Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Аз ако бях много на ти с техниката, нямаше да се ровя от два дена по форумите. Затова търся съвет и предложение тук. Далеч не е " като си толкова на ти, сам се оправяй", а "като не можеш да помогнеш, не отговаряй на поста". Нямало нито едно мнение, което да не било съобразено с моето питане.... хахах, вие да не сте още един от вещите в занаята? Абе тука да не сте на хонорар ор технополис и LG, че в няколко теми гледам без значение от изискванията на търсещия, по подразбиране се предлагат модели на тази марка и то от промоционалните такива, които попринцип са най- несполучливите модели и че чистят посредством метода на промоциите? Както и да е, живи и здрави и успех с философстването.

Аз ако бях много на ти с техниката, нямаше да се ровя от два дена по форумите. Затова търся съвет и предложение тук. Далеч не е " като си толкова на ти, сам се оправяй", а "като не можеш да помогнеш, не отговаряй на поста". Нямало нито едно мнение, което да не било съобразено с моето питане.... хахах, вие да не сте още един от вещите в занаята? Абе тука да не сте на хонорар ор технополис и LG, че в няколко теми гледам без значение от изискванията на търсещия, по подразбиране се предлагат модели на тази марка и то от промоционалните такива, които попринцип са най- несполучливите модели и че чистят посредством метода на промоциите? Както и да е, живи и здрави и успех с философстването.

"хахах, вие да не сте още един от вещите в занаята?"
Да! От "тях" съм /вещите/ но както забелязвате, отговор от моя страна няма, защото съм сметнал че не ви е необходим при вашите наблюдения и знания. Доколкото до другите колеги - отговорили са ви и то компетентно. Но не сте прочел въобще пост #14 и особено черният текст в долната му част:
"Към всички и към мен самия: момчета, качествените телевизори струват доста пари. И понеже в масовия случай все са ни плитки джобовете, търсим по-евтиното, но без да губим качество. Е, не става така, та по тази причина се налага да се правят компромиси с една или друга екстра."
А философа тука освен вас, друг не може да бъде. Аз не питам какъв телевизор да си купя, защото ми е ясно какъв трябва да бъде /съобразен с цената, която съм готов да заплатя/ На такива като Вас, никой не е длъжен да им помага. 

След като най- важното нещо е опресняването. Ето как стоят нещата, това което може да очакваш от различните марки спрямо това какви технологии използват. Самсунг, Сони VA-матрици около 8ms в добрите случаи, матрици на Шарп малко повече да кажем 8,5-12, IPS- матрици LG и Панасоник използват такива стандартно от 12ms нагоре.Плазми около 6мс може и надолу. Това е един от показателите които се измерват най-трудно, със специална високоскоростна камера. Не може ние да знаем всеки модел колко бързо опреснява, четеш ревюта, отиваш и гледаш на око, ако трябва свали един мач на флашка и тествай на място в магазина.

Второ за Edge led-a в този бюджет няма телевизор, който да е с различна от тази подсветка. съответно кои се справят по-добре с клаудинга- това в повечето случи са LG и Panasonic, което теб не те устройва заради по-бавните матрици. Положителното тука е, че клаудинга е различен при един и същ модел може да има коренна разлика, пак става с избиране на живо в магазина.

Най-добрият вариант за теб, щом държиш да е Led телевизор, е да тестваш модели на Samsung около 1000лв с предварително подготвена флашка. Може и Philips модели с VA.

Почти съм сигурен, че твоят монитор Асус, който споменаваш, е с доста по-лоши реални показатели от 4 мс. 

В този бюджет трудно ще намериш като разгледах какво има в техномаркетите. Ти за всеки случай прегледай горепосоченото LG 12 мс, е достатъчно бързо, на теория всичко под 16 мс е незабележимо за човешкото око.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Тръгнах аз за първоначлно препоръчаното LG 47LS5600 и видях ,че са го намалили на 950 лева но все пак не го взех понеже реших да увелича бюджета с 200 лева и се спрях на този - LG 47LM620S

Та въпроса ми пак е същия това ли е най-доброто което мога да взема за 1250лв.

Тръгнах аз за първоначлно препоръчаното LG 47LS5600 и видях ,че са го намалили на 950 лева но все пак не го взех понеже реших да увелича бюджета с 200 лева и се спрях на този - LG 47LM620S

Всъщност за парите си LG- телевизора е страхотен, като характеристики и дизайн. Но бих погледнал и модела на Samsung който 10 лева. по-скъп, но както знаем се славят със качествените си матрици, и въпреки разликата от 1 инч, бих мислил и за този на Samsung, нямат кой знае каква съществена разлика, може би 3D технологията на LG е по-добра от тази на Samsung. Ето за този телевизор, става въпрос : SAMSUNG UE-46EH6030

Поздрави и успех в избора! 

