Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кражбата наречена „Наредба №5”

Featured Replies

Кражбата наречена „Наредба №5 за техническите паспорти на строежите”

До 31 Декември 2016 г. всяка сграда трябва да има такъв документ за изправност. За различните постройки обаче срокът е различен. За по-малките (1000 – 3000 кв.м.) срокът е 2014 г., а за еднофамилните къщи – 2016 г.Техническият паспортът е документ, в който се вписват всички характеристики на сградата - височини, обеми, застроени площи и се описва състоянието на конструкцията и инсталациите. Целта е да се документира състоянието на сградата,

Ако не се изготви техническият паспорт доброволно, последствията са неприятни. Назначава се служебно изготвяне на паспорта от кмета на общината и разбира се, то е за сметка на собствениците. За периода, в който собствениците са длъжници на общината, се начисляват и лихви на дължимата главница. Също така, когато обследването е назначено служебно, етажната собственост не може да избира фирмата, която да изготви документа,

Публикувано изображение

Пак някои фирми, естествено приближени на партията с превес в парламентарно присъствие при гласуването на наредбата, ще намажат яко. Да предположа ли, че наредбата е съставена, предложена и приета от депутатите на ГРОБ?

:O Не знаех за това, добре, че ми казахте! Имам къща с много стар план при сторежа (преди 20г.) и явно това ще й трябва. Как се прави такъв паспорт?

• Автор

Пак някои фирми, естествено приближени на партията с превес в парламентарно присъствие при гласуването на наредбата, ще намажат яко. Да предположа ли, че наредбата е съставена, предложена и приета от депутатите на ГРОБ?

Публикувано изображение

Аха, какви фирми има тая и какви фирми нейните роднини и авери?

П.П. За плевнята и сие, знаем какви строителни фирми има, а вероятно и не само строителни, ама за тая не съм търсил в регистъра.

Лиляна Павлова Николова

Резултати от търсенето Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД

Лиляна Павлова Николова

Резултати от търсенето Управители "Съмър М" ЕООД Едноличен собственик на капитала

"Съмър М" ЕООД

Това са само официалните на нейно име. Хм, още колко ли има на роднини, приятели и подставени лица? "Бедната"  ми тя, министърка, "без" конфликт на интереси.

П.П 2. А има и регистър, който не е публично достъпен....

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

П.П. За плевнята и сие, знаем какви строителни фирми има, а вероятно и не само строителни, ама за тая не съм търсил в регистъра.

http://www.youtube.com/watch?v=QgEzM4XoUtQ

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Колко струва изготвянето на такъв "технически паспорт" ?

Да речем за една къща в София на три етажа от по 120 кв метра ( на етаж ).

Има ли някой представа за цените ?

Колко струва изготвянето на такъв "технически паспорт" ?

Да речем за една къща в София на три етажа от по 120 кв метра ( на етаж ).

Има ли някой представа за цените ?

Между 3 и 5 лева   на квадратен метър. Съответно максимум 360*5лв=1800лв. Ако няма промяна в цените докато се поръча. Рекет! Оная мърла, няма ли кой да я вкара в затвора?!

Между 3 и 5 лева   на квадратен метър. Съответно максимум 360*5лв=1800лв. Ако няма промяна в цените докато се поръча. Рекет! Оная мърла, няма ли кой да я вкара в затвора?!

просто абсурд.

нямам такива пари да си правя "паспорт на къщата".

да го ....ат 

просто абсурд.

нямам такива пари да си правя "паспорт на къщата".

да го ....ат 

Между другото фирмата й "Съмър М" ЕООД, се занимава покрай строителството и с консултантски услуги към същото.

Така си е.

Само застроените площи ли ще се таксуват или и двора на квадрат по 5 кинта?

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Така си е.

Само застроените площи ли ще се таксуват или и двора на квадрат по 5 кинта?

Двора няма да се таксува. Впрочем нищо не пречи наредбата да бъде отменена, а оная да се постави на топло в сливенския затвор

Между другото фирмата й "Съмър М" ЕООД, се занимава покрай строителството и с консултантски услуги към същото.

Искаш да отида на нейната фирма ли да възложа това дело ?  :ohmy:

не, няма да стане.

нито на нейната,нито на някоя друга фирма.

Искаш да отида на нейната фирма ли да възложа това дело ?  :ohmy:

не, няма да стане.

