Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за конфигурация до 1200лв. с периферия.

Featured Replies

Здравейте.

Компютъра ще се ползва за предимно за музика, филми, и работа с офис и мрежа. Игри няма да се играят на него.

Спрял съм се на няколко кое да избера.

Държа процесора да бъде на интел и видео картата nvidia.

Монитора и периферията ще се избират на място в магазина.

http://www.technomarket.bg/products/09125950/neo-5562-xperience

http://www.technomarket.bg/products/09123513/neo-i2281-xperience

http://www.technomarket.bg/products/09126252/lenovo-h430-bgb601-57311599

Готова конфигурация никога , ама никога не се взима !!! Нестига ,че имаш гаранционна лепенка и че конфигурацията има обща гаранция , ами и слагат застарели и отлижали компоненти!!! Никога не взимай ! Ако е до 750 лв. това е много по-добре !

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155

2X4G DDR3 1600 GEIL EVO VELOCE

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

NJOY 450WGX 450W Passive PFC

DAOTECH K62 MIDDLE ATX

Обща стойност: 762.84 лв. с ДДС

Щом няма да играеш игри , изобщо няма смисъл от външна видео карта ! Вградената ще ти е съвсем достатъчна и ще е по-добра от на всички тези конфигурации от Techno.... ! Тук получаваш и5 , там получаваш стари пентиумчета , тук получаваш 8 гб рам на 1600 мхз , а там 8 гб ,но на 1333 (може и толкова да не е) , тук няма да ти слагат гаранционна лепенка , а ще ти дадат на всеки компонент гаранция по отделно !. Сравни конфигурациите и сам ще се убедиш в това което казвам :) Никога не се купува компютър от ТехноХХХХ..

Аз бих взел  AMD Athlon 750K FM2  Дънна платка за около 100 лева FM2 сокет

Една карта 7750

8GB Ram PSU - Fortrone HE-500

Кутия - CM 431

И общо взето това в кутията за монитор някои колега да предложи :)

Готова конфигурация никога , ама никога не се взима !!! Нестига ,че имаш гаранционна лепенка и че конфигурацията има обща гаранция , ами и слагат застарели и отлижали компоненти!!! Никога не взимай ! Ако е до 750 лв. това е много по-добре !

ASROCK B75 PRO3-M /B75/1155

I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155

2X4G DDR3 1600 GEIL EVO VELOCE

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

NJOY 450WGX 450W Passive PFC

DAOTECH K62 MIDDLE ATX

Обща стойност: 762.84 лв. с ДДС

Щом няма да играеш игри , изобщо няма смисъл от външна видео карта ! Вградената ще ти е съвсем достатъчна и ще е по-добра от на всички тези конфигурации от Techno.... ! Тук получаваш и5 , там получаваш стари пентиумчета , тук получаваш 8 гб рам на 1600 мхз , а там 8 гб ,но на 1333 (може и толкова да не е) , тук няма да ти слагат гаранционна лепенка , а ще ти дадат на всеки компонент гаранция по отделно !. Сравни конфигурациите и сам ще се убедиш в това което казвам :) Никога не се купува компютър от ТехноХХХХ..

Не разбирам много от хардуер, но доолавям разликата. Благодаря за съвета. Но лошото е, че имат офиси само в София и Нови Искър. Понеже половината сума ще я искам на лизинг. Аз затова и се насочих към тези магазини. Някой ако има предложение за Пловдив, ще съм му благодарен.

BB код:
ASUS P8H77-V /H77 /1155 - мисля че няма да се прави клок затова съм сложил чипсет H77 който е с повече екстри докато Z77 е предимно за клок.

Обща стойност - 1 201.73 лв. с ДДС -  с монитор вече другите мишки и клавиатура отделно орязъл съм малко от захранването защото се пак е с вградено видео но за сметката на 1TB хард,добро дъно и качествена кутия и монитора е IPS.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

BB код:
ASUS P8H77-V /H77 /1155 - мисля че няма да се прави клок затова съм сложил чипсет H77 който е с повече екстри докато Z77 е предимно за клок.

Обща стойност - 1 201.73 лв. с ДДС -  с монитор вече другите мишки и клавиатура отделно орязъл съм малко от захранването защото се пак е с вградено видео но за сметката на 1TB хард,добро дъно и качествена кутия и монитора е IPS.

Тази конфигурация е също много хубава,но с това захранване...Бих сложил по-евтино дъно,все пак всяко LG1155 би вършило работа,и да добавя пари към по-качествено захранване.

Редактирано от not (преглед на промените)

Тази конфигурация е също много хубава,но с това захранване...Бих сложил по-евтино дъно,все пак всяко LG1155 би вършило работа,и да добавя пари към по-качествено захранване.

