Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на антена за цифрова телевизия

Featured Replies

Колебая се между тези две антени -

http://www.philips.bg/c/home-entertainment-accessories/indoor-41-db-amplified-hdtv-uhf-vhfh-sdv6226_12/prd/;jsessionid=9666C3E461A6491E335E87F348D19AEF.app120-drp1?t=specifications

http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BD%D0%B8/home-50.html

Какво е мнениети ви, коя е по-добра?

Според мен първата (на Филипса) е по-добра! :)

Децибелите са й повече на първата на филипс,

ама и двете са боклучета.

Има една моя тема за вътрешни антени, намери я и там май давахме подходящи примери за антени продавани по магазините.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Има една моя тема за вътрешни антени, намерия и там май давахме подходящи примери за антени продавани по магазините.

Само че твоите експерименти могат да се използват там където сигнала е силен , тоест , където и с парче тел може :)

Автора да пробва първо с един кръг и ако хваща , то тогава да се изхвърля с подобни антени :D

Ако автора на темата е в някой голям град няма смисъл да купува такива скъпи антени! Ако става дума за отдалечено място, където няма сигнал по-добре си вземи външна. Мое мнение :) Ако не искаш да е много голяма http://www.philips.bg/c/tv-accessories/indoor-outdoor-40-db-amplified-sdv8622_12/prd/ И за сегашната цифровизация това са излишни пари, пълна трагедия. 

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

шум до 3 dB е прекалено много, моята дето е на първа страница на темата ми, е с до 1 dB шум

http://www.kaldata.com/forums/topic/189556-вътрешна-антена-за-dvb-t/

ама тези от твоя линк  си правят просто реклама на нискокачествените им продукти, понеже гледат да печелят повечко като вдигат яко надценката на евтин продукт.

шум до 3 dB е прекалено много, моята дето е на първа страница на темата ми, е с до 1 dB шум

http://www.kaldata.com/forums/topic/189556-вътрешна-антена-за-dvb-t/

ама тези от твоя линк  си правят просто реклама на нискокачествените им продукти, понеже гледат да печелят повечко като вдигат яко надценката на евтин продукт.

Белгиецо! Един добър високочестотен транзистор има собствен шум между 3-5 децибела, а твоя усилвател е пълна глупост! Аз наистина те моля, когато нещо не ти е ясно да си пишеш само за врачките! Къде се пъхаш и баламосваш хората? Нима този усилвател си могъл да го тестваш и премериш бе ? Я пусни техническите му характеристики да ги видим всички а не пиши празни приказки! Аз те разбирам, че искаш да станеш нещо като известен в този форум, но както си я подкарал, единствено всички те приемат за глупак! Вземи , че се спри малко и не пиши за това, което въобще не го разбираш. Ако искаш, поне научи елементарни неща или попитай, та тогава пиши! Погледни един усилватек примерно на Хиршман, на Катраин или някоя известна немска фирма и прочети какво са написали хората за него. Ако нямаш информация по тези неща, кажи и ще ти пратя да се поограмотиш!Ти и телевизия е все едно, аз да съм Никола Тесла! Чувал ли си го този човек?Не ме дразниш, просто пишеш пълни глупости, а това са технически форуми, не за чекиджии!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Белгиецо! Един добър високочестотен транзистор има собствен шум между 3-5 децибела, а твоя усилвател е пълна глупост! Аз наистина те моля, когато нещо не ти е ясно да си пишеш само за врачките! Къде се пъхаш и баламосваш хората? Нима този усилвател си могъл да го тестваш и премериш бе ? Я пусни техническите му характеристики да ги видим всички а не пиши празни приказки! Аз те разбирам, че искаш да станеш нещо като известен в този форум, но както си я подкарал, единствено всички те приемат за глупак! Вземи , че се спри малко и не пиши за това, което въобще не го разбираш. Ако искаш, поне научи елементарни неща или попитай, та тогава пиши! Погледни един усилватек примерно на Хиршман, на Катраин или някоя известна немска фирма и прочети какво са написали хората за него. Ако нямаш информация по тези неща, кажи и ще ти пратя да се поограмотиш!Ти и телевизия е все едно, аз да съм Никола Тесла! Чувал ли си го този човек?Не ме дразниш, просто пишеш пълни глупости, а това са технически форуми, не за чекиджии!

