Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация около i7-3770 до 1500 лева

Featured Replies

Извинявайте ама защо предлагате кутия FD CORE 3000 ATX BLACK  за 127.92 лв.

Не разбирам с какво е по-добра от близнака и - FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK Цена: 116.24 лв. с ДДС (по-евтина и с USB3 )

• Отговори 53
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не си заслужава обаче за това скопено дъно.

Кое му е скопеното на дъното? Нали се гони бюджет и останалите части достатъчно качествени!

Сравнено  с аналогичния модела на колегата з77 освен с един HDMI,SATA3 и 2 слота в повече за рамта друго орязано няма!

При наличието на видео карта 6770 на която има HDMI слот и предложена рам от 16ГБ които са му предостатъчни изключвам 2 от минусите , донякъде и наличието на само един САТА3 порт(на който след време ще закачи ССД-то.

• Автор

А, да, относно кутията - все още чакам предложения. В момента гледам ревю на тази FD Core 3000, бих искал да знам дали има още предложения. 

А, да, относно кутията - все още чакам предложения. В момента гледам ревю на тази FD Core 3000, бих искал да знам дали има още предложения. 

912 HAF ADVANCED / Storm Enforcer / Storm scout 2 тук вече ти трявба да си прецениш всичките кутии са добри :)

Кое му е скопеното на дъното? Нали се гони бюджет и останалите части достатъчно качествени!

Сравнено  с аналогичния модела на колегата з77 освен с един HDMI,SATA3 и 2 слота в повече за рамта друго орязано няма!

При наличието на видео карта 6770 на която има HDMI слот и предложена рам от 16ГБ които са му предостатъчни изключвам 2 от минусите , донякъде и наличието на само един САТА3 порт(на който след време ще закачи ССД-то.

Като гледам май и ти си гонил бюджет в твоята конфигурация срамота е да сглобиш PC за толкова пари да караш с micro-ATX дънце > 2 слота за рам и 1 сата 3 това не е офис машина за 350лв,че да гоним бюджет.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Christo Stefanoff :

"А, да, относно кутията - все още чакам предложения. В момента гледам ревю на тази FD Core 3000, бих искал да знам дали има още предложения. "

Не видя ли какво написах !? #26

Редактирано от mititaki (преглед на промените)

Извинявайте ама защо предлагате кутия FD CORE 3000 ATX BLACK  за 127.92 лв.

Не разбирам с какво е по-добра от близнака и - FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK Цена: 116.24 лв. с ДДС (по-евтина и с USB3 )

........ е това е абсурд , сам да се цитирам  :D

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK - перфектна кутия за парите и разполага с 3 броя вентилатора , което си е плюс. Кутията е с  много стилен дизайн и лесна за монтаж.

912 HAF ADVANCED / Storm Enforcer / Storm scout 2 тук вече ти трявба да си прецениш всичките кутии са добри :)

Като гледам май и ти си гонил бюджет в твоята конфигурация срамота е да сглобиш PC за толкова пари да караш с micro-ATX дънце > 2 слота за рам и 1 сата 3 това не е офис машина за 350лв,че да гоним бюджет.

За тези пари съм предложил достатъчно балансира система ти какво предложи специалисте:

Ксеон , който сражнен с и7 за игри доста страда , аз предложих и качествен монититор , а в твоята конфигурация не можа да вържеш и 16ГБ рам - която автора излишно спомена че ползва програми които използват наличното количство рам!

Айде сега преди да спориш прочети изискванията на автора!

За тези пари съм предложил достатъчно балансира система ти какво предложи специалисте:

Ксеон , който сражнен с и7 за игри доста страда , аз предложих и качествен монититор , а в твоята конфигурация не можа да вържеш и 16ГБ рам - която автора излишно спомена че ползва програми които използват наличното количство рам!

Айде сега преди да спориш прочети изискванията на автора!

