Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Phenom II X2 555 Black Edition

Featured Replies

Здравейте обмислям да овърклокна посочения процесор искам ако може да ми дадете някои съвети и според вас подходящ охладител. Cъщо за да не пускам нова тема искам да попитам тук обмислям да си сменям също видео картата конфигурацията в момента ми е CPU- AMD Phenom II x2 555 Motherboard- Gigabyte 880GMA-udh2 am3 socket RAM- Super Tallent 4gb 2x2 ddr3 1333mhz Video- Asus Gt 630 2gb ddr3 насочил съм се към GTX650 Ti  въпроса ми е дали има смисъл да взимам толкова мощна карта предвид моя процесор няма ли да я спъва? Мерси предварително.

• Отговори 57
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колега колко пари имаш за охладител и ще ти дам един вариант вместо да се пънеш с клок ако  искаш нещо по смислено просто си купи Phenom X4 965

мисля че така ще направиш много повече a относно картата незнам дали ще е е спъва обаче със оня четириядрения няма да е спъва.

• Автор

Около 400 лева, но все пак не мисля да го сменям процесора дори и да не го клоквам за охладител повече от 60 лева не мисля да отделям, а  мисля още 4гб рам да си сложа.

• Автор

Между другото забелязах, че и ти си пуснал тема за охлаждане и аз съм се насочил към тези охладители, все пак може да дадете още варианти и някакви идеи до какви честоти може да се достигне с такъв охладител?

Редактирано от Rekstern (преглед на промените)

Около 400 лева, но все пак не мисля да го сменям процесора дори и да не го клоквам за охладител повече от 60 лева не мисля да отделям, а  мисля още 4гб рам да си сложа.

Овърклока меко казано не е за всеки , 1-во иска качествено охлаждане (мислиш да взимаш) , 2-ро трябва стабилно захранване (Така и не се спомена) , 3-то имаш шанс да изпържиш процесора с което автоматично ти отпада гаранцията (ако има такава) и губиш процесора, 4-то с охладител за 60лв. няма да постигнеш хубав клок... Тези процесори са си топли , със клок ще станат още по-топли и охладител под 80-90 лева няма да свърши работа.

Предложението на CpuKiller е добро , защото даже и с добър клок няма да можеш да постигнеш производителността на x4.Та моето предложение за 400 лв. е това:

PHENOM II X4 955 /BOX

PALIT GTX650TI 1GB D5

Обща стойност: 395.45 лв. с ДДС

и продаваш твоя процесор и видео карта :) Не ти трябва да се занимаваш с клок

Все пак сподели какво ти е захранването ?

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

Аз предлагам тва 

PHENOM II X4 965 /BOX - процесорчето спорет мен е по добро щото 5лв разлика спрямо 955 а пък е по добро макар и с малко пък и дъното му поддържа до 140W
GB N65TOC-1GI - фен съм на Gigabyte пък и картата е с фабричен клок.

Обща стойност - 409.87 лв. с ДДС

Незнам дали захранването ще издържи високото TDP на процесора и значително по мощтната карта такаче може да вземеш ново захранване ако продадеш старите чаркове например:

или
или

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Колега колко пари имаш за охладител и ще ти дам един вариант вместо да се пънеш с клок ако  искаш нещо по смислено просто си купи Phenom X4 965

мисля че така ще направиш много повече a относно картата незнам дали ще е е спъва обаче със оня четириядрения няма да е спъва.

Защо да дава излишни пари? Процесора има огромни шансове да се отключи до B55 X4 и с елементарен клок задминава Феном 965.

Към автора процесора не е горещ и носи на клок.

Но си трябва и подходящо дъно, захранване и охлаждане.

По добре си купи нова видео карта. 

Публикувано изображение

Снимката я направих току що. 

• Автор

И аз съм се спрял на гигабаит, но малко по-скъпия вариант, а иначе, ще издържи захранването CoolerMaster Extreme 500W.

Аз пробвах още като го взех преди години да го отключа, но не успях ако ми дадете някои съвет може да пробвам пак.