Еми ти българино си пропуснал последните развития от житието ми белгийско, не си следил всичко каквото пиша. Един съфорумец ме посъветва да стана добър към вас, та сега вместо да ти се подигравам че си в бедна страна в която на пазара високотехнологични продукти трудно ще се продават, заради по-викосата им цена, аз като чисто нов добряк ти ги пускам техническите характеристики:

Публикувано изображение

Ами сега ?

Цели 49 дБ фукня и с под 1 дВ шумец се хвалят.

А аз и телевизията барабар с антените сме приятели, много добре се разбираме. Само дето съм малко като тебе, не я гледам много много.

Ако пиша технически глупости, ти ме поправяй, ако можеш. После читателите ще си изберат сами на кого да вярват, дали на теб или на производителите на антени. Щото аз само преразказвам, това което производителите на антени пишат на опаковките им или пък нещо което е написано в някоя книга. 

Еми ти българино си пропуснал последните развития от житието ми белгийско, не си следил всичко каквото пиша. Един съфорумец ме посъветва да стана добър към вас, та сега вместо да ти се подигравам че си в бедна страна в която на пазара високотехнологични продукти трудно ще се продават, заради по-викосата им цена, аз като чисто нов добряк ти ги пускам техническите характеристики:

Публикувано изображение

Ами сега ?

Цели 49 дБ фукня и с под 1 дВ шумец се хвалят.

А аз и телевизията барабар с антените сме приятели, много добре се разбираме. Само дето съм малко като тебе, не я гледам много много.

Ако пиша технически глупости, ти ме поправяй, ако можеш. После читателите ще си изберат сами на кого да вярват, дали на теб или на производителите на антени. Щото аз само преразказвам, това което производителите на антени пишат на опаковките им или пък нещо което е написано в някоя книга. 

Приятел! Скаран си много с техниката и електрониката. Опитай си късмета на друго място. А това, че си решил да си добър е похвално за теб. В бедната за теб България има всичко моето момче! Стига да си имаш парички. Същото е както и в Белгия! Същото е и в Германия и Англия. Не ме мисли мен!Важното е да не се ръководиш от такива глупости, които и в момента си написал! Такива етикети и стикери всеки може да ги прави! Не е в тях въпроса а в това, че когато отговаряш на технически въпрос, си длъжен ОБЕЗАТЕЛНО да го знаеш и разбираш, за да можеш да обясниш на питащият с 2-3 приказки нещата!Аз имам толкова практика на колкото си ти, на години!Не съм учил да блея по звездите а това, което е редно!Ей за това те съветвах че там, където не знаеш, по-добре си мълчи за да разсеяш всички съмнения, какво ще си помислят хората за теб!А ако наистина искаш, опитай да видим с какво можеш да си полезен в тези форуми. Само да не започнеш да пишеш и за софтуер, щото и децата вече ще те подиграват. Вземи, та послушай накрая съветите на един много повече знаещ от теб и се напъни малко, та научи някои неща!Иначе не ми пречиш, нито ме дразниш с постовете си. Но погледнато по реакцията на хората, не е хич уместно да показваш колко си неграмотен! Все едно аз да уча доктора, как да лекува болните! Ами всеки ще ми се смее разбира се! Темата е за съвсем друго нещо и не е редно да се отплесваме и да си пишем съобщения! Оставям те да решиш сам!Аз съм лесен!

Такива етикети и стикери всеки може да ги прави! 

Това дето го пуснах по-горе, го снимах от упътването. Ето тука и снимка на кутията:

Публикувано изображение

Ще ме извинявате всичките бг инженери, ама аз като вляза в магазина и видя на една кутия че пише - шум до 3 децибела и на друга шум до 1 децибел, избирам втората = по-скъпата антена.

След това като видя характеристиките на посочения линк от naruto , където пише:

(усилвател с нисък шум), за да направят нивата на шума до 3 dB 

и си давам моето потребителско мнение.

Ти искаш първо техническите характеристики, щото в СССР не сте ги учили шумовете през миналия век да могат да са ниски под 3 dB. Дадох ти ги на снимка, ама викаш стикер било. Сега пак снимка на кутията ти давам, ама пак нещо няма да ти хареса.

Еми няма как да вярвам на някакъв съветски възпитаник. Ще вярвам на хората които ги произвеждат антените, та дори и да ме будалкат в някакви граници. 

