Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройване на Virtual Memory в ХР

Featured Replies

Аз съм на стар комп с 0,5 ГБ РАМ и Уин ХР SР3. Постоянно забива, спича, в Хром ми дава "страниците са блокирали/ Shockwave е блокирала", или пък "windows virtual memory too low".

Към момента помощната памет е конфигурирана така:

Публикувано изображение

Препоръчителният първоначален размер MS го дават да бъде 1,5 пъти по-голям от истинската RAM - в моя случай -768. A какво става ако е по-голям - да го дам примерно на 2 или 4 гб?
Как стоят нещата и с максималния - за него има ли някакъв препоръчителен лимит?

Проверете размера на свободното място на диск C:. Ако е по-малко от 3GB - увеличете го като внимателно разчистите ненужните неща от my documents.

Аз бих го сложил 1024 - 2048 и бих рестартирал.

Според мене имате и нужда от оптимизация какво се зарежда с windows - предполагам голяма част от паметта Ви се използва във фонов режим от други приложения.

Първо , не разчитай на бавната виртуална , диска ти не се знае в какво състояние е , сложи поне 1 гб рам , махни тоя боклук хром , щото като отвориш два таба и е отишъл на 600 мб рам :) слагай по стари версии на мозила и карай още колкото може :D

• Автор

Мерси. Аз се чудех защо мозила има толкова много фенове, на мен лично хич не ми допадаше интерфейса й , но щом е по-икономична - минавам на нея! Мисля че хардуера прави проблема щото кат забие червения индикатор светва - без да мига като изгасне компа се оправя. И аз ще викна един познат да го поправи но дотогава искам да видя какво софтуерно мога сам да направя - най-малкото да се отсрамя малко:  :)  Та затова се хванах с Пейджфайл-а. А някъде бях чел че увеличаването не трябва да става много рязко - през колко горе долу? Ся като е 672/1344 на колко най-много мога да направя наведнъж?

Ако имаш втори твърд диск, премести на него този Пейджфайл.

• Автор

Нямам. Аз на този имам достатъчно място в С - 13 гб. Въпроса е на колко мога да я увелича максимално от един път

Нямам. Аз на този имам достатъчно място в С - 13 гб. Въпроса е на колко мога да я увелича максимално от един път

На колкото искате. Но от практическа гледна точка няма смисъл да е повече от 4 пъти РАМ паметта

• Автор

На колкото искате. Но от практическа гледна точка няма смисъл да е повече от 4 пъти РАМ паметта

Ахам. Защото бях чел някъде че трябвало постепенно да се увеличава, затова питах с колко на един път.  А това 4 пъти за коя стойност -  началната или максималната?

Ахам. Защото бях чел някъде че трябвало постепенно да се увеличава, затова питах с колко на един път.  А това 4 пъти за коя стойност -  началната или максималната?

Вие май не осмислихте какво ви написах. Настройвате виртуалната памет на една стойност, и минималното и максималното. И тази стойност няма смисъл да е по-голяма от 4 пъти РАМ паметта на компютъра

• Автор

А, тва е нещо ново! ей ся четох че максималният трябва да е 2 пъти по-голяма от първоначалния. Защо така?

Редактирано от galidbul (преглед на промените)

А, тва е нещо ново! ей ся четох че максималната трябва да е 2 пъти по-голяма от първоначалната. Защо така?

За каква първоначална памет говорите, за първи път чувам този термин. Има физическа, има виртуална

• Автор

Първоначалния (т.е. минималния) размер имам предвид

Първоначалния (т.е. минималния) размер имам предвид

Той няма нищо общо с това за което говоря. За база се ползва физическата памет, която имате на машината!!!

• Автор

Явно не ме разбрахте - питах за ето това: "Настройвате виртуалната памет на една стойност, и минималното и максималното." навсякъде другаде където четох пишат максимума да е 2 пъти колкото минимума - защо предлагате да са на една стойност, каква е идеята?

Явно не ме разбрахте - питах за ето това: "Настройвате виртуалната памет на една стойност, и минималното и максималното." навсякъде другаде където четох пишат максимума да е 2 пъти колкото минимума - защо предлагате да са на една стойност, каква е идеята?

За да е създаде наведнъж и да се избегнат дискови операции по разширяване, смаляване. Намерете някой професионалист на много високо ниво за Windows и го питайте!

• Автор

тоест като са на една стойност ще върви по-бързо и леко, отколкото когато максималната е два пъти колкото минимума?

тоест като са на една стойност ще върви по-бързо и леко, отколкото когато максималната е два пъти колкото минимума?

Да, ще върви в определени случаи по-бързо. И то независимо от това каква е другата настройка: едно към две или едно към 100

• Автор

ОК. мерси

Редактирано от galidbul (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.