Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво колело да си купя.

Featured Replies

Моля помогнете,искам да си купя хубаво колело което да карам през свободното си време.Цената да му е около 300-350 лева.Нещо като Drag One.

Здравей,

Аз в края на януари си поръчах от Ловеч (българско производство) чисто ново колело ТАКОВА но с опцията

Опция с механични дискови спирачки  328 лв

и съм доволен от него до сега съм нямал сериозни проблеми (само спукана гума по моя вина) аз ти предлагам дам си вземеш нещо такова или такова.Но не ти препоръчвам да си вземеш такова с вилка като на MTB Touareg DH защото ти ограничава маневреността (опира в рамката,но пък е Downhill вилка) .

Здравей,

Аз в края на януари си поръчах от Ловеч (българско производство) чисто ново колело ТАКОВА но с опцията

и съм доволен от него до сега съм нямал сериозни проблеми (само спукана гума по моя вина) аз ти предлагам дам си вземеш нещо такова или такова.Но не ти препоръчвам да си вземеш такова с вилка като на MTB Touareg DH защото ти ограничава маневреността (опира в рамката,но пък е Downhill вилка) .

Ами ще заляга. Дядо му как го е правил? Мен пък ми опираше в мъ**те навремето, затова карах само напред, а в завоите ниско до асфалта. 

:) Едно от нещата, с които се занимах на времето активно, сега любителски... Кде и как искаш да караш колелото? Казваш през свободното време. Ами ОК, ама къде и кака? Защото и аз през свободното време карам вече, но в планината и наблягам на AM, XC стил и все по-малко на DH-а... За мое огромно съжаление... Та, ориентирай ни какво искаш да правиш, че да дадем най-добрият съвет...

Тя вилката не пречи чак толкова, че да се заляга на завоите.

Ами ще заляга. Дядо му как го е правил? Мен пък ми опираше в мъ**те навремето, затова карах само напред, а в завоите ниско до асфалта.

Аз съм пробвал и като завия докрай и да опре губя равновесие просто си завива достатъчно,но имам предвид ако трябва да се движиш по коридора до мазата...(не че не намерих решение вдигам го на задна гума и го бутам).

А относно за повече инфо за 350 лв няма голям избор за различните карания.

• Автор

Здравей,

и съм доволен от него до сега съм нямал сериозни проблеми (само спукана гума по моя вина) аз ти предлагам дам си вземеш нещо такова или такова.Но не ти препоръчвам да си вземеш такова с вилка като на MTB Touareg DH защото ти ограничава маневреността (опира в рамката,но пък е Downhill вилка) .К

Колелата които ми показа ми харесват ама аз си търся нещо по леко.Но пък може да реша да си взема някое от тези.

:)

Едно от нещата, с които се занимах на времето активно, сега любителски...

Кде и как искаш да караш колелото? Казваш през свободното време. Ами ОК, ама къде и кака? Защото и аз през свободното време карам вече, но в планината и наблягам на AM, XC стил и все по-малко на DH-а... За мое огромно съжаление...

Та, ориентирай ни какво искаш да правиш, че да дадем най-добрият съвет...

Трябва ми леко колело главно за ускорение и скоростни отсечки.

Редактирано от ivan1905 (преглед на промените)

Здравей,

Човек, тия са такива пръчки. Ти имаш ли идея тая двукоронн вилка колко тежи, а прави ход реално 80 mm. Не си заслужава.

Истината е Drag One, щом влиза в бюджета с идеята за напред да го ъпгрейдне малко или много.

Или 2-ра ръка, някое RAM HT. И определено в този ценови диапазон - HardTail, че с тия измислени шокове и втулките ще заминат и въобще, такава глупост ще е.

А геометрията няма и да я коментирам!!! Слава богу, че поне всичко, де си показал, е OverSize чело, че само това ги прави с 1 идея по-добри от тези на Илиенци!

• Автор

Човек, тия са такива пръчки. Ти имаш ли идея тая двукоронн вилка колко тежи, а прави ход реално 80 mm. Не си заслужава.

Истината е Drag One, щом влиза в бюджета с идеята за напред да го ъпгрейдне малко или много.

Или 2-ра ръка, някое RAM HT. И определено в този ценови диапазон - HardTail, че с тия измислени шокове и втулките ще заминат и въобще, такава глупост ще е.

А геометрията няма и да я коментирам!!! Слава богу, че поне всичко, де си показал, е OverSize чело, че само това ги прави с 1 идея по-добри от тези на Илиенци!

Ако може да ми отговориш кое е по добре да си взема употребяван RAM HT или DRAG ONE

Редактирано от ivan1905 (преглед на промените)

RAM HT е много добро. Българо-английски проект е, ама е изпипано: http://www.ram-bikes.com/bg/view_bikes.php?bikes_id=7 Ама това е тазгодишната серия.

На 2-3 годинки, поддържани, търси ги в МТБ форума, имат добър пазар там: http://www.mtb-bg.com/forum/viewforum.php?f=16&sid=f57cbc2f5bcbc6d941627a57bac8d0bb

Купи си...Балканче!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.