Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моите тонколони

Featured Replies

Теста е най-лесната работа , но защо да не е 6 канален ?

Тошко! Новите дъна и някои по-стари имат 7,1 канала. А ако купиш някой от новите модели на Yamaha, Denon  и някои други, ще имаш 9,1 канален усилвател по твоята логика. Аз слушам стерео музика и не ме вдъхновяват ефектите от филмите. Отдавна съм порасъл!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 50
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Тошко! Новите дъна и някои по-стари имат 7,1 канала. А ако купиш някой от новите модели на Yamaha, Denon  и някои други, ще имаш 9,1 канален усилвател по твоята логика. Аз слушам стерео музика и не ме вдъхновяват ефектите от филмите. Отдавна съм порасъл!

мен също не ме интересува съраунда искам да ползвам двата канала само :)

Тогава Microlab solo 7c! Точка!

Извинявам се за грешката. Поста е редактиран

• Автор

Тогава Microlab 730! Точка!

Съгласен съм ама къде са 120-130 лева къде са 50 заплатата ми не много голяма :D ще се наложи някакво компромисно решение :)

Съгласен съм ама къде са 120-130 лева къде са 50 заплатата ми не много голяма :D ще се наложи някакво компромисно решение :)

Оплачи се на някой от народните избраници и го помоли да ти ги подари. Няма да отговарям повече!

• Автор

Тогава Microlab solo 7c! Точка!

Извинявам се за грешката. Поста е редактиран

Оплачи се на някой от народните избраници и го помоли да ти ги подари. Няма да отговарям повече!

Прав си . Само още нещо . Абе пич казах че 120 са ми много а ти скочи на 300 :D Приятна вечер :)

Тоше!

Мерак със пари се гаси!Някога ще ме попиташ ли какви колонки да си купиш за 7-8000 английски паунда? Ако ме попиташ, веднага ще ти отговоря! Даже и ще ти ги уредя! Парите...от ТЕБ!

• Автор

Тоше!

Мерак със пари се гаси!Някога ще ме попиташ ли какви колонки да си купиш за 7-8000 английски паунда? Ако ме попиташ, веднага ще ти отговоря! Даже и ще ти ги уредя! Парите...от ТЕБ!

Колко са едни 20000 лева за музика :D  Ако имам пари за такива много ще черпя :)

Тъкмо пишех първа глава :D Насочил съм се точно към този

http://prodavalnik.com/microlab-fc-861-5-1-i24124559  ако може мнение за него :)  м/у другото не видях горе споменатия въпрос :)

Мерси много . За двете кутии успях да изразходвам около тубичка и половина лепило за което се радвам понеже успя да уплътни хубаво навсякъде :)

Този само и единствено ако имаш оригиналните му колони, или пасивна система за домашно кино със сходни параметри.

Така като ти следя постовете е разбираемо, че нямаш голям опит в тази сфера иначе бих ти препоръчал едно усилвателче с тда7294 или по скромното 2050(та дори 2003) Ама .....  :huh:

• Автор

Този само и единствено ако имаш оригиналните му колони, или пасивна система за домашно кино със сходни параметри. Така като ти следя постовете е разбираемо, че нямаш голям опит в тази сфера иначе бих ти препоръчал едно усилвателче с тда7294 или по скромното 2050(та дори 2003) Ама .....  :huh:

Ама какво ? :)

• Автор

Ама едва ли ще можеш да си го направиш сам.  ;)

А колко струва направата на подобно нещо , видях че си се занимавал с направата на такъв усилвател , но не дочетох докрай какво е станало

Вижте какво намерих и ми се струва добро решение за не много пари + това мога да си закача моите тонколони :)http://in.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=15774&nav=1

Редактирано от Todor Kostadinov (преглед на промените)

1во трябва да си избереш с каква интеграла ще работиш - разгледай ги всички в интернет, нямам време да пиша сега.
После имаш ли някои материали за сглобяването, имам в предвид кутията(от старо видео и др. стават), радиатори и т.н.
Какви глезотии ще му слагаш - тонкоректор, светлини, индикатори и т.н.  :whist:

В общи линии разликата между 7294(2х100в) и 2003(2х10в) не е особено голяма, но ти каза, че и заплатата ти също не е.
За тда2003 ще ти трябват сходни материали като при тда7294 , обаче по слаби и маломощни.

