Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Не мога да реша на коя платформа да заложа FM2 или AM3+.Нямам си на идея какви са намеренията на AMD,във бъдеще дали ще продължат да вадят процесори за FM2 или си казаха всичко за AM3+,предстои ми ъпгрейт но имам дилема на какво да заложа,благодаря ви предварително за отговорите 

Доколкото знам АМ3+ сокета ще е "актуален" още дълго време и AMD ще пуснат нови процесори пак със същия сокет.За FM2 не знам,но аз лично бих си взел AMD с AM3+.Но както каза колегата горе,зависи и от бюджета ти.

Е какво има да решаваш? Едната платформа е за вградена графика, другата не. Ако се колебаеш между Athlon X4  и FX4****, това е друга работа, но за мен работата е от ясна по-ясна, освен ако в момента нямаш пари, а търсиш що -годе нормален процесор. Над Атлона няма какво друго да поставиш, а и клокът му не е кой знае какво. Над FX4*** има доста неща, включително и в бъдеще. 

Не мога да реша на коя платформа да заложа FM2 или AM3+.Нямам си на идея какви са намеренията на AMD,във бъдеще дали ще продължат да вадят процесори за FM2 или си казаха всичко за AM3+,предстои ми ъпгрейт но имам дилема на какво да заложа,благодаря ви предварително за отговорите

Абсолютно несериозно запитване... Какъв е бюджета? За какво ще се ползва компютъра? Какви са другите компоненти? Скоро планира ли се ъпгрейт на други компоненти (и кои) или не? Не сме врачки!
  • Автор

Бюджет 700лв , ще се ползва захранване FORTRON HEXA + 500P видео карта Gigabyte GeForce GT 630

след време ще се сменя и хард 250GB Western Digital Caviar Blue това е което ще остане от стария компютър

Бюджет 700лв , ще се ползва захранване FORTRON HEXA + 500P видео карта Gigabyte GeForce GT 630

след време ще се сменя и хард 250GB Western Digital Caviar Blue това е което ще остане от стария компютър

Чудесно...

А за какво ще се ползва компа? Програмиране? Гейминг? Филми и музика?

За FM2 има и чисти процесори и реално точно те са изгодните. Просто Пентиумите на Интел не са им конкуренция освен когато става дума за "домашно кино".

Определено те са решението ако се търси нещо за невзискателен гейминг тъй като са под 150 лв. и остават пари за видеокарта. При AM3+ процесора изяжда бюджета когато е малък.

Иначе в поговорката "Където свършва FM2 почва AM3+" има много истина.

пс. В случая има налична и няква умряла 630 с GD3 та 750К е логичното решение. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

За тези пари може да се смени и видео картата,която е доста слаба.Ето вижте какво се получава,добавих и рам,ако случайно рам паметта ви е DDR2.

ASROCK 970 PRO3 /AMD970/AM3+

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 A-DATA

GB R785OC-1GD

Обща стойност - 713.35лв.

За тези пари може да се смени и видео картата,която е доста слаба.Ето вижте какво се получава,добавих и рам,ако случайно рам паметта ви е DDR2.

AMD FX-6300 /3.5G/X6/BOX AM3+

4GB DDR3 1600 A-DATA

GB R785OC-1GD

Обща стойност - 713.35лв.

определено!

700 лв са повече от достатъчен бюджет :)

Но пък ако GT630  е достатъчна за нуждите, защо да не се вземе някой FX83**? Не е ясно и дали старата кутия може да се ползва. Или друг, доста добър вариант е едно SSD  за OC. От това май по ще има нужда, щом е за семейни дела. 

Но пък ако GT630  е достатъчна за нуждите, защо да не се вземе някой FX83**? Не е ясно и дали старата кутия може да се ползва. Или друг, доста добър вариант е едно SSD  за OC. От това май по ще има нужда, щом е за семейни дела. 

Съгласен съм само с едно нещо - кутия.Минал ми е през акъла - Ако кутията не е изгодна,може да се вземе тази FD CORE 300 USB 3 ATX BLACK и по-слабо видео катo SAPPHIRE HD7770 GHZ Edition 1G GD5 и пак сме в рамките на бюджета.В случая,процесорът не е най-важен,защото скоро ще има и нови процесори,а авторът ако реши да ъпрейдне ще си вземе много по-мощен процесор от FX6300 без да сменя дъното.Има и друг вариант,да вземе конфигурацията,която му предложих по-рано, и след време да си вземе по-добра кутия.Не знаем също рам паметта,може да е и ddr3,тогава пък остава пари и за кутия,поне една евтина на CМ.

Ако пък реши да вземе интел,губи възможност за ъпгрейд,а авторът е споменал точно това.За това по-добре с някой AMD с AM3+ сокет отколкото intel.Споменал е филми,музика,игри и т.н - един FX му е напълно достатъчен за целите,а SSD може да добави по всяко време.

Поздрави!

Редактирано от not (преглед на промените)

• Автор

За сега ни върши работа  GT630,без проблем си гледаме 3D филмите, гейминга не е акцентиран във къщи за това искам да заложа на добро дъно и процесор ,естествено след време ще се смени и картата 

Ще се ползва старата кутия 

За сега ни върши работа  GT630,без проблем си гледаме 3D филмите, гейминга не е акцентиран във къщи за това искам да заложа на добро дъно и процесор ,естествено след време ще се смени и картата 

Ще се ползва старата кутия 

Тогава взимате някой FX процесор и AM3+ дъно,няма значение какво,всяко ще върши работа.Също така ако рам паметта е ddr2,ще трябва да закупите ddr3 рам.Бюджетът ви е предостатъчен.Заповядайте.

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V

Обща стойност - 580.95лв.

С едно SSD  ще живне системата. Хард дискът е най-слабото звено. Струва ми се, че на питащия му трябва точно това и може би някое читаво дъно с евтин процесор на тоя етап. Но това в никакъв случай не са 700 лева. 

ПП: Към тия 580 лева още 120 за 60 GB SSD  и работата заспива. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

С едно SSD  ще живне системата. Хард дискът е най-слабото звено. Струва ми се, че на питащия му трябва точно това и може би някое читаво дъно с евтин процесор на тоя етап. Но това в никакъв случай не са 700 лева. 

ПП: Към тия 580 лева още 120 за 60 GB SSD  и работата заспи 

Много хора пренебрегват SSD то, голяма грешка! В случая на pantera75 ще му свърши перфектна работа примерно едно SSD Intel 520 s. или Samsung 840 pro. вместо други скъпоструващи компоненти, все пак твърдия диск не е чак толкова маловажен, напротив!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.