Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри 500 лв без периферия

Featured Replies

Вие, още не сте взема ли конфигурацията, която са ВИ, препоръча ли.!!!

О, не всъщност е поръчана! Даже пристигна, но в момента съм при баба си за 2 дни /тази вечер се прибирам/ и ще я сглобя!

В момента разполагам с 522лв,така че тези 15лв не са проблем.Твоето предположение най-много ми хареса и може би него ще поръчам.Мен друго ме притеснявам само в никем ли сглобяват частите безплатно в емаг трябва да си платиш ли? И като дойде компютъра ще е без операционна система,а аз незнам как да си сложа... (знам,че много ще ми се смеете.).

Не съм се интересувал дали в Емаг сглобяват а Windows никъде няма да ти сложат понеже е платен продукт и е незаконно. Разбира се може да го купиш.

Gigabyte H61M-S1 - 68 лв. Pentium G860 - 114 лв. Gainward GT630, GD5 - 123 лв. Kingmax 4GB, 1333MHz - 56 лв. Seagate 500GB - 94 лв. DeLux MG858, 500W, - 82 лв. Общо: 537 лв. с безплатна доставка Бюджета го превиших с 37 лв. та ако ще продаваш стария ще стигнат.

Intel® Pentium® IvyBridge G2020, 2900MHz, socket 1155 107.99

Dual Channel Kingston 4GB (2x2048), DDR3, 1333 Mhz, HyperX 55.34

Няма смисъл да се лишава от двуканалния режим при тоя бюджет, а и за това за което ползва компютъра надали скоро ще почувства нужда да добавя още RAM. Процесора е по-нов, малко по-икономичен и малко по-бърз при такт за такт.

Еми според мен има смисъл да има възможност за ъпгрейд за това съм и го предложил. Да не говорим че тоя Kingston е на 1.65V. А дъното трябва да му се обнови биоса предварително на F7 тъй като е F5 ако искаш да сложиш Айвито. Не че ще има няква разлика в двата процесора.

Знаеш ли колко от хората ъпгрейтват компютър след като са го купили? По-малко от 1%, и това се предимно ентусиасти и хора с малко повечко познания в тая област. А паметта е на 1.6V, което не виждам какъв проблем може да е? И да, между процесорите може да няма разлика на практика(макар че 10% не са малко), но защо да взема по-скъп и по-стар, като може да вземе Ivy? И може да вземе Asus H61M-E, която поддържа G2xxx още с фабричния BIOS.

Людмиле вместо да предлагаш "подобрения" на нещо работещо с които просто няма да запали компютъра дай свое. Темата и без това е две страници безсмислици. И къде ги гледаш тия 10% разлика в игрите между G2020 и G860? Също ми е любопитно и какво имаш предвид под по-скъпо? Gigabyte H61M-S1 - 68.39 лв. Pentium G860 - 113.84 лв. Общо: 182.23 лв. Asus H61M-E - 77.39 лв. Pentium G2020 - 107.99 лв. Общо: 185.38 лв. Няма да се хващам за стотинката та цената е същата работа. А при игрите за пръв път чувам че 2020 е по-добър от 860 при това с такава разлика. Ако наистина е вярно би имало смисъл да се вземе Айвито.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Айви са с около 10% по-бързи от Санди при еднаква честота - ето вече знаеш. А предложението ти не е лошо и за това не дадох мое, че се препокрива до голяма степен с твоето и само коментирах какво бих предложил аз. Но все пак щом държиш: Asus H61M-E 77лв. Pentium G2020 108лв. Dual Channel Kingston 4GB (2x2048), DDR3, 1333 Mhz, HyperX 55лв. Seagate 500GB 95лв. Gainward GT630, GD5 123лв. Floston Genesis ATX, Midi Tower, без захранващ блок, Черна 40лв. NJOY 400WGX 400W Passive PFC 42лв. 540лв.

п.п. Всъщност ако е лично за мен бих търсил нещо втора ръка с остатъчна гаранция.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Людмиле говорим за ниския клас процесори при това не са на едни и същи честоти. Тая приблизителна разлика между поколенията не бих я прилагал тук без конкретни тестове с двата процесора. А от това което успях да намеря са еднакви с незначителни разлики за единия или другия в някой игри. Единствената сигурна разлика е TDP-то което едва ли е критерии при толкова икономични процесори.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Людмиле говорим за ниския клас процесори при това не са на едни и същи честоти.  

Thank you captain obvious! Аз спирам, че явно не се съгласяваш с чужди мнения и не обичаш да ти опонират, било то обосновано или не. В края на краищата всеки сам решава за какво да си хвърли парите и т.н. Хубав ден!

Дам, тествали са с HD 7850 2GB и HD7970 6GB. Много "балансирана" конфигурация. ;)

Публикувано изображение

От sky.bg

Ще го сглобят и ъпдейтват BIOS-a, ако има нужда. За тия игри и Celeron-чето ще свърши работа, a и може да е спокоен, че захранването е сравнително качествено.

О, не всъщност е поръчана! Даже пристигна, но в момента съм при баба си за 2 дни /тази вечер се прибирам/ и ще я сглобя!

Моля Ви, дайте на някой по-опитен от вас да я сглоби.

То пък много сложно,ето ръководство. :lol6:

То , че не е трудно не е ама погледни http://www.kaldata.com/forums/topic/210243-компа-ми-умря-напълно/?p=2528008  Ако, иска и новия му компютър да "умре" , да си го сглоби той.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

То , че не е трудно не е ама погледни http://www.kaldata.com/forums/topic/210243-компа-ми-умря-напълно/?p=2528008  Ако, иска и новия му компютър да "умре" , да си го сглоби той.

Е сега, всеки има първи опит. Как ще се науча инъче. Ами ака като гледам си работи компютъра. Или поне щом пиша от него ВЕЧЕ. Айде да не спамя в темата на момчето.

Ако още не си купил, хвърли едно око на това - http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/233661-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-15-4-quot-%D0%93%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%9C%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80-AM2-%D1%81-HD6850

Дъно: GA-MA74GMT-S2 (rev. 1.3) (Гаранцията му изтече преди 10 месеца , не е имало проблем с него по време на работа , поддържано е , при желание мога и снимки да кача.) НОВО

Процесор: AMD Phenom II X2 560 (с отключен множител). ДА , процесора се отключва до 4-ядрен през фирмуера на дъното. НОВО

Памет: Kingston 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1066 (PC3 8500) , Клокват се от дъното на 1333MHz и работят стабилно на същите тайминги. НОВО

Охладител: AC Freezer 64 LP
Тук (Чисто нов е , взех го преди 2 седмици Публикувано изображение

Видео карта: Saphire HD 6850 1GB PCI-E (Гаранцията изтече преди месец мисля , картата е клоквана само през Overdrive за Бенчове и не е копано с нея, Заменил съм я за HD7770 Публикувано изображение )
Тук Тук

Оптично Устройство: LG GH22NS50

Твърд Диск: ExcelStore Jupiter 250GB
Тук Тук Тук Тук Тук

Захранване: FSP - 400W
Тук Тук

Кутия: FSP Low cost case RED
Тук Тук

Видео картата е със сменена паста AC MX-2 , както и процесора. Процесора е клокван максимум 2 пъти за 1-2 дена , за бенчмарк и тест на някои игри : ) . Захранването се справя с видеото или поне досега не съм имал грижи или проблеми с него.

Цена: 445лв.

Процесор отключен до 4-ядрен и много хубава видеокарта и между другото, човека е свалил цената на конфигурацията с много. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.