За направата на един стабилен усилвател с тда7294 си приготви едно 70-100лв както казах в зависимост от това какви глезотии искаш допълнително. А 2003... 30-40лв може и да са ти предостатъчни.  :) 

П.П. Аз моя, в темата дето си го гледал, не съм го започвал. Ако искаш да разбереш защо - дочети темата.
Хубаво е да я дочетеш, понеже колегите - AGD и lz4jw са дали много хубави насоки, които могат да ти бъдат полезни и на теб. 
Материалите които ще ти трябват ги има в 1 пост на темата която си чел.   :P 

• Автор

1во трябва да си избереш с каква интеграла ще работиш - разгледай ги всички в интернет, нямам време да пиша сега.

После имаш ли някои материали за сглобяването, имам в предвид кутията(от старо видео и др. стават), радиатори и т.н.

Какви глезотии ще му слагаш - тонкоректор, светлини, индикатори и т.н.  :whist:

В общи линии разликата между 7294(2х100в) и 2003(2х10в) не е особено голяма, но ти каза, че и заплатата ти също не е.

За тда2003 ще ти трябват сходни материали като при тда7294 , обаче по слаби и маломощни.

За направата на един стабилен усилвател с тда7294 си приготви едно 70-100лв както казах в зависимост от това какви глезотии искаш допълнително. А 2003... 30-40лв може и да са ти предостатъчни.  :) 

П.П. Аз моя, в темата дето си го гледал, не съм го започвал. Ако искаш да разбереш защо - дочети темата.

Хубаво е да я дочетеш, понеже колегите - AGD и lz4jw са дали много хубави насоки, които могат да ти бъдат полезни и на теб. 

Материалите които ще ти трябват ги има в 1 пост на темата която си чел.   :P 

Благодаря за информацията :) Ще помисля какво да правя имам още 1 седмица до заплата :D

• Автор

Реших да не купувам нов усилвател . Разрових се из нета и реших да свържа говорителите последователно . Това ще увеличи съпротивлението към усилвателя но подобря малко звука , знам че тока към говорителите ще се губи повече но мисля че трябва да пробвам и този вариант :)

BTW  Не съм се съобразявал с нищо освен с акъла който ми даде един мой колега , доста по-възрастен от мен . Вметна ми идеята да направя високи , дълбоки и тесни кутии за говорителите . Това ми се стори логично особено като се има в предвид че това са авто говорители . В момента слушам музика без да ми е нужен никакъв басов говорител този който е на узилвателя ми дори е спрян . Но долавям проблем в цялата идилия , усиля ли ги докрай започва за пръщи звука предполагам че е от усилвателя понеже е слаб а трябва да захраня 80w  музика .

пращи щото говорителите са гадни. хубавите говорители са с големи хартиени мембрани с малък ход. тия с гумена мембрана са с голям ход и при усилване пърдят, щото са инертни. лично аз съм на мнението че усилвателя трябва да е по мощен с една идея от говорителите и да не се дупи на макс. правилото за говорители с двойно по голяма мощност от тая на усилвателя за мен е идидотско...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

пращи щото говорителите са гадни. хубавите говорители са с големи хартиени мембрани с малък ход. тия с гумена мембрана са с голям ход и при усилване пърдят, щото са инертни. лично аз съм на мнението че усилвателя трябва да е по мощен с една идея от говорителите и да не се дупи на макс. правилото за говорители с двойно по голяма мощност от тая на усилвателя за мен е идидотско...

Не са гумени а пластмасови мембрани и ходът им е малък :)

Не са гумени а пластмасови мембрани и ходът им е малък :)http://www.blaupunkt.de/index.php?id=955&tx_ddfproducts2_pi1[view]=1459&no_cache=1&L=1

ето и линк да се видят какви са :)

Не са гумени а пластмасови мембрани и ходът им е малък :)

Не пърдят чува се един съскащ звук , това ме води на мисълта че има нещо по усилвателя или им отдава повече напрежение или е обратното

