Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

BB код:

ASROCK H77 PRO4/MVP /H77/1155

I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155

Exceleram 2x8GB 1600Mhz 1.5V CL11 EG30157A

1.5T SG SATA 6G 64M 7200

SAPPHIRE VAPOR-X HD7950 3G OC

PSU CM SILENT PRO M2 520W

FD CORE 3000 USB3 ATX BLACK

Dell U2312HM 23 LED IPS UltraSharp 8ms

Обща стойност - 1 988.36 лв. с ДДС

• Отговори 58
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Обаче колегата по-горе под "кеш" имаше предвид наличност на парички ;) 

Разбира се, сега за същите пари се взема едно доста по-бързо SSD  за операционната система, но пък ще трябва да се внимава с инсталирането на това онова, най-вече игри, че заемат много място.  Определено за тия пари трябва задължително да се постави и едно SSD. Лично аз не бих го пропуснал, та било то и за кеш на хард диска. 

Ако визирате мен, не, не става въпрос за пари а за обем. Просто снощи беше вече много късно и бях блокирал, това трябваше да е въпрос в тази насока но е формулиран зле, т.е. 20ГБ не са ли малко за ОС. Аз съм с УИН8 на лаптопа и в момента С-то ми е 30ГБ при положение че почти всички неща са инсталирани на друг дял.

Ако визирате мен, не, не става въпрос за пари а за обем. Просто снощи беше вече много късно и бях блокирал, това трябваше да е въпрос в тази насока но е формулиран зле, т.е. 20ГБ не са ли малко за ОС. Аз съм с УИН8 на лаптопа и в момента С-то ми е 30ГБ при положение че почти всички неща са инсталирани на друг дял.

Прав си за вечерта. Тези 20 ГБ няма да ги използваш за ОС и т.н.. Ще се използва за Cache( за да стане доста по бърз хард диска ). Ако искаш драсни едно Лично Съобщение на KB2640148 за да ти обясни по подробно за какво иде реч или да се изяви по подробно в темата. Той разполага с такaва комбинация. Което и ССД да вземеш било то за кеш или нормално няма да сгрешиш.

PS: Ето малко инфо за СCД кеш към харда: http://www.gigabyte.com/MicroSite/279/images/mb-z68-isrt.html

Редактирано от MU Online FTW :D (преглед на промените)

Гледаш друго SSD.  Това би трябвало да е официалната страница: Intel-SSD-311-Series-20GB-2_5in-SATA-3Gbs-34nm-SLC

Не, гледам нещо подобно, но с HDD:

http://www.intel.com/content/www/us/en/solid-state-drives/solid-state-drives-311-series.html

Все едно, разликата е малка, но системата и изобщо всички файлове на този хард диск, се чувстват по-добре. Аз лично ползвам Seagate 7200.14 1TB, върху който е инсталиран Windows 7. Понеже диска е нов, нямам много други файлове по него, но тия, които имам, се зареждат доста добре. Нали се сещаш, че обикновеното HDD  стига 150-200 MB/s  трансфер, но това е в строго специфични ситуации. С малки файлове няма как да стане. Вярно, като купих това SSD  се наложи да копирам 2-3 хард диска и скоростта е ограничена на 110-120 MB/s  при трансфер на музикални файлове. Но ме съмнява, че трансфера при ползване на обикновено SSD  ще е по-голям. Няма как да стане. Що се отнася до работата на ОС и програмите, включително игри, ускорени от кеширането на хард диска, там нещата са добре. На който му трябва повече, винаги има начин да даде и повече пари за необходимия му обем SSD.  Специално за Фотошоп това е добра идея, стига да не се играят много и големи игри, че за 120 лева се взема 60 GB SSD. Крайно недостатъчно според мен за геймъра. Там трявбат минимум 120 GB,  а това означава и два пъти по-висока цена. 

