Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с картината на цифрова телевизия.

Featured Replies

Здравейте. От няколко дни като пусна канал, в който има повече цветове и при по-бързи движения (футбол, концерт и т.н. ) Картината започва да бразди появяват се части от картина показвана преди това толкова че чак не може да се гледа. Нещо от приемника, телевизора, кабела или от оператора е ?

ТВ-то е Daewoo LCD HD Ready

Приемник Neta

На N3 съм.

Здравейте. От няколко дни като пусна канал, в който има повече цветове и при по-бързи движения (футбол, концерт и т.н. ) Картината започва да бразди появяват се части от картина показвана преди това толкова че чак не може да се гледа. Нещо от приемника, телевизора, кабела или от оператора е ?

ТВ-то е Daewoo LCD HD Ready

Приемник Neta

На N3 съм.

При последователно заменяне на всеки от трите компонента, ще стигнете до заключението, кой е дефектният. Това е ваш проблем да го решите и тогава да си зададете въпроса. Как можем да кажем кой е дефектният, ако не сме пред системата ви? Действайте!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Сигурен съм че не е от от ТВ, защото като пусна ДВД картината си върви без проблем.

Сигурен съм че не е от от ТВ, защото като пусна ДВД картината си върви без проблем.

Сега остава да проверим приемника и интерфейсния кабел между телевизора и приемника, а после ще мислим как да оправим проблема. Съгласен?

• Автор

Сега остава да проверим приемника и интерфейсния кабел между телевизора и приемника, а после ще мислим как да оправим проблема. Съгласен?

Сега ще ги видя.

Е, ако не е от връзките, което не е много вероятно, остава най-честият причинител - доставчикът. Описаното обикновено се предизвиква от слаб сигнал, имах подобен проблем преди 2-3 седмици, оказа се, че има проблем в усилвателя на етажа и у дома "влиза" около 25% от сигнала. Оправиха го набързо.

Е, ако не е от връзките, което не е много вероятно, остава най-честият причинител - доставчикът. Описаното обикновено се предизвиква от слаб сигнал, имах подобен проблем преди 2-3 седмици, оказа се, че има проблем в усилвателя на етажа и у дома "влиза" около 25% от сигнала. Оправиха го набързо.

Ами не знам точно за модела на телевизора на ,,питащия,, но предполагам и той има опцията от менюто ,която показва какво е качеството и силата на входящия сигнал-ако не е така се извинявам ,че се ,,включих,, в темата :) Иначе и аз залагам на ,,лош,,сигнал :wink12:

Ами би следвало да има подобна опция, но не познавам моделите на Daewoo.

Ами не знам точно за модела на телевизора на ,,питащия,, но предполагам и той има опцията от менюто ,която показва какво е качеството и силата на входящия сигнал-ако не е така се извинявам ,че се ,,включих,, в темата :) Иначе и аз залагам на ,,лош,,сигнал :wink12:

Не може да не е така, както си написал, защото какъв ще е този дървен приемник ако и това поне не може да се види на диспля или в менюто му. Така, че си много прав, както и "hlevust"

Мързела не мори - а мъчи ;)

Понеже си писал приемник нета - няма модел :( виж това върши ли работа

Проверка на сигнала

За приемници NETA/NETA HD

Влиза се в меню "Инсталация" -> "Ръчно Търсене/Коригиране". В това меню параметрите са: Честота - въвежда се (с цифрите от дистанционното) честотата която искаме да проверим, Symbol Rate - 6900, Модулация - 256. Нивото не трябва да е под 50%, а Качеството под 70%.

Друг начин за проверка на сигнала е следният: Натиска се бутон "OK" и на екрана се появява меню "Списък Канали". При посочване на съответният канал за него излиза информация за параметрите. След излизане от това меню и натискане на бутона "Exit" за съответният канал се появява информация за Ниво и Качество на сигнала на съответната честота. Нивото не трябва да е под 50%, а Качеството под 70%.

....Нивото не трябва да е под 50%, а Качеството под 70%....

Ако при мен ги имаше тези ,,параметри,,щех да си убия ,,доставчика,, :D  :beat: При мен всичко е FULL -100 процента :)

Ако си на близу - възможно е да е фул особено ако си измерваш нивата с техния приемник Публикувано изображениеВсичко е въпрос на софтуера в приемника който оператора ти е вкарал :) ЕЕедно време когато ползвах приемника на близу и нивата бяха г/д добри и след като премина един лилав ъпдейт :shock11: ауу - изведнъж станаха фул а пък на телевизора не е точно така :no-no: всеки транспордер беше с различно ниво а приемника на любимата ми кабеларка - беше категоричен - две равни пръчки пълни до край а даже в по следващи ъпдейти май направо махнаха и опцията да се показва това меню :D

