Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за самобръсначка

Featured Replies

Добър вечер, преди 2 седмици от технополис , си купих самобръсначка, и днес когато исках да я включа, пр*клетата самобръсначка да вземе да изгори , утидох до техно, казах им какво е станало и те ми казаха, че е изгоряла по-моя вина дрън,дрън,дрън ще бъда благодарен, да ми препоръчате нова самобръсначка, бюджета е 30-60 лв.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Добър вечер, преди 2 седмици от технополис , си купих самобръсначка, и днес когато исках да я включа, пр*клетата самобръсначка да вземе да изгори , утидох до техно, казах им какво е станало и те ми казаха, че е изгоряла по-моя вина дрън,дрън,дрън ще бъда благодарен, да ми препоръчате нова самобръсначка, бюджета е 30-60 лв.

Не си купувай друга! И тя ще изгори.

• Автор

Ем? какво предлагаш с обикновенните ножчета? така много скъпо ми излиза за 1 месец давам над 20 лв. От тези на жилет

Ем? какво предлагаш с обикновенните ножчета? така много скъпо ми излиза за 1 месец давам над 20 лв. От тези на жилет

Ама ти целият ли се бръснеш? Щото аз, само брадата.

• Автор

Естественно, че не. И яз само брадата и малко бакенбардите, ама много бързо се износва и драшти.

Да не ги ядеш тези ножчета?

Аз с едно карам около 4-5 месеца, а се бръсна през ден.

От близо 2 месеца карам със един Gillette и съм повече от доволен. Честно ти казвам не съм усетил дори ножчетата да се захабяват след толкова време употреба. Ето това представлява - цък (вижда се по - добре). Нито батерии съм сменял нито ножчета, като се има в предвид, че като се изхабят се купува само глава + ножчета която струва 2-4лв. Електрическа е, като под електрическа можеш да разбираш, че работи на батерии и само вибрира за по - голям комфорт при бръснене.

П.П. Не съм сигурен, но май дадох 24лв. за пълен комплект - самобръсначка+1 глава/ножчета, пяна и крем за след-бръснене.  ;)

• Автор

Не се *бавам, найстина за 1 месец давам около 20 лв. просто малко оставам, да порасне и тогава я бръсна. Значи да не си купувам нова самобръсначка? не си заслужава?

От близо 2 месеца карам със един Gillette и съм повече от доволен. Честно ти казвам не съм усетил дори ножчетата да се захабяват след толкова време употреба. Ето това представлява - цък (вижда се по - добре). Нито батерии съм сменял нито ножчета, като се има в предвид, че като се изхабят се купува само глава + ножчета която струва 2-4лв. Електрическа е, като под електрическа можеш да разбираш, че работи на батерии и само вибрира за по - голям комфорт при бръснене.

П.П. Не съм сигурен, но май дадох 24лв. за пълен комплект - самобръсначка+1 глава/ножчета, пяна и крем за след-бръснене.  ;)

Комплекта, как се казва точно? защото днес видях един за 49.99 лв. 

Комплекта, как се казва точно? защото днес видях един за 49.99 лв. 

Да, сега може и да е към 50-тина лева. Тогава в маркета беше на промоция (ама чак 50%...).  Комплекта се казва Gillette Fusion ProGlide Power, в синя чантичка е.  :)

• Автор

Благодаря ти, утре ще видя дали е същия, и как по-точно се сменят главите? лесно ли става

И как по-точно се сменят главите? лесно ли става

Повече от елементарно. На тази снимка горе до ножчетата, или малко под тях има един като черен "бутон" с синя лента и 3 напречни вдлъбнатинки, натискаш и пада цялата глава. Новата приляга плътно, поставя се само с натискане.  :P

• Автор

Благодаря, на всички за отговорите. Благодарности най-вече на колегата @Quattroo.

Не се *бавам, найстина за 1 месец давам около 20 лв. просто малко оставам, да порасне и тогава я бръсна. 