Къде го видя това сравнение бе дървен филосов върви седни малко се информирай недей дрънка наизуст балансирана система каза... да ти имам баланса като гледам и твоята конфигурация сигурно за това си си купил H61 дъно и i5-2500 , че с по-хубаво дъно и i5-2300 ще "страда" в игрите или няма да има от твоя "баланс". Xeon-a щял да страда ти пипал ли си такъв процесор изобщо виждал ли си или само на снимки в нета и свободни съчинения си правим ?!! .Колкото аз какво съм предложил дал съм 2 предложения ако съдим за първото да не видях,че държи да има 16GB и все пак беше 200лв под тавана и далеч по-добро от твоето така,че земи се спри да пишеш глупости и да разсмиваш народа с машини тип "квартална бакалия предлагам мощно PC i7 и 16гб другото не е важно". Както ти казах отказвам да споря с хора които не могат да изложат нито един логичен довод в това което пишат (говорят) и си нямат понятие от това чудо наречено хардуер!!!

Айде лека и креативна вечер.

Къде го видя това сравнение бе дървен филосов върви седни малко се информирай недей дрънка наизуст балансирана система каза... да ти имам баланса като гледам и твоята конфигурация сигурно за това си си купил H61 дъно и i5-2500 , че с по-хубаво дъно и i5-2300 ще "страда" в игрите или няма да има от твоя "баланс". Xeon-a щял да страда ти пипал ли си такъв процесор изобщо виждал ли си или само на снимки в нета и свободни съчинения си правим ?!! .Колкото аз какво съм предложил дал съм 2 предложения ако съдим за първото да не видях,че държи да има 16GB и все пак беше 200лв под тавана и далеч по-добро от твоето така,че земи се спри да пишеш глупости и да разсмиваш народа с машини тип "квартална бакалия предлагам мощно PC i7 и 16гб другото не е важно". Както ти казах отказвам да споря с хора които не могат да изложат нито един логичен довод в това което пишат (говорят) и си нямат понятие от това чудо наречено хардуер!!!

Айде лека и креативна вечер.

Значи ти преценяш че 16Гб не са му нужни , като автора изришно каза че използва програма която заема повечето налична рам.

А относно моята конфигурация изобщо недей да се обаждаш , понеже е купувана доста преди излизането на айви и карти от 7 и 6 та серия.

И да те светна когато Санди властваше амд няха алтернива , сега е обратното и картите им са по приемливи и процесорите в нисък клас са им по приемливи.

А ти като ми събереш конфигурация с 16гб рам, и7 ,монитор с ипс панел , качествено модулно захранване и кутия с изискванията на автура ела ми се оабади!

Аиде поздрави и  на вашите , като ти съберат парички за някоя по-добра конфигурация да доийдеш да се похвалиш , аз за мойта съм дал доста по-ниска цена за времето в която е била актуална и надали ти ще имаш подобна систем на такава цена!

Значи ти преценяш че 16Гб не са му нужни , като автора изришно каза че използва програма която заема повечето налична рам.

А относно моята конфигурация изобщо недей да се обаждаш , понеже е купувана доста преди излизането на айви и карти от 7 и 6 та серия.

И да те светна когато Санди властваше амд няха алтернива , сега е обратното и картите им са по приемливи и процесорите в нисък клас са им по приемливи.

А ти като ми събереш конфигурация с 16гб рам, и7 ,монитор с ипс панел , качествено модулно захранване и кутия с изискванията на автура ела ми се оабади!

Аиде поздрави и  на вашите , като ти съберат парички за някоя по-добра конфигурация да доийдеш да се похвалиш , аз за мойта съм дал доста по-ниска цена за времето в която е била актуална и надали ти ще имаш подобна систем на такава цена!

Само да те върна малко в детските ти години разбирачо в края на 2011

Аз съм си купил

и5-2500-за 290лв.

Асус ГТХ560 Ти за 360лв.

Сеасоник х400 фанлес за 140лв.

Като бонус получих охлаждане , а цената на всички компоненти беше със почети 100лв за всеки компонент отгоре!

Айде да не говорим за конфигурации професоре!

Само да те върна малко в детските ти години разбирачо в края на 2011

Аз съм си купил

и5-2500-за 290лв.

Асус ГТХ560 Ти за 360лв.

Сеасоник х400 фанлес за 140лв.

Като бонус получих охлаждане , а цената на всички компоненти беше със почети 100лв за всеки компонент отгоре!

Айде да не говорим за конфигурации професоре!