Ми то смисал да се режи от дъно няма по хубаво от кутия с някоя CM 430 примерно но аз мисля че няма смисал да се слага по свястно захранване се пак вградено видео и 77W процесор.

Не разбирам много от хардуер, но доолавям разликата. Благодаря за съвета. Но лошото е, че имат офиси само в София и Нови Искър. Понеже половината сума ще я искам на лизинг. Аз затова и се насочих към тези магазини. Някой ако има предложение за Пловдив, ще съм му благодарен.

За пловдив иди в Ариел99 намират се на бул.Дунав 61 много коректни са само кажи какво искаш и те ще ти го доставят е естествено с доставки и всичко ще излизне 1300лв примерно. и от там може да се разберете за изплащане.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Ми то смисал да се режи от дъно няма по хубаво от кутия с някоя CM 430 примерно но аз мисля че няма смисал да се слага по свястно захранване се пак вградено видео и 77W процесор.

Това,че няма да се играят игри,не означава,че трябва да вземе някакво скапано захранване,точно обратното.Качественото захранване си е качествено,независимо от целите ти и е препоръчително.Освен това ще има и възможност за ъпгрейд в бъдеще.Като се резне от дъно,ще има пари за хубаво захранване,е,може и с няколко лева отгоре,но не мисля,че това ще му пречи на автора.

Това,че няма да се играят игри,не означава,че трябва да вземе някакво скапано захранване,точно обратното.Качественото захранване си е качествено,независимо от целите ти и е препоръчително.Освен това ще има и възможност за ъпгрейд в бъдеще.Като се резне от дъно,ще има пари за хубаво захранване,е,може и с няколко лева отгоре,но не мисля,че това ще му пречи на автора.

Като стана въпрос за захранвания и ъпгрейди, ето една информация от вчера:

информация

Май ще се налага в бъдеще и по едно предупреждение за възможни проблеми и начините за тяхното решаване. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Моят съвет е, ако не си много на зор да изчакаш още малко за новите процесори на Intel - Haswell

Хем са по-производителни, хем си с актуална машина.

Тия Коре-та, кво ги гледаш вече...почват да остаряват.

Бива ли да хвърлиш толкова пари за остаряващ процесор, и не само процесор.

Пак си помисли, но моят съвет е да изчакаш още 2-3 месеца, тъкмо ще посъбереш още някой лев.

За мен лично си струва да потърпиш малко, но решението си е твое!

В случая с Haswell  ще спечели само по-висока цена. Освен това и първите дъна ще бъдат на цена около 300 лева. Ще трябва да почака доста повече от 2-3 месеца ми се струва. Може би заради вградената графика да, но пък на него му върши работа дори един G860  с HD Graphics.  А за филмите определено трябва добър монитор, ако ще ги гледа на тях. Ще трябва да се съобрази и с дъното, ако пък иска да гледа и bluray  с вградената видеокарта. Това означава, че не може да се мине с евтино дъно без HDMI  изход, ако не се взема външна видеокарта. Не, че няма евтини дъна с HDMI,  но пък има и такива без. Тогава проблеми - ще трябва да се слага външна видеокарта. За монитор примерно това:

Публикувано изображение

Останалите пари за конфигурацията и останалата периферия. А за целите не трябва нещо кой знае какво, освен подходящо дъно и за предпочитане истински четириядрен процесор. Процесора естествено за по-добро изобразяване на сайтове с много флашове, че дори и i3  се тормози малко спрямо i5. 

Като стана въпрос за захранвания и ъпгрейди, ето една информация от вчера:

информация

Май ще се налага в бъдеще и по едно предупреждение за възможни проблеми и начините за тяхното решаване. 

Имах предвид точно захранванията на Seasonic. ;) За други даже изобщо не съм се сетил!

Имах предвид точно захранванията на Seasonic. ;) За други даже изобщо не съм се сетил!

Все пак забележи, че евтините модели не присъстват в списъка. А те главно се препоръчват тук. Решение има и в коментарите долу е описано, но пък няма да могат да се ползват някои енергоспестяващи функции на новите процесори. Ситуацията е цунг цванг.

Все пак забележи, че евтините модели не присъстват в списъка. А те главно се препоръчват тук. Решение има и в коментарите долу е описано, но пък няма да могат да се ползват някои енергоспестяващи функции на новите процесори. Ситуацията е цунг цванг.

Да,но може да се реже от конфигурацията за прилично захранване на Seasonic,само ако мисли за бъдещ ъпгрейд.

Проблема, ако може да се нарече такъв, е че PSU-тата ще трябвало да доставят 0,05А, за разлика от досегашните 0,5А.

Ми не съм съгласен с теб, че градският ще получи само по-висока цена.