Не, визирах колегата naruto, който спомена за кеш, но имаше предвид пари. Тоест, ако имаш кеш, ще вземеш SSD. Нали загряваш, игра на думи, част от които небългарски. Прочети горния линк, за какво става въпрос, ако се ползва 20 GB SSD. Като цяло крайният резултат е по-отзивчива система. Тоест, кликваш върху коя да е често използвана програма и тя се зарежда доста по-бързо от варианта без SSD  за кеш. Системата стартира също доста по-бързо, както и бързо изключва.  Ако имаш инсталирани игри и всеки ден постоянно играеш, то и нивата се зареждат по-бързо. Ако разглеждаш снимки с някоя програма, то те се отварят на момента и каквото да  натиснеш, системата винаги отговаря много бързо. Обаче при работа с GIMP примерно, който е аналог на Фотошоп, няма голяма разлика със или без SSD  ако да кажем прилагаш някой филтър и чакаш работата да бъде свършена.  Обаче без да съм много запознат ми се струва, че там голяма роля играе РАМ паметта, а не хард диска. 

ПП: Може би все пак не съм се заблудил. Преди време теглих спецификациите на моя диск и там е написано точно това, което казах:

Публикувано изображение

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Когато човек каже че не е ограничен бюджета, не е необходимо да му се спестява, той не говори за бюджетна машина.

http://www.jmt.bg/offers/2013-04-28-2.pdf

Fortron Aurum Gold 600, 600W, Active PFC, 120mm, ATX 12V V2.3, Efficiency 90% typical - 150 лв

Gigabyte GA-990FXA-UD5, AMD 990FX/SB950, s. AM3+, 4x DDR3, 5xPCI-E, SATA3, USB 3.0, 8ch HD Audio, GLAN, Box - 242 лв

Toshiba 1TB, DT01ACA100, SATA3, 32MB, 7200rpm - 110 лв

AMD Vishera X8 FX-8350 4.0GHz, 4x2MB L2 Chache + 8MB L3 Cache,16MB, 125W, AM3+, Box - 350 лв

Gigabyte POSEIDON 310 AA-3CASJB, Черна, GA-CASE-AA3SJB - 157 лв

Ati Sapphire HD7850 OC 1GB GDDR5, 256 bit, PCI-E 3.0, 1x Dual-Link DVI, 1x HDMI (with 3D), 2 x Mini-DisplayPort 1.2, Bulk - 283 лв

EIZO 23" wide EV2316WFS-BK, TN LED, 1920x1080, 16:9, Матово, 250 cd/m2, 170°/160° @ 10:1, 5 ms, 1xDVI-D с HDCP, 1xD-Sub, 3xUSB2.0 - 1in, 2out - 500 лв

DDR3 KIT 4x8GB 1866Mhz, Evo Corsa, Geil - 473 лв

Крайна цена с ДДС 2720 лв.

ПС: Имам някакво предчувствие че сега всички ще ми скочат за да ми откъснат главата :D

Принципно може, ако се намали рамта на 16ГБ и да му се сложи видео за 500 лева :> Варианти много. :>

Примерно -> http://www.jmt.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8-cID=657/ati-gigabyte-gv-r787oc-2gd-hd7870-2gb-gddr5-256-bit-pci-e-30-dvi-hdmi-2x-display-port-pID=20211/

И 4x8GB се заменя с 4x4GB и цената отново е приблизително същата, като машината няма да страда от недостиг.

за да му тръгнат тези игри на фул графики както и без проблем фотошоп ..както и за близките 4-5 години.. ще ти са нужни не  повече от 1550 лева ....нз за мене нагоре няма смисъл след 5 години ще си вземам др комп  ....след 5 години моя комп няма да е по скъп от 850лв технологията напредва ! :Д....бтв .....към 1550лв за комп това според мен е доста над средното

Редактирано от kalin106 (преглед на промените)

• Автор

Сакън, без кървища! :)

Аз в общи линии съм готов с избора остават едно или две неща да изясня за себе си ей така за обща култура и изпращам съпругата ми да уточни плащането , щото от Франция не знам точно как ще стане , може би през ПейПал ,ще видим.

• Автор

за да му тръгнат тези игри на фул графики както и без проблем фотошоп ..както и за близките 4-5 години.. ще ти са нужни не  повече от 1550 лева ....нз за мене нагоре няма смисъл след 5 години ще си вземам др комп  ....след 5 години моя комп няма да е по скъп от 850лв технологията напредва ! :Д....бтв .....към 1550лв за комп това според мен е доста над средното

Ми добре, ако не ви затруднявам покажете нещо в този диапазон.

