Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DVD записвачка

Featured Replies

Здравейте. Компютърът ми не е нов (на около 3 години). До сега не съм имала проблеми с DVD записвачката. Записвала съм дискове - само CD-та. Опитах се за запиша DVD, купих си няколко бройки TDK. Само, че когато вкарам диска в записвачката, тя започва да се мъчи, опитва се да го завърти и да го засече, но така и нищо не става. Помислих си, че окото нещо е развалено, но снощи си инсталирах драйвери за новата ми камерка от диск и си беше наред. Дали проблема е само при DVD-тата ? Ето параметрите в AIDA:

--------[ Оптични устройства ]------------------------------------------------------------------------------------------  [ F:  TSSTcorp CDDVDW SH-S222A ATA Device ]    Свойства на оптичното устройството:      Описание на устройството                          TSSTcorp CDDVDW SH-S222A ATA Device      Версия на firmware                                SB02      Обем на буфера                                    2 MB      Производител                                      Toshiba-Samsung      Тип на устройството                               DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM      Интерфейс                                         ATAPI      Регионален код                                    Няма      Оставащи потребителски промени                    5      Оставащи производителски промени                  4    Скорости на запис:      DVD+R9 Dual Layer                                 16x      DVD+R                                             22x      DVD+RW                                            8x      DVD-R9 Dual Layer                                 12x      DVD-R                                             22x      DVD-RW                                            6x      DVD-RAM                                           12x      CD-R                                              48x      CD-RW                                             32x    Скорости на четене:      DVD-ROM                                           16x      CD-ROM                                            48x    Поддържани видове дискове:      BD-ROM                                            Не се поддържа      BD-R                                              Не се поддържа      BD-RE                                             Не се поддържа      HD DVD-ROM                                        Не се поддържа      HD DVD-R Dual Layer                               Не се поддържа      HD DVD-RW Dual Layer                              Не се поддържа      HD DVD-R                                          Не се поддържа      HD DVD-RW                                         Не се поддържа      HD DVD-RAM                                        Не се поддържа      DVD-ROM                                           Четене      DVD+R9 Dual Layer                                 Четене + Запис      DVD+RW9 Dual Layer                                Не се поддържа      DVD+R                                             Четене + Запис      DVD+RW                                            Четене + Запис      DVD-R9 Dual Layer                                 Четене + Запис      DVD-RW9 Dual Layer                                Четене + Запис      DVD-R                                             Четене + Запис      DVD-RW                                            Четене + Запис      DVD-RAM                                           Четене + Запис      CD-ROM                                            Четене      CD-R                                              Четене + Запис      CD-RW                                             Четене + Запис    Свойства на оптичното устройство:      AACS                                              Не се поддържа      BD CPS                                            Не се поддържа      Buffer Underrun Protection                        Поддържа се      C2 Error Pointers                                 Поддържа се      CD+G                                              Поддържа се      CD-Text                                           Поддържа се      DVD-Download Disc Recording                       Не се поддържа      Hybrid Disc                                       Не се поддържа      JustLink                                          Поддържа се      CPRM                                              Поддържа се      CSS                                               Поддържа се      LabelFlash                                        Не се поддържа      Layer-Jump Recording                              Поддържа се      LightScribe                                       Не се поддържа      Mount Rainier                                     Не се поддържа      OSSC                                              Не се поддържа      Qflix Recording                                   Не се поддържа      SecurDisc                                         Не се поддържа      SMART                                             Поддържа се      VCPS                                              Не се поддържа    Производител на устройството:      Фирма                                             Toshiba Samsung Storage Technology      Информация за продукта                            http://www.tsstorage.com/tsst/index_e.html      Изтегляне на firmware                             http://www.samsungodd.com/eng/LiveUpdate/LiveUpdate.asp      Обновяване на драйвери                            http://www.aida64.com/driver-updates  [ G:  V386 STEALTH DVD SCSI CdRom Device ]    Свойства на оптичното устройството:      Описание на устройството                          V386 STEALTH DVD SCSI CdRom Device      Версия на firmware                                1.0h      Производител                                      Virtual Daemon      Тип на устройството                               DVD-ROM      Интерфейс                                         Virtual      Регионален код                                    Няма      Оставащи потребителски промени                    5      Оставащи производителски промени                  4    Поддържани видове дискове:      BD-ROM                                            Не се поддържа      BD-R                                              Не се поддържа      BD-RE                                             Не се поддържа      HD DVD-ROM                                        Не се поддържа      HD DVD-R Dual Layer                               Не се поддържа      HD DVD-RW Dual Layer                              Не се поддържа      HD DVD-R                                          Не се поддържа      HD DVD-RW                                         Не се поддържа      HD DVD-RAM                                        Не се поддържа      DVD-ROM                                           Четене      DVD+R9 Dual Layer                                 Не се поддържа      DVD+RW9 Dual Layer                                Не се поддържа      DVD+R                                             Не се поддържа      DVD+RW                                            Четене      DVD-R9 Dual Layer                                 Не се поддържа      DVD-RW9 Dual Layer                                Не се поддържа      DVD-R                                             Четене      DVD-RW                                            Четене      DVD-RAM                                           Не се поддържа      CD-ROM                                            Четене      CD-R                                              Четене      CD-RW                                             Четене