Сега, ако собственикът на сайта реши че само дипломирани инженери имат право да пишат относно антени, да ни го съобщи и няма да пишем нищо. Така ще си намираш клиенти може би.

А ако искаш можеш да ги съдиш италианците в Страсбург , че са си позволили да напишат на кутията на продукта им че шумът е до 1 децибел само. Ще им обясниш там на съдиите, че ти повече ги разбираш тези работи от производителите на антените и така. 

Това дето го пуснах по-горе, го снимах от упътването. Ето тука и снимка на кутията:

Публикувано изображение

Ще ме извинявате всичките бг инженери, ама аз като вляза в магазина и видя на една кутия че пише - шум до 3 децибела и на друга шум до 1 децибел, избирам втората = по-скъпата антена.

След това като видя характеристиките на посочения линк от naruto , където пише:

(усилвател с нисък шум), за да направят нивата на шума до 3 dB 

и си давам моето потребителско мнение.

Ти искаш първо техническите характеристики, щото в СССР не сте ги учили шумовете през миналия век да могат да са ниски под 3 dB. Дадох ти ги на снимка, ама викаш стикер било. Сега пак снимка на кутията ти давам, ама пак нещо няма да ти хареса.

Еми няма как да вярвам на някакъв съветски възпитаник. Ще вярвам на хората които ги произвеждат антените, та дори и да ме будалкат в някакви граници. 

Сега, ако собственикът на сайта реши че само дипломирани инженери имат право да пишат относно антени, да ни го съобщи и няма да пишем нищо. Така ще си намираш клиенти може би.

А ако искаш можеш да ги съдиш италианците в Страсбург , че са си позволили да напишат на кутията на продукта им че шумът е до 1 децибел само. Ще им обясниш там на съдиите, че ти повече ги разбираш тези работи от производителите на антените и така. 

Приятел! Няма никого да съдя - ни италианци, ни руснаци! Аз ти казвам че не са ти ясни тези неща, а ти каквото искаш си мисли. И като те съветвам да не пишеш глупости, поне малко обърни внимание, че всеки радиолюбител занимаващ се с това хоби прави антени и атенни усилватели. Също се мерят.Тези неща ги правиме заради републикански и международни състезания. И като изходиш само от тази позиция, направи така, че да се запознаеш с някой белгийски радиолюбител, който преди всичко работи на 2 метра /144 мегахерца/ 70 см /430 мегахерца/ 1240 и 2400, 5000 мегахерца и се консултирай с него, да ти обясни много неща. Сам ще се убедиш колко ще ти е полезен материала, а и няма да се надуваш като пуяк, че ти са ясни.Аз за да ти ги пиша тези неща, съм уверен и не само уверен, но съм правил стотици антени за състезания! Изисква се много малък шум и добро усилване, заради простата причина в разтоянието. Лесно е да предадеш сигнал примерно на 1200 мегахерца като направиш крайното стъпало 2 или 3 пъти по мощно. При приемането няма вече мощност а само това, колко ти "чува" приемника и антената.Няма да ти приказвам празни приказки, а се заслушай и поръсъди и сам ще стигнеш до това умопобъркващо заключение! А когато имаш и практичесаки опит с тези играчки е още по-добре! Няма смисъл точно ти да ми ги обясняваш на мен или на някой друг. Във форума има много технически грамотни хора занимаващи се с това, така че може и с тях да се консултираш. Най лошото Белгиец е когато не знаеш а и нямаш опит, да се опитваш да даваш съвет! Може би ще си полезен с твойте съвети, но в областта, в която си добър или имаш опит! Не я знаем каква е, защото каза че си имал документ за "нещо" А какво е това "нещо" само Господ и ти го знаете! Неудобно ти е да кажеш, че нямаш елементарна професия, с която би могъл да си полезен на хората във форума!Накрая да ти кажа та да не завиждаш толкова. Не съм учил в Русия, а в БЪЛГАРИЯ! И не съм ходил на училище да лапам мухите, а да науча това, което ми е интересно и ще ми е в полза през краткия живот! Ей с тези неща се похвали, а не с твойте глупости.Нали сам виждаш, че почти не пиша извън техническите форуми и да е, не във всички, защото не съм компетентен във всяка област.Помъчи се да ги разбереш тези неща и хората ще си променят мнението за теб! Сам забелязваш, че не си много от обичаните по страниците на форума. А и още повече, този форум е да научим нещо повече, а не да го осираме с ненужни и безпочвени въпроси и отговори.Много ще се радвам, ако част от думите ми си разбрал. Ако ли нищо не си разбрал, единственото ти спасение е доктора и по-честичко да правиш консултации с него. Тук такива - не даваме!Аз ти желая много здраве и по-малко да се изхвърляш. Много хора в България са много по-добре и по-добре живеят отколкото ти в...Белгия! За тях ти до края на живота си ще си останеш ЧУЖДЕНЕЦ па макар и с паспорт белгийски в джоба! Ама това не си го чувал до сега, макар че направи 10-тина години живот в странство. Е! Простено ти е. Има още да се учиш, за да стигнеш някои хора или другият случай е да си умреш като ОВЦА БЕЗ  ИСТОРИЯ! Весел и приятен ден! Имаш + за последната снимка! Този път честно, харесах я!Ако искаш, може да предадеш поздрав и на женичката си, а ако още повече искаш, можеш и да ме запознаеш с нея и накрая и нея  ще изгубиш!Пиши, не се притеснявай , но дай да не спамим темата, която не е наша.Съгласен?

