Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Роди се агне с човешко лице!

Featured Replies

Цитат - НО е възможно ГМО да доведе до някакъв вид мутация. Не съм съм генетик, но съм запознат да някъде с тая материя. Ще опитам да обясня просто - все едно да твърдите, ако на мотоциклет зареждате ГМО бензин той след време да стане(мотоциклета) автомобил

Мутиация може да се предизвика по много начини. Но няма как да се роди агне с глава на човек.

Примера ви не е на място. Говорим за организми. :)

Защо доматите понякога имат вкус на риба? Защо банана ми вчера имаше вкус на пъпеш, чак се замислих какво ям?

Не искам да звуча грубо, но може да имаш проблем с рецепторите. Няма как да ядеш домат с вкус на риба, освен ако домата не е стоял в един съд с рибата. А банана като узрее има сходен вкус с някои сортове пъпеши.

• Отговори 60
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако е истина макар и много да ме съмнява за мен единственото логично обяснение ( казвам за мен) е содомия ! Още повече  като вземем и района на предвид и наклонностите на жителите му. Тя понякога природата си прави шеги ама чак пък толкова !!!

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Защо доматите понякога имат вкус на риба? Защо банана ми вчера имаше вкус на пъпеш, чак се замислих какво ям?

Но все пак домата няма кости и люспи :)

Изглежда скоро ще се появят, защото вътрешността на домата става все по-жилава, а люспата по-дебела  :D

• Автор

:shock11: и на тебе ли ти се е случвало понякога доматите да имат вкус на риба??????

На мене винаги най вече парниковите и ми се смеят като го кажа.На какво ли дължи????

Абсолютно :) Но не ми се смеят хората, ами се чудят и маят, защото всички го усещат тоя вкус.

И мотора няма ! 

Мутиация може да се предизвика по много начини. Но няма как да се роди агне с глава на човек.

Не искам да звуча грубо, но може да имаш проблем с рецепторите. Няма как да ядеш домат с вкус на риба, освен ако домата не е стоял в един съд с рибата. А банана като узрее има сходен вкус с някои сортове пъпеши.

Е, да бе ! И майка, и татко, и приятелите ми и те имат проблем с обонянието!

Не искам да съм груба, но звучи смешно при положение, че не съм само аз...! откъде да знам къде е седял домата, взех го от щайгата на продавача. И то не се е случвало само веднъж... 

Има си цяла люспа! 

Абе не съм луднала по тая тема, хората се подиграват. Вие въобще не вникнахте в същността на проблема. Може и да не е вярно това в статията, ГМО е факт и мутациите покрай него също. Не ми казвайте, че ГМО не предизвикват мутации! организъм изкуствено подложен на генетична промяна - сиреч мутации, кръстоски и т.н. 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Тогава в България никой не умираше от глад, даже изнасяхме качествена селскостопанска продукция в големи количества. Сега, независимо от новите технологии, в България много хора гладуват. А глауващите по света, заради които измислиха ГМО и други щуротии продължават да гладуват.Защо ли?

Тогава населението е било с милиард по-малко сигурно. Сега имаш милиард повече - можеш да ги нахраниш или да ги пратиш в газовите камери. А гладуващи има - заради неравномерно разпределение на благата. Някои заграбват всичко за себе си, а други остават без нищо. ГМО във вид Монсанто не е измислено да храни земята, а да облагодетелства компанията.

генните мутации са експериментите на природата

Ако бяха експерименти, то нямаше да има механизми за корекция на същите. И все пак, тези които успеят да преминат механизмите и се окажат полезни - просъществуват.

Абсолютно :) Но не ми се смеят хората, ами се чудят и маят, защото всички го усещат тоя вкус.

И мотора няма ! 

Е, да бе ! И майка, и татко, и приятелите ми и те имат проблем с обонянието!

Не искам да съм груба, но звучи смешно при положение, че не съм само аз...! откъде да знам къде е седял домата, взех го от щайгата на продавача. И то не се е случвало само веднъж... 

Има си цяла люспа! 

Абе не съм луднала по тая тема, хората се подиграват. Вие въобще не вникнахте в същността на проблема. Може и да не е вярно това в статията, ГМО е факт и мутациите покрай него също. Не ми казвайте, че ГМО не предизвикват мутации! организъм изкуствено подложен на генетична промяна - сиреч мутации, кръстоски и т.н. 

