Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Към кой съд да се обърна

Featured Replies

Към кой съд трябва да подам молба за отмяна на явна фактическа грешка?   Към няколко правоспособни адвоката съм се обръщала за съвет и помощ, но всички ми отговарят да се откажа и да не се занимавам повече, тъй като решението е на ВКС! Парадокса е там, че дори адвокатката ми не я е забелязала при решението на ОС.   Касае се за грешка в административният адрес - записано е ет. 2 вместо ет.1. Има издаден изп. лист и заведено изп. дело на които е записан вярно идентификатора на имота, но е грешен адм. адрес. Към кой съд трябва да се обърна за отстраняване на явната фактическа грешка - към ОС или към ВКС, чието решение е окончателно? Ищцата, която е спечелила делото има ли право в такъв случай да влезе във владение или трябва тя да иска отстраняването на грешката!

Към тази институция. След като злоупотребяват, с може би нарочно погрешно вписани лични данни. Адресната регистрация  предполагам, е част от личните данни...

Глупости на търкалета. Чак смях ме напуши. Какво разбираш ти от право? Само спамиш да бъркаш жената, не те ли е срам? Към питащата: доколкото разбрах нямате никаква полза от това поправяне на грешката,  по-скоро... трябва да искате коригиране на изпълнителния лист съобразно решението и ищцата да върви да се разправя със съседите ви.  :)  Ако правилно съм се ориентирал по написаното от вас...

На мен пък ми намирисва на имот придобит с измама. Нямам идея дали е така и кой е спечелия в случая. Защото описанието е твърде постно.

Е, виж, за да направиш извод за начина по който е придобит от тази инфо тук трябва да си медиум. Ако е така - евала, батко  :D  :P  :D

Е, виж, за да направиш извод за начина по който е придобит от тази инфо тук трябва да си медиум. Ако е така - евала, батко  :D  :P  :D

Не мисля така. За да  минава на цяла камара съдебни нива дадено дело, значи има нещо много гнило. Ако се вярва на питащата по него, се е стигнало чак да решение на върха на веригата, а именно ВКС. Това едва ли е случайно. Ако беше нещо нормално нямаше да има проблеми(вероятно според ищцата или неин/и адвокат/и) с компетентността на примерно на апелативния, или на районния съд и нямаше да се обръщат към по-високи инстанции.

Не мисля така. За да  минава на цяла камара съдебни нива дадено дело, значи има нещо много гнило. Ако се вярва на питащата по него, се е стигнало чак да решение на върха на веригата, а именно ВКС. Това едва ли е случайно. Ако беше нещо нормално нямаше да има проблеми(вероятно според ищцата или неин/и адвокат/и) с компетентността на примерно на апелативния, или на районния съд и нямаше да се обръщат към по-високи инстанции.

минава на следващо ниво защото някой от страните не е съгласен с решението на това ниво и обжалва

едното изобщо няма нищо с другото

недей бърка хората

Мерил е посочила какъв е реда в горния пост

Всяка страна може да обжалва. Не знаеш кой и защо е обжалвал, за да се стигне до толкова високо ниво. А това, че има някаква грешка - повярвай ми, напълно е възможно!!! Отделно, за някои неща, ясни по закон, ако не пуснеш 200 лева на 1-вия по веригата, може да се влачиш 9 години... Личен опит. И то с едно просто становище: "Няма такъв имот"... Нищо, че го има на всяка карта, нищо, че е заснет от въздух, нищо, че е картографиран... Като се запъне общинският служител и иди се оправяй... 9 години... Ти трябва да си малоумен да претендираш, че притежаваш нещо, което "го няма"... И да водиш независими компании, които да замерват, да търсиш свидетели, че там има земя, което някой е написал, че я няма... За това - не скачай със заключенията!

Пускането на пари...Това от законова гледна точка въобще няма да го тълкувам тук. Просто погледни начина на списване на поста на автора на темата, който е като силно цензурирано досие на сътрудник на ДС, в което имена, дати и адреси са закрити с маркер.Освен това автора е Офф, почти от времето на регистрацията и постването на темата.

Пускането на пари...Това от законова гледна точка въобще няма да го тълкувам тук. Просто погледни начина на списване на поста на автора на темата, който е като силно цензурирано досие на сътрудник на ДС, в което имена, дати и адреси са закрити с маркер.Освен това автора е Офф, почти от времето на регистрацията и постването на темата.

о, я моля ти се. Не пита кой да преебе, а къде да се жалва. Ако знаеш - казвай, ако не, стига, защото е СПАМ.

И без това си докладван, аз и така попаднах на темата.

За това: или по темата или спирай! (официално предупреждение)

И сериозно, смятам, че си в грешка тук! И съм се обосновал защо. Та, знаеш ли към кой съд да се обърне човека или ще продължиш с празните приказки?

п.с.

Автора търси решение на проблема си, ето и друго място, където е пусната темата: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3061655/Main/3061655/

о, я моля ти се. Не пита кой да преебе, а къде да се жалва. Ако знаеш - казвай, ако не, стига, защото е СПАМ.

И без това си докладван, аз и така попаднах на темата.

За това: или по темата или спирай! (официално предупреждение)

И сериозно, смятам, че си в грешка тук! И съм се обосновал защо. Та, знаеш ли към кой съд да се обърне човека или ще продължиш с празните приказки?

п.с.

Автора търси решение на проблема си, ето и друго място, където е пусната темата: http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3061655/Main/3061655/

с отговора на Мерил темата се изчерпва

ти ако очакваш да ти кажат имена адреси и дати - много скромно го раздаваш.. не се срамувай, поискай и данните от кредитните карти  :D  :D  :D

• Автор

минава на следващо ниво защото някой от страните не е съгласен с решението на това ниво и обжалва

едното изобщо няма нищо с другото

недей бърка хората

Мерил е посочила какъв е реда в горния пост

с отговора на Мерил темата се изчерпва

"Поласкана" съм от повечето коментари. За уточнение - имота е придобит по наследство. Аз съм ответник, а ищцата е моя първа братовчедка - деца на двама братя сме! Касае се за помещение от 2 кв. м, което винаги е било тоалетна през която преминава В и К инсталацията на цялата къща и която е включена в НА на баща ми, а не в този на наследодателя на ищцата. В нито един документ и в нито едно свидетелско показание не съществува входно антре към стая на наследодателя на ищцата, но ВКС присъжда помещението на нея, като входно антре! На всичко отгоре по този начин лишава самостоятелното ми жилище от тоалетна, баня и В и К инсталация! Скъпата ми братовчедка самоуправно, въпреки че е завела изп. дело разби помещението и отрязя ВиК инсталацията ми, като остави жилището ми и без питейна вода!

Между другото всички правоспособни адвокати до които съм се обърнала за съдействие коментират, че решението на ВКС е смешно и няма нищо общо с приложените доказателства, но нищо не може да се направи.

Това не са въпроси, чиито решения могат да се намерят във форум. Това вече е казус, който няма нищо общо с поправка на очевидна фактическа грешка или някаква подобна формалност, за която може да се даде адекватен съвет. Безсмислено е да продължавате темата. Няма какво повече да се каже по нея. Ясно е, че трябва да вложите енергията си в построяване на нова баня. Това е. 

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.