Е вие значи просто се мъчите,ако я оставате да порасне и тогава бръснете.Едно,че така задръствате бръсначката.Второ,че дращите по кожата си.

Аз ви съветвам да си купите някоя машинка за подстригване с тия пари.С която,като порасне брадата ви,да я минавате.И после вече със самобръсначката.Някоя за 2 лв ,дори и Жилет,ще ви свърши работа.Аз с една такава карам по няколко месеца без проблем.

Жилет - http://static1.framar.bg/product/gillette-blue3.jpg

Moже ли и аз да кажа нещо :) Дълги години използвах Gilette -от тези ,,еднодневките,, после тези със сменяемите глави,вибриращи ,треперещи с 2-3-4-5 и незнам колко ножчета още.Все обаче като ,че ли нещо не ми допадаха-порязвах се ,доста често ми оставаха от онези обриви след бръснене и т.н.т.Веднъж бях поръчал на жената по телефона да ми вземе една ,че бях забравил-тя милата объркала и вместо Gilette ми купила Wilkinson.Е па нема такава самобръсначка.Вече повече от година и половина -две ползвам само тази марка и ,,проблеми,,никакви :) Сега-не правя реклама и каквото и да било на марка-просто изразявам мнение :)

Ако не се изисква лицето ти да е като огледало, може просто да си купиш хубава машинка за подстригване и да се бръснеш с нея. Поне аз така правя. Мразя да се бръсна със самобръсначки, защото и аз като повечето получавам обриви и разни щипания, дращения, раздразнения по кожата, а и не се харесвам когато се обръсна с тия самобръсначки. Когато се мина с машинката за подстригване тя ми остава около 1 мм брада и ми е много много добре.

Ако не се изисква лицето ти да е като огледало, може просто да си купиш хубава машинка за подстригване и да се бръснеш с нея. Поне аз така правя. Мразя да се бръсна със самобръсначки, защото и аз като повечето получавам обриви и разни щипания, дращения, раздразнения по кожата, а и не се харесвам когато се обръсна с тия самобръсначки. Когато се мина с машинката за подстригване тя ми остава около 1 мм брада и ми е много много добре.

Да така е колега и е по полезно за кожата. Съгласен съм с теб.

При всеки нещата стоят по различен начин колеги. Аз също до преди година ползвах самобръсначки на Жилет, но и аз като автора на темата купувах по 2-3 глави за месец. Обръсвам се максимум 4 пъти и до там с новата глава. Зет ми беше много учуден, защото той ползваше същият модел и се бръснел с една глава по 5 месеца. В един хубав ден ми беше на гости и пак стана на въпрос за това и реши да пробва една от старите глави,  която бях ползвал 3 или 4 пъти. Отказа се почти веднага след второто приплъзване по лицето си и остана безкрайно учуден.

Ще спомена само, че съм пробвал варианти за бръснене по посока на косъма и срещу него. Ефектът бе един и същ- 3-4 бръснения.

От година насам ползвам ето този модел: http://www.technopolis.bg/b2c/details/821528/P11130506/Samobrasnachka-PANASONIC-ES-SA40-S503

За сега се държи доста прилично и съм доволен от направената инвестиция.

Надявам се, да съм помогнал малко или много на колегата с поста си!

Късмет войниче!

Жилет сами определиха бръсначката си с 5 ножчета и един тример и батерия с вибрация за най-големия си провал от както е създадена компанията. 

Не напразно все още с пълна сила текът рекламите за Жилет мач 3 и т.н. , а никой не рекламира тази с вибрацията и 5-те ножчета. Да не говорим за цените на ножчетата. 

Тази бръсначка, освен за гъзария за друго не става. Ама ако си решил да гъзарееш и да я показваш в баня, където има само мъже... може и да ти излезе късмета. ;) 

Спомням си, че бях в САЩ, когато ги пуснаха за първи път. Тогава бяха леко оранжеви. Голяма еуфория беше. Естествено, взех си веднага, но си имам още от първият комплект ножчета и самата бръсначка се търкаля в щкафчето ми в банята. Просто не става. Мен лично ме дразни гела в горната част, който прави прекалено мазна кожата и някак си не бръсне добре. 

