Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дайте съвет за нова конфигурация

Featured Replies

Aбе аз що си мислех че сме в 2006-та година?! Явно е още 2002-ра и нещо съм се объркал, щом Celeron-a на 478 е още актуален и бърз angry.gif

Увайаеми Lyudmil!

Хаиде да не ми вадиш думите от контекста! cool.gif

"Пращам ти 3 платки с вградена видеокарта на АТИ и добър тв аут.

Според мен за офис и мултимедиа са отлични.

Първите две са с напълно съвременна архитектура.

Пълноценен АТХ се среща рядко при вградените видеокарти, а тези дъна са такива.

Ot most

ASUS P5RD1-V/ATI XPRESS200/775 85.00 88.00 91.50

ASUS P5RD1-V DELUXE/ATI/775(с ТВ тунер)

..............................................

Сокет478 са и доста по-евтини

...говоря за АМD+GF6100 vs Intel+ATI X200...

Прецени по-скоро дали ти е необходим по-бърз процесор сега или по добро видео+повече свобода при upgrade."

Старал съм се да предложа алтернативна балансирана конфигурация ориентирана към офис и мултимедия с възможности за upgrade, изградена на базата на ASUS P5RD1-V/ATI XPRESS200/775.

Относно 478, може да не е най-производителният, но с ASUS P4R800-V Deluxe, R9100, може да се получи далеч по-полезен и по-безпроблемен компютър от колкото Sempron64 заврян в mATX

Друг е въпроса, че с 1500МНz процесор можеш да подкараш почти всеки съвременен софтуер(без игрите), докато изискванията към паметта и видеконтролера се променят доста по динамично.

• Отговори 89
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Относно 478, може да не е най-производителният, но с ASUS P4R800-V Deluxe, R9100, може да се получи далеч по-полезен и по-безпроблемен компютър от колкото Sempron64 заврян в mATX

Защо? Обоснови се, моля. 478 умря, колкото и да не ти се иска, а пък 2гигахерцовите Celeron-и на този сокет са повече от зле като производителност- дори един Tualatin 1300МHz показва по-добри резултати в някои случаи от Celeron 2Ghz на с.478. Купуването на нова система на тази база е абсолютна глупост. Това че са останали компоненти по фирмите и те гледат да се отърват от тях на ниски цени не значи че трябва да се юрнеме да купуваме боклуци. Същото важи и за Socket A системте(да не кажеш че съм фен на АМД и ги защитавам)-морално остарели, и без никаква възможност за бъдещ ъпгрейт. Нямат PCI-E, нямат SATA II и най-важното - вече не се произвеждат процесори за тях. LGA775 е добре, но когато е окомплектована с истински Р4 процесор, обаче цената тогава отива прекалено високо, а в случая на dragozow това е решаващо. Единствения разумен избор за бюджетно ориентирана домашна система в момента е Семпрон на с.754+ дъно с NV6100, колкото и да не им се иска на интел феновете. А и какво от това че са mATX? Нали все пак говорим за бюджетна система.

Защо? Обоснови се, моля. 478 умря, колкото и да не ти се иска, а пък 2гигахерцовите Celeron-и на този сокет са повече от зле като производителност- дори един Tualatin 1300МHz показва по-добри резултати в някои случаи от Celeron 2Ghz на с.478. Купуването на нова система на тази база е абсолютна глупост. Това че са останали компоненти по фирмите и те гледат да се отърват от тях на ниски цени не значи че трябва да се юрнеме да купуваме боклуци. Същото важи и за Socket A системте(да не кажеш че съм фен на АМД и ги защитавам)-морално остарели, и без никаква възможност за бъдещ ъпгрейт. Нямат PCI-E, нямат SATA II и най-важното - вече не се произвеждат процесори за тях. LGA775 е добре, но когато е окомплектована с истински Р4 процесор, обаче цената тогава отива прекалено високо, а в случая на dragozow това е решаващо. Единствения разумен избор за бюджетно ориентирана домашна система в момента е Семпрон на с.754+ дъно с NV6100, колкото и да не им се иска на интел феновете. А и какво от това че са mATX? Нали все пак говорим за бюджетна система.