Хасуелът ще бъде, поне 2-3 пъти по-бърз от Ивитата.

Така, че новите процесори на Интел ще бъдат по-скъпи, но с нова архитектура,. и най-вече по-производителни при това чувствително.

Хасуелите на Интел ще включват и поддръжка за Direct X 11.1, OpenGL 4.0, OpenCL 1.2 и ще възпроизвеждат материали с 4К разделителна способност.

Дъното щяло да бъде 300 лв, но си взима актуална машина, нали? Пък и като поизчака малко означава, че ще е посъбрал и още някой лев.

За мен лично си струва и аз бих поизчакал

Щото сега ще иска да гледа филмчета, после ще иска да гледа блу рей филмчета, после ще си купи 3Д телевизия и ще иска да гледа 3Д/4К и т.н

А като се отвори още малко ще иска да рипва, да конвертира видео файлове и т.н.

Но си прав, че и тия Корета ще му свършат работа.

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Чел си нещо за вградената видеокарта, а не за процесорната част. Да, тя ще е толкова по-бърза и аз точно това казах. Ще има възможност и за клок дори на евтините предложения и то в доста добър диапазон. В случая обаче говорим за 1200 лева, филми и интернет. Това означава добър монитор, добри възможности за включване на аудиотехника ( не знам как ще ползва тая конфигурация питащия), добър процесор за да не са тегави страници като bet365  и евентуално някое SSD  за по-бърза работа.  Тая работа отлично се върши сега и от един I53330  с що годе подходящо евтино дъно, поне 8 GB RAM, щом мисли да се рови и в Интернет. Не му трябва дори кой знае какво захранване като мощност и качества, стига да е качествена марка. Не трявба да обръща внимание и на кутия, защото няма никакви критични температури, нито огромни видеокарти. 

Ми не съм съгласен с теб, че градският ще получи само по-висока цена.

Хасуелът ще бъде, поне 2-3 пъти по-бърз от Ивитата.

Така, че новите процесори на Интел ще бъдат по-скъпи, но с нова архитектура,. и най-вече по-производителни при това чувствително.

Хасуелите на Интел ще включват и поддръжка за Direct X 11.1, OpenGL 4.0, OpenCL 1.2 и ще възпроизвеждат материали с 4К разделителна способност.

Дъното щяло да бъде 300 лв, но си взима актуална машина, нали? Пък и като поизчака малко означава, че ще е посъбрал и още някой лев.

За мен лично си струва и аз бих поизчакал

Щото сега ще иска да гледа филмчета, после ще иска да гледа блу рей филмчета, после ще си купи 3Д телевизия и ще иска да гледа 3Д/4К и т.н

А като се отвори още малко ще иска да рипва, да конвертира видео файлове и т.н.

Но си прав, че и тия Корета ще му свършат работа.

ахаха 1000 пъти не е ли по-добър ? ще даде само 1000 лв. за процесор и дъно , само и само да бъде "актуален" ,а бюджета е 1200 лв. Щял да събере през това време още някой лев , ами ако е решил да не дава повече пари ???

Благодаря ви за коментарите. Посетих магазина на Дунав 61 който ми препоръчахте и останах доволен от обслужването. Но реших да поизчакам 1,2 месеца да събера цялата сума. Разубедиха ме да взимам настолен компютър на лизинг, дори и половината да покрия аз.

Дори се убедих и в това, че не трябва да се взимат компютри от техно..., в действителност компонентите който ги предлагат са стари и на висока цена в сравнение с по актуалните които се предлагат на пазара. В случея сравнявам продукт-цена.

А да ви попитам за менение за компютрите All in one понеже имам познат който иска да вземе за офис.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Като цяло на изплащане конфигурация идва доста над цената за която е самата конфигурация!

MSI B75MA-E33, socket 1155

Intel® Core™ i5-3470 3200MHz, IvyBridge, 6MB, socket 1155, Box

Dual Channel Kingston 8GB (по 2 в комплект, с 4096MB всяка), DDR3, 1600MHz, 10th Anniversary Series

Seagate 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3, ST1000DM003

Cooler Master GX Lite Black, 500W

Cooler Master Elite 335U, Черна

LED IPS Philips 21.5", Wide, DVI, Slim, Черен Cherry, 227E4QSD

Общо 1057лв. с ДДС и безплатна доставка , която за пълна конфигурация е приблизително 40лв.

Ето и вариантите за изплащане в магазина!

3 месеца - х357.42лв. = 1126.27лв.

6 месеца - х196.21лв. = 1177.24лв.

9 месеца - х135.72лв. = 1221.45лв.

12 месеца - х106.19лв. = 1274.22лв.

и т.н. през 3 месечен период , но както виждаш лихвите са доста големи!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.