Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп HP G62 след на flash bios

Featured Replies

Здравейте. Имам проблем със HP G62. Приятел е опитвал да флашне биоса, като в средата на флашфането го е спрял(незнайно защо). Сега аз го префлашнах наново поне 5-6 пъти и изглежда, че биоса е наред, но светлината на дисплея не работи. Общо взето се вижда десктопа, иконите, но след като го осветя с лампа. Стигам го извода, че проблема е в лампите на дисплея. Проблема се появява след флаш на биоса. Преди това нямал никакви проблеми.
Свързах лаптопа към външен монитор и всичко си работеше без проблеми. Отварях го и малко късно, но все пак видях, че е LED матрица. Беше по-лесно първо да погледна в нета характеристиките, за да не го разглабям напразно и да си мисля, че инвертора е проблемен. Публикувано изображение
Ще очаквам всякакви мнения по въпроса като ходенето в сервиз е последния вариант.

Предварително Благодаря на всеки отзовал се.

Здравейте. Имам проблем със HP G62. Приятел е опитвал да флашне биоса, като в средата на флашфането го е спрял(незнайно защо). Сега аз го префлашнах наново поне 5-6 пъти и изглежда, че биоса е наред, но светлината на дисплея не работи. Общо взето се вижда десктопа, иконите, но след като го осветя с лампа. Стигам го извода, че проблема е в лампите на дисплея. Проблема се появява след флаш на биоса. Преди това нямал никакви проблеми.

Свързах лаптопа към външен монитор и всичко си работеше без проблеми. Отварях го и малко късно, но все пак видях, че е LED матрица. Беше по-лесно първо да погледна в нета характеристиките, за да не го разглабям напразно и да си мисля, че инвертора е проблемен. Публикувано изображение

Ще очаквам всякакви мнения по въпроса като ходенето в сервиз е последния вариант.

Предварително Благодаря на всеки отзовал се.

Прилича ми на неточна версия на БИОС.Да не си се нахвърлил на някоя по нова версия?Избери по стара,горе долу съвпадаща по дата,с датата на производство на компютъра.

проблемът е в некадърно написания биос. имах подобен проблем на два еднакви лаптопа за инсталация hp 655. на единия подсветката не се регулираше от Fn + ..., а на другия си бачкаше (с различни версии бяха). казах на колегата да смени биоса - никакъв резултат - пак не бачка, смених биоса на втория и там спря да бачка... обаче като вадиш кабела на адаптера си намаля подсветката, че и иконката се показва. ако си на 7 ти остава варианта winkey + X и с плъзгача... даже говорих със сервиза на вностеля за бг - казах му за проблема и той предлага да ми пратят нов, и аз му викам - няма смисъл - може с по нов биос да дойде... веднъж като си качил по нов биос няма връщане - тулчето не позволява да сложиш по стара версия, пък и няма от къде да я намериш...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Имам HP Pavilion G62-B96EQ LB392EA от 2 години. Много съм доволен от него. Само дето вече батерията взе да сдава багажа - държи по 50 минути.Даже като го пускам, преди да зареди ОС, ми излиза системно съобщение, че батерията е със изчерпан капацитет и е желателно да се смени.

БИОС-а на два пъти съм го ъпдейтвал от сайта на НР. Досега не съм имал никакви проблеми след ъпдейта. Версията до която съм ъпдейтнал е F48 от 2011 г.

Хубавото в твоя случай, че дисплея не е изгорял: 

Ако работи, когато е свързан външен дисплей тогава това означава, че видео чип на дънната платка е OK.Опитайте с фенерчето и затъмнена стая. Ако когато насочвайте фенерчето можете да видите много слабо Windows десктоп тогава дисплея инвертор е провалил. Това не е скъп ремонт. Ако можете да видите нищо с фенерче тогава LCD дисплеят ще трябва да бъдат заменени.

Това превежда гугъл-преводача.

А дисплея се сваля така: 

• Автор

Благодаря за отговорите. Сега идва въпроса: Какво да го правя? Биоса, с който аз префлашвах беше такъв, какъвто HP го дават. Аз не съм избирал. От официалният им сайт свалих драйвър за флаш на биоса и го направих няколко пъти и няма резултат.  

human1970, благодаря за отговора ти, но на лед матрица къде ще го търся този инвертор. Иначе, ако е до смяна на дисплея - знам как става. И все пак много благодаря, че се отзова.

Какво значи не си избирал? Сега проверих - има си на сайта 2 версии - F48  и F35. Можеш да си избереш. Това обаче въобще няма да помогне според мен. Отговора, които ти цитирах също е от сайта на НР. Ясно си пише, че е лесно отстраним проблема. Никой не е казал, че трябва всичко да можеш - занеси го в доверен сервиз да го оправят. Какво толкова. Хората ходят в сервиз за почистване, преинсталация - да не са умрели.

• Автор

Аз префлашвах биоса като свалях от сайта на HP, секция драйвъри, BIOS и биос ъпдейт. Опитах с трите там.

Ще го занеса в сервиза когато си изскубя косите от инат. Така, че до тогава има много време и ще му се мъча.

• Автор

Слагах почти всички версии на биоси днес и с нито една не проработи светлината на матрицата. Значи или е кабел или матрицата.

Сега оставя да намеря 40 пинова LED матрица за да разбера на 100% кое е проблема. Все се надявам да бъркам, но логиката ми ме доведе до това заключение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.