Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за китайски телефон

Featured Replies

Здравейте ! 

Какво мислите за този телефон http://www.cellphonemic.com/5-inch-android-phone/bedove-hy5001 . 

Какво друго бихте предложили за до 200$, не ми се затварят изобщо много пари за телефон.

Мисля че си заслужава, има добри характеристики за парите си.

И аз съм съгласен с твоето мнение, но не е ли по-добре да си вземе нещо с гаранция от България, за да си няма после главоболия с тези непознати никому телефони? Все пак 200$ са 320-330 лева. Да не би да няма нещо сносно за тези пари? Или го примамва "процесора" написан в рекламата. Ама дали е такъв?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Липсата на гаранция винаги е било деликатно нещо със нещата от Китай, но за този price-range не мисля, че ще се издънят и устройството ще си работи дълги години.

Другия деликатен момент е дали производителя ще вади редовно Андроид фирмуеър да оправя бъгове и т.н..

Наистина ниска цена за телефон с такива възможности. Ако може да се нарече телефон. Пълен с възможности. Хубавото е, че е с две батерии, но това надали е голям плюс, защото няма да си ги сменяш постоянно я ... Вярно, че са по 2500, но този голяма екран харчи много ток. Ако го ръчкаш често /игри, WIFI .../ ще се налага всяка вечер да го зареждаш. Виждам, че е с последната версия на Андроид. Това е чудесно. Може би в момента най-добрата и изчистена от бъгове. Предполагам и сам си видял, че телефонът няма български език. Доколкото знам няма начин да му се сложи. Преди известно време отказах поръчката на нещо подобно, защото нямаше български. Ако не бързаш потърси в нета мнения за телефона. Успех.

Наистина ниска цена за телефон с такива възможности. Ако може да се нарече телефон. Пълен с възможности. Хубавото е, че е с две батерии, но това надали е голям плюс, защото няма да си ги сменяш постоянно я ... Вярно, че са по 2500, но този голяма екран харчи много ток. Ако го ръчкаш често /игри, WIFI .../ ще се налага всяка вечер да го зареждаш. Виждам, че е с последната версия на Андроид. Това е чудесно. Може би в момента най-добрата и изчистена от бъгове. Предполагам и сам си видял, че телефонът няма български език. Доколкото знам няма начин да му се сложи. Преди известно време отказах поръчката на нещо подобно, защото нямаше български. Ако не бързаш потърси в нета мнения за телефона. Успех.

За този език знаеш ли колко си прав!! Да му го пратят с китайски, в който има 2000 иероглифа та да го видим как ще се справя с многото му екстри. Аз ненапразно не купувам нищо от тях. Ако ще е нещо, то ще е...ориз, че може да става за ядене поне!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Мисля че си заслужава, има добри характеристики за парите си.

С вградена памет само 4GB и (очевидно) липса на слот за външна такава, паметта ще е свършила докато щракнеш с пръсти...

За този език знаеш ли колко си прав!! Да му го пратят с китайски, в който има 2000 иероглифа та да го видим как ще се справя с многото му екстри. Аз ненапразно не купувам нищо от тях. Ако ще е нещо, то ще е...ориз, че може да става за ядене поне!

Така е. Аз моя телефон го получих на китайски. Ееееее голям зор. Накрая успях да намеря едно видео в нета как се сменя езика.

С вградена памет само 4GB и (очевидно) липса на слот за външна такава, паметта ще е свършила докато щракнеш с пръсти...

Опаа това го бях пропуснал. Колегата е прав. Без слот за външна карта не си струва. Всъщност това, че не го пише изрично не значи, че го няма. Нека автора да пита производителя. Лошо няма ...

Редактирано от 2249 (преглед на промените)

Здравейте ! 

Какво мислите за този телефон http://www.cellphonemic.com/5-inch-android-phone/bedove-hy5001 . 

Какво друго бихте предложили за до 200$, не ми се затварят изобщо много пари за телефон.

Ето едно много добро предложение,доставката до БГ е безплатна,за да се избегнат такси и мито,китайците сами си знаят и пишат по малка сума :)  http://www.minideal.net/russian-lenovo-a820-smart-phone-quad-core-mtk6589-android-4-1-with-4-5-inch-ips-screen.html

Има слот за SD карта, но няма такава в комплекта, странно (обикновено има някакви карти с нисък клас и капацитет). Повече данни на официалния сайт.

Storage External memory: TF card up to 32GB (not included)

Аз не мисля, че това устройство е най-доброто за цената си на българския пазар. Високите разходи по гаранционно обслужване и евентуалните проблеми със софт/ фърмуер поддръжката, както споменаха колегите по-горе са под въпрос.

P.S. Само за справка. Последната версия на Андроид (засега) не е 4.2.1, с която идва телефона, a 4.2.2 от февруари 2013 г. Съжалявам, направих малка редакция на коментара си защото бях пуснал снимка за друго. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Редактирах коментара си, щото малко се обърках в сайта им. Пуснах картинка, но май беше за друг телефон. :)

P.S. В yоutube има доста видео за телефона.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Има слот за SD карта, но няма такава в комплекта, странно (обикновено има някакви карти с нисък клас и капацитет). Повече данни на официалния сайт.