Ако си на близу - възможно е да е фул особено ако си измерваш нивата с техния приемник Публикувано изображениеВсичко е въпрос на софтуера в приемника който оператора ти е вкарал :) ЕЕедно време когато ползвах приемника на близу и нивата бяха г/д добри и след като премина един лилав ъпдейт :shock11: ауу - изведнъж станаха фул а пък на телевизора не е точно така :no-no: всеки транспордер беше с различно ниво а приемника на любимата ми кабеларка - беше категоричен - две равни пръчки пълни до край а даже в по следващи ъпдейти май направо махнаха и опцията да се показва това меню :D

Последният път точно заради теб обновяваха софтуера на приемниците, та да спреш да ги безпокоиш. :)

Нямам приемник (тъпата кутия) а ползвам КА модул и ,,инфото,,ми е от самия телевизор ;) пп И не съм на БЛИЗУ :D

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

АА , от март месец им бих шута  - оставих само нета :)

Нямам приемник (тъпата кутия) а ползвам КА модул и ,,инфото,,ми е от самия телевизор ;) пп И не съм на БЛИЗУ :D

Да , така съм съгласен , при мен бяха с нива 8 до 10 - при скали на ТВ от 1 - 10  а дори последните , най високите честоти бяха 3 а там е точно единия от ХД пакетите - представяш ли си ако се бях абонирал за тоя пакет - щеше още два профила във техния форум да сменя Публикувано изображение

Само ще вметна, че не е задължително показанията за нивото и качеството на сигнала, постъпващи в приемнике да отговарят на изходящите от него в посока телевизора - личен пример с приемника вкъщи, който е закачен към телевизора в кухнята, засега кинескопен. Приемникът "губи" някъде част от сигнала, та до телевизора не стига нужния сигнал. Уверяваха ме, че всичко било ОК, но се поразвиках, смениха набързо приемника и проблемът бе решен.

И още една вметка - чета коментарите ви и се чудя от какъв зор (видимо само за пари) някой ще ме кара да ползвам разни модули, приемници и прочие излишни джаджи, след като телевизорът ми се справя безпроблемно с входящия сигнал. За щастие доставчикът ми не налага подобни излишни "екстри".

...

И още една вметка - чета коментарите ви и се чудя от какъв зор (видимо само за пари) някой ще ме кара да ползвам разни модули, приемници и прочие излишни джаджи, след като телевизорът ми се справя безпроблемно с входящия сигнал. За щастие доставчикът ми не налага подобни излишни "екстри".

Ами зора приятелю е, че ако нямаш нещо от горе посочените (простата кутия :) ,или Ка модул) къде ще ,,ръгнеш,, онази карта ,която ти дава досавчика и която ,,чете,, кодираните сигнали ? :wink12:

Да, нямам кодирани канали, а КА модулите и приемниците са само начин за повишаване на таксите. За старите телевизори - ОК, няма как да се справят без приемник, но кой съвременен телевизор не би се справил и без тия "украшения"?

Знам, че няма да променя "системата", рекетът, макар и доброволен, все още е на мода у нас.

КА модула и картата са точно за това - да отключат кодираните канали , как си мислиш че някой ще купува излишно нещо :no-no: И това не е рекет а просто всяка утвърдила се кабеларка си заключва каналите . Първо по тази начин се указва кой абонат какъв пакет от програми е платил и това се разкодира чрез картата , второ - спират те на момента автоматично когато не си платил и няма да се налага да се катерят техници по стълбовете за да те прекъснат , трето - всяка законна кабеларка си плаща за съдържанието и все пак по тоя начин от нас клиентите си връщат парите . Знаеш за скандалите на БТВ и ТВ7 със булсат , сега същите и със Близу  :D 

Аз все съм си на мнение че и кабеларките ще спрат постепенно аналоговия сигнал - от него нямат сметка - вкарва смущения , не могат да се контролират абонатите , по малко разходи и тн.

Може би се изразих неправилно, знам предназначението на КА модула, но в провинциалните градове, поне доколкото имам наблюдения, тия кодирания не са особено популярни. Абонат съм на локална мрежа, обхващаща 3 града и прилежащите им села.

Останалите 2 по-големи, изключая сателитните, доставчика (Нетуркс и Видеосат) също не (смеят да) кодират каналите си - конкуренцията е жестока. Съседът ми по етаж вляво е към Нетуркс, които имат "пакетиране", но каналите се филтрират индивидуално според пакета. Другият съсед е към Видеосат, но и там няма КА модули или каквито и да са карти за директно включване (чрез слот) към телевизора.

Кабелът влиза директно в телевизора, идва ми и EPG.

Може би се изразих неправилно, знам предназначението на КА модула, но в провинциалните градове, поне доколкото имам наблюдения, тия кодирания не са особено популярни. Абонат съм на локална мрежа, обхващаща 3 града и прилежащите им села.

Останалите 2 по-големи, изключая сателитните, доставчика (Нетуркс и Видеосат) също не (смеят да) кодират каналите си - конкуренцията е жестока. Съседът ми по етаж вляво е към Нетуркс, които имат "пакетиране", но каналите се филтрират индивидуално според пакета. Другият съсед е към Видеосат, но и там няма КА модули или каквито и да са карти за директно включване (чрез слот) към телевизора.

