занимавате професионално колкото до разликата ivy-haswell тя ще е предимно във вградените видео карти и енергопотреблението на процесорите т.е в mainstream-a разликата м/у 3770к и 4770к едва ли ще е повече от 10% в performance-a.

За 1494лв и безплатна доставка ,преспокойно се вписваш и с конфигурация с отключен и7 и при желание може да промениш някой от компонентите и в тази цена да наместиш 7850 1гб от същия магазин за игрите които искаш да играеш, все пак картата е на отлична цена!

MSI Z77A-G43, socket 1155

Intel® Core™ i7 3770K IvyBridge, 3500MHz, 8MB, socket 1155, Box

Dual Channel Kingston 16GB (по 2 в комплект, всяка с по 8192MB), DDR3, 1600MHz

Western Digital Blue, 1TB, 64MB, 7200rpm, SATA 3

Intel Solid State Drive (SSD) 330 Series, 60GB, SATA 3, 2.5' ' 

Seasonic SASS550RM 550W

NZXT Tempest 410

За 1494лв и безплатна доставка ,преспокойно се вписваш и с конфигурация с отключен и7 и при желание може да промениш някой от компонентите и в тази цена да наместиш 7850 1гб от същия магазин за игрите които искаш да играеш, все пак картата е на отлична цена!

MSI Z77A-G43, socket 1155

Intel® Core™ i7 3770K IvyBridge, 3500MHz, 8MB, socket 1155, Box

Intel Solid State Drive (SSD) 330 Series, 60GB, SATA 3, 2.5' ' 

Seasonic SASS550RM 550W

NZXT Tempest 410

Колега какъв е смисъла да дава 620 лева за процесор като може да получи същото кажи речи за 420... отделно се иска карта с CUDA ядра. SSD-то което си му предложил е с 3 години гаранция за разлика от 520 series които са с 5 ....

Ето това е най-доброто предложение.

Поздрави !

Колега какъв е смисъла да дава 620 лева за процесор като може да получи същото кажи речи за 420... отделно се иска карта с CUDA ядра. SSD-то което си му предложил е с 3 години гаранция за разлика от 520 series които са с 5 ....

Така прецених, такава конфигурация дадох!

Все пак в заглавието присъстват и игри и много добре съм обяснил , че ако иска да включи една добра карта за цената си може да промени конфигурацията!

Ксеоните за работата ще ми свършат идеална работа , но за игри не!

Относно диска за 116лв. с безплатна доставка е перфектна покупка , предложи ти 520-ка да видим на каква цена си я намерил и да се види дали си заслужава разликата!

Така прецених, такава конфигурация дадох!

Все пак в заглавието присъстват и игри и много добре съм обяснил , че ако иска да включи една добра карта за цената си може да промени конфигурацията!

Ксеоните за работата ще ми свършат идеална работа , но за игри не!

Относно диска за 116лв. с безплатна доставка е перфектна покупка , предложи ти 520-ка да видим на каква цена си я намерил и да се види дали си заслужава разликата!

Интересна логика извадихте не виждам смисъл да споря като даже не сте погледнали какво съм предложил струва си 40-те лева в повече (5 години гаранция повече IOPS от 330) и пак съм с 200 лева под бюджета спрямо вашето предложение. А относно сравнението ви xeon - core i7 доста повърхностна гледна точка имате все едно ми казвате ,че 3770к е по-добър в игрите от 2600к примерно (визирам 100-те мгхз работна честота)... Реално погледнато за игри и едно i3 с хубава карта ще се справя разликата в игрите между i3 и i7 е не повече от 10-тина fps.

Интересна логика извадихте не виждам смисъл да споря като даже не сте погледнали какво съм предложил струва си 40-те лева в повече (5 години гаранция повече IOPS от 330) и пак съм с 200 лева под бюджета спрямо вашето предложение. А относно сравнението ви xeon - core i7 доста повърхностна гледна точка имате все едно ми казвате ,че 3770к е по-добър в игрите от 2600к примерно (визирам 100-те мгхз работна честота)...

