Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Phenom II X2 555 Black Edition

Featured Replies

Наясно съм, че е по-бърза, но пак предпочитам 650 просто както казах не съм фен на ати мерси все пак иначе бих се радвал ако ми предложиш някоя нвидиа според теб, която ще си пасне по-добре с останалите компоненти въпреки, че аз мисля че тази е най- доброто което може да се сложи за тази конфигурация.

АМД си пасва най-добре с АМД видеокарти а не с Nvidia.

• Отговори 57
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Вземи го ъпдейтни този BIOS и пробвай пак с отключването.

Аз съм го упдейтвал, но гледам има нов упдеит, ще го сложа и ще пробвам пак, а иначе волтажите да ги пипам ли ?

АМД си пасва най-добре с АМД видеокарти а не с Nvidia.

Е това е ясно ама все пак предпочитам нвидиа даже аз бих сменил и процесора с интел просто сега искам да го упгреидна колкото да издържи още някоя година и след това, ще сменя всичко и процесора определено няма да е амд.

Редактирано от Rekstern (преглед на промените)

• Автор

Имам един последен въпрос значи вече твърдо реших да взема Phenom II X4 965 + GTX650 Ti, но се чудя точно на коя марка да е дали на  палит или гигабаит и също да попитам от този саит никемнет доставката колко излиза, защото от емаг, ще взема процесора, но там нямат видеото пак в другите като гледам се плаща доставката?

Имам един последен въпрос значи вече твърдо реших да взема Phenom II X4 965 + GTX650 Ti, но се чудя точно на коя марка да е дали на  палит или гигабаит и също да попитам от този саит никемнет доставката колко излиза, защото от емаг, ще взема процесора, но там нямат видеото пак в другите като гледам се плаща доставката?

доставката от никем за видео картата ще ти излезе +/- 10 лв. Аз отначало ви казвах ,че клока няма да стане хей така и да скачаш на Phenom x4 + 650 ti ,но не ме слушате ... иначе взимай ревизията на гигабайт ;) много по-добре е :)

• Автор

доставката от никем за видео картата ще ти излезе +/- 10 лв. Аз отначало ви казвах ,че клока няма да стане хей така и да скачаш на Phenom x4 + 650 ti ,но не ме слушате ... иначе взимай ревизията на гигабайт ;) много по-добре е :)

Мда аз процесорчето го поръчах вече, защото в емаг е намален в момента за 142 лева мисля, че е доста добра цена и безплатна доставка, а за тази говориш нали http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N65TOC-1GI? Питам, защото има и с 2 вентилатора.

Мда аз процесорчето го поръчах вече, защото в емаг е намален в момента за 142 лева мисля, че е доста добра цена и безплатна доставка, а за тази говориш нали http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N65TOC-1GI? Питам, защото има и с 2 вентилатора.

няма с два вента онази е N65BOC това означава Nvidia 650 Boost Over Clock

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

няма с два вента онази е N65BOC това означава Nvidia 650 Boost Over Clock

А да вярно.

А 500W, ще ми стигнат ли за този процесор и картата ?

А и забравих да питам поради простата причина, че досега не съм слагал сам процесор смисъл наясно съм как става, но процесор не съм слагал та на интел до колкото знам идват с нанесена термична паста, на амд също ли са така или аз трябва да я нанеса?

А да вярно.

А 500W, ще ми стигнат ли за този процесор и картата ?

А и забравих да питам поради простата причина, че досега не съм слагал сам процесор смисъл наясно съм как става, но процесор не съм слагал та на интел до колкото знам идват с нанесена термична паста, на амд също ли са така или аз трябва да я нанеса?

И на амд идват с термо паста а слагането на прцесор е бебешка работа мн е лесно захранването ще издържи.

• Автор

Мисля обаче ако  я намалят да взема ето тази http://www.emag.bg/komponenti-periferni/pc-komponenti/video-platki/video-karta-asus-nvidia-geforce-gtx650ti-1024mb-gddr5-128bit-dvi-hdmi-pci-e-product от това което са написали май единствената разлика е, че е с 2 вентилатора или просто са объркали, а  иначе ако взема BOC, ще има ли проблем или да си стоя на нормалната?