Кабелът влиза директно в телевизора, идва ми и EPG.

Ами пак ми се струва,че не се доиразяваш правилно,или пък недосхващаш дотам идеята понеже нямаш и не ползваш ,,едно от тези неща,,Това ,че някой няма КА модули (примерно съседите ти) не означава ,че не се предлагат ,или пък че за нищо не помагат (макар и не точно казано) jonov го е обяснил съвсем правилно и точно.Всяка кабеларка си има канали,които се ,,разчитат или декодират,,именно с тази карта.Ако съседите ти имат примерно 150 канала то с картата поставена в KA модула (например) ще имат още 20 (примерно) Завсиси и от пакета разбира се.Но моля те недей да ,,омаловажаваш и отричаш,, това с картата.То кабела си влиза директно в телевизора :) -няма откъде другаде да влезе и това няма нищо общо с ,,простата кутия,, или КА модула.Тук става на въпрос за допълнителни канали,които могат да се гледат благодарение на тази карта.По принцип схванах идеята ти,че Ващия си оператор си филтрира индивидуално според пакета,но повечето със сигурнос -поне все още- ,,използват,,тези карти за декодиране на допълнителните канали в пакетите.Така,че моля те не омаловажавай  това,защото може да останат и заблудени хора от твоето,,изказване,,

,,Това ,че някой няма КА модули (примерно съседите ти) не означава ,че не се предлагат ,или пък че за нищо не помагат (макар и не точно казано) jonov го е обяснил съвсем правилно и точно.Всяка кабеларка си има канали,които се ,,разчитат или декодират,,именно с тази карта.Ако съседите ти имат примерно 150 канала то с картата поставена в KA модула (например) ще имат още 20 (примерно) Завсиси и от пакета разбира се...

Нищо подобно, не омаловажам каквото и да е, просто споделям факти, пък който ще да вярва, негова си работа! 

Не зависи от пакета, а само и единствено от доставчика - разделение на пакетите има за ползващите само телевизия без интернет. При комплексната услуга всички абонати получават пълен пакет предлагани цифрови канали - за това специално съм питал и разпитвал 100 пъти. Другата мрежа, тая на Нетуркс, предлага съвсем същото, макар че в сайта им има посочено фиктивно разделение. Не прави изключение и третата фирма, инак няма шанс срещу останалите две. Да не говорим, че има и други благинки, които не се упоменават гласно.

Днес след обяд говорих с мои близки в Пловдив, абонати на Близу - при тях без КА модул каналите са в списъка на телевизорите (Филипс и ЛГ), но са маркирани с ключ, та затова и ползват устройството, за да ги отключва, а не че ги няма изобщо.

Нищо подобно, не омаловажам каквото и да е, просто споделям факти, пък който ще да вярва, негова си работа! 

Не зависи от пакета, а само и единствено от доставчика - разделение на пакетите има за ползващите само телевизия без интернет. При комплексната услуга всички абонати получават пълен пакет предлагани цифрови канали - за това специално съм питал и разпитвал 100 пъти. Другата мрежа, тая на Нетуркс, предлага съвсем същото, макар че в сайта им има посочено фиктивно разделение. Не прави изключение и третата фирма, инак няма шанс срещу останалите две. Да не говорим, че има и други благинки, които не се упоменават гласно.

Днес след обяд говорих с мои близки в Пловдив, абонати на Близу - при тях без КА модул каналите са в списъка на телевизорите (Филипс и ЛГ), но са маркирани с ключ, та затова и ползват устройството, за да ги отключва, а не че ги няма изобщо.

Приятелю,не искам да изпадам в безмислени спорове ,които нямат почти нищо общо с темата-най-малко пък с ТЕБ.Поинтересувай се и виж,че в Русе също има Нетуоркс-Аз съм на Тях...Не го споменах,за да не става вид реклама.Без КА модула не е ,,същата бира,,както се изразявате Вие тук.Не съм толкова глупав,че да давам пари за нещо ,,излишно,,или,,непотрбно,,Няма какво да добавя повече ида се повтарям по 100 пъти.... :nono: Надявам се не се ,,сърдиш,,Просто искам да сме обективни....ПП---Ползвам и интернет на същия ,,доставчик,,

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Добре де нали това се мъча да обясня - КА модула и картата отключват каналите дори кабелни като Мсат предлагат и без картови модули обаче пък там ако след време минеш да кажем на близу - модула няма да ти върши работа :no-no: КА модула няма нищо общо със качеството и хващането на каналите - сканирам си без модул , излизат си всички цифрови канали обаче само К1 и Близу ТВ са свободни - на другите излиза надпис "кодиран сигнал"

Това че при Вас каналите са свободни е просто преимущество - но пак казвам че няма да е за дълго , почват един друк кабелните оператори да си подливат вода и ще ги принудят :D просто оператора ви излъчва платени канали свободно , от тук можеш да си правиш извод колко ли е платил за тях :)

ПП. Предполагам че и на мен не се сърди - просто изправяме кривата круша и един ден безплатния обед свършва :D

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.