Кой ти сравнява Sandy с AMD сравняваме 2 процесора Ivy a другото съм го дал като пример за твоята компетентност но явно имаш сериозна нужда някой да ти "предъвква" информацията ,че да можеш да я асимилираш ... Колкото до това с какъв хардуер разполагам има ме из темите в ОC форума няма нужда да се хваля с какво разполагам.

Като се хвалиш на какви пари си ги взел да ти бяха подарили и едно дъно като хората върви си лягай ,че вечерния ти час е минал явно и си превъзбуден нещо.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Кой ти сравнява Sandy с AMD сравняваме 2 процесора Ivy a другото съм го дал като пример за твоята компетентност но явно имаш сериозна нужда някой да ти "предъвква" информацията ,че да можеш да я асимилираш ... Колкото до това с какъв хардуер разполагам има ме из темите в ОC форума няма нужда да се хваля с какво разполагам.

Като се хвалиш на какви пари си ги взел да ти бяха подарили и едно дъно като хората върви си лягай ,че вечерния ти час е минал явно и си превъзбуден нещо.

И какво му е да дъното ми като процесора ми е закючен!

Както виждам тука коментираш хардуеар за коийто изобщо си нямаш на идея преди колко години е взима и на каква цена!

Пак да ти кажа година е 2011 или викаш тогава да си бях взел з77 а смешен?

Ходи си чети тетрадките с хадруеар с майка си и не спами в темата на автора!

Редактирано от playalistic (преглед на промените)

• Автор

Christo Stefanoff :

"А, да, относно кутията - все още чакам предложения. В момента гледам ревю на тази FD Core 3000, бих искал да знам дали има още предложения. "

Не видя ли какво написах !? #26

Видях, но другата, която си предложил, е де факто същата с USB3 предимството. Иначе, благодаря на всички ви за предложенията, мисля да остана засега с xeon e3-1230v2 процесора. 

И отново EDIT: Попаднах на тази тема, макар че се отнася за 1240v2, същото доколкото разбрах се отнася и за 1230v2. Доста колеблив характер съм и винаги ми трябва някое друго лице, което да ме "побутне" в дадена посока. Както по принцип, така и тук е същото... Сега отново се връщам към 3770, защото (благодаря и на playalistic за ЛС-то) да включа, че бих играл също на този компютър, а не само да върша работа.

Редактирано от Christo Stefanoff (преглед на промените)

Видях, но другата, която си предложил, е де факто същата с USB3 предимството. Иначе, благодаря на всички ви за предложенията, мисля да остана засега с xeon e3-1230v2 процесора. 

И отново EDIT: Попаднах на тази тема, макар че се отнася за 1240v2, същото доколкото разбрах се отнася и за 1230v2. Доста колеблив характер съм и винаги ми трябва някое друго лице, което да ме "побутне" в дадена посока. Както по принцип, така и тук е същото... Сега отново се връщам към 3770, защото (благодаря и на playalistic за ЛС-то) да включа, че бих играл също на този компютър, а не само да върша работа.

Не бих ви предложил конфигурация с Xeon ako не се поддържа във въпросната тема хората са със asus дъна които не поддържат xeon процесори за разлика от Asrock и Gigabyte.

Еми то хубаво колега но вече и7-ците и повечето и5-ци в емаг са изчерпани!

В nikem и sky ги има. :)

Еми там са по-скъпи с 20тина лева и доставка ще платиш!

Както си прецениш може от никем с процесора да вземеш по-евтино 77м дъно , дори и кутия коре 3000 , макар че и тя ще ти натовари доста доставката!

Иначе ако питаш мен грабвай монитора , понеже сега е на доста приятна цена!

• Автор

Аз мислих, че цените в emag са без включено ДДС и ще трябва отгоре да се начислява... А каква била тя работата. :)

Аз мислих, че цените в emag са без включено ДДС и ще трябва отгоре да се начислява... А каква била тя работата. :)

Ами пускат си те промоциите , но не са постоянни!

Сега се сетих и друг вариант има едни момчета Chris и Dan , които продават части нови и малко ползвани на доста приемливи цени и ако имаш желание може да се свържеш с тях , може и някаква промоция да ти направят за закупуването на повече части.

Аз лично съм пазарувал от Крис и съм много доволен от покупките които направих , за него мисля не се е появявал скоро във форумите , но с Дан може да се свържеш.

