Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Има ли банка, в която превеждането на пари става по-бързо ?

Featured Replies

Здравейте...

Може би въпросът ми е малко смешен.. но все пак искам да ви попитам:

Дали има в Банка, в която не се изисква да минат няколко дни или време.. просто да става светкавично ? В 21-ви век сме .. и трябва да чакам паричен превод от 3 до 5 дни, защото днес било петък... Че аз ако знаех хич нямаше да се занимавам с банки а щеше да стане чрез Easypay...

Клиент съм на Postbank и това не е някакъв вид анти-реклама, но напоследък в банката, за каквато и услуга да съм отишъл.... Винаги е претъпкано и трябва да чакам,обикновенно до 1 час.

Та мисълта ми е има ли някоя Банка в България, в която работят по-бързо.

И още 1 въпрос: Какво мислите за SKRILL или Click2play или Neteller. В смисъл бързо ли стават преводите към тях например ?

П.П. Прочувам нещата защото често ми се пращат преводи от банка-банка и често плащам разни неща чрез дебитната си карта онлайн.  Понякога ми се случва, че не мога да чакам до 3 работни  дни. А в моя случай ... не знам до колко време ще се чака защото парите са преведени днес.. а утре и други ден са неработни дни.

няма

това е стандартно технологично време

Ако прочетете закона за БНБ и какво е сетълмент и клиринг ще разберете че няма как банките да реагират като по филмите.

За съжаление в България е така.

Не е като в Щатите всичко да става като по книга. ;)

Не си прав, винаги има технологично време, особено ако антифрауд системите са настроени да са по-чувствителни

Теоретично, има нещо наречено (в България) RINGS (Real-time INterbank Gross-settlement System)... При цена започваща от поне 8 лева за трансфер обаче, мисля, че няма да си заинтересуван :)

превод на лева от банка в банка става за един работен ден

превод на валута от банка в банка минава през международна банка и естествено времето за превода е по-дълго /обикновено три работни дни/

веднага стават преводите от сметка в сметка на една и съща банка независимо дали са в лева или валута

• Автор

А като вариант: Easypay към Ecocard , SKRILL,  Click2play или Neteller и от там към дебитна карта - как ще стоят нещата ?

П.П. Прочувам нещата защото често ми се пращат преводи от банка-банка и често плащам разни неща чрез дебитната си карта онлайн.  Понякога ми се случва, че не мога да чакам до 3 работни  дни. А в моя случай ... не знам до колко време ще се чака защото парите са преведени днес.. а утре и други ден са неработни дни.

Повечето банки вече работят и събота и неделя и ако превода е между сметки в една и съща банка, то и в събота и неделя си получавам парите без грижи.

В Уникредит специално е така - говоря от опит.

А като вариант: Easypay към Ecocard , SKRILL,  Click2play или Neteller и от там към дебитна карта - как ще стоят нещата ?

По-сложно, защото мисля минават през SWIFT, което също отнема време (и такси)

През пощата е по-бързо :D банките им вземат кръвчицата на твоите пари преди да ги преведат. Това за технологичното време, е законово облечена измама.. Със съвременната компютърна техника превода става с натискането на един клавиш, а може да се направи дори автоматично, т.е. да не минава през човек.

През пощата е по-бързо :D банките им вземат кръвчицата на твоите пари преди да ги преведат. Това за технологичното време, е законово облечена измама.. Със съвременната компютърна техника превода става с натискането на един клавиш, а може да се направи дори автоматично, т.е. да не минава през човек.

Колега, написах по-горе точно това:

От сметка в сметка в една и съща банка парите са в другата сметка за 3 секунди - това според теб през човек ли минава?

И е без значение времето на превода дали е сутринта или вечерта.

То и става автоматично, само че клиринга и сетълмента не са моментални услуги, а се правят обикновено два пъти през деня. Има РИНГС, но както споменаха по-горе там парите са други

От сметка в сметка в една и съща банка парите са в другата сметка за 3 секунди - това според теб през човек ли минава?

или през нощта (стига в този момент банката да не прави седмичните си операции) :)

Минава, особено за големите преводи, от лица които се разследват...Още повече преводи зад граница. Това за 3-те секунди не го беше написал.