Тъй като анонсът на темата засягаше бюджетна конфигурация, за това и съм предлагал бюджетните процесори на Intel CeleronD.Най-евтин вариант е Сокет 478.Да, той не поддържа PCIe SATA2; DDR2.Но AGP video за upgrade дълго време няма да е проблем да се намери на добра цена,не са скъпи процесорите, MB, DDR1 и вентилаторите за тях. Несъмнено LGA775 e за предпочитане по не една причини.Относно производителността на двата сокета, по молба на Lyudmil!;), помествам цитат от статия в 3dnews.ru; линк към пълната статия-http://www.3dnews.ru/cpu/celeronds775/

"Для сравнения Celeron D под Socket 478 и Socket775 были собраны две похожие конфигурации, основанные на одинаковых процессорах (различия только в интерфейсе).

Тестовый стенд №1

Intel Celeron D 325.

ASUS P4C800-E Deluxe (i875P/ICH5R).

2x256MB PC3200 Kingston KVR400X64C3A/256 (2.5/3/3/6)

Тестовый стенд №2

Intel Celeron D 325J.

ASUS P5GD1 (i915P/ICH6R).

2x256MB PC3200 Kingston KVR400X64C3A/256 (2.5/3/3/6)

Оба процессора имели номер 325 (+ индекс "J" в LGA-варианте), т.е. работали на частоте 2.53GHz и обладали ядром Prescott-E0. Фактически мы имели два абсолютно одинаковых процессора, различия заключались лишь в том, что в Celeron D под Socket478 были заблокированы технологии TM2, C1E и NX-бит, несмотря на их аппаратную поддержку процессором. При попытке включения их на материнской плате ASUS P4C800-E Deluxe система выдавала "синий экран смерти" и все останавливалось. Маркетинг, ничего не поделаешь. Но, несмотря на это, результаты тестов, как в математике, так и в мультимедиа приложениях почти не отличались. Одинаковая конструкция ядра и небольшая разница в производительности между материнскими платами ASUS P4C800-E Deluxe и ASUS P5GD1 дали о себе знать - процессоры демонстрировали одинаковую скорость, поэтому дальнейшее сравнение производительности не имело смысла. Но самый главный интерес вызывал разгонный потенциал нового Celeron D, который мы с удовольствием проверили....."

Отново искам дебело да подчертая, че за мен, гръбнакът на конфигурацията е MB. Процесор >1.5GHz не може да се натовари с офис&мултимедия.

По-интересно би ми било да обсъждаме чипсетите с вградено видео,за изграждане на домашни мултимедиини компютри.

Надявам се, да съм бил конструктивен!

:rolleyes:

Тъй като анонсът на темата засягаше бюджетна конфигурация, за това и съм предлагал бюджетните процесори на Intel CeleronD.Най-евтин вариант е Сокет 478.Да, той не поддържа PCIe SATA2; DDR2.Но AGP video за upgrade дълго време няма да е проблем да се намери на добра цена,не са скъпи процесорите, MB, DDR1 и вентилаторите за тях. Несъмнено LGA775 e за предпочитане по не една причини.Относно производителността на двата сокета, по молба на Lyudmil!:rolleyes:, помествам цитат от статия в 3dnews.ru; линк към пълната статия-http://www.3dnews.ru/cpu/celeronds775/

Относно плюсовете и минусите на 478 спрямо 775 мога да кажа, че ако приятел ми поиска съвет никога няма да предложа платформа която е твърдо стъпила към своя залез! Вярно е, че самите процесори не демострират особена разлика във вариант 478 и 775, но загубите откъм периферия и поддръжка на системни функции са големи при 478. Остарели интерфейси, оттам и спяно развитие на МВ. Не мисля че скоро ще останат конкурентни платки за AGP, освен GS серията на nVidia, която струва колкото половин компютър. Определено FX5xxx i Radeon 9xxx се задъхват с новите приложения, а други бюджетни решения там не се очакват. При паметите всичко е ясно, DDR3 вече изпитано работи по видеокартите, DDR4 се очаква скоро, което предполага, че въпросната DDR1 ще се превърне в изчезващ скъп хардуер, какъвто е SDR в момента. И последно за вентилаторите, след година когато се напраши и започне да върти с 1000 оборота по малко и процесора да грее повече, а те греят доста.... ами след година се съмнявам да е лесно да се намери качествен охладител за 478, както в момента е трудно за сокет А!