Иначе е добре да се пробва, за да намериш най-доброто за теб. Дано а ти хареса. 

П.С. Аз си ползвам Жилет с две ножчета. Тъмносините, дето са по 60 ст. бройката. Викат им еднодневки. Супер съм си доволен. Карат ми доволно време. 

...Жилет сами определиха бръсначката си с 5 ножчета и един тример и батерия с вибрация за най-големия си провал от както е създадена компанията.... 

Aми долу горе и аз имах предвид,че Gilette са просто една голяма реклама без особено покритие,но малко по по -заобиколен път :)

И аз на времето имах подобен проблем с избор на бръсначка. Все бях наранен и протрит. По късен етап разбрах, че за да се избръсне човек трябва да е след баня или под душа. Омеква брадата и без значение от марка и цената, все съм доволен.  ;)

С бюджет до 60лв. няма как да намериш електрическа самобръсначка, която да си заслужава. Преди около половин година си купих средно скъп модел на philips за 250лв. и направо ми промени живота :) Бръсненето вече не е едновремешното мъчение съпроводено с дращене, дразнене, изсушаване на кожата, зачервяване и какво ли още не. Има го и това, че на всеки кожата и брадата са различни, но поне за мен вече е абсолютно немислимо да прибегна отново до обикновените самобръсначки, изпитвам ужас и отвращение само от мисълта за тях^^

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

С бюджет до 60лв. няма как да намериш електрическа самобръсначка, която да си заслужава. Преди около половин година си купих средно скъп модел на philips за 250лв. и направо ми промени живота :) Бръсненето вече не е едновремешното мъчение съпроводено с дращене, дразнене, изсушаване на кожата, зачервяване и какво ли още не. Има го и това, че на всеки кожата и брадата са различни, но поне за мен вече е абсолютно немислимо да прибегна отново до обикновените самобръсначки, изпитвам ужас и отвращение само от мисълта за тях^^

Кой модел си купихте, че и аз се замислям за нова електрическа.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Кой модел си купихте, че и аз се замислям за нова електрическа.

Взех RQ1145 от Sensotouch 2D серията след не малко обмисляне, тъй като никога преди не бях ползвал електрическа самобръсначка и не бях сигурен до колко пари си заслужава да дам. Ако си купувах днес направо щях да дам още 100-200лв. за модел от Sensotouch 3D серията, повече от доволен съм от покупката! И пак с уточнението, че все пак на всеки брадата е различна и различно понася бръсненето, може пък и на някои да не им понасят електрическите самобръсначки, макар че за мен дразненето на кожата е поне на 90% по-малко!

Редактирано от pecooo (преглед на промените)

Не ми е ясно как може да се изхаби ножче за бръснене за 4-5 бръснения защото се бръсна по 5 пъти седмично в последните 20 и косур години. Ползвал съм обикновени бръснарски ножчета "Астор" и какви ли не Бикчета от жълтите с едно ножче Жилети с едно, 2,3 и повече ножчета и с едно ножче карам по  месец даже и два. Брадата ми е много гъста и твърда и като е на два дни сваля женска кожа и не мога да си позволя да я държа :) . Пробвал съм с електрическа самобръсначка и просто е невъзможно да се обръсна и на всичкото отгоре се обривам въпреки благородните елементи вложени в главите на самобръсначката. Кожата на лицато от пяната се почиства и особено като мине ножа се сваля всичката мръсотия заедно с брадата и няма никакъв проблем. Според мене ел. самобръсначките са за хора с нежна мъхеста брада и за такива дето мразят водата/въпреки, че има и ел. работещи и във вода/. И не на последно място като се избръсне човек трябва и автършейв с поне 70% спирт в него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.