Виж какъв стандарт са DVD дисковете, които си купил. Може DVD да не го поддържа и затова да не може да ги чете.

Виж какъв стандарт са DVD дисковете, които си купил. Може DVD да не го поддържа и затова да не може да ги чете.

Колега дисковете,които Kristina Iordanova ползва,едва ли са причина записвачката й да не работи!

Аз съм имал същия проблем със старата записвачка,препоръчвам ти да си купиш една нова записвачка,защото тая вече е сдала багажа! ;)

Успех! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

записвачката ти е марка боклук. на тая марка и твърдите дискове и записвачките се боклуци... ориентирай се към нова. ако в помеюението с компютъра се пуши, каквато и марка да се записвачката няма начин да не се прецака, даже в големи димилници това става за по малко от 6 месеца...

Колега дисковете,които Kristina Iordanova ползва,едва ли са причина записвачката й да не работи!

Аз съм имал същия проблем със старата записвачка,препоръчвам ти да си купиш една нова записвачка,защото тая вече е сдала багажа! ;)

Успех! ;)

Може и така да е, но за всеки случай да провери.А и цената на DVD записвачките доста паднаха.

Може и така да е, но за всеки случай да провери.А и цената на DVD записвачките доста паднаха.

както и качеството... моята в компютъра е от 2005 година и си бачка...

както и качеството... моята в компютъра е от 2005 година и си бачка...

За качеството си прав професоре. Аз имам DVD reader, CD-RW. Марката му е LG. Безотказна машина е.

• Автор

Благодаря за предложенията. Не се пуши покрай нея. Обикновени CD дискове записва. Може пък да е от марката ДВД, на друга записвачка тези TDK ги засича добре. E, мен ми трябваше да си запиша едно Уиндоусче, но явно ще мина към варианта с флашка.

На обложката може да пише всичко, а вътре пластмасата може да е на всеки. Виж с DVDInfoPro или подобана програма какво точно е. Не казваш нищо и за програмата за запис - може и драйвери или нещо друго да е омазано. Пробвай с O.N.E.S. - има си собствен достъп, малка е и не се влияе от системата.Ако има проблеми и с четенето, вероятно лазерът е замърсен и трябва да се почисти. Добре е че няма цигарен дим, но за 3 години може вентилаторите може да са набили доста прахоляк. Чисти се , но внимателно. Ако нямате познания се обърнете към който има.

Благодаря за предложенията. Не се пуши покрай нея. Обикновени CD дискове записва. Може пък да е от марката ДВД, на друга записвачка тези TDK ги засича добре. E, мен ми трябваше да си запиша едно Уиндоусче, но явно ще мина към варианта с флашка.

Оттук трябваше да започнеш - с Уиндосчето. Начина по който записваш тези файлове,най-вече софтуера за запис. Устройството ти си е много добре,но не правиш нещата както трябва и по тази причина се получава проблем с дисковете. ISO файловете на DVD носител се записват по съвсем различен начин от MP3 или exe. файл на CD.

• Автор

Оттук трябваше да започнеш - с Уиндосчето. Начина по който записваш тези файлове,най-вече софтуера за запис. Устройството ти си е много добре,но не правиш нещата както трябва и по тази причина се получава проблем с дисковете. ISO файловете на DVD носител се записват по съвсем различен начин от MP3 или exe. файл на CD.

Да, ама записвачката изобщо не иска да го отвори дори като празен диск, файлове изобщо не съм тръгнала да слагам. Този Уин и преди съм го записвала и съм инсталирала от него, и то със същата записвачка и всичко си е работело.

А ми, колегите ви дадоха препоръка - нова записвачка.

Вашата си е "тръгнала"  и дори да успеете да я съживите, то ще е временно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.