478 определно е мъдър старец, но немощен! Безполезно е да се налива там пари особено за селерон, а пари за пентиум няма :-(

"Полека Baby,то може ама дали трябва?"

И PentiumIII(от преди 6 години) на 700МHz с достатъчно RAM и Радеон7000 (от преди 5-6години) все още предлагат комфортна работа за офис и мултимедия. SDRAM се намира трудно защото е залят пазара с PC втора ръка от това поколение.

А ти спрягаш ДДР3-4,64битови процесори за офис?!

Хардуерът отдавна е задминал с години гениална мисъл на Бил Гейтс..Само I/O устройствата поевтиняват.

Със здаве момчета! :bye:

Oтносно производителноста съм съгласен, че няма разлика между 478 и 775, но какъв е смисъла от закупуване на морално остаряла и неподлежаща на разумен ъпгрейт платформа без никакви нови технологии, при положение че за същите пари може да се купи нова, по-производителна и с по-дълъг живот машина. Ей това искам да ми обясниш.

AMD или Intel...сами изберете! вижтте две много добри базови нонфигурации:

Oт JarComputers в долари без ДДС

АМD

CPU:k8 AMD64 3000+ s939 - $24

HDD:80Seagate sATA 7200,8192 - $57

MB:Gigabyte K8NMF-9 - $71

RAM:2x256DDR dual - $53

VC:GF G7300 128MB PCI-e - $76

ATX - $29

Общо:$357 -> $428с ДДС

Intel

CPU:P4 630 3GHz lga 775 -$172

MB:ASUS P5GPL-X - $76

ATX - $29

Общо:$463 -> $555с ДДС

Добавете си мишка и клавиатура и едно мониторче и сте готови!

Ще се радвам някой да коментира конфигурациите!Както да ги сравни така и да отбелезе забележки!

Мир и лЮбов!

• Автор

В случая не се връзва с парите които както казахме са 300$ без ДДС.И аз искам двуядрен процесор ама...

Едно истинско захранване струва най-малко 100лв.

Тея където ги ползваме ние са абсолютни боклуци.

Доброто захранване наистина е важно. Аз съм със SirTec High Power 420W.

Другият компютър е с някакво захранване, което е с кутията. При "премигване" на ток, моят не го усеща, а другият се рестартира или забива.

В случая не се връзва с парите които както казахме са 300$ без ДДС.И аз искам двуядрен процесор ама...

ОК! Това го вигях малко късно. Но я се замисли. Колко време ще е атулана по-евтина конфигурация? А това дъно го взех с WI-FI версията - с тунера, безжичната карта, звук 7.1, дистанционно. И е с прдпоследния чипсет на интел. С овърклокинг по време на работа... Дъното направо е супер!

AMD или Intel...сами изберете! вижтте две много добри базови нонфигурации:

Oт JarComputers в долари без ДДС

АМD

CPU:k8 AMD64 3000+ s939 - $24

MB:Gigabyte K8NMF-9 - $71

ATX - $29

Общо:$357 -> $428с ДДС

Intel

CPU:P4 630 3GHz lga 775 -$172

MB:ASUS P5GPL-X - $76

ATX - $29

Общо:$463 -> $555с ДДС

Добавете си мишка и клавиатура и едно мониторче и сте готови!

Ще се радвам някой да коментира конфигурациите!Както да ги сравни така и да отбелезе забележки!

Мир и лЮбов!