Колегата донякъде е прав, но Xeon по-скоро е за работна станция, каквато е и целта.

Някоя друга игра също ще може да се играе.

За работни честоти не може да се говори, камо ли да се спори... Не всичко е Мхз-и.

Въпросните процесори попадат в различни сегменти, и няма как да се сравняват поради отделната им цел.

Говоря от личен опит имал съм възможност да си играя с E3 eквивалент-а на 2600k и 2600к единствената съществена разлика е овърклока и вграденото видео. :)

Интересна логика извадихте не виждам смисъл да споря като даже не сте погледнали какво съм предложил струва си 40-те лева в повече (5 години гаранция повече IOPS от 330) и пак съм с 200 лева под бюджета спрямо вашето предложение. А относно сравнението ви xeon - core i7 доста повърхностна гледна точка имате все едно ми казвате ,че 3770к е по-добър в игрите от 2600к примерно (визирам 100-те мгхз работна честота)... Реално погледнато за игри и едно i3 с хубава карта ще се справя разликата в игрите между i3 и i7 е не повече от 10-тина fps.

Колега, никъде не съм споменал, че съм сложил отключения и7 зареди игрите - тука е ясно че и за игри един и5 му е напълно достатъчен.

За работа и игри е по добре да се отдели малко повече пари за и7 отколкото за Ксеона.

Така като гледам на автора ще му трябва и монитор и е по-добре да се пооправят конфигурациите!

За ссд-то за 160лв. по-добре 120ГБ за 200лв. отколкото въпросния интел!

Колега, никъде не съм споменал, че съм сложил отключения и7 зареди игрите - тука е ясно че и за игри един и5 му е напълно достатъчен.

За работа и игри е по добре да се отдели малко повече пари за и7 отколкото за Ксеона.

Така като гледам на автора ще му трябва и монитор и е по-добре да се пооправят конфигурациите!

За ссд-то за 160лв. по-добре 120ГБ за 200лв. отколкото въпросния интел!

Дадах го като пример ама явно вие си четете през 2-3 реда и си знаете вашето не знам дали изобщо сте докосвали workstation и xeon процесори ,че да имате такава логика...в случая 3770 има не повече от 5-6% предимство ако според автора 5% си струват 200 лева негов проблем. Принципно съм любител на градивния спор който в случая липсва така ,че спирам да спамя темата на човека негови са си парите както иска да ги "троши". :)

В неговия случай е на първо време е да се откаже от ссд и да инвестира в хубав монитор!

Gigabyte B75M-D3V, socket 1155

Intel® Core™ i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155, Box

Seasonic SASS550RM 550W

NZXT Tempest 410

Монитор Dell 23'', Wide, DVI, Черен U2312HM 

Общо 1546лв. с безплатна доставка , все пак е възможно винаги на влезеш в бюджета като резнеш кутия,захранване или рам, но за парите които си готов да дедеш лично за мен не си струва!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

В неговия случай е на първо време е да се откаже от ссд и да инвестира в хубав монитор!

Gigabyte B75M-D3V, socket 1155

Intel® Core™ i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155, Box

Seasonic SASS550RM 550W

NZXT Tempest 410

Общо 1546лв. с безплатна доставка , все пак е възможно винаги на влезеш в бюджета като резнеш кутия,захранване или рам, но за парите които си готов да дедеш лично за мен не си струва!

Не си заслужава обаче за това скопено дъно.

