Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за прахосмукачка без торба Samsung

Featured Replies

Здравейте отново! Жена ми си е харесала тази прахосмукачка: 

Прахосмукачка без торба Samsung VC 4320, 1.3 l, метална тръба, 1600 W, HEPA, син

Моля за вашите компетентни мнения по въпроса, понеже нямам никаква представа от такъв вид прахосмукачки без торба!? В сайта има и други, като само на втората Heinner XV-4040-GR видях, че има положително мнение, но нямам представа дали е добра! Както и да е, жена ми си е харесала самсунга и се надявам да напишете няколко реда, дали си заслужава инвестицията!? Благодаря!

Чел съм по други форуми много лоши коментари и нито един добър за марката  :no-no: където са 100 , прежалете още 30/40 и си купи марка :)

Zelmer - нещо от сорта :D

Значи - ето го първия добър :) . Две години ползвах такава, и не ми е създавала никакви проблеми. Май не е точно същия модел, но пак е Samsung, без торбичка, а с контейнер. Последният е много удобен за изхвърляне на боклука, после само го изплаквах. Естествено, трябва да се наглеждат и почистват филтрите, иначе почва да се товари.

Определено се задръстват и трябва да се мият. Абе най-добре е някой друг да чисти.  :D

Zelmer имат възможност и за торбичка. Реално нея също я вадиш и хвърляш...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Жената си е харесала точно тази и за това реших да питам. Иначе имаме и хладилник с фризер 2 в 1 пак на самсунг и нямаме никакви проблеми. Прахосмукачките са друго нещо и за тях не знам дали са добри. Иначе тази на Heinner XV-4040-GR ми се видя много по-мощна, но не знам чие производство са!? Зелмер от Зора не е много скъпа, но пък няма безплатната доставка, както я има в е-MAG.

Аз също смятам, че Самсунг са нелоша марка. 

По отношение прахосмукачките без торба съм малко скептично настроен.

До преди година винаги сме ползвали прахосмукачки от най-нисък клас с постоянна торба. След като и последната нещо и се беше повредило реших, че този път ще купя нещо по-качествено и по-модерно. Веднага намерих подходяща тема в БГ-Мама и везните наклониха към Зелмер 135лв. с контейнер, който може да се ползва и със сменяеми торбички, доста мощна и със турбо четка. Контейнера го ползвахме точно 2 месеца (жена ми има манията почти всеки ден да пуска прахосмукачка). Един ден от любопитство решихме да сложим едната от 2-те сменяеми торбички, които влизаха в оборудването. Те са от някаква бяла, специална материя - просто перфектни, но ... не ги продават в БГ. Уникална разлика. Чак с торбичката разбрах защо толкова я хвалят тази прахосмукачка - от 5см. дига килима. Сега ползваме хартиени. Също вършат идеална работа, но белите са перфектни.

Та съвета ми е:

Проверете в някой от магазините близо до вас, за кои марки и модели продават от белите сменяеми торбички (по-скъпи са от хартиените). След това със жената - в магазина за прахосмукачки. Огледайте внимателно всеки един детайл - четките, тръбите, връзките, дръжката, отварянето, дължината на кабела, стабилността на колелцата. Нека тя да я вдигне, за да види да не и е тежка. И много важно нещо - поинтересувайте се от реалната смукателна мощност. Тя със сигурност не е 1600W, а нещо от сорта на 300-350W.

Успех в избора!

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

абе хора, вие за 100 кинта теми отваряте и искате космическа совалка да вземете  :mad: 

...отивате в магазина, збирате сички модели за по 100 кинта, мерите на кантара и зимате най-тежката !!!!

...тва е рецептата, като за 50 €   ;) 

@rulom ти за колко кинти бачкаш? Нима мислиш, че всеки изкарва по над 500-600лв. месечно, че да не си прави сметката за стоки до 100лв?! А и защо да взима най-тежката - ти ли ще я носиш! Не забравяй, че жена му ще чисти, а не знаеш нищо за нея! А и ако в неговия град е същото положението като в моя (торбички изобщо не се продават) избора на прахосмукачка без торбичка е за 100%-во предпочитане!