При положени че се търси евтина офис конфигурация и има вградено видео, отделна видеокарта е излиша. За захранването вече говорихме че трябва да е марково. Памет- макар че са двуканални и двете конфигурации, аз бих предпочел да взема 1 банка от 512МВ с перспектива за добавяне на втора след време - Windows Vista ще е доста лаком за ресурси. Не се споменава дали процесорите са BOX или Tray версия и ако е второто с какво ги охлаждат. Интел конфигурацията би била по добра с ASUS P5GD2-X /LGA775 /DDR II- и без това надхвърля доста бюджета, поне дъното да е с по-нов чипсет.

А ето моето предложение:

ASROCK K8NF4G-SATA2 /VGA /S754

Sempron64 2800+ BOX

512MB DDR400 A-DATA

80GB SATA II Seagate

DVD RW(NEС или Lite-On)

Кутия+ Fortron FSP300PNF

KBD+Mouse

Общо: около 320$ без ДДС

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Ами ще е актуална,дъното и процесора са САТА 2,процесора е 64 битов.Не съм геймър нито клокър,това видео може и да играе някоя игра ама в повечето случаи ще се ползва за елементарни неща като гледане на филми.Аз и сега мога да сложа например Пентиум 4 ама ще трябва да отрежа от нещо,като се огледам това ще е рамта защото няма от какво друго да режа.Въпроса е да се направи нещо оптимално за тия пари.Засега остава това:

AMD SEMPRON 2600+/64B/S754/BOX

512MB DDR400 A-DATA

80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M

1.44 MB NEC/BLACK

FOXCONN 3GTLA-436/350W PFC

NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/BLACK

Това го намирам на цена от 313 до 323 долара.Най-тънката оферта е на Жар,JMT и Сторм компютърс.По-скъпата е на Мост.В случая става въпрос за някакви десетина долара и аз бих ги дал ако знам че ще получа по-добро обслужване,гаранция и т.н..Гледам на нещата по-комплексно така да се каже.За компонентите съм вече убеден с изключение на рамта,в Мост е останала само от скъпата на Кингстън и затова офертата е с A-data.Предполагам ще докарат и на Кингстън след празниците.Такива работи.Рамта ще е една плочка от 512,в последствие ще сложа още 512 или 1 гб.

Ами ще е актуална,дъното и процесора са САТА 2,процесора е 64 битов.Не съм геймър нито клокър,това видео може и да играе някоя игра ама в повечето случаи ще се ползва за елементарни неща като гледане на филми.Аз и сега мога да сложа например Пентиум 4 ама ще трябва да отрежа от нещо,като се огледам това ще е рамта защото няма от какво друго да режа.Въпроса е да се направи нещо оптимално за тия пари.Засега остава това:

AMD SEMPRON 2600+/64B/S754/BOX

512MB DDR400 A-DATA

80GB HITACHI 7K80 /SATA2 /8M

1.44 MB NEC/BLACK

FOXCONN 3GTLA-436/350W PFC

NEC ND-4550A DVD+RW/-RW/BLACK

Това го намирам на цена от 313 до 323 долара.Най-тънката оферта е на Жар,JMT и Сторм компютърс.По-скъпата е на Мост.В случая става въпрос за някакви десетина долара и аз бих ги дал ако знам че ще получа по-добро обслужване,гаранция и т.н..Гладам на нещата по-комплексно така да се каже.За компонентите съм вече убеден с изключение на рамта,в Мост е останала само от скъпата на Кингстън и затова офертата е с A-data.Предполагам ще докарат и на Кингстън след празниците.Такива работи.Рамта ще е една плочка от 512,в последствие ще сложа още 512 или 1 гб.

[/quote]

"дъното и процесора са САТА 2"????? Какво е това> SATA 2 не е ли стандарт за дискови устройства? Някой май не е в час. :bye: cool.gif

А защо все пак не се обадиш в HardwareBg(така и така си от София,нищо няма да ти струва един телефон).Продължавам да съм твърдо убеден,че и консултирането и техническата поддръжка и гаранционните условия са на по-високо ниво от другаде(да не споменавам конкретни фирми,че някой ще вземе да се обиди).