N65TBOC  e Boost версия и е мн мн по мощна от GTX650 Ti тя е мощна колко HD7850 обаче е по евтина .

• Автор

N65TBOC  e Boost версия и е мн мн по мощна от GTX650 Ti тя е мощна колко HD7850 обаче е по евтина .

Добре тази, която показах не е боост нали, а ако реша да взема боост, защото гледам е 50 лева отгоре има ли смисъл и захранването, ще издържи ли или да си стоя на нормалната ти и да не се хвърлям чак на боост?

Добре тази, която показах не е боост нали, а ако реша да взема боост, защото гледам е 50 лева отгоре има ли смисъл и захранването, ще издържи ли или да си стоя на нормалната ти и да не се хвърлям чак на боост?

Ще издържи спокс.A този асус не е боост но боост е значително по добра но нали последно ще сменяш процесора щот иначе ще става бая спъване от двуядрения ти.

• Автор

Ще издържи спокс.A този асус не е боост но боост е значително по добра но нали последно ще сменяш процесора щот иначе ще става бая спъване от двуядрения ти.

Да процесора е поръчан вече чакам го в сряда значи мога спокойно да сложа боост?

Да процесора е поръчан вече чакам го в сряда значи мога спокойно да сложа боост?

ДА. Значи просто ще надвишиш бюджета си но ако за теб не е проблем взимай бооста .

И по хубаво вземи на Gigabyte с фабричен клок е и е Gigabyte не е Palit 

• Автор

ДА. Значи просто ще надвишиш бюджета си но ако за теб не е проблем взимай бооста .

И по хубаво вземи на Gigabyte с фабричен клок е и е Gigabyte не е Palit 

Да затова просто, ще изчакам малко да събера още пара или направо, ще продам стария процесор ако успея и така, но щом може и като гледам и ревюта наистина е доста мощна, ще почакам.

Вземи GB GV-N65TBOC-2GD

поради главната причина ,че е с 2 вентилатора (по-хладна е) , и заради 2-то гигабайта , защото повечето игри вече заемат повече обем (ако се изразих правилно)

Вземи GB GV-N65TBOC-2GD

поради главната причина ,че е с 2 вентилатора (по-хладна е) , и заради 2-то гигабайта , защото повечето игри вече заемат повече обем (ако се изразих правилно)

И аз това му казах.

Палит недей.  Каквото и да ми говорят, колкото дефектирали видеокарти с тяхното лого съм видял, само на LG мониторите могат да им правят конкуренция по бройка. И аз бих взел гореспоменатия гигабайтски вариант. Напоследък не съм много актуален за видеокартите - кой вариант, кой прозиводител е най-читав и т.н, но 2 гигита, DDR5, добра шина на паметта, охлаждането изглежда хубаво... Звучи като добро видео.

Взимай 7790 която ти предложих за 250лв. Не бъди фен на дадена марка , а вземи най-доброто за цена плоизводителност!

• Автор

Добре не споря щом казвате и аз съм на това мнение, ще взема на гигабайт.

Взимай 7790 която ти предложих за 250лв. Не бъди фен на дадена марка , а вземи най-доброто за цена плоизводителност!

Аз видеото още няма да го взимам, ще помисля още може и да взема на амд картата, която пак ще е boost версията, но все пак както казах не ми харесват първо, че драйверите са им скапани пускат един драйвер на 3 месеца който е бета версия второ нямат physx трето клокването аре за клокване няма да говоря, защото не съм много наясно, но до колкото знам е по- трудно от на нвидиа предпочитам да дам 20 лева отгоре и да знам, че няма си хабя нервите после отколкото да ги спестя и после само да се изнервя и да взема да го метна през джама тоя радеон, защото не съм доволен от тях например на лаптопа на брат ми не иска да му се упдейтва скапаната карта пише му, че има нов упдейт тегли го уж се упдейтва и после като влезнеш в каталиста пак същия и този проблем не е само при него масов е и от амд казват еми обърнете се към прозиводителя на лаптопа.... И преди съм имал радеион не е само това просто дадох пример затова си харесвам нвидиа пускат почти за всяка игра да не кажа за всяка нов драйвер което си е вид оптимизация.