Ми добре, ако не ви затруднявам покажете нещо в този диапазон.

ето това ще си купувам в вдругиден :) http://nikem-bg.net/cart/46943p1r46724p1r48090p1r46035p1r46934p1r46540p1r1009p1rf.html

това е по така като геймарски компютър  и е доста балансиран  

• Автор

+монитор пак отива цената на 1900

+монитор пак отива цената на 1900

огледайте в този форум има и други теми за конфигурации! :)

Ако искаш сина ти да се чувства добре с това , което прави дори и малко по-скъпо си заслужава да му вземеш това което е на линка

http://www.novmak.com/t/apple-imac/md093/imac-21-5-quad-core-i5-2-7ghz-8gb-1tb-nvidia-gt-640m-512mb-sd-s-bezjichna-mishka-i-international-klaviatura

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Ако искаш сина ти да се чувства добре с това , което прави дори и малко по-скъпо си заслужава да му вземеш това което е на линка

http://www.novmak.com/t/apple-imac/md093/imac-21-5-quad-core-i5-2-7ghz-8gb-1tb-nvidia-gt-640m-512mb-sd-s-bezjichna-mishka-i-international-klaviatura

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

Автора предполагам е можел да си избере макрова машина, но е предпочел да се посъветва със някой и да може да направи нещо евтино със много по-добра производителност от такива маркови компютри. Хем висока цена, хем ниско производителен компютър. Така, че според мен това е неоправдано предложение, обясних и то в кратък текст, понеже не заслужава да се коментира такъв „компютър“!

Поздрави и лека вечер!

Автора предполагам е можел да си избере макрова машина, но е предпочел да се посъветва със някой и да може да направи нещо евтино със много по-добра производителност от такива маркови компютри. Хем висока цена, хем ниско производителен компютър. Така, че според мен това е неоправдано предложение, обясних и то в кратък текст, понеже не заслужава да се коментира такъв „компютър“! Поздрави и лека вечер!

да и според мен е така... твърде "просто" и неоправдано в цената...като казвам просто имам предвид ниската производителност на компютъра ...по добре персонален комп :) лека и от мен

Редактирано от kalin106 (преглед на промените)

BB код:
CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - зарди Quad Channel пък ме съмнява 16GB да не му стигнат и да иска още.

Обща стойност - 2 043.16 лв. с ДДС

Линк:

Знам че сега I7 e можеби по добър обаче аз мисля че сега като пуснат новите конзоли вече ще започнат да оптимизират за многоядрени и така ще духне 4 ядрените интели. (Може и да не съм прав просто така бях чел някъде)

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

BB код:
CORSAIR 4x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V Low Profile - зарди Quad Channel пък ме съмнява 16GB да не му стигнат и да иска още.

Обща стойност - 2 043.16 лв. с ДДС

Линк:

Знам че сега I7 e можеди по добър обаче аз мисля че сега като пуснат новите конзоли вече ще започнат да оптимизират за многоядрени и така ще духне 4 ядрените интели. (Може и да не съм прав просто така бях чел някъде)

Ти осъзнаваш ли се,че му предлагаш 16 гб рам,които са му излишни и кутия,която е абсурд?Захранването също,за по-малко пари се взема по-добро захранване,също и по-добра конфигурация!Цялата ти конфигурация не е балансирана. А за темата - никой не е писал отдавна,така,че предполагам вече е закупено някоя конфигурация :)

П. С - Ако си мислиш,че процесорът,който си избрал,е с 8 ядра - се лъжеш жестоко ;)

Редактирано от not (преглед на промените)

Ти осъзнаваш ли се,че му предлагаш 16 гб рам,които са му излишни и кутия,която е абсурд?Захранването също,за по-малко пари се взема по-добро захранване,също и по-добра конфигурация! А за темата - никой не е писал отдавна,не е нужно да пишеш.