Поздрави и знай,че каквито и съвети да ти даваме,крайното решение(и парите ,разбира се) са си твои cool.gif

А защо все пак не се обадиш в HardwareBg(така и така си от София,нищо няма да ти струва един телефон).Продължавам да съм твърдо убеден,че и консултирането и техническата поддръжка и гаранционните условия са на по-високо ниво от другаде(да не споменавам конкретни фирми,че някой ще вземе да се обиди).

Поздрави и знай,че каквито и съвети да ти даваме,крайното решение(и парите ,разбира се) са си твои cool.gif

А ако иска има и възможности за лизинг.

• Автор

@Ned_Drag,дъното и харда исках да кажа.Просто се обърках,иначе не съм специалист в тая област и затова питам.Питам обаче за нещо което струва 300 долара,а ми се предлага такова за 550 :)

ДОБАВЕНО

Токущо пратих мейл на Hardwarebg със запитване за тяхната цена на посочената конфигурация.

@Ned_Drag,дъното и харда исках да кажа.Просто се обърках,иначе не съм специалист в тая област и затова питам.Питам обаче за нещо което струва 300 долара,а ми се предлага такова за 550 :)

ОК! Ама нещо не мога да сглобя прилична машина за толкова. И после да търся как да я ъпгрейдвам след 1 година, най-много година и половина. А и видеото и DVD-то са ти най-малкия проблем. В почечето случай, можеш да ползваш неща от старата машина, ако не е наистина много стара или пък не си и намерил нов собственик. Аз лично някои от нещата ги купих по-късно, ползвах стара видео карта и старо СD, докато се опарича за нови. Сериозно се замисли. Ако не можеш да си го позволиш сега, не е ли по-добре да вземеш машината на лизинг? Жар предлагат тази услуга, е и оскъпяването няма да е много.

Айде и от мен малко акъл (макар че от многo акъллии...)

Относно нискобюджетна платформа, тук говорим за 300$, определено избора е АМД с.754. Интелска платформа за такива пари ще е изнервящо неспособна - все пак ще е на Селерон, а за Пентиум при тези пари не си струва изобщо да се коментира :P Така че относно платформа избора според мен е еднопосочен.

В АМД с.939 в момента също изобщо не си заслужава да се влагат пари, май писах някъде по въпроса защо cool.gif

Остава да си харесаш нещо на с.754. Определено ти препоръчвам да избереш семпрон 2800+, а не 2600 - разликата в парите си заслужава. Някъде ми се мерна нещо за Асрок К8NF4-G, т.е. за nVidia6100 nForce410 чипсет - много добро решение. Дъното е много стабилно и за парите си е направо идеално. Пък ако решиш да слагаш допълнителна видеокарта няма никакъв проблем (в момента личното ми РС е с такова дъно и видеокарта GeCube X1600Pro 256MB - за избора на която между другото да благодаря на kokomil :) - и си баца яко).

И един горещ съвет - вложи пари в хубаво захранване!!! даже ако трябва временно да се лишиш от нещо друго. Много добро захранване 300-350W които ше са ти предостатъчни за системата за която говорим струва около 70-80лв.

Успех в избора и покупката :bye:

Редактирано от sadman (преглед на промените)

• Автор

Не обичам втора употреба,въпрос на вкус.Не желая да взимам на лизинг,мога да си позволя да взема и повече(работя все пак и не разчитам на мама и тати).Просто казах за какво ползвам компютъра и мисля че това е достатъчно с оглед на това че сега съм на машина P2 450 мегахерца и 256 Рам.Разхищение ми се струва да гледам филми само на Пентиум 4.

Не обичам втора употреба,въпрос на вкус.Не желая да взимам на лизинг,мога да си позволя да взема и повече(работя все пак и не разчитам на мама и тати).Просто казах за какво ползвам компютъра и мисля че това е достатъчно с оглед на това че сега съм на машина P2 450 мегахерца и 256 Рам.Разхищение ми се струва да гледам филми само на Пентиум 4.

Аха. Ясно.Ами ако ще е само за филми.....