Картата се взима по-възможности в сличея ще дадеш 70лв отгоре за карта идентична по-производителност на 7790.

• Автор

За мен няма смисъл да се спори не, че спорим де благодарен съм на всички които ми отговорихте въпроса е, че както интел са по-добри от амд така и нвидиа са по-добри от видео картите на амд както казах след някоя година, ще сменя и дъно аз затова не исках в момента, защото ако сменям дъно искам да е интелско и да си сложа интел, но все пак в момента нямам такава възможност затова гледам да сменя наложителните компоненти които са процесора и особено видео картата просто сега и да тръгнете да ме убеждавате, че на амд картите са хубави, че не съм прав е може и да не съм да обаче все пак не мисля, че ще сбъркам с тази нвидиа.

Картата се взима по-възможности в сличея ще дадеш 70лв отгоре за карта идентична по-производителност на 7790.

Аз няма да взимам GTX650 TI, а GTX650 Ti BOC, която гледах и бенчмаркове наистина е идентична на 7850, която пък  е по-добра от 7790.

За мен няма смисъл да се спори не, че спорим де благодарен съм на всички които ми отговорихте въпроса е, че както интел са по-добри от амд така и нвидиа са по-добри от видео картите на амд както казах след някоя година, ще сменя и дъно аз затова не исках в момента, защото ако сменям дъно искам да е интелско и да си сложа интел, но все пак в момента нямам такава възможност затова гледам да сменя наложителните компоненти които са процесора и особено видео картата просто ся и да тръгнете да ме убеждавате, че на амд картите са хубави, че не съм прав е може и да не съм да обаче все пак не мисля, че ще сбъркам с тази нвидиа.

Аз няма да взимам GTX650 TI, а GTX650 Ti BOC, която гледах и бенчмаркове наистина е идентична на 7850, която пък  е по-добра от 7790.

Но както казах гледам, че и на 7790 има боостнат вариант който е с 13 лева надолу, и затова казах, че ще помисля не бързам, и все пак предпочитам да дам 13 лева за нвидиата която предполагам пак, ще е малко по-бавна.

Е да прав си но той иска нвидиа затова да взима Boost-а но ако се съгласи да е с радеон да взима HD7790 но да е на гигабайт просто щот е с по ефективно охлаждане и повече памет а игрие искат все и все повече памет както каза колегата Andrey_96 но пак е съпа колкото GTX 650 Boost затова ако иска да спести другия избор е пак на гигабите . Mакарче GTX650 Boost е с по голяма шина на памметта 192bit а HD7790 е 128bit.

Извинявам се дето предлагам се на GB но просто са ми любимата марка.но за жалост нищо не ми е на GB и се надявам скоро на една HD7850 на GB.

• Автор

Е да прав си но той иска нвидиа затова да взима Boost-а но ако се съгласи да е с радеон да взима HD7790 но да е на гигабайт просто щот е с по ефективно охлаждане и повече памет а игрие искат все и все повече памет както каза колегата Andrey_96 но пак е съпа колкото GTX 650 Boost затова ако иска да спести другия избор е пак на гигабите . Mакарче GTX650 Boost е с по голяма шина на памметта 192bit а HD7790 е 128bit.

Извинявам се дето предлагам се на GB но просто са ми любимата марка.но за жалост нищо не ми е на GB и се надявам скоро на една HD7850 на GB.

Според вас, колко мога да му взема на стария процесор?

• Автор

Като гледам може и радеона да взема 7790 GeForce GTX 650 Ti BOOST Radeon HD 7790

3,064

3,388

почти идентични са, а нвидиата е 70 лева отгоре playalistic се оказа прав смисъл аз не бях видял отначало за толкова малка разлика наистина 70 лева са мн пари..

Иначе не мисля да давам още 50 лева за 2гб то нали попринцип видео картата си дърпа и от рамта като не и стига предпочитам да ги метна тия пари за още 4гб рам по-добре ще стане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.