Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е това да се случва

Featured Replies

Aми то това малко ,или много идва и от ,,свободията,,и ,,презадоволеноста,, за която намекнах и в моя пост в тази тема----мое мнение!

климата и белите нощи(които продължават 50 дни) и т.н са големи фактори за депресиите и естествено включваме и другите неща.

Българско семейство са и са от доста време там и не им личи да са депресирани.

не им личало,тук ме уби :D

За вас тези неща може и мега световна конспирация да са, но според мен е по-вероятно да е истина. Иначе е лесно да си затворим очите и да кажем как, това е невъзможно, няма начин в най-развитата държава. Но педофилията и сексуалните извращения имат добра почва на запад, все повече и на нас ни се насаждат и изкуствено подменят ценностите на хората. Светът върви на зле, за съжаление.

много си прав,но авторката казва,че било традиция,ето в това не вярвам.

климата и белите нощи(които продължават 50 дни) и т.н са големи фактори за депресиите и естествено включваме и другите неща.

Aбе мила то климата и белите нощи надали са голям фактор-но ,,презадоволеноста,, според мен е.Няма лошо да е задоволен човек и да има висок стандарт,но  това води и до,,свободия,, която пък от своя страна води до доста отрицатели последици! И сега тук ще дам пример и с мен в случаите,когато съм разполагал и с доста средства и колкото и да съм разумен по принцип,знам как ме ,,ухапва,,щъркела,когато другото остава на по-заден план.Да----зависи от човека,възпитанието му,нагласата му,та дори и обстановката в която се ,,движи,, но според мен всичко прекалено---не е хубаво!!!

Aбе мила то климата и белите нощи надали са голям фактор-но ,,презадоволеноста,, според мен е.Няма лошо да е задоволен човек и да има висок стандарт,но  това води и до,,свободия,, която пък от своя страна води до доста отрицатели последици! И сега тук ще дам пример и с мен в случаите,когато съм разполагал и с доста средства и колкото и да съм разумен по принцип,знам как ме ,,ухапва,,щъркела,когато другото остава на по-заден план.Да----зависи от човека,възпитанието му,нагласата му,та дори и обстановката в която се ,,движи,, но според мен всичко прекалено---не е хубаво!!!

нямаш си и на идея колко може да ти повлияе,това 50 дни да ти е светло денем и нощем.

нямаш си и на идея колко може да ти повлияе,това 50 дни да ти е светло денем и нощем.

Aбе аз като имам пари все ми е денем :D  :offtopic_s:

Прав си, на сиромах човек и половин *утка му стига.....

На мен не ми стига :no-no:

И тази тема тръгна встрани от първоначалната идея. Приложиха се линкове с информация, която е несъмнено полезна, но и е обект на разглеждане от различни гледни точки.

Смятам, че е несравнимо по-добре тия деца да бъдат отнемани и предавани на приемни родители, отколкото да бъдат натикани в сиропиталища на държавна "издръжка", както става у нас. Най-малкото се предполага, че в семейна обстановка едно дете ще получи несравнимо по-добро възпитание отколкото в приюта, където надали някой ще му обърне внимание. Да не говорим, че децата от сиропиталищата застрашително често са в ролята на "мулета" в търговията с дрога. А за насилието и проституцията да не говорим. Да, ние се възмущаваме от това, което филтрираните ни телевизии ни поднасят 1-2 пъти годишно и се радваме, че няколко чиновника или служители се санкционират, а на другия ден вече сме забравили случая. А какво да кажат тия, дето остават по домовете...

Нямам обяснение какво се случва у нас - ние ежедневно и по всякакви поводи се жалваме, че в България държавата липсва като такава с вменените ѝ функции и приоритети, а същевременно не се щадим да критикуваме с немалка доза ехидност други страни, в които държавата най-общо казано "работи". 

като говорим за децата и за сиропиталища,ще ви дам един пример,как в нашата мила държавица действат с осиновяванията.

Етървата на сестра ми от години се опитват да имат деца,но е невъзможно.Решават да осиновят и то не от къде да е,а от България.

Знаете ли защо са им отказали?

Защото съпруга й е чужденец и от това идва,че не били солидно семейство за отглеждане на едно дете и ако се разведат има възможност тя да се прибере в БГ. Т.е. да разделят детето между две държави.

Значи нашите институции предпочитат децата ни да мизерстват,отколкото да бъдат осиновени от едно семейство с добри доходи,което ще осигури добър живот и не само това,а и ще даде любов на едно дете напълно лишено от всичко това.

Не знам как вие виждате това,но на мене ми се струва повече от абсурдно,да не позволиш на едно дете да си има семейство,само защото може би родителите му ще се разведат в бъдеще.

Потресена съм.

...Потресена съм.

Има от какво!

Много ме подразни този текст:

...

При това приемният родител може да си избира деца като на пазар. Например, ако ви хареса ето, онова русо и синеоко момиче, достатъчно е да звъннете в "Барневарн" и да кажете: "Аз имам една малка стая за приемно дете". И после само споменавате името и адреса. Ще ви доставят детето. Тоест: отначало се намира "наемно семейство", а вече после "поръчаното" дете се отнема от родните му родители...

Наше близко семейство дълги години не можеха да си родят дете. Правиха си безброй изследвания, при които всеки път се установяваше, че няма физиологична причина, и двамата са способни, но все не се получаваше. А и родителите им непрекъснато даваха зор, от което проблемът очаквано се доусложни. И тръгнаха по домове, за да осиновят дете...