Това за 3-те секунди не го беше написал.

Прав си, сега погледнах.

Мислех си, че съм написал "си получавам веднага парите без грижи", но едната пропусната думичка е възлова в случая.

Извинявай!

Има решение ! Skrill Moneybookers - Вадиш си тяхната карта Маестро която е свързана директно към сметката ти в Срил . А там трансферите между клиентите са светкавични 24 часа 7 дни в седмицата !

Има решение ! Skrill Moneybookers - Вадиш си тяхната карта Маестро която е свързана директно към сметката ти в Срил . А там трансферите между клиентите са светкавични 24 часа 7 дни в седмицата !

Май някой не прочете темата. Да, в границите на една банка е така. Независимо коя е!

Май някой не прочете темата. Да, в границите на една банка е така. Независимо коя е!

От всяка банка през разплащателна сметка или от всеки компютър чрез дебитна карта Visa Electron може да се направи светкавичен трансфер в moneybookers и моментално може да се тегли или пазарува с картата им в цял свят ! Ако трансфера е от друг човек спокоино може и той да има сметка в moneybookers и трансфера е светкавичен между абонатите им денонощно . 

Предупреждение: Без реклами!!!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

От всяка банка през разплащателна сметка или от всеки компютър чрез дебитна карта Visa Electron може да се направи светкавичен трансфер в moneybookers и моментално може да се тегли или пазарува с картата им в цял свят ! Ако трансфера е от друг човек спокоино може и той да има сметка в moneybookers и трансфера е светкавичен .

Както можете да го направите при плащане с тази карта или теглене от ATM. И за втори път: да, за вътрешни сметки в една банкова институция

От всяка банка през разплащателна сметка... ...може да се направи светкавичен трансфер в moneybookers

Да бе... При положение че банката, от която превеждаш, ще го изпрати до тия moneybookers, чак примерно в края на деня, в който си заявил превод, как точно ще стане това??? Освен, ако естествено не е нещо с солидна такса...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Да бе... При положение че банката, от която превеждаш, ще го изпрати до тия moneybookers, чак примерно в края на деня, в който си заявил превод, как точно ще стане това??? Освен, ако естествено не е нещо с солидна такса...

Пак казвам транзакцията от карта Visa Electron (няма значение към коя банка е)  към moneybookers сметка става светкавично и то без да ходиш до банката , трябва ти само интернет ! След това от акаунта в МБ може както да се тегли с картата им веднага както  и да се направи трянсфер към друг техен клиент светкавично и той да си тегли веднага от картата си !

Пак казвам транзакцията от карта Visa Electron (няма значение към коя банка е)  към сметка става светкавично и то без да ходиш до банката , трябва ти само интернет ! След това от акаунта в  може както да се тегли с картата им веднага както  и да се направи трянсфер към друг техен клиент светкавично и той да си тегли веднага от картата си !

С малката особеност че имате лимит на транзакциите от картата

С малката особеност че имате лимит на транзакциите от картата

Предполагам ,че няма да е проблем да се промени след писменно уведомление както е във всяка банка . Но надали ще му трябват повече над лимита , особенно за пазаруване .

€1000 на ден при плащания на POS терминал или онлайн, €250 на ден при теглене от банкомат.

Стандартно както другите карти .

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

Предполагам ,че няма да е проблем да се промени след писменно уведомление както е във всяка банка . Но надали ще му трябват повече над лимита , особенно за пазаруване .

€1000 на ден при плащания на POS терминал или онлайн, €250 на ден при теглене от банкомат.

Стандартно както другите карти .

1. това зависи от банката

2. да, но между нормални сметки можете да прехвърляте доста по-големи суми

3. Нали не искате да ме убедите че подобни виртуални банки ще се ползват с доверието с което една реална. Само да попитам те кой банков закон спазват? Ако щатския им клон е подвластен на SOX това важи ли за клоновете в други държави?

След това от акаунта в МБ може както да се тегли с картата им веднага както  и да се направи трянсфер към друг техен клиент светкавично и той да си тегли веднага от картата си !

Сигурен ли си за това?!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.