Аха. Ясно.Ами ако ще е само за филми.....

Да де, ама не.На този "P2 450 мегахерца и 256 Рам", аз се съмнявам, че ще подкара филма "Blast".Все повече нови филми ще бъдат проблем да се подкарат предвид усъвършенствуващите се кодеци.

Видео енкодирането, 3D PC игрите, декодирането са онези неща, които подлагат на изпитание притежаваните от нас конфигурации наред с програмите наречи бенчмарк.Конкретен пример с конфигурация от миналата година (считам дъното за старо.NF3 e изместен от NF4,наличие на умиращ AGP порт):

biostar NF325A7 NVIDIA nForce3 250, Soket 754

Sempron 3000+

2Х256МВ

80GB/8MB SATA

ATI 9550

SkyStar2

позволи едновремено декодиране (пиратски) два кодирани сателитни канала и пуска на 4-и XviD филма, достъп до интернет със скайпи и запис на сд диск.Ресурсите не бяха изчерпани.Само за съпоставка:

1500+ АThlon/512MB/АТА 133 HDD на GA 7VA и SkyStar2 машина са и необходими 10 секунди разкодиране на един сателитен канал.При опит за втори, машината забива.

Прихващане на суров материал от цифрова камера и довеждане на пълнофункционален DVD филм на първата машина бяха необходими 1 час, на втората над 4-и.

С подобни съблазни dragozow ще се сблъска.Описаната конфигурация му е по възможностите.

dragozow, на Pentium II 400 MHz със 128MB RAM абсолютно всички филми вървят без проблем. Всичко е правилно комбиниране на кодеци/плейъри. Ако все пак твърдо си решил да вземаш нов, няма смисъл от нещо по-скъпо от Sempron 2600/2800 + евтино дъно за s.754 + една плочка 512 МБ рам. Всичко друго е излишно изхвърляне.

Да де, ама не.На този "P2 450 мегахерца и 256 Рам", аз се съмнявам, че ще подкара филма "Blast".Все повече нови филми ще бъдат проблем да се подкарат предвид усъвършенствуващите се кодеци.

Видео енкодирането, 3D PC игрите, декодирането са онези неща, които подлагат на изпитание притежаваните от нас конфигурации наред с програмите наречи бенчмарк.Конкретен пример с конфигурация от миналата година (считам дъното за старо.NF3 e изместен от NF4,наличие на умиращ AGP порт):

biostar NF325A7 NVIDIA nForce3 250, Soket 754

Sempron 3000+

2Х256МВ

80GB/8MB SATA

ATI 9550

SkyStar2

позволи едновремено декодиране (пиратски) два кодирани сателитни канала и пуска на 4-и XviD филма, достъп до интернет със скайпи и запис на сд диск.Ресурсите не бяха изчерпани.Само за съпоставка:

1500+ АThlon/512MB/АТА 133 HDD на GA 7VA и SkyStar2 машина са и необходими 10 секунди разкодиране на един сателитен канал.При опит за втори, машината забива.

Прихващане на суров материал от цифрова камера и довеждане на пълнофункционален DVD филм на първата машина бяха необходими 1 час, на втората над 4-и.

С подобни съблазни dragozow ще се сблъска.Описаната конфигурация му е по възможностите.

Имах в предвид, че ако е само за филми, един DVD плеър с DivX и възможност за Update на софтуера за тези пари ще се намери. А точно заради такива съблазни му предлагах да помисли и за възможността за лизинг.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

• Автор

Имам си ДВД плеър който прашлясва напоследък.На 450 мегахерца подкарвам 99% от филмите с изключение на някои тежки WAF 5.1 релийзи които нещат да тръгнат и на Мплеъра.Иначе принципно гледам със Мплеър и Кристъл плеър 1.97.Кодека е k-lite codec pack 2.70 standart и е достатъчен за всичко.Имам доста опит със тежки и леки програми понеже се е случвало не един път нещо да не е за моя компютър.Имам XP SP2 със full update и смея да кажа че върви доста добре за тия параметри(естествено с малко тунинг:yanim:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.