Най лошото Белгиец е когато не знаеш а и нямаш опит, да се опитваш да даваш съвет! Може би ще си полезен с твойте съвети, но в областта, в която си добър или имаш опит! Не я знаем каква е, защото каза че си имал документ за "нещо" А какво е това "нещо" само Господ и ти го знаете! Неудобно ти е да кажеш, че нямаш елементарна професия, с която би могъл да си полезен на хората във форума!

Позволих си на пиша преди доста време съвсем малко нещо свързано с това което аз съм учил. 

Резултата беше, че след две три седмици един съфорумец живеещ извън бг ми писа на лични. Искаше човека да го уредя да изкарва пари. Аз му отговорих че не знам как той може да изкарва пари. Което е белгийско лицемерство, означаващо че не искам да му помогна. Ми да, горе-долу нямам никакво желание да помагам за без пари за сериозни неща.

Виж за антени съм съгласен да помагам, щото не ми разбира нищо главата от техника, както казваш. Интересно, как ли работи всичко при мен, сателитна, ефирна телевизия ??? Вероятно нещо сигурно магии съм правил, щом като викаш че нищо не съм способен да й разбера на скучната техника.

Като си учил само в България, от къде знаеш руски ?

----------- ----------- -----------

Всъщност човекът пуснал тази тема, май няма никакво желание да разбира нещо от антени. Така че и да си инженер и да не си, все тая си е.  

Вероятно е много дразнещо за теб, че успявам да си избирам и инсталирам всякакви антени, без да ти падам на колене на теб и без да искам аз тук съвети.

В четвъртък една нашенка живееща в същия град при мен, ми се похвали че са си донесли от бг приемник за сателитна телевизия и ще си плащат абонамент. Е, аз й казах че може да ги гледа българските телевизии и за без пари от сателита на 45° East. Ама тя каза че пак си трябвало майстор, да дойде да инсталира антената. Щото те са викали някакъв човек от фирма с някакъв апарат да търси сателита. Леле, леле виж колко е било сложно бе, ц ц ц . Еми аз й казах пак да го викнат и да му кажат да направи така че да ги гледат безплатно и повече да не им трябва да се разправят да плащат абонамент.

Това е положението, хората хич тамън нищичко не искат да знаят и могат сами.

Пък ти си тръгнал на мен да ми са караш, че им показвам с личния си опит, как да не плащат на майстори като тебе.

Еми карай ми се, като ти мътя водата. Като създавам впечатление че всеки може да се справи сам, без твоя помощ.

Пазиш си хляба просто. И на теб ти трябва да изкараш пари по някакъв начин. Особено сега в този момент до септеври, ако изпуснеш рибата в мътната вода на насилствената цифровизация. Ама не се стряскай толкова бе, колко човека ти четат тука в тоя форум ? Къкъв процент от потенциалните ти клиенти ще се сетят да търсят баш пък точно тук съвети ?

Хайде успокой се. 

• 1 месец по-късно...

Обикновенна антена ти трябва. Това че телевизията вече е цифрова не значи че се хваща с цифрова антена. Тунера трябва да се подменя ако не е подходящ, не антената.

Абе как бе момче... Как да го свържа? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.