Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте съвет за нова конфигурация

Featured Replies

Имам си ДВД плеър който прашлясва напоследък.На 450 мегахерца подкарвам 99% от филмите с изключение на някои тежки WAF 5.1 релийзи които нещат да тръгнат и на Мплеъра.Иначе принципно гледам със Мплеър и Кристъл плеър 1.97.Кодека е k-lite codec pack 2.70 standart и е достатъчен за всичко.Имам доста опит със тежки и леки програми понеже се е случвало не един път нещо да не е за моя компютър.Имам XP SP2 със full update и смея да кажа че върви доста добре за тия параметри(естествено с малко тунинг:))

Като прегледах постовете, видях, че вече имаш доста предложения. Колкото и да пишем и да ти даваме съвети, все тая, ако не отидеш в някоя фкомпутърна фирма, те да ти оферират. Защото ние ще ти предлагаме едно или друго дъно, един или друг процесор, но какво имат фирмите в наличност, не се знае. А и някои неща, които са по-евтини, може и въобще да не ги намериш. И още веднъж ти обръщам внимание на следното. Евтината сега конфигурация, е с компоненти, които вече излизат от производство поради смяна на стандартите (както например AGP слотовете, DDR2 замества DDR...). И в този случай, недай боже нещо да стане след година - какво ще правиш?

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

• Отговори 89
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Ами за рамта не си прав,предполагам ДДР 400 ще се ползва още дълго в Бг.Още има компютри със SDRAM PC 100.Няма да е след година,в това съм сигурен.Мисля че това е достатъчно.Нещата ги има в наличност в повечето фирми,дори и да ги няма ще чакам 24 часа,мога да чакам и седмица ако става въпрос.За 300 долара,пък и ДДР 2....пак скачаме нависоко.Ако взема ДДР 2 ще трябва да взема и дъно което да я подържа(пак повече пари).Говорим за нещо оптимално и разумно.

Ами за рамта не си прав,предполагам ДДР 400 ще се ползва още дълго в Бг.Още има компютри със SDRAM PC 100.Няма да е след година,в това съм сигурен.Мисля че това е достатъчно.Нещата ги има в наличност в повечето фирми,дори и да ги няма ще чакам 24 часа,мога да чакам и седмица ако става въпрос.За 300 долара,пък и ДДР 2....пак скачаме нависоко.Ако взема ДДР 2 ще трябва да взема и дъно което да я подържа(пак повече пари).Говорим за нещо оптимално и разумно.

:) ОК! Аз не казвам да вземеш DDR2, давам го само като пример за умиращ стандарт. Но като гледам ревютата по списанията, новите дъна са все да DDR2. И понеже съм се сблъсквал с такива проблемии по-рано, за това ти обръщам внимание, По рано търсих EDO RAM и се плати баснословна цена, сега се търси РС 100, ама няма, само РС 133...Не ти казвам вземи това или това, давам ти тема за размисъл.

• Автор

Коментирано е вече.

• Автор

И понеже казах че съм писал до момчетата от Hardwarebg.com,днес гледам са отговорили че могат да дадат цена по-ниска със 1-2$ на компонент.Могат да съберат всичко за ден,говорихме и по телефона с тях.Така че тия дни ще ги посетя направо.Благодаря на всички за съветите и препоръките.

Здравей, имам същия проблем но за разлика от теб имам налично захранване и записвачка. Това което мога да те посъветвам е да вземеш кутия от най евтините но БЕЗ захранване JNS например. Това ще ти струва към 15-16лв. Захранването обаче трябва да е марка. Препоръчвам ти 300W Fortron 12см перка пасивно PFC - именно такова ползвам и горещо ти го препоръчвам. Захранването е тихо със SATA конектор. За процесор определно Celeron най-добре е да е 2,66 или 2,93 GHZ s.775 гледай само да е 64bit. За дъно съм се спрял на s.775 ASRock 775TWINS, получаваш вградено видео с отлично 2D, TV-out и най важното имаш DDR2. Предимството от DDR2 е минимално но е по-евтина и в бъдеще ще можеш да я ползваш или пък да я продадеш на по-добра цена от колкото DDR. Като марка ти препоръчвам Samsung или A-Data. За HDD задължително SATA пак заради запазването на цената като марка Hitachi/Excelstor, Seagete са по скъпи, Maxtor също не са лоши. Записваката дето си я избрал е отлична.

• Автор

Здравей,от два дена се "обзаведох" със посочената конфигурация от мен със Семпрона 2600+.Всичко е същото само паметта е Corsair(не съм убеден че така се пише) и кутията е ТАЗИ

18-357-11719.gif

Родих се направо,от 450 мегахерца да скоча на този компютър се усеща доста.Малко са шумни перките ама като цяло е супер.601 лева излезе със ДДС,момчетата го събраха за един ден и като отидох да го взема ме изненадаха приятно като ми бяха цепнали харда и бяха качили бозата със доста програми,повечето които изтрих и си качих мои.Купих си от тях и много готин блутууд Epox за 30 лв.

Хайде, хаирлия да е.Само такива новини да се чуват от теб.Таз година комп, догодина мак.

Браво;)

Честит да ти е новия компютър и да си го ползваш със здраве :P

Новата рам пмет е също много добра:wors:

поздрави :bye:

• Автор

Благодаря за пожеланията,за Мак ще трябва да събирам повече време :P

Малко са шумни перките ама като цяло е супер

Първо, честито за новата машинка :P

BOX ли е процесора та казваш че е шумно охлеждането. Аз реших проблема с регулатор на оборотите и сега работи на 1500 оборота, и не се чува. Sempron 64 са доста студени процесори и дори овърклокнат няма да имаш проблем с охлаждането.

• Автор

Box е процесора.Не съм наясно с тия регулатори на оборотите обаче,иначе мога да отварям кутията защото гаранцията е за всеки компонент отделно.Кутията е с два вентилатора,може би е от това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.