Защо да дава излишни пари? Процесора има огромни шансове да се отключи до B55 X4 и с елементарен клок задминава Феном 965.

Към автора процесора не е горещ и носи на клок.

Но си трябва и подходящо дъно, захранване и охлаждане.

По добре си купи нова видео карта. 

Публикувано изображение

Снимката я направих току що. 

ех.. де всеки да може да ги отключва хей така... Незнам какво е по-добре - да дава пари за скъпо охлаждане (поне 70-80лв.) и да се надява да може да го клокне - вместо да даде 160 лв. за процесор и да продаде своя.Просто да заложи на сигурното !

• Автор

Овърклока меко казано не е за всеки , 1-во иска качествено охлаждане (мислиш да взимаш) , 2-ро трябва стабилно захранване (Така и не се спомена) , 3-то имаш шанс да изпържиш процесора с което автоматично ти отпада гаранцията (ако има такава) и губиш процесора, 4-то с охладител за 60лв. няма да постигнеш хубав клок... Тези процесори са си топли , със клок ще станат още по-топли и охладител под 80-90 лева няма да свърши работа.

Предложението на CpuKiller е добро , защото даже и с добър клок няма да можеш да постигнеш производителността на x4.Та моето предложение за 400 лв. е това:

PHENOM II X4 955 /BOX

PALIT GTX650TI 1GB D5

Обща стойност: 395.45 лв. с ДДС

и продаваш твоя процесор и видео карта :) Не ти трябва да се занимаваш с клок

Все пак сподели какво ти е захранването ?

Нов процесор не искам да взимам поради простата причина, че искам да го упгреидна главно заради игрите да знам, че и останалите компоненти са важни, но все пак видеото си играе главна роля процесора реших да се пробвам да го клокна просто за да изкарам максимума не ми отговорихте само дали с настоящия ми процесор, ще върви добре или картата е прекалено бърза за него и да взема нормална  GTX650? Също съм наясно как се клоква и какви са рисковете просто пуснах темата за да си кажат мнението и другите за което ви благодаря.

Нов процесор не искам да взимам поради простата причина, че искам да го упгреидна главно заради игрите да знам, че и останалите компоненти са важни, но все пак видеото си играе главна роля процесора реших да се пробвам да го клокна просто за да изкарам максимума не ми отговорихте само дали с настоящия ми процесор, ще върви добре или картата е прекалено бърза за него и да взема нормална  GTX650? Също съм наясно как се клоква и какви са рисковете просто пуснах темата за да си кажат мнението и другите за което ви благодаря.

Ако го овърклокнеш процесора както трябва и го отключиш , няма да спъва гтх 650 ти.

• Автор

И аз съм се спрял на гигабаит, но малко по-скъпия вариант, а иначе, ще издържи захранването CoolerMaster Extreme 500W.

Аз пробвах още като го взех преди години да го отключа, но не успях ако ми дадете някои съвет може да пробвам пак.

ех.. де всеки да може да ги отключва хей така... Незнам какво е по-добре - да дава пари за скъпо охлаждане (поне 70-80лв.) и да се надява да може да го клокне - вместо да даде 160 лв. за процесор и да продаде своя.Просто да заложи на сигурното !

За клока аз просто питам щом казвате, че с охладител за тези пари няма смисъл просто няма да го сменям,а ще си взема видеото и още 4 гб рам и все пак ще попитам пак има ли смисъл с такъв процесор да взимам такава видео карта все пак GTX650 Ti OC си е една доста добра видео карта.

С правилното дъно и малко късмет отключването е елементарно. Но дори и с две ядра процесора носи на клок. 

Моя го хладя с охладител от 24лв Arctic Cooking Freezer 64 модела не се продава отдавна но на пазара има доста богат избор.

• Автор

Ако го овърклокнеш процесора както трябва и го отключиш , няма да спъва гтх 650 ти.

Значи да разбирам, че с този процесор ако не го клокна да се взима гтх 650 ти няма смисъл?

За мен наливането на пари в тази платформа не си струва , единствено ако дъното ти поддържаше ФХ процесорите , щеше да е добре с добавянето на един 6300/6350 и 7790!