Разговаряли сме десетки пъти по темата, близки сме си. Процедурата бе ужасяваща, планина документи, сума ти и пари под масата, нова партида документи, нови пари и така е един безкраен кръговрат. И в един прекрасен ден семейството е със зелена светлина да иде в съответния "Майчин дом" и да направи избора си - буквално като пазар на роби: деца, играещи в пясъчника и по катерушките, неподозиращи какво се случва. А на 10-12 м от тях тълпа, кордон от бездетни семейства, оглеждащи децата, търсещи своето сред купчината... Някой поставя ли се на мястото на тия хора,на които след безброй перипетии е дадена (почти) еднократна възможност да си изберат дете по почти същия начин, по който се пазарува от магазин за дрехи втора употреба *.

Не е ли това същият цинизъм, за който разказва рускинята? 

Има един страхотен български филм, казва се "Селянинът с колелото", в който е описан и случай с взимането на дете от сиропиталище. Ако някой не го е гледал, препоръчвам му го най-горещо:

http://www.youtube.com/watch?v=ExBVEMiXqUA

---

* приятелите ни взеха дете, момиченце. А после, след около 2 години, както много често се случва, успяха да си родят свое, пак женско, живи и здрави да са!

Ние с приятеля ми искаме да си осиновим дете другата година и направо ми се изправят косите само като си помисля какво ни чака :(

В центъра на Бургас има едно сиропиталище и училището,което завърших е близко и всеки ден децата идваха,ако някой се смили за им купи закуска или нещо друго.

Един ден имах една случка с едно от тях и това остави огромна следа в съзнанието ми.

Зарекох се,че един ден ще осиновя дете,защото никой не заслужава да няма кой да му даде една милувка,целувка за лека нощ и да няма на кого да каже Мамо.

А този "мода" сега да се осиновяват негърчета,китайчета е отвратителна.Не защото са от друга раса,а защото е модерно.

погнусена съм от тези хора,които гледат на децата,като да си купиш картина на Пикасо. :help wanted4:

И тази тема тръгна встрани от първоначалната идея. Приложиха се линкове с информация, която е несъмнено полезна, но и е обект на разглеждане от различни гледни точки.

Смятам, че е несравнимо по-добре тия деца да бъдат отнемани и предавани на приемни родители, отколкото да бъдат натикани в сиропиталища на държавна "издръжка", както става у нас. Най-малкото се предполага, че в семейна обстановка едно дете ще получи несравнимо по-добро възпитание отколкото в приюта, където надали някой ще му обърне внимание...

Ами ако тези семейства са еднополови, какво ще стане с децата? А и като прочетох какво правят осиновителите с децата, това определено не е правилно решение, ами е престъпление.

Ами ако тези семейства са еднополови...

Къде съм писал, че одобрявам осиновяване от еднополови?

Къде съм писал, че одобрявам осиновяване от еднополови?

Аз съм написал "ако", друго не твърдя. След като прочетох статията няма как да подкрепям отнемането на деца от родителите им, без значение после в домове ли ги пращат или в приемни семейства.

Осиновеното дете , се обича повече отколкото собствено.От личен опит.При мене беше лесно , взех си жена с две малки деца и си ги осинових.Безкрайно съм , щастлив.А относно ,еднополовите, на там отива света.Обама и той ще ги узакони.Опростачването е поголовно.

Аз съм написал "ако", друго не твърдя. След като прочетох статията няма как да подкрепям отнемането на деца от родителите им, без значение после в домове ли ги пращат или в приемни семейства.

Да, видях условността още в първия коментар, но все пак реагирах по-остро, разпален от злободневността на темата, извинявам се за това, не е умишлено. А останалото е въпрос на гледна точка.

Има и още един момент, който сякаш остава по-встрани по необясними за мен причини - нима участниците в темата мислят, че у нас няма еднополови съжителства? Това, че законът не допуска официален брак (не се знае докога ще е и това) съвсем нищо не означава. Със сигурност няма официална статистика каква част от населението живее на семейни начала без сключен брак, но едва ли процентът им е пренебрежимо малък. Та защо да няма и двойки с еднакво съдържание в гащите? И едва ли ще смаят чак толкова обществото при предявяване на претенции за осиновяване. 

Ами ако тези семейства са еднополови, какво ще стане с децата? А и като прочетох какво правят осиновителите с децата, това определено не е правилно решение, ами е престъпление.

какво лошо има в това да се от един пол? :speak:

по лоши родители ли са?

Не, не вярвам да е станало така, както е описано в статията.

Според мен истината е изкривена с определена цел.

През 20 век се започва план за развращаване на хората.Първо в планът бе да узаконят и да премахнат хомосексуализма като болест ,след това мъчиииииителен и бавеееееен процес идва ред и на педофилията.След няколко години то ще бъде законно и няма да се счита за болест.Искаме или не .Аз съм съгласен със статията,защото в това което виждам в Германия  ,какво учат децата е просто смешно.Тия разделения на обучението на региони е смешно.Всяка област си има дори и различно време на ваканция.Различна област ,различни критерии.

Професионално образование.

Само да вметна ,че лице на фигури,ъгли ,радиуси се учи чак 6 ,7 клас,а в България тия работи се  учат в  4 клас.Полиноми аз учих ,когато бях 6/7 клас ,а тук 11 ,12 клас.

Едно българско дете отличник или с много добър успех или даже добър успех  от 5 клас ще бъде гении в Германия и то в 8 клас.В 8 клас в Германия ,това дете от България ,което е 5 клас ще бъде гении.Дори няма да се налага да учи 3 години напред.Само езика естествено.

В Германия 4/5 клас учат за хомосексулизма.Ако не бъркам .То вече и 6 годишно дете знае какво е гей,лесбийка и травестит.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.