• Автор

За финал на темата искам да споделя опита който получих до сега . Успях да си направя добре свирещи тонколони за не много пари . Няма да се разделям с усилвателя си понеже открих какъв е проблема при мен . Хората са измислили последователно свързване което много ми помогна . Жалко че няма да мога да усилвам на макс за да не изпуша нещо понеже омовете на тонколоните се качват на около 8 ома . А усилвателя ми (поне по описание ) поддържа 4 ома на канал . Разбрах и още нещо . Аудиотехниката е  трудоемко и не много лесно начинание . За тези като мен които са решили да се захванат с подобно нещо , пожелавам им успех . На тези които се отзоваха на въпросите ми едно голямо благодаря , понеже едва ли щях да се справя без побутване и акъл . Надявам се и аз да мога да помогна по някоя тема . :)

За финал на темата искам да споделя опита който получих до сега . Успях да си направя добре свирещи тонколони за не много пари . Няма да се разделям с усилвателя си понеже открих какъв е проблема при мен . Хората са измислили последователно свързване което много ми помогна . Жалко че няма да мога да усилвам на макс за да не изпуша нещо понеже омовете на тонколоните се качват на около 8 ома . А усилвателя ми (поне по описание ) поддържа 4 ома на канал . Разбрах и още нещо . Аудиотехниката е  трудоемко и не много лесно начинание . За тези като мен които са решили да се захванат с подобно нещо , пожелавам им успех . На тези които се отзоваха на въпросите ми едно голямо благодаря , понеже едва ли щях да се справя без побутване и акъл . Надявам се и аз да мога да помогна по някоя тема . :)

Аудиотехниката не е трудоемко нещо а много много сложно. А акустиката - още повече! Най- накрая си седна на дупето!Сега се успокой и помисли за нови колони + усилвател!

• Автор

Аудиотехниката не е трудоемко нещо а много много сложно. А акустиката - още повече! Най- накрая си седна на дупето!Сега се успокой и помисли за нови колони + усилвател!

Като направя лев ще помисля за нещо ново а тези ще продам . :) За сега обаче ще карам с тези защото не са за изхвърляне , направих си ги най-накрая според това какво ще слушам и какво качество ме задоволява за този момент :)

Хич не му и трябва да се занимава да търси усилватели и съответно подходящи за него тонколони.

Стефане, ти знаеш много добре, че не става просто така - събери 200-500 лева отиди в близката бакалия, кажи им да ти дадат мощен усилвател и яки колони и надувай. Да ама не.  :clown: 

Най - подходящото решение за теб като спестиш от заплатата е Solo 7c. Няма да се занимаваш с усилватели, пък за тези пари трудно ще намериш нещо хубаво и то ново. Щом се радваш на тези които слушаш сега, микролаба ще ти се стори златен.  ;)

И аз му предложих точно този вариант, но му се виждат много 300 лева на Тошко! Може да ги събере на 2-3 пъти и ще е доволен, но не иска да слуша!Гледали сме всички да му помогнем, но и той ни благодари човека, така че, каквото сам си реши!

Да предложа и аз едно решение:

Публикувано изображение

Този красавец се продава в Продавалника за 120 лв. Цената включва колони, усилвател, тунер, касетен дек, и CD плеър. Дори последните две да не работят както трябва(което е нормално за стара машина, пък и кой ли слуша вече касети), пак получаваш много за парите си. Имал съм такава, звукът е уникален. Мощността е достатъчна да озвучи една стая, че и много повече. 

Това имаш предвид, като писах по-нагоре, че не си заслужава човек да се занимава с "Направи си сам". При положение, че за същите пари, които ще даде, може да се намери перфектен готов продукт.

• Автор

Да предложа и аз едно решение:

Публикувано изображение

Този красавец се продава в Продавалника за 120 лв. Цената включва колони, усилвател, тунер, касетен дек, и CD плеър. Дори последните две да не работят както трябва(което е нормално за стара машина, пък и кой ли слуша вече касети), пак получаваш много за парите си. Имал съм такава, звукът е уникален. Мощността е достатъчна да озвучи една стая, че и много повече. 

Това имаш предвид, като писах по-нагоре, че не си заслужава човек да се занимава с "Направи си сам". При положение, че за същите пари, които ще даде, може да се намери перфектен готов продукт.

Ако може и модела само да ми кажеш :)

Ако може и модела само да ми кажеш :)

Panasonic SC-PM22 е модела.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.