Наличния ти процесор е вече доста слаб , и да го клокнеш , пак няма да е кой знае какво - но затова както казаха колеги и дъното трябва да го позволява и трябва закупуването на охладител.

Моя съвет е с тези 400лв. които си отделил, да продадеш процесора и дъното-100-тина лева ще може да им вземеш!

С бюджет от 500лв. се насочи към фм2 платформата , която почети сигурно ще поддържа още 2 поколения процесори и след време ще имаш възможност за упгрейд , за разлика от остарялата ам3 платформа!

Ето какво бих взел

GB F2A85XM-HD3

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

SAPPHIRE HD7790 1GB GD5 BULK

Общо 504лв.

Аз първо бих пробвал с отключване. Нито охлаждане трябва да сменяш за целта, нито имаш шанс да прецакаш процесора. (дъното ти я поддържа тая функция, в книжката към него трябва да имаш инфо) А ако го отключиш реално имаш 955, който аз лично не смятам за слаб процесор. Според мен няма да спъваш с него 650ката. Или дори да я, ще е практически незабележимо. Ако се отключи, инвестирай парите в хубаво AM3+ дъно, охлаждане и видео. Хубавото на АМ3-то е, че можеш да му сложиш твоя процесор, а в някакво бъдеще дори и FX-8350, за разлика от FM1/2 при които ще трябва И процесор да си вземаш, които освен всичко друго са си среден клас процесори без L3 кеш. Освен това fm2-ките са с 37 пина по-малко от АМ3+и са със вградено видео(което ползва сокета на процесора за дата трансфер). Тези два фактора намаляват дата трансфера който остава за самия процеоср, което естествено намалява и производителността му. Както и да е, отплеснах се в ненужни детайли.  Идеята ми е - пробвай да отключиш проца-ако стане - кеф. Ако не стане, тогава мислиш за нови чарколя. Аз лично бих си взел първо видео. И евентуално х4 или х6 феном. И по-нататък хубаво Ам3+ дъно. Да кажем Gigabyte 990FXA-UD5.

• Автор

За мен наливането на пари в тази платформа не си струва , единствено ако дъното ти поддържаше ФХ процесорите , щеше да е добре с добавянето на един 6300/6350 и 7790!

Наличния ти процесор е вече доста слаб , и да го клокнеш , пак няма да е кой знае какво - но затова както казаха колеги и дъното трябва да го позволява и трябва закупуването на охладител.

Моя съвет е с тези 400лв. които си отделил, да продадеш процесора и дъното-100-тина лева ще може да им вземеш!

С бюджет от 500лв. се насочи към фм2 платформата , която почети сигурно ще поддържа още 2 поколения процесори и след време ще имаш възможност за упгрейд , за разлика от остарялата ам3 платформа!

Ето какво бих взел

GB F2A85XM-HD3

ATHLON X4 750K /BOX/FM2

Общо 504лв.

И така може да обаче радеони не ползвам имам си причина пак и съм си фен на NVIDIA

Аз първо бих пробвал с отключване.

Нито охлаждане трябва да сменяш за целта, нито имаш шанс да прецакаш процесора. (дъното ти я поддържа тая функция, в книжката към него трябва да имаш инфо)

А ако го отключиш реално имаш 955, който аз лично не смятам за слаб процесор. Според мен няма да спъваш с него 650ката. Или дори да я, ще е практически незабележимо.

Ако се отключи, инвестирай парите в хубаво AM3+ дъно, охлаждане и видео.

Хубавото на АМ3-то е, че можеш да му сложиш твоя процесор, а в някакво бъдеще дори и FX-8350, за разлика от FM1/2 при които ще трябва И процесор да си вземаш, които освен всичко друго са си среден клас процесори без L3 кеш. Освен това fm2-ките са с 37 пина по-малко от АМ3+и са със вградено видео(което ползва сокета на процесора за дата трансфер). Тези два фактора намаляват дата трансфера който остава за самия процеоср, което естествено намалява и производителността му.