• Автор

Всъщност за парите си LG- телевизора е страхотен, като характеристики и дизайн. Но бих погледнал и модела на Samsung който 10 лева. по-скъп, но както знаем се славят със качествените си матрици, и въпреки разликата от 1 инч, бих мислил и за този на Samsung, нямат кой знае каква съществена разлика, може би 3D технологията на LG е по-добра от тази на Samsung. Ето за този телевизор, става въпрос : SAMSUNG UE-46EH6030

Поздрави и успех в избора! 

Tова беше първоначалния ми избор принципно погледни началото на темата  колегите ме отказаха отделно тоя самсунг го намерих за 950 някаде не помня :)

Отделно LG 47LM620S е с IPS матрица...

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Доста интересна позиция - ровил си два дена по форумите и се специализира дотолкова, че почна с критиките! Ако ставаше с 2 дни четене, нямаше да пишеш нито тук, нито другаде. Гледам, че и по темата за промоциите си се специализирал - на "ти" си с материята...

Търсиш съвети, а мигом отхвърляш получените, базирайки се на комични аргументи за хонорари определени фирми. Вероятно не се и замисляш дори защо тук и в огромната част от форумите се препоръчва покупките на телевизори да се извършва приоритетно от ТП или ТМ, а би следвало за 2 дни ровене поне това да си разбрал.

Елементарната форумна култура изисква питащият да благодари за получените отговори без да има значение дали ще се съобрази с тях или не. Даването на съвет в сериозен раздел е отговорност, а не "празна приказка" най-малкото защото отнема време на отговарящия за проверка на наличностите в магазините и сравняването им с изискванията, не става дума за предлагане на първия попаднал линк.

Спирам дотук, защото надали ще си направиш труда да вникнеш в написаното, също както стори и с по-горните коментари.

Само ще вметна, че промоцията изтече и LM620S вече струва 1400 лв - 

http://www.technomarket.bg/products/09119203/lg-47lm620s

Ще трябва да намалиш размера или да увеличиш парите. Аз лично ти предлагам третия вариант - изчакай промоциите по Великден, реално има 2 седмици до него.

Колега, не съм на ти с техниката, но пък не съм расъл по дърветата. Много добре разбирам написаното от вас, но както казах тук отговаряте наизуст, без да "си направите труда да вникнете в написаното" и търсеното от питащите, защо аз трябва да си правя труда да ви благодаря след като за отговор ми се дава мнение от хора, които не са хващали геймпад в ръцете си и ме убеждават, че нямало разлика между 4 и 12мс. Подхождате предубедено към питащия, все едно е пълен невежа по темата и би се задоволил със всякакво предложение. Еми някак си не е логично няколко търсещи съвет за телевизор с коренно различни изисквания и нужди, да им се предлага един и същи модел. Ми направо заключвайте темата и от време на време я обновявайте с поредната ялова промоция от технополис, като предложение за най- удачен вариант при избор на телевизор, независимо от изискванията. Все пак благодаря за отделеното време и знания, въпреки че не ми бе помогнато. Живи и здрави и догодина може би ще е вашия сезон ;)

Истински благодаря на колегата spielberg за директните отговори и насоки, без излишни любезности и глупости. Човека обяснява "защо", а не "слушай ме мене какво ти казвам". Човек, с който може да се завърже положителен разговор, който дори би бил полезен и за двете страни. Различен от този, който водим в момента.

Случайно попаднах на продължението на темата и се оказа, че заключителният ми коментар по нея не е бил наистина такъв. Не съм чел последвалите коментари, защото сметнах, че съм казал това, което бих могъл по темата и последващите коментари не биха били от полза. Но видях атаките и намерих за необходимо да защитя каузата си, спазвайки добрия тон.

...и ме убеждават, че нямало разлика между 4 и 12мс. Подхождате предубедено към питащия, все едно е пълен невежа по темата и би се задоволил със всякакво предложение. Еми някак си не е логично няколко търсещи съвет за телевизор с коренно различни изисквания и нужди, да им се предлага един и същи модел...

1. Сам разбираш, че не пиша в темата, за да трупам благодарности. Мога да я отмина и да си премълча, но се опитвам, базирайки се на доста сериозен опит по въпроса, да дам оптимално от моя гледна точка предложение, стараейки се да бъде в рамките на зададените параметри.

2. Ще те помоля да ми покажеш мой коментар, в който съм писал, че няма разлика между 4 и 12 мс.

3. Отговорът зависи от запитването - прочети коментар 13 от тази тема, твой си е. Никой не те упреква, че не си наясно с материята, не е и редно, дори би било глупаво, защото никой не се е родил научен - срамно е да не питаш. Но ти приемаш, че въпросният модел на LG е бил "приет" от първия питащ, а сам го отричаш в следващите си коментари. Да забелязваш непоследователност в собствените си разсъждения?