Не могат да се правят кръстоски между различните животински видове. Гените просто не съвпадат. Колкото до ГМО, там мненията са противоречиви. Факт е обаче, че в страни където се консумират повече такъв род храни хората са по пълни и дебели.

Не могат да се правят кръстоски между различните животински видове. Гените просто не съвпадат. Колкото до ГМО, там мненията са противоречиви. Факт е обаче, че в страни където се консумират повече такъв род храни хората са по пълни и дебели.

С малки изключения- магаре и кон, приплод който е стерилен-муле и катър и някой други , а колкото за пълни и дебели според мен причината не е в ГМО а в количеството и качеството на приетата храна(месни и тестени изделия най-вече)

И мотора няма ! 

Но и не мирише на риба :)

С малки изключения- магаре и кон, приплод който е стерилен-муле и катър и някой други , а колкото за пълни и дебели според мен причината не е в ГМО а в количеството и качеството на приетата храна(месни и тестени изделия най-вече)

Но и не мирише на риба :)

При тях може, защото имат един и същи геном. Може също, Коза - Овца, Куче - Вълк. 

При тях може, защото имат един и същи геном. Може също, Коза - Овца, Куче - Вълк. 

Тук бъркаш между овца и коза не става. А и при другите "генома " не е еднакъв.

Тук бъркаш между овца и коза не става. А и при другите "генома " не е еднакъв.

Не се изразявам правилно. Произлезли са от един и същи вид и затова при  тях е възможно. Гените им са сходни.

Като изключим кучето което произхожда от опитомени преди 10000 години вълци, мисля че бъркаш за генома на останалите животни.

Като изключим кучето което произхожда от опитомени преди 10000 години вълци, мисля че бъркаш за генома на останалите животни.

Коня и магарето също имат общ прародител. Козата и овцата също.

Опитай да си купиш пъпеш и ни напиши дали има вкус на...банан. Ако няма, сбърка ла си сорта пъпеш.

Не се изразявам правилно. Произлезли са от един и същи вид и затова при  тях е възможно. Гените им са сходни.

С риск да се повторя между овца и коза не става. Поне досега няма научно доказана такава кръстоска.

Редактирано от jorji6 (преглед на промените)

С риск да се повторя между овца и коза не става. Поне досега няма научно доказана такава кръстоска.

Това е без значение колега. Започваме да се отклоняваме от темата и от поста. Все пак с биология не съм се занимавал от 18 години.  :)

За риба не знам, но доматите определено на вкус са все едно ядеш гума. И не само тях, повечето зеленчуци и плодове, които ядем са вносни от парници, пръскани незнайно с какво и за това са ужасни за ядене. Не може да става и място за сравнение на домашен зеленчук със купен. Но и на държавата ни явно й е по-лесно да внася боклуците от чужбина, вместо да развиваме нашето производство. Няма друга държава в света, която да има толкова добри климатични условия за производство на зеленчуци и плодове и да ги внася от чужбина. Домати, чушки, зеле, картофи, ябълки и много други от Гърция, Турция и откъде ли не.  А нашите земи пустеят, подаряват ги на мафиоти или строят вятърни централи върху тях. 

Според науката - не може, ама според шопа - може.

Шоп кръстоса коза с овен напук на науката

Колега извинявай, но не бъркай науката с шопа :)

За риба не знам, но доматите определено на вкус са все едно ядеш гума. И не само тях, повечето зеленчуци и плодове, които ядем са вносни от парници, пръскани незнайно с какво и за това са ужасни за ядене. Не може да става и място за сравнение на домашен зеленчук със купен. Но и на държавата ни явно й е по-лесно да внася боклуците от чужбина, вместо да развиваме нашето производство. Няма друга държава в света, която да има толкова добри климатични условия за производство на зеленчуци и плодове и да ги внася от чужбина. Домати, чушки, зеле, картофи, ябълки и много други от Гърция, Турция и откъде ли не.  А нашите земи пустеят, подаряват ги на мафиоти или строят вятърни централи върху тях. 

Напълно съм съгласен.