Между другото на въпроса му чие производство са Heinner гугъл не помогна много по въпроса - сайта се отваря на два езика - английски и румънски! А името звучи на немски, но едва ли имат нещо общо?!

@SonyСombo каквото и да решите това не е техника, която си заслужава да хвърляш повече пари отколкото е нужно! Майка ми има LG купена за 45лв. и върши работа вече повече от 5 години без никакви проблеми! Така, че няма какво да се чудите, а купете, това което си харесате!

• Автор

@SonyСombo каквото и да решите това не е техника, която си заслужава да хвърляш повече пари отколкото е нужно! Майка ми има LG купена за 45лв. и върши работа вече повече от 5 години без никакви проблеми! Така, че няма какво да се чудите, а купете, това което си харесате!

Благодаря, така и ще направим!

...писано е много за прахосмукачки, перални и пр. обслужващи уреди!!!!....тва че некой го мързи да чете препоръки из стари теми, не означава, че 20 човека сме длъжни да се повтаряме на секи секидневен питач!!!!  ;)  ....а принципно избора на уред требва да почне от работни повърхности на уреда, площ на чистене, честота на чистене, степен на замърсяване и т.н. .... ....моам да пишем и още, ма че се повторим, казвал съм го вече неколко пъти из подобните теми  ;)

Имам Samsung някаква подобна, без торбичка, и съм много доволен. Телефоните им не харесвам, но от прахосмукачката нямам оплаквания. И никога не бих взел прахосмукачка, на която да и сменям торбичките... Още един консуматив за който да мисля - не, мерси!

тия без торба са вид циклон - имат хепа филтър, който много бързо ще се задръсти при липсата на торба... прахосмукачка с воден филтър няма конкуренция... ние имахме рейнбоу, обаче след 20 години ползване изгоря мотора. сега искат 700лв за нов, и искат те да ми го сменят... дгд... харесъл съм си турските arnica (hydra plus), в заводите на които се прави рейнбоу, а прахосмукачката струва около 300лв...

п.с. имаме и делонги с воден филтър (ако за чисене ти трябват 15 мунути, времето за миене на съда е двойно и пак не се мие както трябва) много е важно каква форма им съда за вода... тогава се чудех между делонги и зелмер, но като чета по форумите и зелмер са мислени от идиоти и пак целия ставащ мокър докато измиеш съда за вода (пък и нещо хибридите торбичка/воден резервоар никога не са ми харесвали)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

тия без торба са вид циклон - имат хепа филтър, който много бързо ще се задръсти при липсата на торба

Не е вярно. Казвам го от опит. За две години не съм го сменял, само го изтупвах от време на време, като се замърси много.

Има си хас професора да е от Варна и да не ползва рейнбоу :) фирмата представител е от Варна и добре че си смених номера на телефона та не ми звънят повече ,  дай боже всекимо да се сдобие с подобен уред за близо 4000 лева :shock11:

Не зная каква толкова философия е да измиеш водния контейнер :(поне на боклучивата турска която ползвам :no-no: няма прах изхвърлена от нея , не се занимавам с торбички нито пък с купуване на такива .

За автора - ето един цитат от притежател на марката :)

Не мога да ти препоръчам конкретна марка и модел.
За сметка на това горещо те съветвам да забравиш за Samsung!
Имам една с "контейнер", която след 1 година почна да бучи и да не смуче. Моделът е по-малкия от този, няма регулиране на мощността от маркуча и няма Hepa. Вече е почти на 3 години и изпадат колелцата на четката за под. Регулатора на мощността се повреди, грее като печка, трудно се движи по килимите, почти половината прах си излиза отзад (при три филтъра), корпуса се наелектризира и събира праха... С две думи - боклук от класа! Чистя не повече от 1-2 пъти седмично малко жилище, не офис или зала.
Сравнявах Samsung с 13 годишния Bosch, който си работи без проблем с една хартиена торба и два филтъра. Еми познай кой е номер 1? Въпреки, че съм смукал вар, бетон и цимент при ремонтите вкъщи с него.