Верно не съм видял че е отдавна.  :P

• Автор

уточнено и поръчано, трябва да се обадят след празниците

Ти осъзнаваш ли се,че му предлагаш 16 гб рам,които са му излишни и кутия,която е абсурд?Захранването също,за по-малко пари се взема по-добро захранване,също и по-добра конфигурация!Цялата ти конфигурация не е балансирана. А за темата - никой не е писал отдавна,така,че предполагам вече е закупено някоя конфигурация :)

П. С - Ако си мислиш,че процесорът,който си избрал,е с 8 ядра - се лъжеш жестоко ;)

Айде да не се обиждаме на кутии ;) Аз също бих я препоръчал, ако някой иска кутия, в която да вмъкне много неща. И не само да ги вмъква, а лесно да ги вмъква и измъква без нито едно болтче. Кутията е супер, макар и цената и през последните години да скочи необяснимо за мен. Аз преди 4 години я взех за 140 лева, а сега вижте каква е. Вярно, ъпгрейднаха я малко с тия USB 3.0, но 50 лева отгоре... Друг е въпроса, че във въпросната конфигурация липсва монитор. 

Айде да не се обиждаме на кутии ;) Аз също бих я препоръчал, ако някой иска кутия, в която да вмъкне много неща. И не само да ги вмъква, а лесно да ги вмъква и измъква без нито едно болтче. Кутията е супер, макар и цената и през последните години да скочи необяснимо за мен. Аз преди 4 години я взех за 140 лева, а сега вижте каква е. Вярно, ъпгрейднаха я малко с тия USB 3.0, но 50 лева отгоре... Друг е въпроса, че във въпросната конфигурация липсва монитор. 

Цената на кутията е много...може да се вземе и по-евтина,която ще му върши работа и в случая да спести пари,нямам нищо против към кутията.

Цената на кутията е много...може да се вземе и по-евтина,която ще му върши работа и в случая да спести пари,нямам нищо против към кутията.

Да, това е ясно. Проблемът на тая конфигурация е, че в тия 2000 лева влиза и монитор. А не знам колко по-евтина кутия може да се вземе с подобни качества. Най-много да се икономисат 20-30 лева, които спрямо 2000-те лева са нищо. Нито РАМ може да вземеш с тях, нито по-добро захранване, нито друг процесор или по-добра видеокарта. Ненужна икономия. По-скоро тия 20-30 лева могат да се пишат като преразход в името на добрия баланс и добрата конфигурация. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Едно предложение и от мен : КОЛИЧКА

ASROCK Z77 PRO3 /Z77/LGA1155

I5-3570 /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

Sapphire HD7970 VAPORX GHZ EDITION 3G GDDR5

Thermaltake Commander MS-I Snow USB3.0 VN40006W2N

PSU SEASONIC SSR-550RM GOLD

23 LG 23EA63V LED IPS

Обща стойност: 2 130.72 лв. с ДДС

С няколко изречения да обоснова идеята ми . Първо след като няма да се клоква тази дънна платка напълно удовлетворява изискванията . Процесора има перфектна производителност в игрите за парите които струва . Рам паметта е достатъчна на този етап , а и винаги може да се добави още . Хард диска върши работа за системен , SSD винаги може да се добави , няма смисъл да натоварваме бюджета със 120 лв и нагоре за SSD . Кутията си е лично предпочитание , мен лично тази ми харесва и затова съм сложил нея , въпреки че и тази където повечето колеги я предложиха е много добра , а и идва с повече вентилатори . Захранването две мнения няма че е качествено и ще е напълно достатъчно , както и служещо занапред . Монитора също е лично предпочитание , сложил съм LG с IPS матрица и 5 милисекунди време за реакция , мисля че за тези парички е супер . Дойде и момента да обсъдим въпроса с видео картата . Първо ето един TEST как се справя с игрите . Има няколко игри които вече изискват над 2 GB памет затова и си мисля че тази карта ще върши повече работа погледнато във времето . С тази машинка едва ли ще има игра която да не тръгне на Full HD Ultra Max настройки при това с приличен фреймрейт . Изключение може би ще направи само Крайсис 3 . Това е от мен . Поздрави .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.