Аз не мисля, че това устройство е най-доброто за цената си на българския пазар. Високите разходи по гаранционно обслужване и евентуалните проблеми със софт/ фърмуер поддръжката, както споменаха колегите по-горе са под въпрос.

P.S. Само за справка. Последната версия на Андроид (засега) не е 4.2.1, с която идва телефона, a 4.2.2 от февруари 2013 г. Съжалявам, направих малка редакция на коментара си защото бях пуснал снимка за друго. :)

А кое би препоръчал, което е по-добро от това, на българския пазар ? :) 

• Автор

Не е задължително да е с 2 сим карти 

Всъщност държиш ли да е от българския пазар ? Питам, защото според мен телефон, купен от България е по-скъп от такъв, поръчан чрез някой от сайтовете за продажба. Има доста проверени сайтове, които предлагат добри условия. Не знам дали българска фирма ще даде гаранция за телефон от този произход.

^ Телефоните от българския пазар наистина са най-малко два пъти по-скъпи, ако говорим за параметрите на устройството от първия коментар. Според мен все пак трябва да има някакъв компромис. Ако човек се забие само в четирите ядра CPU, 5" лопата, обикновено не забелязва какъв е смисъла да има това устройство, колкото и да е евтино. Аз бих заложил на марка, макар да има по-слаби характеристики.

P.S. Коригирам мнението си по-горе. За България с бюджет в зоната на 350 лв. все още няма нещо, което да си заслужава, в сравнение с този китайфон от първия коментар. Но ако говорим за китайски телефони, базирани на MTK6589 (в рамките на бюджета) е направо бездна. Аз имам наблюдения само върху едно Zopo със същия чип, все още се държи доста прилично. Но не го препоръчвам. Ако трябва да изброя причините за това ще се наложи да напиша роман. :)

• 2 месеца по-късно...

Здравейте.Гледам, че на много места все по често се коментират китайските реплики с андроид, но никъде до сега не прочетох коментар поне за конкретен модел от човек който си е купил такъв.На всички им е ясно /?/ за китайските стоки, качеството, цените им.Видях в Sim.bg Samsung S4 реплика на цена 358лв, с МТК6589-четериядрен, и изненадващо добри характеристики.Ако някой е наясно нека сподели дали тези характеристики са истински или са реклама, защото много сайтове вече предлагат такива модели и на по ниски цени с подобни характеристики/?/.Ако някой е пазарил от този сайт нека сподели дали са коректни и дали написаното от тях е истина.Наясно съм , че оригинала е по добър, нека не коментираме сравнения с оригинали.Въпрос е дали работи предложеното в рекламата въобще, а не колко бързо и с какво качество.Поздрави.

Здравейте.Гледам, че на много места все по често се коментират китайските реплики с андроид, но никъде до сега не прочетох коментар поне за конкретен модел от човек който си е купил такъв.На всички им е ясно /?/ за китайските стоки, качеството, цените им.Видях в Sim.bg Samsung S4 реплика на цена 358лв, с МТК6589-четериядрен, и изненадващо добри характеристики.Ако някой е наясно нека сподели дали тези характеристики са истински или са реклама, защото много сайтове вече предлагат такива модели и на по ниски цени с подобни характеристики/?/.Ако някой е пазарил от този сайт нека сподели дали са коректни и дали написаното от тях е истина.Наясно съм , че оригинала е по добър, нека не коментираме сравнения с оригинали.Въпрос е дали работи предложеното в рекламата въобще, а не колко бързо и с какво качество.Поздрави.

Аз съм много доволен от Lenovo A820.Телефонът е с две сим карти,сглобката е много добра и стегната, параметрите са му реални.Произвежда се само за Азия.Взех го от тоя сайт http://www.minideal.net/russian-lenovo-a820-smart-phone-quad-core-mtk6589-android-4-1-with-4-5-inch-ips-screen.html ,дори сега е на промоция.Сайта е много надежден,добра кумуникация с тях посредством чата горе в дясно.Взел съм още два телефона от тях,доставката до БГ е безплатна,и пристига за 10/12 дена,дори единия дойде на осмия ден.китайците пишат на кашона 10/15$ за да избегнем плащане на мито и такси.Идва ми до пощенския клон в квартала,и не плащам и стотинка повече.Има една година гаранция,но разбира се ,че тя важи за Китай.Така че ако нещо стане телефонът се праща с БГ пощи до там.Някъде бях чел,че едно такова пращане на телефон до там излизало около 30 лева.Понеже телефоните са с китайски софтуер  имат само меню на английски и китайски,от сайта го рутват и му слагат многоезичен пакет,също и гугъл плей.Марки като  Lenovo,ZTE ,Huawei ,не са реплики,това са си техни марки.И предпочитам да взема такава марка,отколкото китайска реплика на Айфон,Самсунг или Нокия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.