4. Всеки питащ иска съвет, но не и ангажимент за закупуването на определен модел. По никой начин не си задължен да приемаш дадения ти съвет - ако не ти допада, просто го пренебрегваш и минаваш на следващото предложение. Крайното решение ще го вземеш само и единствено ти самият и със собствените си пари, при това едва след като направиш съответните проби и сам за себе си се убедиш, че си направил удачен избор. И няма да имаш никакво право да се сърдиш на когото и да било за предложението, което ти е дал добронамерено.

5. Пожелавам ти успешен избор и дано намериш това, което търсиш.

6. Можеш да си спестиш отговора на тоя ми коментар, все едно няма да си направя труда да го прочета.

Aз си купих 47LS5600 и съм доволен. Ако има въпроси, моля. Само ъгъла на виждане не ми харесва много. При гледане отстрани променя цветовете леко, но не е болка. Говора също не е добър, но то няма и къде да се сложи говорител на тоя тънък панел.

Сега обаче ме е яд, че дори не взехме по-голям. :)

• Автор

Aз си купих 47LS5600 и съм доволен. Ако има въпроси, моля. Само ъгъла на виждане не ми харесва много. При гледане отстрани променя цветовете леко, но не е болка. Говора също не е добър, но то няма и къде да се сложи говорител на тоя тънък панел.

Сега обаче ме е яд, че дори не взехме по-голям. :)

Аз категорично съм се запътил към - LG 47LM620S и за момента не искам да поглеждам друг телевизор много ми хареса като дизайн може би само заради дизайна не взех 47LS5600 малко остана доста се чудих. Сега ще изчкам да намалят пак LG47LM620S и да се приключва с тая дилема. :D

• 1 месец по-късно...

Здравейте.Искам да ми помогнете при избор на телевизор и моля за съвет.Четох тук и в други форуми и останах тотално объркан.Значи, събрах си малко парички и реших да си купя телевизор 24 инча(нямам възможност за по голям)и имам 3 въпроса.Телевизора ще го ползвам само за цифровата телевизия-няма да пускам конзоли,блурей и др.такива,Не мога да ги видя на живо защото при нас няма такива магазини,ще поръчам онлайн.Телевизора ще го гледам на разстояние 3-3,5метра. 1.Какво да избера - чисто LCD или LED 2.За това разстояние каква резолюция 1366x768 / FULLHD 3.Ако е "лед"какво точно значи ъгъл на видимост 170 градуса?Например ако си легна на дивана на около 1,5 метра встрани от телевизора на същото разстояние дължина 3-3,5 м.ще мога ли да си гледам или ще се влоши картината? извинете ме за последния въпрос,но съм много слаб по геометрия! :wink12:

...реших да си купя телевизор 24 инча...Телевизора ще го гледам на разстояние 3-3,5метра...

Най-чистосърдечно бих ти препоръчал да изчакаш още някое време, за да си увеличиш бюджета, който в момента е неуточнен, но е в размер на "малко парички", каквото и да значи това. От посоченото разстояние ще се наложи да гледаш 24" телевизор с бинокъл. 

При 3+ м разстояние оптимален размер е минимум 47(46)" в зависимост от марката, т.е. двойно по-голям.

Гледаш да е IPS които е с по-добро качество на картината и ъгъл на видимост и разбира се с необходимия ти тунер.

За цифрова ефирна ти трябва DVB-T MPEG4 (MPEG2 не става) а за кабелна DVB-C. Характеристиките му провери на оф. страница а не при магазинера.

В случая доколкото разбирам става дума за хибриден монитор понеже телевизор и подобен диагонал са несъвместими понятия.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

zugi123 ти от това разстояние си дори за 50 инча :) -не си и помисляй за 24 инча-иначе все едно ще гледаш картичка :) .И дай някакви ,,парички ,,за ориентир-с тези ,,обяснения,, които си написал  как очакваш някой да ти помогне?

24 инча е един прекрасен монитор пред който да седна и да си цъкам в нета :) Вие знаете ли какво представлява този размер ? изобщо не го бъркайте със стария кинескоп 21 инча :no-no:

Ето този съм си харесал http://zora.bg/philips/24pfl2908h12/22294
Значи аз имам 400лв.и ги събирах цяла година,просто заплатата ми е 340лв имам и заем и ......няма как!Освен да се опитам да взема на лизинг?Има ли някаква разлика защото стария ми (обикновен)телевизор е 60см диагонал и го гледам даже от по дълго разстояние.А иначе ако поръчам по голям размер както ми препоръчвате какви са отговорите на въпросите ми?