Ако желаеш кордината мога да ти пратя на лично , да не правим реклама тука!

Много е забавно да чета постовете на хора, които през живота си не са пускали 3dsMax, Cinema4d или AE, но пусналия темата ги размаза с коментара, че щял да слага DDR4.

За някой, който ще ползва професионално CG софтуер ми се струва, че въобще си нямаш представа, за какво служат, щом за теб монитора не бил от значение.

Едно от най-важните неща отряза, но иначе си тръгал да клокваш, което не се прави от никой, който се занимава дори и непрофесионално.

• Автор

Много е забавно да чета постовете на хора, които през живота си не са пускали 3dsMax, Cinema4d или AE, но пусналия темата ги размаза с коментара, че щял да слага DDR4.

За някой, който ще ползва професионално CG софтуер ми се струва, че въобще си нямаш представа, за какво служат, щом за теб монитора не бил от значение.

Едно от най-важните неща отряза, но иначе си тръгал да клокваш, което не се прави от никой, който се занимава дори и непрофесионално.

Малко поправка обаче - никъде не съм казал, че ще клоквам, нито че ще ползвам DDR4. Не знаех тогава, че ще излиза най-рано през 2014, просто питах дали трябва да се ориентирам. Не претендирам със знания в хардуерната област, затова и очаквам мнения по зададените въпроси. 

Малко поправка обаче - никъде не съм казал, че ще клоквам, нито че ще ползвам DDR4. Не знаех тогава, че ще излиза най-рано през 2014, просто питах дали трябва да се ориентирам. Не претендирам със знания в хардуерната област, затова и очаквам мнения по зададените въпроси. 

Защото си 'пъзльо' , а не понеже си наясно, че не се клокват машини, на които се работи сериозно.

Не знам хардуера дали не го разбираш, но за софтуера съм сигурен, че е така, защото почти никой ползваш 3dsMax не би си губил времето с AE, защото само аматьорите я смятат за нещо професионално.Вземи Xeon и още 16ГБ Ram, а аз с 12GB и Nuke, ще те върна в детската градина.

• Автор

И това има връзка с темата, защото... ? Казах, че тепърва ще започна да се занимавам професионално. Едва ли те виждам мотивиран да помогнеш в това отношение (софтуерно), по-скоро искаш да се докажеш като компентентен (не го оспорвам) в тази област, облагайки се на нападки едва ли не вече на лична основа - кой колко разбирал. Бих искал да разбера от личен опит дали AE ще ми върши работа с 3DS Max или не, дали да започна да използвам Nuke за разните там му композиции и прочее. Благодаря.

Не бих ви предложил конфигурация с Xeon ako не се поддържа във въпросната тема хората са със asus дъна които не поддържат xeon процесори за разлика от Asrock и Gigabyte.

Абе английския може да ми е втори език,но такова нещо не прочетох в темата.Нещо не ми се връзва Асус да не поддържа нещо а Асрок и Гигабайт да могат.Прочетох обаче нещо по-интересно отнасящо се до рам паметта и което май някой пропусна да спомене....

Мислех да не ви се меся в темата,да не обърквам човека допълнително,но това е втора глупост от господин нападащия толкова активно,след изцепката с 10 % разлика в игрите м/у i3 и i7.По-реално би било да се каже около 22% когато картата не спъва сравнени 3770 и най-бързия i3.Преди да нападаме кой какво има и за колко пари си го е купил,да не забравяме че представите за компютър са строго индивидуални и специално в България първата определяща точка е бюджета.После идва балансирането съобразено с това какво трябва непременно и от какво може да се мине.А питащите тук,питат точно за да намерят най-добрия компромис за своите цели,а не отговарящите да си мерят п*****е в темите им.....

А и една забележка,не работя с дадените програми,но по-горе се намеси колега който явно е в час с тях и може да каже една подробност.А именно,дали имат поддръжка на GPUcomputing.Защото ако е така спокойно може резнете бомбастичните процесори и да сложите една подходяща графична карта.Предимството ще е,че ВИНАГИ ще е по-бързо от какъвто и да е процесор сам,а и второстепенната задача с игрите ще се изпълнява по-добре.При подходяща поддръжка ако се впрегне графичната карта и най-бързия процесор става смешен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.