Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, Моля да ми препоръчате видеокарта до 450лв.Ориентирал съм се на 7870, ще се играе на 1440х900 поне за сега.. :)

Ето но кажи и какви са останалите компоненти захранване,процесор и кутия защотото да не се окаже че захранването няма да е издържи или процесора ще е спъва или картата няма да се побере в кутията.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Здравейте,

Моля да ми препоръчате видеокарта до 450лв.Ориентирал съм се на 7870, ще се играе на 1440х900 поне за сега.. :)

Само една видеокарта игра не прави. Трябва и процесор, особено за подобна видеокарта. Иначе рискуваш да ползваш само 20-30% от потенциала и, ако си с някоя стара платформа или дори нова с мижав процесор от рода на Athlon x2 или Celeron/Pentium, макар там нещата да са по-добре. Ето едно четиво за размисъл:

http://www.overclockers.ru/lab/49974/Chto_vazhnee_dlya_igrovogo_PK_processor_ili_videokarta_Oktyabr_2012_goda_Vypusk_3.html

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

И аз съм си харесал XT версията. Кутията е Colorful Tower G1, захранването е FSP Epsilon 600, а процесора Phenom II X4 810 като ще се купува и CM Seidon 120mm за лек клок :)

Кутийката не е лоша ама захранването е голямо дърво като му гледам спецификациите.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не знам доколко ще имаш успех, но прегледах няколко стари теста от 2009 година и там след клок достигаш максимум неклокнат E8600 на 3.33 GHz. А това е процесор, който меко казано не става за подобни видеокарти. Тоест искам да кажа, че така или иначе ще имаш спъната видеокарта и е по-добре да се замислиш върху други неща, вместо влагане на пари  в клок. А това не са малко пари - над 200 лева. Те биха могли да се вложат много по-добре. Не спомена какво е дъното, но или един ъпгрейд с нов процесор при продажба настария и спестяване на тия 200 лева за водно или направи смяна на платформата след продажба на старите неща. 

А ето и една табличка, в която си личи процентното изоставане на твоя процесор спрямо тогавашните процесори на Интел, които пък изобщо не могат да се сравняват със сегашните с изключение на I7:

Публикувано изображение 

Хората от тоя сайт са клокнали процесора с 40 % до 3.77 GHz с  Noctua NH-U12P.  Видеокартата е 9800GTX,  но това е без значение, защото детайлите са LOW  за сравнение на производителността при процесорите. Към днешна дата  HD7870  е много по-бърза, новите игри искат и повече процесор и мисията ми се струва леко безсмислена. Освен разбира се ако не искаш да направиш някой тест, за да си начеше крастата.

• Автор

Знам, че процесора е слабичък, но няма повече финанси :) Може след време смяна на платформата. Благодаря за мненията!

Знам, че процесора е слабичък, но няма повече финанси :) Може след време смяна на платформата. Благодаря за мненията!

Aко дъното ти е AM3 или AM3+ по хубаво смени процесора като сложиш по-евтино видео.

Кутийката не е лоша ама захранването е голямо дърво като му гледам спецификациите.

Захранването ,че е боклук , боклук е !!! Аз до преди 1-2 месеца го имах ,но няма да има проблем с неговата конфигурация

Аз исках да насоча нещата към възможен ъпгрейд след продаване на наличните дъно, процесор и вероятно РАМ. Но понеже не си казал точната си конфигурация, а само загатваш, не съм се задълбочавал във вариантите. Може да се окаже, че един нов процесор след продажба на стария и прибавяне на тия 200 лева от водното ще е много по-доброто решение за HD7870, отколкото да го мъчиш тоя процесор с клок. Но ако се съберат 350 лева след продажба на старите неща, много по-доброто решение е една платформа FM2 или AM3+. Точните снметки после, ако се решиш на тоя вариант. Лично аз не бих се занимвал със стар процесор. Всъщност, доста години се занимавах точно с това. До момента смених 5 процесора с GTX460,  която е кажи речи два пъти по-слаба от HD7870,  за да стигна до заключението, че и на нея I5  трябва. 

• Автор

Дъното е Asus M4A88TV EVO USB3, рамта е 4x2GB  XMS3 на 1600 Mhz. 

До KB2640148: Водното е 100лв. Мисля да взема 7870 XT и след известно време да минавам на Intel, а не сега да взема по - хубав процесор и по - слабо видео и след това да купувам и видео..

• 7 месеца по-късно...

Препоръчайте и за мен една видеокарта "средна хубост":

Дънна платка Asus M4A88T-V Evo/USB3Процесор: AMD Phenom II X4 955 Processor QuadCore 3215 MHz.(Вградена)видеокарта ATI Radeon HD 4250 (368 MB)Системна памет: 3328 MB(4ГБ.)хард диск: SAMSUNG HD322GJ ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Захранване: 500 вата (незнам марката, но е от скъпите).

Няма бюджет, но нещо около 200-300лв.... Компютъра не мой, но предполагам, че ще се акцентира на игрите при работа.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Значи, сега питах собственика за предназначението на машината. Компютъра ще се ползва главно за игри. Бюджета не трябва да надхвърля 300лв., но ако има и добри предложения(според конфигуражията) под 200лв. няма да е лошо. 

Значи, сега питах собственика за предназначението на машината. Компютъра ще се ползва главно за игри. Бюджета не трябва да надхвърля 300лв., но ако има и добри предложения(според конфигуражията) под 200лв. няма да е лошо. 

Под 200 лв. вече се слиза на 7770 или 650, с които пак няма да има проблем с игрите но 7850 е доста по-бърза карта.

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5 176.10 лв. с ДДС

PALIT GeForce® GTX 650 OC(1024MB GDDR5) 180.25 лв. с ДДС

ASUS HD7770-1GD5 186.07 лв. с ДДС

ASUS GTX650-E-1GD5 188.56 лв. с ДДС

Под 200 лв. вече се слиза на 7770 или 650, с които пак няма да има проблем с игрите но 7850 е доста по-бърза карта.

SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5 176.10 лв. с ДДС

PALIT GeForce® GTX 650 OC(1024MB GDDR5) 180.25 лв. с ДДС

ASUS HD7770-1GD5 186.07 лв. с ДДС

ASUS GTX650-E-1GD5 188.56 лв. с ДДС

Предполагам, че "ASUS HD " ще е по-добре, понеже и дъното е Asus. Или се лъжа?

Лъжеш се. Без значение е коя ще вземеш. Иначе под 200 лв. най-доброто е 7790 на Power Color но явно е изчерпана навсякъде.

Най-добре се обади в Никем и Скай и попитай кога ще я зареждат. Не е добра идея да взимаш за същите пари по-слаба видеокарта.

Ето за тази говоря - http://nikem-bg.net/computer-components/POWER-COLOR-AX7790-1GBD5-DHV2-OC/description.html

Намерих на  http://danielicomputers.com/POWER-COLOR-AX7790-1GBD5-DH-OC с 10лв. повече, но не е проблем. Това ли е ще е най-доброто решение, като се има предвид качество-цена? 

Мм това е "отворената" а онова е версия 2 на модела.  А и 12 лв. разлика е колкото две доставки та никак не е малко.

По добре направо се мятай на 260Х та поне да си модерен - http://sky.bg/Details.aspx?ID=23370

пс. В Замунда се продава 7770 VAPOR-X за 140 лв. Това и е най-добрия модел ако по-слаба карта ти върши работа. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.