Както ти казаха в тоя ценови клас не може да очакваш чудеса но с 50% повече може и с турбочетка да се вземе :D

ZELMER 2750.0 SK Clarris Twix

Редактирано от jonov (преглед на промените)

На мене ми писна само пари за торбички да се дават ! 3 бр. 4 лв. и като е пусниш, лампичката пак си светва че е пълна (уж) и по някои път тези хартиени торбички се спукват :mad:

Стига бе, вие шегувате ли се. С една торбичка караме по 2 месеца и повече. Вадиш, хвърляш, слагаш нова. За какви 4лв. говорим - то много голям разход на 6месеца. Хем прахосмукачката си работи с пълната мощност, хем въобще човек не се занимава да почиства контейнера и циклонния филтър след всеки 2-3 почиствания с прахосмукачката.

@rulom ти явно си богаташче, и стоки до и под 100лв. не те интересуват, та почваш пак да пишеш излишни работи!

Каквото човека си избере това ще вземе - все пак се съобразява и с бюджета си ;)

• Автор

Стига сте спорили! Жената вече си избра, пък и нали тя дава половината пари все пак. Прахосмукачката е поръчана вече, и се чака доставка. Пък и у дома почти ни няма, така че се чисти веднъж седмично!

@jonov цитата, който си дал е за съвсем друга прахосмукачка на самсунг, но това вече няма значение!

но като чета по форумите и зелмер са мислени от идиоти и пак целия ставащ мокър докато измиеш съда за вода

Не знам какво значение има да изплакнеш един съд с вода и това от коя фирма е произведен? Кофа като кофа. Кое му е трудното? С какво кофата на Зелмер е по-калпава от кофата на Самсунг или Циклон? 

Който е ползвал прахосмукачка с воден филтър надали ще помисли за нещо друго.

А относно торбички - еднократни или не - мога само да спомена как майка ми напълни апартамента с молци от "2-3 почиствания".

Редактирано от KTT (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Имаме вкъщи прахосмукачка Самсунг от 2000 година.Работи перфектно до днес,много тихо работи.Така че марката,на която се е спряла жена ти,е много добра.Обаче какво е това прахосмукачка без торба?

Стига сте спорили! Жената вече си избра, пък и нали тя дава половината пари все пак. Прахосмукачката е поръчана вече, и се чака доставка. Пък и у дома почти ни няма, така че се чисти веднъж седмично!

@jonov цитата, който си дал е за съвсем друга прахосмукачка на самсунг, но това вече няма значение!

Имам почти същата от година и половина. Върши работа. Трябва да се пере филтъра(който е под каната, в която се събира боклука) от време на време. Прави ми впечатление, че мотора доста загрява при работа, което не ми харесва, но засега държи-все още е в гаранция :) . Ползвам я на 80-90% от мощността.

Имаме вкъщи прахосмукачка Самсунг от 2000 година.Работи перфектно до днес,много тихо работи.Така че марката,на която се е спряла жена ти,е много добра.Обаче какво е това прахосмукачка без торба?

По-добре не питай  :) . Че ако ти кажем, ще поискаш да смениш твоята ... 

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Прозвуча ми подобно на автомобил без колела.Това е вероятно подобно на Уралеца-прахолякът се събира в долната част на прахосмукачката,която е отделена от горната от един мъхест плат.

Имам почти същата от година и половина. Върши работа. Трябва да се пере филтъра(който е под каната, в която се събира боклука) от време на време. Прави ми впечатление, че мотора доста загрява при работа, което не ми харесва, но засега държи-все още е в гаранция :) . Ползвам я на 80-90% от мощността.

Да не те отчайвам но това,че двигателят загрява пове4е от нормалното,е доста зле.Работата отива към нов ротор най-малкото.Никога не използвай торбички за еднократна употреба.

Никога не използвай торбички за еднократна употреба.

:)  :super:

Сигурен съм, че ще те послуша ;) 

Става дума за такава прахосмукачка:

Публикувано изображение

Боклукът се събира в прозрачната пластмасова кана. Като се понапълни, вадиш я от прахосмукачката, и изсипваш съдържанието в боклука. При добро желание може да я изплакнеш с вода, съхне бързо. Не е съвсем като Уралеца (имали сме и такава) - много по-добро е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.