Както и да е, отплеснах се в ненужни детайли. 

Идеята ми е - пробвай да отключиш проца-ако стане - кеф. Ако не стане, тогава мислиш за нови чарколя. Аз лично бих си взел първо видео. И евентуално х4 или х6 феном. И по-нататък хубаво Ам3+ дъно. Да кажем Gigabyte 990FXA-UD5.

Еми ще пробвам пак и аз това мисля да направя, първо задължително да взема видеото и вече ако, ще се сменят процесори и други неща след това.

Погледни коя ревизия е дъното ти, защото може и да се окаже мисия невъзможна.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

• Автор

Значи пробвах пак да го отключа, но след като задам опцията CPU Unlock, която е единствена и както съм чел за моето дъно само с нея би трябвало да се отключи, та след като пусна тази опция нали сейфам си и излизам компа не тръгва просто стои черен екран реснах го тръгна влезнах пак в биосо без да променям нищо след което пак не тръгна и дори и след рестарт си стоеше черен екрана и го дръпхнах направо от щепсела и се оправи аз ли не правя нещо както трябва или просто няма да стане както и очаквах както казах специално за моето дъно е само тази опция.

Погледни коя ревизия е дъното ти, защото може и да се окаже мисия невъзможна.

REV:1.0

С това дъно няма да може да се отключи процесора. Rev.2 позволява,но за съжаление твоето не е такова (не случайно те попитах за ревизията). Така, че тъси друг вариант. В това състояние, дори и клок няма да помогне много.Процесорчето е слабичко - виж тук.

Здравейте обмислям да овърклокна посочения процесор искам ако може да ми дадете някои съвети и според вас подходящ охладител. Cъщо за да не пускам нова тема искам да попитам тук обмислям да си сменям също видео картата конфигурацията в момента ми е CPU- AMD Phenom II x2 555 Motherboard- Gigabyte 880GMA-udh2 am3 socket RAM- Super Tallent 4gb 2x2 ddr3 1333mhz Video- Asus Gt 630 2gb ddr3 насочил съм се към GTX650 Ti  въпроса ми е дали има смисъл да взимам толкова мощна карта предвид моя процесор няма ли да я спъва? Мерси предварително.

Дънната платка ти е огън...

Можеш този двуядрения Феном да го направиш 4 ядрен и пак да си го клокваш на воля. Трябва ти само яко захранване и хубаво охлаждане.

• Автор

С това дъно няма да може да се отключи процесора. Rev.2 позволява,но за съжаление твоето не е такова (не случайно те попитах за ревизията). Така, че тъси друг вариант. В това състояние, дори и клок няма да помогне много.Процесорчето е слабичко - виж тук.

Да наясно съм, че е слабичко все пак аз го взех преди 4 години  даже може и повече да са обаче реших вместо да сменям дъно да си взема направо един

Phenom II X4 965 който в емаг е на доста прилична цена + видео картата, която си остава GTX650 Ti http://www.emag.bg/komponenti-periferni/pc-komponenti/procesori/procesor-amd-phenom-ii-x4-965-3400mhz-socket-am3-black-edition-product

Дънната платка ти е огън...

Можеш този двуядрения Феном да го направиш 4 ядрен и пак да си го клокваш на воля. Трябва ти само яко захранване и хубаво охлаждане.

Както казах опитах се пак, но не стана когато включа компа просто не тръгва смисъл включен е, но стои черен екран, а захранването ми не мисля,че е лошо CoolerMaster Extreme 500W

• Автор

Да процесора от емаг

AMD Phenom II X4 965, 3400MHz, socket AM3, Black Edition

Само вземи 7790 , понеже е по-бърза от 650Ти

Наясно съм, че е по-бърза, но пак предпочитам 650 просто както казах не съм фен на ати мерси все пак иначе бих се радвал ако ми предложиш някоя нвидиа според теб, която ще си пасне по-добре с останалите компоненти въпреки, че аз мисля че тази е най- доброто което може да се сложи за тази конфигурация.

Вземи го ъпдейтни този BIOS и пробвай пак с отключването.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.