Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация около i7-3770 до 1500 лева

Featured Replies

Абе английския може да ми е втори език,но такова нещо не прочетох в темата.Нещо не ми се връзва Асус да не поддържа нещо а Асрок и Гигабайт да могат.Прочетох обаче нещо по-интересно отнасящо се до рам паметта и което май някой пропусна да спомене....

Мислех да не ви се меся в темата,да не обърквам човека допълнително,но това е втора глупост от господин нападащия толкова активно,след изцепката с 10 % разлика в игрите м/у i3 и i7.По-реално би било да се каже около 22% когато картата не спъва сравнени 3770 и най-бързия i3.Преди да нападаме кой какво има и за колко пари си го е купил,да не забравяме че представите за компютър са строго индивидуални и специално в България първата определяща точка е бюджета.После идва балансирането съобразено с това какво трябва непременно и от какво може да се мине.А питащите тук,питат точно за да намерят най-добрия компромис за своите цели,а не отговарящите да си мерят п*****е в темите им.....

А и една забележка,не работя с дадените програми,но по-горе се намеси колега който явно е в час с тях и може да каже една подробност.А именно,дали имат поддръжка на GPUcomputing.Защото ако е така спокойно може резнете бомбастичните процесори и да сложите една подходяща графична карта.Предимството ще е,че ВИНАГИ ще е по-бързо от какъвто и да е процесор сам,а и второстепенната задача с игрите ще се изпълнява по-добре.При подходяща поддръжка ако се впрегне графичната карта и най-бързия процесор става смешен.

Погледнете специално CPU Support Lists и ще видите сами ,че почти всички дъна на аsrock,gigabyte,asus(b75/h77/z77) s.1155 поддържат Xeon E3 процесори колкото до питащия в темата която е дадена за пример човека е с чипсет различен от H77 и Z77 които имат  поддържа на E3 Xeon. Грешката е моя и съм пропуснал да спомена в предния пост,че по-старите чипсети не ги поддържат и се е получило двусмислие. Колкото до i3/i5/i7 в игрите в доста от тях разликата в FPS не е повече от 10-15 кадъра (глобално погледнато) естествено,че има и заглавия в които многоядрените процесори ще са в пъти по-бързи но като цяло не беше това спора в темата дадах го само като пример.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

И това има връзка с темата, защото... ? Казах, че тепърва ще започна да се занимавам професионално. Едва ли те виждам мотивиран да помогнеш в това отношение (софтуерно), по-скоро искаш да се докажеш като компентентен (не го оспорвам) в тази област, облагайки се на нападки едва ли не вече на лична основа - кой колко разбирал. Бих искал да разбера от личен опит дали AE ще ми върши работа с 3DS Max или не, дали да започна да използвам Nuke за разните там му композиции и прочее. Благодаря.

Значи си купуваш силна машина, за да видиш дали можеш да работиш с програми ?

Не схващаш основното:от машината нищо не зависи, важен от човека, който работи на нея. С десет работни станции, ще вършиш същото, което и с един Пентиум.

@Tommygun

Много рендери ползващи GPU има, повечето от тях работят с OPEN CL, но има и с CUDA. Много са заплетени нещата там, Vray в новите си версии вече ползва и двете, но при тях се получи 'от два стола на земята' и лично аз нямам нерви да се мъча с многото бъгове.

При питащия проблема е, че иска да играе и игри, иначе една куадро, щеше да е добра идея, но на нея не може да се играе.

• Автор

Здравейте отново. А да попитам - възможно ли е да пазарувам от amazon.com? Как стои въпроса с митото? Ще трябва ли да плащам някакви отделни суми за пратката, ДДС-та и т.н.? Питам, защото въобще не съм наясно с оценяването на продуктите. Ако е възможно, би било в пъти по-добре, защото де факто 2x8GB 1600 рам памет на corsair (vengeance) преди в никем беше около 150 лева, сега е почти 250, а дори и надценени и в амазон, там цените от долар - лев де факто са си 150 лева българско. Надявам се, че звуча логично. Благодаря за разясненията предварително :)

EDIT: Осъзнах, че е по-възможно да се пазари от страни в Европа, в Англия има amazon.co.uk, но там цените са в паундове и достигат точно тези, които ги имаме и в България. Извинявам се за несъобразителността си...

Редактирано от Christo Stefanoff (преглед на промените)

Здравейте отново. А да попитам - възможно ли е да пазарувам от amazon.com? Как стои въпроса с митото? Ще трябва ли да плащам някакви отделни суми за пратката, ДДС-та и т.н.? Питам, защото въобще не съм наясно с оценяването на продуктите. Ако е възможно, би било в пъти по-добре, защото де факто 2x8GB 1600 рам памет на corsair (vengeance) преди в никем беше около 150 лева, сега е почти 250, а дори и надценени и в амазон, там цените от долар - лев де факто са си 150 лева българско. Надявам се, че звуча логично. Благодаря за разясненията предварително :)

EDIT: Осъзнах, че е по-възможно да се пазари от страни в Европа, в Англия има amazon.co.uk, но там цените са в паундове и достигат точно тези, които ги имаме и в България. Извинявам се за несъобразителността си...

Аз пазарувах от никем и плесио съм много доволен .Плесио доставката е безплатна , но повечето цени са завишени .На 1150 лв покупки от Никем ми взеха 35 лв до Бургас , до вратата с наложен платеж . Бях поръчал Кутия , процесор , рам памет , захранване , както и един вентилатор . Доставката беше чрез спийди , съжалявам само че не посочих доставката да е до офис на фирмата тогава сигурно щях да спестя 10 лв . Препоръчвам ти да не се занимаваш с доставки от такива дестинации , защото после ще те боли глава ако трябва да върнеш нещо гаранционно .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.