Ако е истина макар и много да ме съмнява за мен единственото логично обяснение ( казвам за мен) е содомия ! Още повече  като вземем и района на предвид и наклонностите на жителите му. Тя понякога природата си прави шеги ама чак пък толкова !!!

Не може да се получи дори и по този начин. Няма как да се оплоди яйцеклетката на овца от човешки сперматозоид.

....

не, съжалявам,  луднала си и с право ти се подиграват ;) 

по-добре не казвай това което си написала пред някой умен човек , моля те.

седни, успокой се и спри да четеш жълти вестници и информационнаи сайтове, блогове и всякаква подобна сволоч.

Има лесно,не ги купувайте и излесте на протест.

В началото на миналия век ние ги учихме останалия свят на земеделие,а сега ядете най-големите буклуци,които никой не ги иска.

Срам и позор

за доматите - процесът е започнал още през 30-тте години на миналия век. когато магазинерите масово не са искали да зареждат узрели домати от производителите.Фермерите започнали да ги берат зелени, а след това да узреят насила в щайгите.

постепенно , чрез селекция ( това си е вид генномодифициране, но чрез кръстоски и кросуоър ) са създадени сортове с по-дебела ципа ( за да не се нараняват в щайгите ) и ги берат задължително зелени.Таквъ домат вкус на какво искате да има ? На такъв от градината ли ? И от коя градина ? 

Че аз от моята градина, в зависимост от сорта мога да ви изкарам всякакви вкусове -"балка", консервен сорт  например 

си има вкус на гума.А си е наш, роден сорт от сума ти и години - още дядо ми го гледаше на село и то щото дава много плод.Плод, плод, ама с вкус на гума.И като бях дете си имаше вкус на гума,и сега -пак си има вкус на гума. А дноа някой се заеме с него и чрез ГМО да му подобри вкуса, ама надали.Ще си го дъчем до второ пришествие този "български сорт". 

Едно време, по соца, на бригадите само такива беряхме и тъпчехме в щайгите за СССР - дребни, зелени, кожести-изобщо не ставаха за ядене. А ГМО-тогава нямаше.

А как ги карат да почервенеят ли ? 

Вие не знаете ли за  амониевата селитра  ( или уреята от урината )  какво действие имат над плодовете в складовете ?После що миришело на риба.... То добре, че на друго не ти мирише, като си купуваш боклуци, ама найсе .... 

Никога ли не сте чували за това какво правят търговците ? :eek:

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

за доматите - процесът е започнал още през 30-тте години на миналия век. когато магазинерите масово не са искали да зареждат узрели домати от производителите.Фермерите започнали да ги берат зелени, а след това да узреят насила в щайгите.

постепенно , чрез селекция ( това си е вид генномодифициране, но чрез кръстоски и кросуоър ) са създадени сортове с по-дебела ципа ( за да не се нараняват в щайгите ) и ги берат задължително зелени.Таквъ домат вкус на какво искате да има ? На такъв от градината ли ? И от коя градина ? 

Че аз от моята градина, в зависимост от сорта мога да ви изкарам всякакви вкусове -"балка", консервен сорт  например 

си има вкус на гума.А си е наш, роден сорт от сума ти и години - още дядо ми го гледаше на село и то щото дава много плод.Плод, плод, ама с вкус на гума.И като бях дете си имаше вкус на гума,и сега -пак си има вкус на гума. А дноа някой се заеме с него и чрез ГМО да му подобри вкуса, ама надали.Ще си го дъчем до второ пришествие този "български сорт". 

Едно време, по соца, на бригадите само такива беряхме и тъпчехме в щайгите за СССР - дребни, зелени, кожести-изобщо не ставаха за ядене. А ГМО-тогава нямаше.

А как ги карат да почервенеят ли ? 

Вие не знаете ли за  амониевата селитра  ( или уреята от урината )  какво действие имат над плодовете в складовете ?После що миришело на риба.... То добре, че на друго не ти мирише, като си купуваш боклуци, ама найсе .... 

Никога ли не сте чували за това какво правят търговците ? :eek:

Това за доматите и аз не го знаех колега. 

Не могат да се правят кръстоски между различните животински видове.

Могат.

Лигър

Може да има и други, за които не знаем, а експерименти се правят със сигурност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.