• Автор

Мисля да остана засега с Xeon-a, ето аз как го виждам - сравнително по-евтин, честотите не ги гледам особено. В момента съм с AMD Dual Core 5200+ 2.71GHz, дали i7, дали xeon, все ще се почувства голямата разлика. И двата процесора си имат HT, единственото нещо, което i7 има в повече, е вграденото видео, което не знам дали би ми влязло в някаква полза, при положение, че си имам допълнителна карта. Пъзльо съм и не мисля, че ще ми се наложи някога клокване (винаги нещата с клокването са ми се стрували голяма философия). Относно монитора - тук съм напълно неутрален и пасивен. Знам, че ще ме оборите (всъщност бих искал), но за мен - монитор като монитор. Мога да видя само разликата между това каква резолюция поддържа, основните му настройки като контраст, гама, осветление и т.н. и вероятно самите инчове. А, да, и да допълня - при лаптопите само знам, че има няколко вида екрани - такива, които си запазват картината една и съща на екрана, погледнат от различни ъгли и такива, които нямат това предимство.  :) Та... не мисля за първо време да вземам монитор, все ще ми показва какво правя, очаквам някакво подобрение в дълбочината на цветовете и вероятно там някои други промени, свързани с цвета и начина на визуализация на нещата. Не мисля да се отказвам от SSD. А също така - тийнейджър съм си, все още бих се поглезил малко да поиграя някоя игра в свободното си време... какво? Xeon-a разбирам, че се използва в работни станции, но не бих ли могъл да играя игри с него? Самият аз осъзнавам колко глупав въпрос е това, но останах леко объркан от коментарите по-горе. Благодаря ви за поясненията предварително. :)

EDIT: Не разбрах, цените в eMAG с включено ДДС ли са?

Редактирано от Christo Stefanoff (преглед на промените)

...

Относно монитора - тук съм напълно неутрален и пасивен. Знам, че ще ме оборите (всъщност бих искал), но за мен - монитор като монитор. Мога да видя само разликата между това каква резолюция поддържа, основните му настройки като контраст, гама, осветление и т.н. и вероятно самите инчове. А, да, и да допълня - при лаптопите само знам, че има няколко вида екрани - такива, които си запазват картината една и съща на екрана, погледнат от различни ъгли и такива, които нямат това предимство.  :) Та... не мисля за първо време да вземам монитор, все ще ми показва какво правя, очаквам някакво подобрение в дълбочината на цветовете и вероятно там някои други промени, свързани с цвета и начина на визуализация на нещата. ..

Монитора е много важен, за това, за което мислиш да ползваш компютъра. Този Дел, който ти препоръчват, не е нищо особено и не е за професионална работа. Търси такъв с S-IPS или AH-IPS матрица.

Не можете да си играете игри напълно никаква разлика няма да забележете въпреки ,че колегата се опитваше да ме разубеди късно видях ,че държите на 16гб рам та ето и последното ми предложение за 1530лв

Публикувано изображение

Тук съм сложил по-голямо SSD с оглед на това да сложите OS и гореспоменатите програми на него за максимална производителност пак е с 5 годинки гаранция и може би едно от най-бързите SSD-та на пазара за крайния потребител с 512mb ddr2 1066mhz DRAM Cache eто ви и бенч с/у 520 серията (нямаше 120гб за това с 240 и пак е доста назад спрямо самсунг-а което говори още по-лошо за 520 series 120gb) - http://anandtech.com/bench/Product/529?vs=742

Ta ви остава да съберете за карта и евентуално за IPS/ AH-IPS/S-IPS монитор (които посочих по-горе aко се търси нещо качествено за малко пари ако искате AH-IPS поне 550-600лв трябва да си приготвите)

• Автор

Благодаря ви много! Мисля да остана с тази последната конфигурация, тази седмица се очаква и да го поръчам. :) Относно честотата на RAM паметта - 1866 MHz не е ли честота за клокване? Тоест, някъде бях чел, че над 1600 е необходимо клокване, ще ми се наложи ли да се занимавам с някакви настройки или хората от sky.bg ще го направят вместо мен? 

Благодаря ви много! Мисля да остана с тази последната конфигурация, тази седмица се очаква и да го поръчам. :) Относно честотата на RAM паметта - 1866 MHz не е ли честота за клокване? Тоест, някъде бях чел, че над 1600 е необходимо клокване, ще ми се наложи ли да се занимавам с някакви настройки или хората от sky.bg ще го направят вместо мен? 

Няма такова нещо като честота за клокване това си е фабричната честота на тази памет и я  посочих е на по-ниска цена спрямо 2х8 1600mhz и като цяло съществена разлика едва ли ще забележете и не не трябва да се правят настройки от скай ще ви го сглобят и така. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.