нито на нейната,нито на някоя друга фирма.

Аз съм казал какво искам. Като че ли му е малко на народа другото тегло. Време е да почнем да дирим сметката на тая и други подобни на нея играчи. Докога ще чакаме? Някой който е в час, да сезира прокуратурата.

Двора няма да се таксува. Впрочем нищо не пречи наредбата да бъде отменена, а оная да се постави на топло в сливенския затвор

Де да имаше как и него да таксуват...  Май пак ще има стачки. 

Интересно,как ще таксуват една немалка част от населението,която дори и данъци не плаща нито ток,вода и т.н,но строи където им падне...

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Де да имаше как и него да таксуват...  Май пак ще има стачки. 

Интересно,как ще таксуват една немалка част от населението,която дори и данъци не плаща нито ток,вода и т.н,но строи където им падне...

Ами ще им пуснат вероятно някаква сума, направо към фирмите които извършват тази услуга, както досега плащаха тока не известна част от тях и както сега се гласят да им дават енергийна помощ...Впрочем, никак не е невъзможно да минат метър и тях, или поне тези, които не са със стабилни постройки, да не им търсят нищо.

• Автор

И не е само това.

Казаха ми че за да ми издадат документ е необходимо сградата да отговаря за енергийна ефективност което означава още куп средства за топлоизолация.А последствията от липса на паспорт за сградата че няма да може да се продава имота.Намекнаха ми че ще има проблем и за онаследяването което пък си е чиста национализация.

Наредби

Редактирано от roy2roy (преглед на промените)

И не е само това.

Казаха ми че за да ми издадат документ е необходимо сградата да отговаря за енергийна ефективност което означава още куп средства за топлоизолация.А последствията от липса на паспорт за сградата че няма да може да се продава имота.Намекнаха ми че ще има проблем и за онаследяването което пък си е чиста национализация.

Наредби

Аааа, за енергийната ефективност, плевнята уреди неговите си фирми. Верно нещата са вързани като свински черва, ама оная мадама, най-много да гепи паспортизацията. Плевналиев, няма заради нея да изпусне тлъстото.

И не е само това.

Наредби

Кой ти ги намеква тия работи ?

• Автор

Кой ти ги намеква тия работи ?

Служител в кметството

Аха, какви фирми има тая и какви фирми нейните роднини и авери?

Лиляна Павлова Николова

Резултати от търсенето Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД Съвет на директорите "ФОНД ЗА ОРГАНИТЕ НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ-ФЛАГ" ЕАД

Лиляна Павлова Николова

Резултати от търсенето Управители "Съмър М" ЕООД Едноличен собственик на капитала

"Съмър М" ЕООД

Това са само официалните на нейно име. Хм, още колко ли има на роднини, приятели и подставени лица? "Бедната"  ми тя, министърка, "без" конфликт на интереси.

П.П 2. А има и регистър, който не е публично достъпен....

Бате, осъзнай се малко, моля те.

Постваш някакви безумни неща, които нямат нищо общо с истината и хората след теб (доверявайки ти се!!! безпрекословно) продължават глупостите по инерция.

Въпросната Лиляна Павлова Николова - едноличен собственик на капитала на СъмърМ ЕООД, няма нищо общо с министърката.

ЕГН-то на фирмаджийката е 470722.... , което е много далеч от това на министърката.

Въпрос на 4 клика е всеки да си го провери сам.

Стига сте се вкарвали в различни филми с основната идея Теория на конспирацията.

Същата глупост си изтърсил относно фирмите, които ще се занимават със саниране и контрола по санирането.

Въпросните нямат абсолютно нищо общо с президента, а шахматната партия е подредена от въпросната министърка, под зоркия поглед на другаря Б.Б.

Ела, ако искаш и ще те запозная със собствениците на 2 от фирмите, които съвсем не без да искам съм вкарал в джаза.

Предложението за участие навремето беше отправено и към мен, но аз категорично отказах и...и нормално е да питам някой близък дали иска да се възползва, защото парите не са малко.

Работата, обаче, (подчертавам го това дебело) и изискванията съвсем не бяха като за гаражна фирма, регистрирана онзи ден само за да прибере едни пари.

Да, пари ще изкарат, но и ще се сцепят от работа, а да не говорим, че от ЕК специална комисия ще надзирава свършеното по тези 3 енергийни приоритета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.