Редактирано от zygi123 (преглед на промените)

Ето този съм си харесал http://zora.bg/philips/24pfl2908h12/22294

Значи аз имам 400лв.и ги събирах цяла година,просто заплатата ми е 340лв имам и заем и ......няма как!Освен да се опитам да взема на лизинг?Има ли някаква разлика защото стария ми (обикновен)телевизор е 60см диагонал и го гледам даже от по дълго разстояние.А иначе ако поръчам по голям размер както ми препоръчвате какви са отговорите на въпросите ми?

Aбе той за тези пари е добър,ама.....То като гледам за 400 лв -по голям от 26 инча не можеш да си вземеш-например този http://www.technopolis.bg/b2c/details/12987/P11090101/LCD-televizor-LG-26CS460 Разбирам Ви за това ,че нямате възможност за повече-аз например за тези пари бих си взел втора ръка,но по-голям размер-за тези метри 24 инча е крайно несериозно!Има доста богат избор в един сайт,но да не давам линкове,че тук се карат за това :) Иначе ако държите на нов-може би този ,който Ви предложих!Но пак казвам-аз във Вашето положения бих си взел втора ръка-и без това казвате ,че имате заеми-епа с тоя лизинг ептем ша я овапцате,но Вие си знаете---мое мнение...Ако искате ще Ви дам линка на сайта на лични-мисля това не е в разрез с правилата!

Aбе той за тези пари е добър,ама.....То като гледам за 400 лв -по голям от 26 инча не можеш да си вземеш-например този http://www.technopolis.bg/b2c/details/12987/P11090101/LCD-televizor-LG-26CS460 Разбирам Ви за това ,че нямате възможност за повече-аз например за тези пари бих си взел втора ръка,но по-голям размер-за тези метри 24 инча е крайно несериозно!Има доста богат избор в един сайт,но да не давам линкове,че тук се карат за това :) Иначе ако държите на нов-може би този ,който Ви предложих!Но пак казвам-аз във Вашето положения бих си взел втора ръка-и без това казвате ,че имате заеми-епа с тоя лизинг ептем ша я овапцате,но Вие си знаете---мое мнение...Ако искате ще Ви дам линка на сайта на лични-мисля това не е в разрез с правилата!

Добре дайте ми линка,а иначе този който сте ми препоръчали с тази резолюция дали ще бъде разтегната картината или ще е нормална?

Редактирано от zygi123 (преглед на промените)

Картината ще бъде такава,каквато ви  я подаде телевизионният оператор.Тоест,на някои телевизии образите ще бъдат сплеснати,да го кажем,а на някои ще си бъдат нормални.

Пробвайте и тук : http://forum.setcombg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0/

Това са оферти от един добър форум, в раздел "продава", за съжаление гаранции няма. Смятам че за 400 лева можете да си вземете 32 до 40 инча втора употреба с добро качество. Друг вариант е закупуването на лизинг с първоначална вноска, но за човек с трудно финансово положение  не знам дали лизинга на телевизор е най-доброто решение.

Пожелавам ви по-добри дни и късмет с избора!

Все пак  предложениe с по-голеям екран:

TOSHIBA 32W1333G

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

Аз пък те съветвам да не купуваш ТВ втора ръка , повечето са боклуци на по десетина години внесени от чужбина които дори нямат HDMI , морално остарели без МПЕГ4 и едвам успяващи да им запалят лампите . Можеш да си вземеш на изплащане без оскъпяване , магазините са на колене :) и със твоите 400 лева + още 20 лв. на месец - ще си вземеш 32 инча и няма да се мъчиш .

Не взимай втора употреба :no-no:

ПП. Тая плазма вече падна на 400 лева , ако идеш с парите във тях и за 350 ще го даде :) ама си е на 4 години и особено пък плазма с няколко отпечатани лога на него :no-no:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Този панасоник видях че няма цифров тунер?Аз вече реших да си взема на изплащане.Искам чисто нов телевизор.Благодаря за съветите за размера и за това че трябва да има DVB-T/C/MPEG4.Само не ми стана ясно за това разстояние на гледане какво е по добро FULL HD или HD Ready?Само LCD или LED? :rolleyes:

Този панасоник видях че няма цифров тунер?Аз вече реших да си взема на изплащане.Искам чисто нов телевизор.Благодаря за съветите за размера и за това че трябва да има DVB-T/C/MPEG4.Само не ми стана ясно за това разстояние на гледане какво е по добро FULL HD или HD Ready?Само LCD или LED? :rolleyes:

FULL HD е винаги по-добро от HD READY-кой каквото и да ти ,,говори,,или ,,пише,, ;) Като ти гледам,,изискванията,, вземи си LED :) -и пак като имам впредвид ,,изискванията ,, ти и ,,претенциите,,---не си вземай плазма въпреки,че са по-евтини :) -дано си разбрал защо!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.